Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

streda 6. apríla 2016

Predvolebné stretnutie kandidátov 5.4.2016 mojimi očami

Peter Hasoň zorganizoval volebnú diskusiu, na ktorú pozval všetkých kandidátov. Pekný krok, ktorý oceňujem a chválim. Možnosť priamej konfrontácie názorov jednotlivých kandidátov. Vďaka, Peter Hasoň, za túto možnosť.


Takže zúčasnený bol organizátor Peter Hasoň, ja som pozvanie prijal, taktiež Vladimír Bončo. Alžbeta Ondrušová sa ospravedlnila z dôvodu choroby, zvyšné dve kandidátky vraj nezareagovali. Takže sme boli na diskusiu boli traja.

Otázky neboli na telo, až na niektoré. Niektoré mne, niektoré Petrovi Hasoňovi.

Ľudia sa pýtali na čerpanie Eurofondov, jazykové znalosti. Celkové vnímanie Marianky, čo spraviť pre zvýšenie komunikatívnosti medzi novou a starou časťou Marianky, problémové lokality, územný plán obce, rozvoj výstavby do nových lokalít, zabezpečenie výstavby v nových lokalitách. O vplyve ľudí na obec prostredníctvom referenda. O Bystrickej ulici. O sľúbených príspevkoch občanom.

Atmosféra bola pokojná, ja som poskytol v rámci mojich reakcií na otázky odpoveď na každú položenú otázku, či príspevok od občanov. Moje odpovede boli širšie, nesnažil som sa o stručné odpovede, ktorými by som len zmiatol pýtajúceho sa.

V rámci otázok padlo možno aj pár osobných výmien názorov medzi tým ktorým kandidátom a občanom z obecenstva. Nebudem konkretizovať, len dám niečo v rámci mojej osoby.

Chcem upriamiť svoj postreh na jedného obyvateľa, ktorý prišiel na debatu pozrieť. Viem, že si nie sme sympatickí navzájom. Hovorím o Jozefovi Kráľovi, bývalom starostovi v Marianke, v období 2002-2006.

Hneď ako bola príležitosť, musel pochváliť, čo všetko sa v Marianke vybudovalo za bývalého starostu. Nepochopil, že toto je o budúcnosti, nie o minulosti. Ale zároveň si musel rypnúť do mňa, že či mám skolaudovaný dom a ako je to vlastne s tou Južnou cestou, konkrétne jej vyústením smerom na Tálky. Ak chcel dráždiť hada bosou nohou, podarilo sa mu to. Had do bosej nohy kusol. Teda inými slovami, vytiahol na mňa to, čo sám spôsobil. Ale to bola až druhá otázka. Ku koncu už Jozef Kráľ nechcel o tejto téme hovoriť.

Ku otázke, či mám skolaudovaný dom. Nie nemám. Obec vydala 3x zlé rozhodnutie, ktoré bolo vrátené odvolacím orgánom na nové rozhodnutie. Nebolo vrátené mojou chybou, ale chybou rozhodnutia obce. Áno, nemám skolaudované, lebo obec je nečinná. O zmenu stavby a kolaudáciu som požiadal v 8/2011, odvtedy sa to vlečie, ale nie mojou chybou. Nečinnosťou obce a jej nekompetentnými rozhodnutiami. Pán Kráľ sa chytil toho, že som tu na blogu napísal, že pravdu o mojej stavbe zverejním. Tu na blogu. On mi chce ale pomaly presne diktovať, čo tam mám zverejniť, teda aj kópie rozhodnutí a mojej komunikácie. Pán Kráľ, ako to napíšem, to nechajte na mňa, Váš návod nepotrebujem. Zverejním to a tie dokumenty alebo úryvky, ktoré považujem za dôležité ja. Vy zverejníte dokumenty, letenky, bločky z nejakej dovolenky, s ktorou ste boli či neboli spokojný, keď Vám to poviem? Alebo z niečoho iného? Veď dajte niečo Vaše do placu a môžme o tom diskutovať.

Vás pán Kráľ by malo svedomie tlačiť inde. Kto pustil Kušpála na Tálky? Pokiaľ viem, Rozhodnutie o umiestnení stavby, ste podpisovali VY. Vy ste povolili lokalitu Tálky. Pozrite sa na to Rozhodnutie (link je tu -> Rozhodnutie), prístup ste povolili cez lokalitu, cez lokalitu Kraciny, Ovsisko, Lúky a Spodky, cez cudzie parcely, cez parcely, ktoré nepatrili Vám, ani tomu babrákovi Stanislavovi Kušpálovi (druhá strana rozhodnutia hore). Kanalizácia odnikiaľ nikam, cesta taktiež. Tu ste pre obec mohli spraviť oveľa viac, ale nespravili ste. Mohli ste toho babráka viac pritlačiť. Vy ste však ani nezatlačili. Nemali ste do mňa rýpať. Tu máte Vaše rozhodnutie. A dementujte...Vy ste rozhodli o niečom, čo ste s nikým z majiteľov pozemkov neprerokovali. Ako by sa Vám páčilo, keby som ja či niekto iný naplánoval cestu cez Váš pozemok od Vášho ľavého suseda k tomu pravému. Ako ste krásne prikyvovali hlavou, keď som hovoril o čistení/kultivácii vodných tokov, kde som samozrejme povedal, že treba rešpektovať majetkové vlastníctvo pozemku, cez ktorý potok preteká. Raz prikyvujete, ale v minulosti ste vôbec takto nejednal. Tak si vstúpte do svedomia, pán Kráľ. Ak sa chcete rozprávať o pripojení Tálkov na lokalitu Kraciny, pozrite si aktuálny Územný plán. Cesta nevedie cez môj pozemok, ako to je namaľované vo volebnom Mariatáli, ale okolo. Toto platí aj pre Marcela Porgesa, ktorý toto urobil zámerne. Mne to nevyhovorí.

Na záver sa ešte raz chcem poďakovať organizátorovi za poskytnutú možnosť zúčastniť sa tejto debaty a možnosť povedať ľudom v obecenstve moje názory a odpovedať na ich otázky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára