Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

pondelok 4. júla 2016

Tak. A je to tu! Exekúcia obce Marianka v prospech AKJK

Na obec Marianka prišiel utorok 28.6.2016 oznam o začatí exekúcie na základe rozsudku rozhodcovského súdu Parnose v prospech AKJK.

Vykonanie exekúcie potvrdil Okresný súd Malacky 22.6.2016.


Rekapitulácia:
Nárok oprávneného (AKJK)..........134.764,68€
úrok z omeškania od 19.3.2016........8,05%
trovy rozhodcovského konania..........11.158,82€
trovy právneho zastúpenia v exekúcii..........851,16€
poplatok za udelenie poverenia..........16,50€
predbežné trovy exekúcie..........17.962,68€ (pri uhradení pohľadávky do 14 dní od doručenia)
predbežné trovy exekúcie..........36.009,24€ (pri neuhradení pohľadávky do 14 dní od doručenia)

Obec Marianka teda môže prísť minimálne o cca. 168.500€.

Ak obec podá žalobu na zrušenie rozsudku rozhodcovského súdu, v tomto prípade môže požiadať aj o odklad vykonateľnosti rozsudku a teda exekúcie. V prípade úšpešnosti žaloby obec tieto prostriedky nestratí a nepríde o ne. A o to nám všetkým ide. Teda niektorým nejde.

O tieto prostriedky obec ukráti AKJK, právnická kancelária bývalého starostu, teraz trestne stíhaného, Radovana Juriku. Toho Radovana Juriku, ktorý v roku 2010 kandidoval na starostu okrem iného aj s tým, že chce pomôcť Marianke a jej obyvateľom. Ktorý je finančne nezávislý, a všetko robí naplno, energicky, na 100%. Jeho rozhodnutia nebudú zaťažené žiadnymi záujmami okrem záujmu obce a jej obyvateľov. A urobí všetko pre to, aby svojich voličov a celú Marianku nesklamal. Týmto činom naozaj NESKLAMAL.

Z volebného Mariatálu 2/2010
Takto chce úprimne obci pomôcť po tom, čo sa prevalila kauza z brania úplatkov za stavebné a kolaudačné povolenia na konci minulého roka. V záujme obce a jej obyvateľov.

Ako chodím po obci, viacero ľudí vyjadrilo názor, že je to vlastne niečo ako urazená hrdosť/pýcha z jeho strany. Niektorí by radi niečo podopisovali na tie JEHO mramorové tabuľky, iní mu chcú stavať sochy v nadživotnej veľkosti, daľší odkazujú jeho priaznivcom, že sa majú vyskladať na túto exekúciu.

Ja za mňa navrhujem Borisovi Hrbáňovi, aby zase začal robiť petíciu, kde by ľudia poďakovali Radovanovi Jurikovi za mínus minimálne tých 168.500€ na obecnom účte. Navrhujem jeho fanúšikom vytlačiť taktiež plagát "Ďakujeme, ex-starosta!", kde sa mu za toto poďakujú, že obec obral o tieto prostriedky. Tak ako ho vytlačili a hádzali do schránok v novembri 2015.

Na záver: môj pohľad na rokovanie OZ zo dňa 30.6.2016 o tejto záležitosti, či podať žalobu a nezaplatiť AKJK ešte prinesiem v samostatnom príspevku.


1 komentár:

  1. To, ze bude chcet este nie vtedy Ex, ale slubujuci podvodnicek, vychcany pravnicek zaryzovat spolu so svojou suitou z titulu neobmedzenej pravomoci z funkcie mohlo byt (a teraz uz neodskriepitelne je)kazdemu jasne. Preco osoba so zabehnutou kancelariou potrebuje byt starosta? Nuz pre toto co nam uz ukazal. A mozno to mal byt nastupny krok na trebars okresnu politicku komunalnu stolicku.
    S tym Hrbanom tiez suhlasim. Ta jeho internetova podpora Ex bolo trapne divadlo. Su to vsetko jablka z rovnakeho stromu o ktory je oprety este aj bicykel.
    A co bude teraz? Zaplati to obec? Alebo sa odvola? Nejmar by mohol priebezne vytlacat informacne letaky.

    OdpovedaťOdstrániť