Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

štvrtok 23. októbra 2014

Vyjadrenie k tomuto blogu a diskusiám na ňom.

Vážení a milí (bez rozdielu) návštevníci môjho blogu!

V 1.rade chcem povedať, že obsah komentárov k jednotlivým príspevkom je vyjadrením názoru daného jednotlivca, ktorý tento komentár uverejnil. Nie je to môj komentár. Ja sa pod moje komentáre podpisujem.

Som rád, že návštevnosť mojej stránky zo dňa na deň stúpa, viem, že sem ľudia chodia čítať
diskusiu/komentáre a reagovať na ne. Ale je tu aj veľká väčšina ostatných, ktorí si prečítajú príspevky a komentáre, ale aktívne do diskusie sa nezapoja.

Ja na tento blog používam šablónu od googlu, takže som doteraz nijako diskusiu neobmedzoval, čo sa prispievateľov týka. Podpísať sa dá menom v Google účte alebo anonymne alebo ináč.

Ale čo som teraz dnes urobil je, že som vymazal nevhodné príspevky, ktoré vulgárne alebo hrubo napádajú niektorých ľudí. Mazal som príspevky v prospech seba, Dubovského, Juriku...

Nebudem v diskusiách tolerovať vulgárnosti a hrubé urážanie. Ak budú urážanie a vulgarizmy pokračovať, budem nútený diskusiu moderovať, t.zn. každý príspevok budem schvaľovať, ale toto nechcem. Je to forma cenzúry, a tu som za otvorenú diskusiu/komentáre. Ale keď to ináč nepôjde, tak budem moderovať a schvaľovať. Robí to viacero médií.

Ale chcem zároveň povedať aj iné. Chcem dať touto cestou tu na tomto blogu možnosť vyjadriť sa súčasným poslancom, kandidátom aj starostovi, pokiaľ by chceli uverejniť nejakú reakciu na publikované príspevky, televíziu alebo na dianie v Marianke. Ak mi odošlú svoj príspevok na môj email, zverejním ho v plnom znení s uvedením, že tento príspevok je od daného autora. Samozrejme, že si autorizáciu overím telefonicky, takže by som potom poprosil aj o telefonický kontakt.

Neviem, či toto bude prijaté súčasnými poslancami, kandidátmi alebo starostom. Ale moja ponuka tu je a platí.

Peter Jelačič ml.

101 komentárov:

  1. mudre rozhodnutie, gratulujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    2. Jelačič staviaš sa do úlohy RTVS, ale v obci to neplatí. Taký blog aký si vytvoril slúžil len na to, aby sa ľudia rozhádali, osočovali, podozrievali. Pokiaľ si to takto myslel, vyšlo to.

      Odstrániť
    3. Čo v obci platí ?

      Odstrániť
    4. Ucelom blogu nie je rozhadat ludi. Ak to takto mily ANONYM chapes, je mi to luto. Blog len poukazuje na faktografiu, ktora vychadza z faktov. Ucelom blogu je ukazat ludom podstatu veci, ako ich treba chapat z hladiska zakonov, predpisov a povinnosti. Ucelom blogu nie je ohovarat a uz vobec nie urazat navzajom niekoho ci je to kndidat, starosta ci poslanci. Ja v prispevkoch neurazam nikoho, moje prispevky vychadzaju z faktov, ako som uz napisal na zaciatku komentu. Chcem tu podotknut, ja sa neschovavam za anonym, so mnou sa da diskutovat otvorene, ale zle sa mi diskutuje, ked neviem, kto je na druhej strane, ked ANONYM ma vidi, ale ja jeho nie. Skuste svojimi komentami vyjst z ANONYMITY a podpiste sa skutocnym menom, resp. ak mate ucet Google, nalogujte sa a potom napiste koment. Viem, dal som tu moznost diskusie, nechcem tuto moznost zakazat v nastaveniach blogu zatial.
      Ludia nie su mozno rozhadani, ludia sa mozno boja zverejnit svoje meno, nakolko Marianka nie je taka velka dedina a mozno by sa na nich ludia, ktori to tu citaju, na nich na ulici pozerali s uctou alebo s odmeranim.
      Poznamku o RTVS nechapem.

      Odstrániť
    5. Neviem ale ja si myslím že my tu nie sme rozhádaní . Ja si skôr myslím že nás to zomklo viac ako peniaze . A možno pre mnohých nie je už ani tak dôležité že sme museli čosi zaplatiť čo sme v skutočnosti nemuseli alebo sme prišli o kus pozemku vo verejnom záujme bez toho aby to niekto s nami slušne riešil .Nechajte si pozemky , domy ,bazény, mlyny( a pekárne) ,darované chaty .... vezmite si celý les .To nie je pre ľudí najdôležitejšie .Čo je dôležitejšie je ich h r d o s ť A d ô s t o j n o s ť . Ak im budete stý krát hovoriť že VY a len Vy máte pravdu a oni sa mýlia , že ten vrabec na streche nesedí a on t a m s e d í .Ak im nikdy nevysvetlíte písomne ako to na o z a j b o l o ak ich budete stý krát zavádzať dotkli ste sa ich c t i a oni Vám to možno niektorí prepáčia ale nikdo to nezabudne. .

      Odstrániť
    6. ..celý tento blog je zmes neprávd, útočení, urážok a sľubov, sľubov, sľubov....Prečo, ak ste prišli na niečo, čo by Marianke prospelo, ste neodprezentovali na schôdzach OZ a SÁM sa nepričinil o to, čo je pre obec dobré.. Prečo ste verejne nepoukázal na prípadné nedostatky a nesledoval ich nápravu? Teraz vyťahujete veci, ktoré boli za Krála, za Bolgáča a za Juriku.
      Marianka sa začala rozrastať za Krála, pokračovala za Bolgáča. Na infraštruktúru v rámci pôvodnej dediny akosi "pozabudli". Nechápem to, lebo keď skupovali developeri pozemky, tak podmienka vybudovania infraštruktúry v starej obci by bola namieste. Škoda, že pán Jelačič ml. vtedy "neustrážil" starostov, aby pre starú Marianku niečo urobili. Teraz, keď už aj v dedine je vybudovaná infraštruktúra sa Vám dobre vykrikuje. Už by sa aj dobre "starostovalo", že?
      Ešte k rozrastaniu Marianky. Bolo to rozhodnutie ľudí, ktorí mali pozemky. Územný plán sa zrejme prispôsobil vôli občanov, pozemky predali a prišli "dosťahovalci" ako nám hovoria. Ale nemali by sme sa deliť na "starých mariančanov a prisťahovalcov", ale vzájomne sa rešpektovať a akceptovať čo už je vybudované, dorobiť, čo je rozpracované. Pán Jelačič, ako by ste Vy budovali Marianku bez zvyšovania daní? Dá sa konkrétne odpovedať? A čo ten zavádzajúci bilboard s porovnávanými sumami výdavkov na administratívu OCÚ -120 000,- eur v roku 2010 a v roku 2014 - 420 000,- eur? Nie sú náhodou v tejto sume zahrnuté aj ďalšie náklady na prevádzku obce? Napr. škola, škôlka, platy, odvody štátu? Suma 420 000,- eur nie je len za administratívu. Zdá sa mi, že porovnávate jablká s hruškami.
      Keď kritizujete, že niečo nie je dobré, tak následne povedzte ako by sa dala daná vec urobiť. Lebo najjednoduchšie je skritizovať, ale nepovedať ako by to bolo lepšie...
      Som rada, že starosta Jurika urobil kus práce a dúfam, že bude zvolený naďalej a bude pokračovať vo svojej práci v nasledujúcom volebnom období.
      Nestačí iba kritizovať, urážať a hanobiť. Čo ste urobili pre Marianku Vy vo svojom voľnom čase?

      Odstrániť
    7. Teším sa že ste sa pripojili o to je tento blog zaujimavejší .
      Nemohol som v minulých obdobiach „ustrážiť starostov“ lebo som tu ešte nebýval /nevlastnil som tu nehnuteľnosť/.
      Tak ako to vidím ja to nie je nič na závidenie prebrať teraz starostovanie .Samozrejme záleží od toho či to dotyčný chce robiť poctivo a zákonne alebo "mutiť vody " aby viditelné sa stalo neviditeľným.
      Súhlasím s Vami že by sme sa nemali deliť na staro a mlado mariančanov .Všetci sme svoji aj s rôznymi názormi , ktoré je potrebné si vypočuť .O tom je život a mali by sme sa navzájom rešpektovať a dať si priestor na názor . O tom je tento blog ktorý vediem takmer dva roky .Je to časozberný materiál a sú v ňom vyjadrené aj názory ľudí ktorých nepoznám ale rešpektujem ich .Dal som im priestor na vyjadrenie ktorý tu vždy chýbal . Blog pôvodne vôbec nebol vytvorený pre moju kandidatúru na poslanca či starostu . Nápad naň prišiel prirodzene ako potreba komunikácie s občanmi s ktorými sa náhodne stretávam a začali mi o svojich skúsenostiach hovoriť .Bolo potrebné na to vytvoriť systematickú platformu ktorá suplovala to čo mala robiť obec .
      Ak ste niekedy písali investigatívne články viete koľko času ste na tom strávili .
      Celkom nerozumiem Vášmu dotazu , prečo som sa neodprezentoval na schôdzach OZ a nepričinil o to čo je pre obec dobré .Na OZ som pravidelne vystupoval v diskusiách – viď zápisnice . Problém bol že súčasné zastupiteľstvo nepripúšťalo názor niekoho iného . Limitoval čas v diskusii a nedával priestor na komunikáciu .Takže moje názory/návrhy/poznámky išli do stratena a čo je podstatné nebol som členom zastupiteľstva takže som nemohol nič ovplyvniť .
      Myslím si, že v našej obci nie je ľahké ani kritizovať viď väčšinou anonymne príspevky .Ja som si to s dovolením trúfol . Konštruktívna kritika má svoje miesto v zdravej spoločnosti . Myslím že kritiky by sa nemal báť nikto kto má čisté svedomie . V svojich príspevkoch neurážam a nehanobím .
      Ale poďme ďalej :Pýtate sa akoby som budoval Marianku bez zvyšovania daní .
      Dane by som určite nezvýšil tak výrazným spôsobom ale hľadal by som skôr spôsob cenovo najvýhodnejších verejných obstarávaní
      .Dajte prosím témy ktoré Vás zaujímaju a ja sa Vám pokúsim postupne odpovedať .

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Až teraz som si našla a prečítala odpoveď. Pán Jelačič, mohli by ste byť naozaj aj novinárom, viete dlho a pekne písať....žial, vcelku o ničom. Odpovedzte mi prosím len jednou vetou. Je tých 420 000,- eur nákladová položka LEN za administratívu tak ako to tvrdíte na bilborde?

      Odstrániť
    2. Jasne ze je, pozrite si http://www.mariankanahlas.sk/2014/07/zaverecny-ucet-obce-marianka-za-rok.html, tam je to jasne. A je to jednou vetou.
      P.S. on urobil rozbor na zaklade moznosti, aj to je tam napisane.

      Odstrániť
    3. nechajte si to vysvetliť od ekonoma...

      Odstrániť
  3. K uvedenému mazaniu príspevkom ešte musím dodať, že mazané budú aj príspevky, ktoré sú tu umiestnené nelogicky a vôbec nesúvisia s Mariankou. Napr. včera tu niekto nakopíroval min. 5x niečo o futbale Slovan-Sparta 0:3. CTRL+V sa dá jednoducho použiť, ale ja to viem ešte jednoduchšie zmazať. Tak takéto príspevky tiež mažem. Ešte raz Vás prosím, neurážajte jeden druhého, používajte fakty, nie urážanie jeden druhého. Či sa jedná o mňa, starostu, kandidátov, poslancov. Hovorí to o kultúrnosti a vyspelosti toho, kto ten komentár napísal.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
  4. Využívam túto možnosť otázok a dúfam že všetci ktorí majú záujem komunikovať aj touto cestou sa pripoja .
    a hlavne tí ktorých máme zvoliť na nasledujúce obdobie .
    A/Ja by som sa chcel spýtať kandidátov na STAROSTU
    ČO BY SPRAVILI AKO PRVÉ AK BUDÚ ZVOLENÍ DO FUNKCIE ?

    B/Mám otázku na kandidujúcich POSLANCOV :
    AK BY ZISTILI ŽE STAROSTA JEDNÁ NESPRÁVNE / PROTIZÁKONNE čo by spravili ?


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja mám túto otázku,akosi neprichádza odpoveď

      Odstrániť
    2. Odpoved A: ako starosta:
      prehodnotit prebiehajuce konania (exekucne, pokuty...), zrychlit stavebny urad (zmena hodin), zmena hodin na ob.urade Po-Pi, zaviest elektronicku uradnu tabulu (riesenie som uz hovoril pred rokom na jednom OZ, ked spravili Predtym a Potom), zvolat verejne zhromazdenie obcanov, zrusim dary za stavebne rozhodnutia

      Odpoved B ako poslanec:
      zvolanie mimoriadneho OZ, prejednanie konania starostu v OZ, pripadne podanie na prokuraturu, policiu, danie podania na NKU alebo iny kontrolny organ

      Odstrániť
    3. Ďakujem.p.Jelačič,aj za možnosť publikovať.

      Odstrániť
    4. Prečo ste to doteraz neurobil, keď máte takéto dôkazy. Veď oznámenie na políciu, prokuratúru môžete i ako občan.

      Odstrániť
    5. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    6. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
  5. Ja by som sa chcela spýtať Ing arch Gaparoviča ako súčasného šéfa stavebnej komisie či si myslí že kaplnka u sv. Floriána z 18st./Budovateľská/nie dávno rekonštruovaná zo zbierok bola správne ošetrená pred stavebnými prácami v jej okolí ? Je jej súčasná renovácia dostatočná ? Možno by mohol k tomu aj niečo povedať PhDr Ivo Štassel člen stavebnej komisie inak riaditeľ Mestského ústavu ochrany pamiatok . Myslím že obaja vedľa kaplnky prechádzajú každý deň takže jej stav dobre poznajú . Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja by som sa chcel spýtať kandidáta na starostu JUDr Juriku aký program bude zajtra na stretnutí so seniormi aby som vedel čo si mám priniesť so sebou .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    2. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
  7. Ja bývam na Školskej a tak sa chcem spýtať toho nevim kto to robil -ako vyriešili odvedenie dažďovej vody z námestia 4. apríla ktorá tade teče ešte aj zozadu nekde od mlyna . Lebo jak su tie velké dažde tak to letí dolu ale my tam bývame a máme tam záhrady . Však dobre to námestie bolo treba spraviť bolo to hrozné a dobre že to spravili nech už sa na tom aj nabalili ale to sa muselo tak celé zabetónovat ? Kam ta voda poteče ?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Klamááááár !! a vypočitavý človek čo sa chce silou mocou dostat na poziciu starostu obce Marianka a radšej ani po Marianke nechodi snád sa Pán Jelačíč niečoho bojíte ? :) osočovanie , urážanie,ponižovanie ludí -verejných činitelov to Vám ide najlepšie ..... nezabudnite Vymazat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. NIE P.JELACIC TU OSOCUJE VEREJNYCH CINITELOV. JE TO NAOPAK. VEREJNI CINITELIA TU V MARIANKE OSOCUJU, URAZAJU A PONIZUJU LUDI. NAPR. P. DOLEZALOVA, KTORU STE PONIZILI KOMENTAROM K TYM FOTKAM, CO STE DALI NA OFICIALNY WEB MARIANKY. TO JE VYPOVEDAJUCE O UROVNI ADMINISTRATORA WEB STRANKY MARIANKY. AK STE TO VY P.PORGES, TAK O VAS. P.JELACIC NEOSOCUJE, ON OTVARA LUDOM OCI. KONANIA P.STAROSTU V MARIANKE JE OSOCUJUCE VOCI JEJ OBYVATELOM, AK KONA TAK AKO KONA. ROZDAVA POKUTY ZA STAVBY BEZ POVOLENI ALEBO BEZ POVOLENIA ZMENY STAVBY, ALE KTO DA JEMU POKUTU ZA TEN MUR NA BUDOVATELSKEJ, ZA JUZNU CESTU, ZA KOLAUDACIE STAVIEB BEZ PRISTUPU [DOMY P.HASONA] NA JUZNEJ CESTE, KDE JE V ROZHODNUTI NAPISANE, CESTA JE KOLAUDOVANA NIE SKOLAUDOVANA!! SILOU MOCOU SA TAM CHCE UDRZAT P.JURIKA, KTORY VYSLAL UZ SVOJICH PROPAGATOROV DO MARIANKY [HRBAN, HOLLY,PORGES,JURECKOVA...], LEBO JE TOHO ASI VELA, KDE SU NIM PRIPRAVENE MINY V MARIANKE, AK BY SA TAM DOSTAL INY CLOVEK AKO ON[DUBOVSKY, JELACIC]. CITAJTE TU FAKTY, AKO UZ BOLO VIACKRAT SPOMENUTE, URAZKY A OSOCOVANIE SU LEN V KOMENTAROCH. P.JELACIC URCITE BUDE MAT NEJAKE STRETNUTIE S OBCANMI, ABY IM VYSVETLIL, CO JE NAPISANE NA JEHO BLOGU. DUBOVSKY UZ MAL, NA JURIKU, GASPAROVICA A KOVACA VSECI NETRPEZLIVO CAKAME, JELACIC UZ ASPON TAKTO ZACAL KOMUNIKOVAT S OBCANMI, DUBOVSKY TIEZ CEZ JEHO AKCIE. FU TO SOM SA TU ROZPISAL[A]. VASA. M.D.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Fakty, podlozene dokladmi pokladate za osocovanie? Este sa v tejto obci nikomu nepodarilo ukazat fakty tak, ako ich ukazuje pan jelacic. Su len 2 moznosti, nevidite a nepocujete alebo nechcete vidiet a pocut. Alebo so zatvorenymi ocami milujete svojho kata?Neznalym a nevediacim otvara oci jelacic, nech robite co robite, my mlady ideme za jelacicom. Je to urcite rozhladeny a vzdelany clovek, este ho nepoznam, ale tesim sa na jeho stretnutie s obcanmi-dufam ze bude. Takyto clovek sa v Marianke este nenesiel, co by tak verejne vystupil voci benevolencii moci v Marianke.A verim, ze v tom nehlada svoj vlastny prospech.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    2. moc a moc pletieš alebo si Jelačič takto robí reklamu.Aj tak mu nepomože.

      Odstrániť
    3. Jelačičovi nemusí pomôcť táto "reklama". Dôležité je aby pomohla hlavne nám. Aby sme sa zase o štyri roky nedivili. Tento blog vnímam ako službu ľudu a môžu sa zapojiť všetci aj privŕženci iných kandidátov aj kandidáti. Dávajú iní takú možnosť ? Oni robia "separáciu po skupinkách " tak ako tí smetiari čo chodia po obci a vykrikujú to .

      Apropo aká reklama je podľa Vás vhodná pred komunálnymi voľbami ?

      Odstrániť
    4. Ak medzi nás chodí niaky senior chcel by som sa spýtať ako včera prebehlo Vaše stretnutie?Koľko Vás asi bolo?Boli predstavené nové projekty v obci? Mali ste niaky program? Ako to hodnotili ostatní? Boli tam aj kandidujúci poslanci ?Ďakujem

      Odstrániť
    5. No pán starosta sa činí. Tri roky dozadu ho seniori nezaujímali. Teraz pred novými voľbami sa prišiel na stretnutie so seniormi popredvádzať.

      Odstrániť
    6. Chodte na web Marianky www.marianka.sk.Pozorne si porovnajte stoly s obcerstvenim na starostovej akcii-Verejné poďakovanie osobám, ktoré sa svojim osobným prístupom k veciam verejným zaslúžili o rozvoj a správu obce Marianka v rokoch 2010 až 2014 a stoly s obcerstvenim na akcii pre seniorov po styroch rokoch-Posedenie seniorov - už tradične ako každý rok, tento krát už v nových priestoroch spoločenského domu. Aj to PORGES klame,nie tradicne ako kazdy rok,minuly aj tie dalsie zabudli na seniorov...A tie stoly pre podnikatelov v Marianke sa skoro prehybali pod tarchou.Seniori mali ubohe stoly s kofolkou,nejaky zakusocek,jeden oblozeny chlebik,nieco slane.Havlikova sa ide utrhnut v obsluhe seniorov :-) Starosta len sedi s Chorus Jurikus, pri senioroch nebol?Taka fotka tam neni.DJ Miro starostova figurka vo volbach(odstupil).
      Pre podnikatelov a budovatelske osoby (z pohladu starostu,nechcem urazit tych co tam boli),stoly prehybajuce sa pod jedlom.To je katering.Hned prva fotka.Ako senior by som teraz Juriku uplne osr***. Ale podme dalej.Spotene flaky na starostovej koseli,to su FLAKY.Vysmiaty HRBAN,KRAL, GASPARKO (lebo sa tiez vzdal, je to Gaspar, Jurikov šašo),MAKOVICA, damy z uradu.Co to dostali?DIPLOM?Ako senior som z toho grcala.VIVAT JURIKUS STAROSTUS!To je to co pise Jelcic tu,ROVNY A ROVNEJSI. JURIKA,ty si len pristahoVALEC,VALEC.Na povodnych mariancanov kasles,len LESY nad ihriskom a pansky les ta zaujimaju.Uz mas PODKOVU pre stastie?

      Odstrániť
    7. Jurika kasle nie len na povodnych mariancanov, ale poriadne to stazuje aj pristahovalcom (teda len ak nechcu platit).

      Odstrániť
  11. Ked sa ohlasis kto si, poradim ti dobreho ociara aj usiara-zadarmo. Ak nerozoznas reklamu od faktu a kulturnemu ukazaniu na skutocnosti, ktore tu prezentuje jelacic, a chce aj tebe ukazat relitu, mozno len konstatova"je mi ta luto"

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ja by som sa len tak opytala aktualneho p.starostu ci sa mieni v budúcnosti dat zvacnit naveky nejakou zbytocnou sochou viď mramorove tabule sem a tam...naozaj zasluzene???????? Za tych par chodnikov???:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Mam navrh. Co keby sa kandidati na starostu dohodli a usporiadali futbalovy turnaj, v ktorom by podporovatelia svojho kandidata mali rovnake dresy? Aspon by sme vedeli kto za koho kope...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    2. Inteligentna odpoved. Dakujem. Ale ak by to Marianke pomohlo, tak par kopancov znesiem...

      Odstrániť
  14. Je to fajn len nechaj tam všetky príspevky aj ten ako zapaluješ sviečky při mramorových doskách.ps.foto dám na internet.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mohli by sme sa v zimných mesiacoch dohodnúť že ideme sa šmýkať po starostovom mene? Musíme si tabuľky označiť aby sme sa stretli napr. na č.4. To pán Jelačič to tu nemal ako dieťa také zábavné on chodil len na obyčajné Dankove hrávať futbal .... Tabuľky dávať po obci si ani Husák netrúfol.

      Odstrániť
    2. Ja mám tiež nápad čo keby sme predali svoje domy len právnikom ? Bola by to 1.Pravnicka (obec) sro.

      Odstrániť
    3. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
  15. V r. 2006 pri schvaľovaní územného plánu Marianky /poslancami,hlasovanie 5-za,2-proti/ sa nevzali do úvahy pripomienky vtedajšej stav. komisii,
    :narušenie vidieckeho charakteru obce
    :spustenie nekontrolovateľnej výstavby /znížená výmera pozemkov na 5á,čo možňuje extra zahustenie,neadekvátne komunikácie./ Domáci architekti na to poukázali.Terajší poslanci tiež odsúhlasili diskutabilné veci napr:/úprava námestia 4.apríla,priveľa betónu, rôznorodosť materiálov na tak malom placi,takisto aj riešenie okolo kaplnky na križovatke Štúrovej a Budovateľskej
    /vizualizácia pekná ,skutočnosť s mnohými technickými chybami mizerná./
    Návštevníci Marianky/pútnici,turisti,výtvarníci,muzikanti/ premenovali dedinku z pútnickej na betónovú.Nechce sa mi veriť,že tieto projekty schválili terajší poslanci.
    Kde zostal zdravý rozum.S takýmito poslancami treba končiť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Si ale múdry, ale škoda že až pred voľbami. Kde si so svojimi názormi trčal doteraz? Napíš čo si ty urobil pre túto obec.

      Odstrániť
  16. A ty by si iný názor aj zobral ? Ja som to síce nepísal ale mám dotaz keby sa ten dotyčný hlásil že chce niečo spraviť pre obec pustili by ste ho medzi seba ? Onedlho Ti čas dokáže čo ste napr vykonali Kaplnke u Florianka . Neodbornou rekonštrukciou objektu /použité nevhodné materiály ako napr.kanadský šindel na streche ,bet. sokel z tvárnic aby zakryl vzlínajúcu vlhkosť .Hlavná príčina devastácie objektu -vlhosť nebola riešená - nebola prevedená ani jednoduchá drenáž okolo kaplnky.V roku2014 rekonštrukcia Štúrovej a Budovateľskej dala tiež zabrať tejto pamiatke -aj neodspádovaný terén od kaplnky .Nakoniec vlhkosť ktorá spôsobuje deštrukciu objektu nebola riešená a zo zadu opadaná omietka je zakrytá kamennou primurovkou bez použitia izolácie.Znovu NEODBORNOSŤ a riešenie bez projektu alebo aspoň jednoduchého odborného technologického popisu požadovaného popisu požadovaných prác a materiálov .Len rýchlo zbúchať a zakryť a nafotiť. Kto Vás ženie ? Ach jaj "predtym" a "potom" .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Upozornil som na problémy čo sa týka okolia kaplnky a úpravy námestia ešte koncom minulého roka a nielen ja. Teraz v lete aj predsedu stav.komisii,ale aj samotného starostu.odpovedal mi tak si to odsúhlasili poslanci,tak nech si tam dajú tabuľku menovite.
      , Marianka ako obec mohla vyťažiť z toho,že za bolševika tu nebola až taká výstavba soc realizmu,ako v iných dedinách/nevzhľadné námestia a pod./,a postaviť svoju budúcnosť na vízii pútnickeho miesta.napr.ako to spravili u susedov na Morave.
      Moje skúsenosti sú také,že pripomienkovať alebo naznačiť iné riešenia sú veľmi problematické.

      Odstrániť
    2. Zrazu ste všetci odborníci na všetko!

      Odstrániť
    3. NIE , PODSTATOU JE, ZE STAROSTA JE ODBORNIK NA VSETKO, MAL SA LUDI PYTAT, STASELA NAPR. AKO UROBIT ODBORNU OPRAVU / ZABEZPECENIE.

      Odstrániť
    4. Najvačším odborníkom v Marianke je terajsí starosta - buduje hlava nehlava, berie NIE JEHO pozemky bez slušnej dohody s majitelom. Ako chcete, aby o veciach diskutoval, ked sa za cele obdobie neodvážil na niečo opýtať ludí ( a ludia jeho a posrancov) na aspon jednom verejnom zhromazdení občanov??? A ten beton v obci - to je strašné, vyzera to tu otrasne. Ale mnohí hovoria, ze je to fajn, aspon si tak ne....rú boty - len ak tak na nejakom exkremente. Uz je neskoro, cosi sa pod novým zastupitelstvom (verim ze aj novým starostom) bude dat upravit, ale ten JEHO rukopis nás tu bude este dlho mátať.

      Odstrániť
    5. Plne súhlasím JEHO rukopis tu dlho bude mátať a prívlastok betónová dedina bohužiaľ je veľmi trefný.
      ale niečo sa azda podarilo-pekná úprava okolo božej muky na Lesnej neviem kto je autor.waw.

      Odstrániť
    6. Nie som odborník na všetko ale architektúru, som vyštudoval, a ma živý.narozdiel od pána súč. starostu ktorý je ťažký stavebný dobrodruh.

      Odstrániť
    7. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    8. Čo sa týka nám 4. apríla myslím že je to lepšie ako bolo ale ak bola šanca a prostriedky na zmenu mohlo to dopadnúť aj inak - prispôsobiť sa CITLIVO podhorskej , pútnickej obci - ale bola šanca? Mali by ste sa spýtať autora projektu nám 4. apríla či ho skutočne robil on alebo sa pod to len podpísal.Bola vôbec vypísaná súťaž o riešenie dominatného miesta v obci ?

      Odstrániť
    9. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    10. Múdry komentár 23:48. Nedal Hrbáň len pečiatku na niečo , čo si vymyslela Makovická ? Ak Hrbáň ide teraz kandidovať ako člen Jurikovho tímu , kde bol doteraz celé 4 roky? Pekne si asi Hrban a Makovický zarobili na tom projekte 4.apríla?

      Odstrániť
    11. Nevadí mi ,že si zarobili,ale ako to vyzerá,to sme si naozaj nezaslúžili.

      Odstrániť
    12. Viete konkretizovať, čo si predstavujete pod podhorskou a pútnickou obcou. Čo malo byť na námestí, podľa Vás. Teraz je každý múdry!!! Projekt sa tvoril ešte v predchádzajúcom období, nikto ho nepripomienkoval. Len keď je niečo hotové, tak sa ľahko kritizuje!!!!

      Odstrániť
    13. Súhlasím,určite námestie je lepšie ako bolo,ľahko sa kritizuje.Štand.postup je vystaviť model k pripomienkovaniu na obec. úrade./vizualizácia trochu zavádza-viď situáciu pri kaplnke-predtým,potom/.
      Teraz k Vašej otázke-pútnická,podh.obec.Pod tým pojmom rozumiem vidiek,v najlepšom slova zmysle,nie mestský satelit,chýba mi tu kontinuálne prepojenie na histor.,ale aj súčas. architektúru/kláštor,klášt.záhrada, objekty Zelený strom a Pútnický mlyn/
      Inšpirácie by boli-napr. dobové fotografie/aj keď námestie nepatrí do pamiatkovej zóny./Vadí mi použitie veľa rôznych druhov materiálov na relatívne malej ploche námestia.Veľa betónu,spleť želez.zábradlí,nový asfalt,malé ostrovčeky zelene/

      Odstrániť
  17. Ako tu uz niektori predpovedali, tu je aktulana informacia z www.marianka.sk:

    "Miestna volebná komisia v Marianke oznamuje, že dňa 29.10.2014 sa vzdali kandidatúry pre voľby starostu obce Marianka Ing. Miroslav Kováč, Karpatská 93, 900 33 Marianka a Ing. arch. Pavel Gašparovič, Podhájska 6/B, 900 33 Marianka."

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Nic nove, to sa dalo cakat od zaciatku, ze su len nastrceni Jurikom

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Ved to muselo byt vsetkym Mariancanom jasne od zaciatku.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Čo si myslíte o Dubovského kandidatúre? Určite je to fajn chlap ale ja akosi neverím príbehu že "chce vrátiť starostovaniu slušnosť" keď sa na tom ako to fungovalo styri roky podielal aj on. Na tú neslušnosť jednoducho nechal štyri roky priestor a teraz ju chce upratovať .Keď som pri veci tak poviem : Takto teda nie skôr ! Neriešil konflikt záujmov starostu ,darcovské zmluvy ,nevedel o exekúciách pre 100 Eur , PMS až keď bolo neskoro ,o petícií nevedel napriek tomu že ak bol voliť prezidenta musel vidieť že zbieraju podpisy pri vchode - nezaujímal sa ako to dopadlo .Má síce veľmi pekné aktivity okolo futbalového štadióna ,automat na lístky & BUS 37 v Marianke čo je nezanedbatelný prínos! a za to vďaka .Ale tu je potrebné mať v osobe starostu komplexnú proaktívnu systematickú osobnosť so záujmom všetko . Mne sa zdá nejednoznačný , nepomenováva veci ,neargumentuje , nie je systematický .Necháva sa viezť či už na vlne Jelačičových faktov alebo Jurikových staviteľsko/developersko/vlastníckych plánov. Neviem.Možno niečo neviem. Prosím presvedčte ma.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. koho iného chcete voliť?

      Odstrániť
    2. Presne vystihnuté. Gratulujem, máte moje sympatie.

      Odstrániť
    3. ".....Keď oklamete niekoho iného ,klamete aj sám seba ..."Issac Bashevis Singer

      Odstrániť
  21. Este nie som uplne rozhodnuty, ale asi nebudem volit nikoho zo sucasneho zastupitelstva. Ti mali 4 roky, aby sa pokusili nieco zmenit. Ak to nezvladli, tak to nezvladnu ani v dalsom volebnom obdobi. Viem, ze to nie je lahke, ale ked to niekdo mysli vazne, tak si cestu najde. A ak zistili, ze nevedia veci ovplyvnit, tak nechapem preco sa tam zase hrabu. Ved to dopadne tak isto. Osobne som za zmenu a cas ukaze, ci bola lepsia...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môžete konkretizovať, čo nezvládli!

      Odstrániť
    2. Richtara a hospodareni s penezi, prvu mariatalsku. Prospjechari to sú. Seckych sedem. Jako hrichov.Hlavne obzerstvo.

      Odstrániť
    3. Snažís sa písať po záhorácky, zjavne to nevieš. Aké vyjadrovanie, tak napísaná hlúposť.

      Odstrániť
    4. Ziadate aby sa konkretizovalo co nezvladli . Uz to bolo napisane niekym inym na inych miestach ale skusim to zhrnut a opravte ak sa niekde mylim , pomohli by tiez komentare poslancov alebo clenov komisii keby sa vyjadrili ale hlavne samotneho starostu :
      VYSTAVBA
      Suhlasíme že obec sa rozvyja ako nikdy predtym.Na to dostal nas hlas! Rozvyja sa ale nezakonne a neodborne z coho vyplyvaju dalsie skutocnosti ktoré nas v buducnosti mozu stat este viac ale hlavne mnohym budu strpcovat i nadalej zivot /vid ine komentare v blogu /.
      Stalo sa ze vydal nezakonne uzemne/stavebne povolenie/kolaudacne konanie pri individualnych stavbach
      To je ako s tymi kamennymi lavickami na zaciatku jeho volebneho obdobia pamatate si ? Pekne ale nepouzitelne vacsinu roka .Ani v lete /horuce/ani v zime /studene/ sa na tom nedalo sediet .

      NETRANSPARENTNOST
      Viedol netransparentnu evidenciu zmluv /nie vsetko zverejnene/
      NEDOSTATOCNA INFORMOVANOST & KOMUNIKACIA
      /Smerom k obcanom :
      Nedal ludom moznost komunikacie/diskusii prostrednictvom verejnych schodzi a diskusii vramci OZ .Ziadali ho o to! Nezriadil elektronicku uradnu tabulu cim komplikoval mnohym pristup k info preto sa obcanom ktorí boli informovaní len cez uradne tabulu na obci stalo ze im zakonne lehoty usli a tym stratili moznost aktivne sledovat svoje okolie . Mohol mat aj blog na oficialnej stranke ./Smerom k poslancom zastupitelstva a jednotlivym komisiam : je viac ako pravdepodobne ze nebral vo vacsine pripadov v uvahu ich doporucenia a poslanci a clenovia komisii sa tym stali len jeho vazalmi . Postupne ich prestalo bavit oponovat tym cele volebne obdobie prestalo mat tymoveho a hlavne odborneho ducha .Zostali pri nom len ti ktorí z toho profitovali .Ak to takto bolo poslanci mali vystupit a oznamit to .Tym nekonali v sulade so zakonom a nezvladli to.Takto sa aj ich odbornost v komisiach stala zbytocnou - alebo ju nemali ?Nezda sa mi .
      SOCIALNA OBLAST
      Minimálna orientacia na seniorov . Ale chapem neda sa stihnut vsetko . Toto bolo stavitelske volebne obdobie – mal mat ale ludi ktorí by sa o to postarali .Nemal . Preco ? Vid vysvetlenie vyssie
      HOSPODARENIE
      v konflikte zaujmu & do sucasnosti pouzivane nezakonne pouzivanie darcovských zmluv aj ked ich Okresna prokuratura zrusila

      Odstrániť
  22. Ja jednoznačne volím Dubovského. Je to vplyvný, úspešný a rozhodný človek. Autorita.
    Ja to vidím s jeho pôsobením v obecnom zastupiteľstve trochu inak. Nie, že sa nezaujímal o staviteľsko-developerské plány starostu, jeho konflikt záujmov, dary, exekúcie, PMS a iné 4 roky. Záujem o tieto veci určite mal, ale... Mohol ich v terajšom zložení poslancov OZ riešiť? Ťažko!!! Riešil radšej dotiahnutie linky 37 do Marianky, automat na lístky, futbalové ihrisko, športové aktivity, kultúrne a spoločenské aktivity, zháňal peniaze na prestavbu školy... no proste aktivity, ktoré nepodliehali hlasovaniu poslancov na OZ, ktoré robil nezištne s ľuďmi, ktorí sa k nemu pridali.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak 4 roky jeho hlas nebol akceptovaný,respektíve ho prehlasovali v kľúčových otázkach pre obec-tak to zverejním pre občanov a vystúpim z takejto hry,aby ľudia vedeli akých majú poslancov.To vyzerá na mafiánske spôsoby terajšieho starostu.
      zaujímalo by ma čo hovorí p. Dubovský na rozpočet obce r.2015,inak vážim si jeho zásluhy v športových aktivitách.Vyzerá to tak ,že nikto nič nemohol robiť.

      Odstrániť
    2. Ano.Nie som proti nemu.Ja chápem že to mal každý z nich zložité v OZ ale kto z nás to má dnes jednoduché? Ja myslím že aj veľa občanov kvituje čo spravil ale chceli tí čo tam boli doteraz do toho ísť ? Tak potom buď Tam som alebo Tam nie som . Buď to viem spraviť alebo to neviem .Buď sa presadím alebo sa nepresadím . Buď skloním hlavu alebo sa MU pozriem priamo do očí .Funguje to podobne ako v zvieracej ríši. O to viac je tento postoj dôležitejší v OZ keďže to nie je súkromná sro , spravujú tam cudzí majetok a majú presne zákonom stanovené čo majú robiť ak vidia problémy.Čo ak sa opäť stane že s dnešnými kandidátmi začne niekto manipulovať a to manipulátor zďaleka nemusí byť len členom OZ .Opäť sa povie o štyri roky nedalo sa ?

      Odstrániť
    3. Treba si prečítať zápisnicu zo včerajšieho (29.10.2014) Obecného zastupiteľstva. Tam sa prejednával Jurikov rozpočet na roky 2015,2016,2017. Ako poslanci hlasovali.

      Odstrániť
    4. Pán Dubovský nemá o rozpočte ani šajnu. Celé štyri roky hlasoval za. A teraz sa naraz diví, ako je rozpočet postavený? Vo svojom programe zavádza o financiách, ktoré chce znížiť. Keby tomu rozumel, alebo by si nechal urobiť rozbor ekonómom, tak by nemohol tvrdiť, to čo tvrdí. Detto pán Jelačič!

      Odstrániť
  23. Zdá sa mi akoby v tejto kampani bol pán Dubovský vybraný na pozitívny odkaz ako dobrý ujo kto zabáva ľudí ,púšťa si šarkanov ,nosí lampióny , teši sa s ľuďmi na štadióne a míňa peniaze zatiaľ čo pán Jelačič je tu na to aby pomenovával fakty ,poukazoval na to kde sa dalo a bude dať ušetriť,poukazuje na možné následky nezákonne a neodborne riešených problémov .Je to nevýhodná pozícia.

    OdpovedaťOdstrániť
  24. A koho peniaze míňa tvoje, alebo nebodaj obecné?

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Dag Daniš: Procházka ako kôň Penty






    215
    Keď Penta kúpila Trend, Plus a nakoniec aj Sme, ako vysvetlenie použila ukážkovú polopravdu: vraj chce konsolidovať médiá. Celá pravda ale vyzerá zaujímavejšie. Penta a Jaroslav Haščák chce v skutočnosnosti koncetrovať mediálny vplyv, aby nakoniec mohla ,,konsolidovať“ slovenskú pravicu. Teda, povedané inak: aby sa presadila v najvyššej politike.

    Indície zatiaľ nasvedčujú, že ,,koňom“, na ktorého staví Penta, bude Radoslav Procházka.

    Prvý krok
    Penta má pravdu, že prvým krokom bude konsolidácia médií. Presne taká konsolidácia, akú poznáme z hry monopoly (a slovenského zdravotníctva). Penta chce všetko, resp. celú sieť. Začalo sa to Trendom a Pluskou, pokračuje to denníkom Sme. Medzitým Penta dala ponuku na kúpu televízie Markíza. Zatiaľ to uviazlo na tom, že CME chce predať celú východoeurópsku divíziu v jednom balíku. Ďalej má Penta chuť na veľkú mediálnu agentúru a na vlastnú distribučnú sieť. Aby mala dominanciu v celom raťazci: tlačiareň, médiá, mediálna agentúra, distribúcia...

    S takouto palebnou silou bude mať Haščák nielen mediálny, ale hlavne politický vplyv. Predstavenie sa môže začať. Stačí už len zaplatiť hercov.

