Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

štvrtok 7. júla 2016

Nezabudneme. Ďakujeme. Námet na ďakovný leták.

Ako niektorí možno ani nevedia, po obci bol v novembri 2015 roznášaný ďakovný leták. Ďakoval, teda niektorí ľudia z Marianky ďakovali bývalému starostovi Radovanovi Jurikovi,  ktorý je obvinený z korupcie pre dary za stavebné a kolaudačné rozhodnutia. Ďakovali za to, čo sa za posledných 5 rokov JEHO starostovania v obci spravilo.


Z Denníka N z webovej verzie

Neďakovali za svojvoľné predlžovanie správnych lehôt, nedodržiavanie správneho poriadku, nečinnosť v konaniach, aroganciu v jeho správaní, ignorovanie petícií, nezrealizovanie elektronickej tabule a podobne.

Čo týmto sledovali neviem, mne to však bolo skôr na smiech a plač zároveň.

Problémy, s ktorými sa teraz Marianka začne potýkať:
  • Stále je veľký otáznik nad kanalizáciou na Štúrovej ulici.
  • Obec mala šancu odkúpiť pozemok pri Starých časoch nad autoservisom po p.Skácelovi a spol. (link je -> tu), kde obchod bol sprostredkovaný na obecnom úrade. Teraz tu mohli byť umiestnené zberné kontajnery. Poďakujme teraz súčasnému starostovi Petrovi Hasoňovi, ktorý ponúkol dočasné riešenie a kontajnery na bioodpad umiestni na svojom pozemku pri vstupe do Marianky. Budú pod dozorom a oplotené. Kým sa nenájde iné trvalejšie riešenie. 
  • Nevyriešenie odvádzania dažďových vôd zo Štúrovej ulice pri silnom lejaku do potoka, resp. toto je problém skoro celej Marianky. Na Štúrovej už boli viackrát vplyvom zle zregulovaného odvodu dažďových vôd poškodené súkromné stavby a pozemky. 
  • Zaťaženie účtu obce min. o sumu 168.500€ z dôvodu exekúcie JEHO právnickej kancelárie z dôvodu "dobrých mravov".
  • Problémy s využívaním spoločenskej sály v polyfunkčnom objekte, kde nad spoločenskou sálou sú byty a obyvateľom bytov vadí hluk z tejto sály. Spojenie bytov a spoločenskej sály v jednej budove nie je zrovna šťastné riešenie. Obec má spoločenskú sálu, ale na niečo iné ako nejaké besiedky, výstavy, zasadnutia asi veľmi využiteľná nebude.
  • Nevysporiadané faktúry s firmou Staveko. Aktuálne sa hľadá dohoda o vyriešení problému.
  • Pokuta od Úradu pre verejné obstarávanie vo výške 5.550€ za obstarávanie pri výstavbe Polyfunkčného objektu.
  • Nahnevaní stavebníci v lokalite Tálky, ktorým už dochádza trpezlivosť. Obec už viacero rokov absolútne nepomáha týmto stavebníkom v riešení ich situácie, ktorým sama vydala stavebné povolenia. Len brala stavebné dane. A stále berie.
  • Čo so stavbou Južnej cesty? Je to stále stavba, kde hrozia nezmyselné kolízie. Nevysporiadané súkromné pozemky zostávajú pod časťou tejto stavby.
Rád pre obec bral, ale od obce nedával (taký "Jánošík" na mariánsky spôsob):
  • dohoda o výmene pozemkov pri parčíku pri kaplnke sv. Floriána s p. Trubíniovou, ktorá pri výmene pozemkov požadovala aspoň oplotenie pozemka, ako to mala pri pôvodnom pozemku aj so zeleňou a teraz vyriešenie tohto problému za nesplnenie dohody. Spor je na súde.
  • dohoda alebo vyrovnanie sa s požiadavkami p.Veselej za na drzovku odbágrovanú časť pozemku na Pírovom vršku aj s postavením múru na jej pozemku.
Taktiež je pekná veta v letáku: Vážime si to a ďakujeme za Vašu prácu. Toto by na tom novom letáku určite nemalo chýbať.

4 komentáre:

  1. Nuž čo dodať,rozoštval a rozdelil ľudí v dedine na starousadlíkov a prisťahovalcov,podľa rozdeluj a panuj.Je šikovný manipulátor,využíval polopravdy,klamstvá do očí a zosmiešňoval
    ľudí.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dovolim si HO charakterizovat:
    alebo, radsej si vyberte z vulgarizacneho, podvodnickeho, manipulacneho a korupcneho slovnika slovenskeho jazyka prislusne slova kazdy sam. Urcite ste vybrali vsetci tie iste ako ja - ze?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ešte by som pridal poďakovanie aj stav.dozoru na Štúrovej ulici.Jeden hovoril /exstarosta/,že nie je technik,stavbár a druhý/stav.dozor/,že nemôže rozhodnúť nie je právnik.Pat a Mat vypečená dvojica.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Možno keby tie fotky pred rekonštrukciou boli sépiové vyzeralo by to ešte hroznejšie.

    OdpovedaťOdstrániť