Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

pondelok 27. októbra 2014

Zrušenie Prvej Mariatálskej prevádzkovej s.r.o. alebo vedelo o tomto obecné zastupiteľstvo? 3.časť

Prečo obec Marianka teda jej OZ odsúhlasilo vznik PMP? Ja si zo zasadnutia OZ pamätám, tým najhlavnejším bolo uplatnenie DPH a rôzne prevádzkové služby.

O koncesných zmluvách vtedy žiadna reč nebola.

Čo je podstatou koncesnej zmluvy?
Udelenie koncesie  na uskutočnenie stavebných prác alebo koncesné zmluvy na poskytnutie
služby uzatvorené podľa osobitného predpisu (Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov.)

Verejný obstarávateľ najmä:
a) uskutočňuje výber uchádzača o koncesiu,
b) vypracúva podklad na udelenie koncesie, ak sám nie je oprávnený udeliť koncesiu

Čo je povinnosť koncesionára?

Koncesionár v rozsahu udelenej koncesie a uzavretej koncesnej zmluvy s obstarávateľom najmä na vlastné náklady zhotoví stavbu alebo zabezpečí jej zhotovenie.

Čiže toto je taký legálny spôsob, ako koncesionár obíde verejné obstarávanie.

Avšak je tu také malé ALE. Chybu nespravil koncesionár, ALE obstarávateľ. Obstarávateľ mal urobiť výberové konanie na koncesionára.

Prebehlo v Marianke výberové konanie alebo verejné obstarávanie na uzatvorenie koncesnej zmluvy medzi obcou Marianka a PMP na Štúrovu ulicu? Na rekonštrukciu obecného úradu?

Koncesné zmluvy síce schvaľuje obecné zastupiteľstvo, teda poslanci 3/5  väčšinou, avšak vedia poslanci o takýchto bodoch zákona o verejnom obstarávaní, zákona o majetku obcí? Dostali poslanci od starostu prehľad nejakých záujemcov o túto alebo tieto koncesie?

Kto v Marianke predkladal tieto návrhy na uzatváranie týchto zmlúv? Poslanci či starosta? Spravil si starosta predtým, ako dal túto zmluvu na schválenie do OZ nejaký prieskum? Alebo si povedal, že to bude PMP a hotovo?

Vo mne tento postup vyvoláva veľmi veľa otáznikov a myšlienok, ale to si sem nedovolím napísať.

Spýtajte sa na toto starostu. 

Príklady koncesných zmlúv medzi obcou Marianka a PMP sú tu:




20 komentárov:

  1. To je všetko - očakával som viac.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. super, starosta. To je ti málo? Hanbi sa.

      Odstrániť
    2. Keď očakávate viac pozrite si koľko dotácií pre Prvú Mariatálsku prevádzkovú schválilo OZ za 4 roky, čísla zhruba: dotácie za viac ako 366 000.-eur a niekoľko pôžičiek za cca 1 000 000.-eur, pôžičky sa majú vratiť do konca roka 2014. Pýtam sa z čoho keď PMP nepodniká?

      Odstrániť
    3. To máte odkiaľ? Pozrite si uznesenia poriadne! Ja som sa dostal k sume cca 750 tisíc a nie 1 366 000 ako píšete!

      Odstrániť
    4. som len plebs, údaje mám len tie čo sú dostupné na webe, a treba rozlíšiť dotácie a pôžičky,
      Zmluva o pôžičke č. 424/2014  zo dňa 29.5.2014 na 347 644,26 eur, má byť vrátená do 15.12.2014
      Zmluva č.2 o pôžičke zo dňa 23.7.2014 na 122000 eur, má byť vrátená 15.12.2014
      Na webe obce je Dohoda o zmene záväzku medzi obcou a PMP na 168135,20 eur o zmene lehoty na vrátenie peňazí z 8.5.2014 na 31.12.2014
      Uznesenie č. 2014/16-10 zo dňa 11.6.2014 schválilo OZ použitie rezervného fondu obce na pôžicku pre PMP vo výške 295 644,36 eur
      Uznesenie č.2014/17-8 zo dńa 23.7.2014 schválenie požicky pre PMP vo výške 76484,28 eur

      Odstrániť
  2. Som na tieto veci laik ale zaujali ma, Zdá sa mi ze to mozu byt našlapné míny pána starostu pre nové zastupitelstvo. Ak bude starosta znova on, lahko si s tým poradí - samozrejme ze "čisto". Kolko mín je v nasej dedine? A kedy zacnu búchat? V obci mame na taketo veci ludí znalých? Nech sa ohlasia na tejto stranke, lebo neviem ci jelacic kecá, alebo ma pravdu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samozrejme že kecá.

