Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

streda 23. augusta 2017

Aký babrák, také kosenie

To, že v Marianke za bývaleho starostu kosenie pozemkov fungovalo, musím pochváliť. Síce nerád, ale musím. Teraz kosenie pozemkov akosi zadrháva, aj keď je platné VZN 3/2015 a kde je napísané v §5 ods.5:


  • Vlastník nehnuteľnosti, bez ohľadu na to, či nehnuteľnosť je alebo nie je oplotená, je povinný odstraňovať burinu počas celého vegetačného obdobia, odstraňovať invázne druhy rastlín, zamedziť ich opätovnému šíreniu a zabezpečiť kosenie pozemku do začiatku kvitnutia, najneskôr však do 30.05. kalendárneho roka.

Toto nebolo v Marianke vo viacerých prípadoch (aspoň v mojom okolí) dodržané. Po mojich viacerých urgenciách smerom k obecnému úradu boli niektoré, ale nie všetky, pozemky pokosené.  Podotýkam, že od 30.5. ubehlo viac ako 2 ½ mesiaca a až teraz sa kosilo.

Ale dobre, pokosilo sa. Tam kde bývam, okolo Budovateľskej ulice smerom na Záhorskú Bystricu a na Tálkoch si babrák (rozumej Stanislav Kušpál) porobil tzv. pásiky popri komunikáciách, ktorými niečo rád špekuluje. Ten Kušpál, ktorý dlhodobo robí v Marianke zle, či už pri vodovode Borinská, kanalizácii na Štúrovej, rekonštrukcii Bystrickej a ďalších veciach.

Jeho dvorný kosec Pšenko je presne taký ako jeho zadávateľ, teda babrák. Hovorí sa „dal som to na hulváta“ alebo „urobil som to na hulváta“, tak tu začína byť „kosenie na Pšenka“. Babrák ho nazýva aj „môj človek“, čo je teraz dosť obľúbené spojenie. Citácia z majlu od babráka: ...z Vasich fotografii mi nie je jasne ci sa jedna o moje pozemky, ci ich kosil "moj clovek"...
 

Tam kde "jeho človek" kosil babrákove pásiky, ponechal všetku skosenú vegetáciu na komunikáciách. Pri vstupe zo Záhorskej Bystrice krásne privítanie peších ľudí a návštevníkov v našom katastri. O komunikácii na Tálkoch ani nehovorím. Ako keby ľudia chodili po slame a nie po ceste.
 
Ono to je ale ešte ďalej. Všetka tá nakosená vegetácia bude skôr či neskôr splavená do babrákovej dažďovej kanalizácie, ktorá ešte nie je skolaudovaná, hoci je postavená od r.2007-2008. Upchá tie zberné koše a na to, k čomu má táto kanalizácia slúžiť, slúžiť nebude. Má odvádzať vodu z komunikácie. Tak napísal babrák v niekoľkých listoch na stavebný úrad v Marianke, kde napadol vlastníkov nehnuteľností, že mu do jeho zbabranej dažďovej kanalizácie, odvádzajú dažďovú vodu z pozemkov. A odvádzaním poškodzujú jeho kanalizáciu ... no comment... To že babrák svojím konaním resp. nekonaním už niekoľko rokov znepríjemňuje život ľudom a vlastníkom od neho kúpených nehnuteľností je štandard lokality ako to babrák nazval "Bývanie nad vecou", on však znepríjemňuje život aj ostatným obyvateľom Marianky viď napadnutie vodovodu Borinská, neviem ako nazvať stav počas výstavby kanalizácie na Štúrovej a jeho divadlo pri jej oprave. Tam vtedy jeho dvorný poskok volal jemu, že čo sa mu tam vlastne obec snaží opraviť na tej babrákovej kanalizácii. A babrák následne ešte aj policajtov zavolal. Bolo že to tam divadielko, s babrákom v hlavnej úlohe.

Bábrákov teda "Jeho človek" takto kosí už niekoľko rokov, a vždy spôsobom "na Pšenka".

Pár fotografií z práce „kosenie na Pšenka“ je priložených. (Pre zväčšenie klikni na obrázok)
  









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára