Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

štvrtok 17. marca 2016

Kto je Marcel Porges, že toto vystrája (a zneužíva svoju funkciu) časť 3.

Pán Marcel Porges zase raz zaúradoval. V texte nižšie je jeho reakcia na moju odpoveď poslancovi Michalovi Hollému, viď predchádzajúci príspevok -> tu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobrý večer, pokoj, pokoj Vážení.
Podľa Článku II, bod č. 4 "Štatútu periodika Mariatál" rozhodnutie o mimoriadnom vydaní Mariatálu (nad rámec oficiálne schválenej periodicity) je vo výlučnej kompetencii vydávateľa - Obce Marianka v zastúpení jej štatutárnym zástupcom. Mimoriadne predvolebné vydanie Obecného spravodaja Mariatál vyjde v štruktúre schválenej predsedom redakčnej rady podľa Článku III, bod č. 11 "Štatútu periodika Mariatál".
K príspevkom kandidátov bude uvedené, že nereprezentujú názor obce. Následné príspevky kandidátov budú obsahovo uverejnené bez zmien tak, ako budú do uzávierky 21.3.2016, 12:00h na poludnie podané.
Vzhľadom na vyššie uvedené a v záujme riadneho dodržiavania platného štatútu periodika Mariatál Vám oznamujem, že za daných okolností je zvolanie rokovania redakčnej rady bezpredmetné.
Vaše žiadosti vnímam nielen ako snahu porušovať platný štatút, ale čo považujem za závažnejšie, snahu o ovplyvňovanie výsledku volieb starostu obce.
S pozdravom,
Ing. Marcel Porges, CSc.
zástupca starostu

Na vedomie všetkým kandidátom na starostu.
Príloha: Štatút periodika Mariatál
-------------------------------------------------------------------------------------------------
do r.2011
Aby bolo jasné všetkým, už som to tu písal. Zvolanie redakčnej rady by malo byť v zmysle jej štatútu. Na možnú manipuláciu a ovplyvňovanie výsledku volieb z mojej strany ani nezareagujem, veď ja nedávam okruhy tém do Mariatálu. Tou osobou ste Vy, Marcel Porges a spol.

Nie som proti volebnému Mariatálu, keď je to čisto prezentácia kandidátov. Prezrite si Mariatál 2/2014 alebo Mariatál 2/2010. Kde tam je nejaký úvodník, kde sa predseda redakčnej rady alebo iný človek sám od seba prihovára čitateľom? Sú tam len príspevky kandidátov. Nie JA sa snažím ľuďom vnútiť určité myšlienky, ale Vy Marcel Porges a spol. Okrem toho v každom Mariatáli v závere je uvedené nasledovné uvedených obrázkov zloženie redakčnej rady. Načo uverejňujete v Mariatáli niečo o redakčnej rade, keď to je bezpredmetné, redakčná rada, odkedy som poslancom, sa ani jedenkrát nestretla, aj keď som o to žiadal. Z princípu a podľa štatútu časopisu.



od r.2011
Vy, Marcel Porges píšete o už tradičnom Mariatáli, ktorý ste Vy začali vydávať, až s kandidatúrou Radovana Juriku (2010 a 2014).
Do nástupu Radovana Juriku bol predseda redakčnej rady volený jej členmi, po nástupe Radovana Juriku sa to zmenilo, a predsedom redakčnej rady sa stal starosta. Zároveň sa uvedené dostalo aj do štatútu Mariatálu. Niekto si to tu tak zariadil, aby mal právo veta.

Na záver: Svoj príspevok  si napíšem podľa môjho najlepšieho vedomia a svedomia. Nepotrebujem vedieť, čo budú písať iní, ani mi moje vedomie nedovolí to, aby som ich príspevky videl skôr, ako to vyjde v Mariatáli. Ja mám chrbtovú kosť na rozdiel od niekoho. Jedná sa o štruktúru, nie o obsah príspevkov.

Tak kto sa snaží manipulovať a ovplyvniť voľby starostu?

6 komentárov:

  1. Čo hovorí zverejnená komunikácia p.Porgesa v tomto blogu a aj na web stránke obce z posledných dní? Dal som si to do súvislosti a jednoznačne mi z toho vyšlo, že p. Porges pohŕda každým oponentom a každým, kto sa len pokúsi o niečo, čo si on predstavuje ináč. O ničom sa nemieni radiť, baviť, konzultovať niečo. Tento môj názor ukážem na vyjadrovacej schopnosti p.Porgesa v dvoch prípadoch.

    1. Jeho pohŕdanie a urážky na adresu poslanca Brestovanského v komentovaní jeho osobného emailu na webe obce sú neospravedlniteľné. Oslovovanie priebežne v texte "pán Brestovanský" je použité až desaťkrát. Ak si prečítate text súvisle a vnímate ho, ide tu o zosmiešňovanie poslanca Brestovanského. A ten záver "Nech sa darí, pán Brestovanský" je prekročením elementárnej slušnosti a ľudskosti.
    Za týmto "želaním" použitý pozdrav "S úctou" tam dal p.Porges zo zvyku, ale ten v súvislosti s predchádzajúcim tam už vôbec nesedí.

    2. V pohŕdaní a znevažovaní sa prejavuje p.Porges aj emailom , ktorý je jeho reakciou na odpoveď poslanca Jelačiča poslancovi Hollému . Pán Porges ju zaslal na vedomie všetkým kandidátom na starostu a z textu vyplýva, že tu oslovuje bez uvedenia mien aj poslancov Brestovanského, Dubovského a Jelačiča ( Vaše žiadosti vnímam...).
    Pán Porges tu začína nie oslovením, ale zvolaním "Dobrý večer, pokoj, pokoj Vážení". Kladiem si otázku, čo chce tým pokoj, pokoj Vážení povedať a zdôrazniť? Odpoveď si môže dať každý súdny človek sám. Nenavádzam nikoho na prijatie prekladu tohoto vyjadrovacieho klenotu pána Porgesa, ako som si ho do slovenčiny preložil ja: ste mi všetci ukradnutí, ja mám moc, ja si urobím ako uznám za vhodné... a Vy všetci sa môžete aj po..., ja som majster športu.

    Vôbec mu nedochádza, že na druhej strane sú ľudia, aj keď sú jeho oponenti.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skupina obecných manipulátorov a na jej čele so súčasným demagógom a riťolízom v jednej osobe postavili do boja o moc svojho trójskeho koníka. Ten bundáš žerie z developerovej misky a pri tom breše, že má s nimi „len štandardné v vzťahy“. Rád sa fotí so žltými tulipánmi a je vtieravý ako toaletný papier. Hasič a Šedá Myš v pozadí očakávajú, že sa to zase „nejako“ vybaví v ich prospech. Keď hyena skapína tak najviac hryzie...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vazeny 10:28 - ked uz takto trefne a myslim si , ze dobre , skús priradiť k tomu cirkusovemu zoznamu mena.
    ritolizac =
    trojsky konik =
    bundaš =
    žlty tulipan =
    hasic =
    seda mys =

    Pomozes viacerym zorientovat sa. Vdaka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pre 18:06

      Osoby a obsadenie :

      riťolízač (s úctou) = Po
      bundáš = trójsky koník = žltý tulipán = Bo
      hasič (develop) = Ha
      šedá myš (develop) = Mi
      obecný manipulátori = chátra maková

      Ten kto vie, vie
      tomu kto nevie, napovie...

      Odstrániť
  4. Ľudia sú zvláštni. Charakterizujú ich vulgarizmy. Veď keď im to pomôže, nech si zanadávajú. Charakterizuje to ich povahu. Posilní im to ich ego a charakterizuje ich výchovu, ktorá asi nebola celkom zvládnutá, alebo prostredie, v ktorom sa pohybujú. Alebo som niektorým ľuďom šľapol na otlak a ich to zabolelo?

    Môžem si myslieť, kto to napísal, či som sa trafil, neviem. V podstate je mi to jedno. Ja idem hrať Slušne a férovo.

    Vulgárne komentáre tu zverejnené nebudú.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. A ešte jedna poznámka. Redakčnú radu som chcel zvolať pred termínom odovzdania jednotlivých kandidátov, t.j. pred 21.3.2016. Ako som teda mohol cenzurovať alebo vidieť text iného kandidáta? Toto si páni Porges a ani Hollý asi nepremysleli. Stále hovorím teda píšem, že sa jedná o dodržiavanie štábnej kultúry a pravidiel, ktoré si schválilo predchádzajúce obecné zastupiteľstvo vo forme štatútu periodika Mariatál. Ale veď čo tu chceme, keď tu ten, kto zastupuje obec na najvyššej stoličke teraz a ani predtým nedodržiava ani nedodržiaval zákony a pravidlá.

    OdpovedaťOdstrániť