      Odstrániť
    2. Vidieť že si znalý veci - viac nevieš dať do pľacu?

      Odstrániť
  3. Všetci ste už zblbnutí z veľkej politiky a používate zaužívané frázy -našlapní míny a pod. Rozmýšlajte nad tým, prečo Jelačič vyťahuje tzv. fakty práve teraz. Čo ste vedeli o osobe-občanovi Jelačičovi doteraz? Nič a teraz beriete za pravdu všetko, čo Vám účelovo servíruje. Zobuďte sa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milý anonym, nebuď tých, krorí nespia - to teba treba zobudiť. Kedy ťa zaujímalo dianie v obci napr.na OZ? Ja viem, že Jelačič je jeden z mála čo sa neboja (aj za teba) niečo povedať na OZ a inde.Skús zohnať Ty fakta, ako ich uvádza Jelačič. Vieš len urážať.

      Odstrániť
    2. Vcelku som nepochopil, ako "prečo Jelačič vyťahuje tzv. fakty práve teraz" suvisia s obsahom clanku...Ja osobne som velmi rad ze aspon niekto sa zaujima o pozadie a upozornuje nan, kedze to nerobia ti, co by to malo robit... napr. obecne zastupitelstvo? Ako radoveho obcana by ma tiez zaujimalo, preco oficialna obecna stranka neobsahuje forum, neumoznuje diskusiu obcanov... ??? Zeby sa toho niekto bal?... Keby to tam existovalo, mozno by nemuseli existovat taketo nahradne stranky. A mozno by bolo tiez dobre zvazit zrusit anonymny pristup...

      Odstrániť
    3. Keď si taký múdry, mal si sa podpísať ako prvý a nie sa skrývaš ako anonym.

      Odstrániť
    4. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
  4. Zaujímavá je Koncesná zmluva na Štúrovu na dobu 40 rokov na údržbu, len neviem prečo je potom uzavretá zmluva aj s R. Pokorným na zimnú údržbu tej istej ulice. A obec vyplatila PMP tri krát za výkon spravy po 4200 eur, len nie je jasné či za výkon správy Štúrovej alebo niečoho iného. Ku koncesnej zmluve je dodatok, tento na webe Marianky zverejnený nie je.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odkiaľ to viete? Od pána Dubovského?

      Odstrániť
    2. je to zverejnené na stránke www.marianka.sk, zmluvy a faktúry, každý kto chce a zaujíma ho to si to môže nájsť, chceš link?

      Odstrániť
    3. Ja som sa pýtal na Dodatok ku koncesnej zmluve. O tom môže vedieť jedine p. Dubovský, keďže nie je na webstránke!

      Odstrániť
    4. Ospravedlňujem sa za mylnú info, nejde o Dodatok ale o prílohu č.1 k tejto zmluve (str.13, Čl.XVIII, bod 4), Táto Príloha sa na webe nenachádza, má na nej byť uvedená výška odplaty za prevádzku a údržbu Štúrovej ulice, platby štvrťročne.

      Odstrániť
    5. Nezda sa Ti, ze chces moc vediet? Drž hubu a vol mna: Radka a mojich milácikov. Máš ich na fotke. Doplň si tam este Hasoňa a pána Krála. Nedali sme ich tam, aby nekazili imidž. Potom Ti ukazeme aj Prílohu aj figu. Stačí nám Tvoj hlas a hlas zbalamutených mariančanov a najatych nemariancanov. Potom sa mozes pytat na co chces, bude Ti to akurát na h.....Moc patri nam, chytrím, pestujeme mak a sme porgresívny.

      Odstrániť