    Druhý krok
    Kľúčom k pochopeniu druhého kroku – a k podpore Procházkovej Siete – je agentúra SITA, ktorá pre Pentu kúpila Sme. Vlastníkom SITA je Igor Grošaft. Zo spisu Gorila vieme, že Grošaft v minulosti pracoval pre SDKÚ vo vedení Fondu národného majetku. Minulosť a 20 – percentné provízie, ktoré spomínal Haščák v súvislosti s korumpovaním FNM, nechajme bokom.
    V súčastnosti je Grošaft dobrý známy Hačšáka z Penty. Je veľmi pravdepodobné, že Haščák sa už dlhšie staral o finančnú podporu stratovej agentúry SITA... Grošaft sa netají tým, že podporuje Procházku. Procházka sa zas netají tým, že sa s Grošaftom dobre poznajú. Podpora Grošafta novej strane pritiom nemusela byť finančná. Cení sa aj iný typ pomoci. Napríklad mediálna a agentúrna. SITA si na politické prieskumy platí služby agentúry Polis. A tá zvykne z Procházkovej Siete robiť hviezdu pravice.

    Procházku vystrelili dopredu dva prieskumy, ktoré mu namerali veľmi pekné čísla. Prvý prišiel pred prvým kolom prezidentských volieb a urobil z neho jedného z favoritov, ktorý sa doťahuje za Kisku. Druhý prišiel v čase, keď Procházka zakladal stranu Sieť. Za oboma prieskumami stála tá istá agentúra - Polis. A SITA.

    Sieti to nakoniec, samozrejme, veľmi nepomohlo. Pretože Penta ešte nemala skonsolidované médiá. A svoje mediálne monopoly.

    Tretí krok
    Ak chcete uhádnuť, čo príde po konsolidácii médií a pravice, musíte prestať podceňovať ambície pána Jaroslava. A ambície pána Radoslava. Pretože tým tretím krokom Penty bude ,,konsolidácia“ celého Slovenska.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano je pravdepodobné že nemíňa naše peniaze ale to nie je v tomto kroku dôležité .Dôležité v tejto etape je že keby dokázal pomenovať veci sám a nehľadal niekoho kto to za neho zase spraví a on sa bude zatial zabávať .Ešte chýbajú alegorické vozy dolu Karpatskou aby sme to oslávili čo sa sem naplavilo okrem zeminy z lesa za štyri roky . Divadlo zadarmo. Len tak ďalej .

      Odstrániť
    2. "....Šlapem po trní ,zatiaľ čo topánky si si obul ty . ".hebrejské porekadlo

      Odstrániť
    3. Boli tu otázky prečo sa ľudia boja že bude opäť starosta zvolený keď sú ľudia nespokojní . Je jasné že Jurika tu má stále dosť svojich voličov ktorých oslovil práve svojim hrdinstvom a schopnosťou projektovať sám, rozumie sa stavbám ciest ,rozumie sa kladeniu sietí , je právny expert s kontaktami na všetkých postoch , toto ľudí fascinuje a berú to ako jeho výhodu a šikovnosť . Tak je žiaľ dnes nastavená spoločnosť.Ale čo s tým spraviť ? Odkiaľ sa má začať?Alebo kde máme skončiť?

      Odstrániť
    4. že Jurika niekoho oslovil svojim "hrdinstvom a schopnosťou projektovať sám" hahahaha to si robíš srandu nie?

      Odstrániť
    5. Nie srandu si nerobím stále sú medzi nami takí.Poznám ich.majú na to právo.
      Čo si ale myslíš Ty? Koho "hrdinstvo" tu ľudí oslovilo? A keď to meno vyslovíš prosim povedz aj prečo.

      Odstrániť
    6. treba vymenovať Makovického za šéfa stavebného úradu a Porgesa za kontrolóra obce. a bude pokoj, už ani ľudia nebudú páchať samovraždy

      Odstrániť
    7. Vsetci, krori mate nejaku konkretnu otazku na Juriku, pridite v sobotu na jeho volebny miting a pytajte sa ho. Zarucujem Vam ŽIVÝ krútiaci sa paragraf, ako Vam bude s jeho falosnym usmevom za podpory jeho pobehojov odpovedat.Otazku si pripravte dobre aj s doplnujucimi, a nedajte sa zastavit. Jedine tak si mozete zistit v priamom prenose, co je zac. Naozaj, nedajte sa!

      Odstrániť
    8. Budeme len radi, keď prídete. Aspoň si môžeme podiskutovať zoči voči a nie takto anonymne.

      Odstrániť
  26. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Prosím vysvetlite výraz akosi "pozabudli",boli

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...odvodené od slova zabúdať.. môj príspevok je asi vymazaný, čo som stala na otlak niekomu?

      Odstrániť
    2. jeden komentar som omylom vymazal, a neviem v ktorom prispevku. Ostatne boli mazane z uz uvedenych dovodov inde. Skuste napisat este raz, mozno to bol ten, co som ho naozaj omylom vymazal. tento sa tykal nieco aj okolo kolaudacie jednej stavby pana DM v decembri 2013, ak si nieco pamatam.

      Odstrániť
  29. PRISPEVOK O ZBERNOM DVORE JE TOM CO NEZVLADLI, PLEBS DAVA SVOJE POZEMKY ZA 1 EURO NA VPP PRE OBEC, NA DRUHEJ STRANE STAROSTA OKLAME DOCHODCU A KUPUJE POZEMKY NA FIRMU, KTORA MA ZHODOU OKOLNOSTI ADRESU AKO JEHO ADVOKATSKA KANCELARIA, A PREDAVA DALEJ...KTO VIE ZA KOLKO ....VSAK DEBILKOVIA NECH DAJU OBCI VSETKO ZA 1 EURO....STAROSTA MA SIROKY USMEV A ON VIE PRECO

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a ešte má aj odvahu kandidovať

      Odstrániť
    2. Dobre robí a jasne to vyhrá - môžete robiť čo chcete.

      Odstrániť
    3. Ja by som tiež potrebovala vyveštiť, či to robím dobre.

      Odstrániť
  30. Špinavá duša s úškrnom na perách veľkého kmína veští...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Omyl, duša je vždy čistá, len myseľ môže byť zahmlená, tak preto sa uškŕňa a smeje sa Vám do očí, ktoré máte zahmlené Vašou mysľou a preto nevidíte...

      Odstrániť