Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

pondelok 11. apríla 2016

A je po voľbách. Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ

Nadpisom nechcem nikoho pochovávať, je to skôr myslené humorne. Je po voľbách, nech žije víťaz.

Ako to vlastne dopadlo? Prečo to takto dopadlo? Kde boli chyby jednotlivých kandidátov? Kto mal kde slabiny a kde silné stránky?

Tieto slová znejú skoro ako nadpis nemenovaného poslanca v decembrovom Mariatáli 2/2015, kde bol nadpis "Starosta je vrah".


Nemienim tu písať svoje analýzy a pohľad prečo uspel ten a neuspel onen kandidát. Mám svoj názor, svoj pohľad na vec, ale ten na tento blog nedám.

Treba si skôr uvedomiť, že Marianka asi vstupuje do nového obdobia. Prečo asi? Áno, v novembri otriaslo dedinou niečo, čo si nikto z nás ani len nepredstavoval. Nové obdobie asi bude (a to je moje zbožné želanie) o inom vzťahu k ľuďom. Treba dúfať, že obecný úrad bude mať iný pohľad na občanov, ako to bolo doteraz. Treba, aby ľudia, ktorí pracujú na obecnom úrade boli viac empatickí k občanom, ktorí na obecný úrad prídu či už s nejakou žiadosťou, problémom, radou alebo niečim iným (o empatii som písal v inom príspevku, definícia je úplne naspodu->link tu).

Aké priority si stanoví nový starosta, nechajme sa prekvapiť. Osobne si myslím, že výsledkom volieb bola prekvapená celá dedina, vrátane jej víťaza. Ja osobne som nemal favorita, ak sa mňa niekto pýtal na moje šance, odpoveď bola vždy rovnaká: 1/6. Nič viac, nič menej. Niekto robil dokonca v dedine na námestí vraj aj predvolebný prieskum, ale v obci s 1600 voličmi sa prieskum určite robiť nedá. Čo ulica, to iné preferencie, čo človek, to iný názor.

Písal som o slabej účasti vo voľbách. Asi treba aj túto záležitosť zohľadniť v budúcom období a skúsiť naozaj spojiť ľudí v novej a starej časti Marianky. Bez rozdielu. Aby ľudia nemali len efekt dostihového koňa s klapkami, kde nevidíme nič bokom, len tú svoju lajnu, v ktorej bežíme.

Uvidíme, čo prinesie nasledujúce obdobie nového starostu. Dúfajme, že bude v oblastiach, ktoré boli často kritikou toho minulého starostu, lepšie. V tomto poprajme novému starostovi veľa šťastia a šťastnú ruku. Ak mu to nevyjde, Marianka bude mať na výber ďalšej možnosti voľby v roku 2018. Ale nepredbiehajme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára