Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

streda 10. decembra 2014

Ďalšia zaujímavá web stránka

Na webe je ďalšia zaujímavá stránka www.isamosprava.sk. Je tam veľa zaujímavých vecí, niektoré sú podmienené platenou registráciou. Za pozretie si určite stojí, možno tam nájdete odpovede na niektoré Vaše otázky alebo problémy.

7 komentárov:

  1. Dobrá pomôcka.Má OBEC MARIANKA predplatné uhradené?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na inom mieste tohto blogu prebieha debata o tom, či deti ktoré nie sú prihlásené k trvalému pobytu majú právo na mikulášsky balíček od obce.

    Otázkou zostáva ,či prostredníctvom Detí a takýchto akcií ktoré sú zapísané hlboko v našich spomienkach na detstvo by mal byť vytváraný tlak na rodičov, aby sa prihlásili k trvalému pobytu. Myslím že takto by sa narobilo viac zla. Musíme hľadať iné cesty na motiváciu občanov k prihláseniu. Možno aj cez tento blog a web stránku isamospráva.

    Štatút Obce § 15 Práva a povinnosti obyvateľov obce :
    Cit."4. Na samospráve obce má právo podieľať sa aj ten, kto má na jej území nehnuteľný majetok, alebo
    platí miestnu daň alebo miestny poplatok, alebo kto sa v obci zdržuje a je v nej prihlásený na
    prechodný pobyt, alebo ten kto má čestné občianstvo obce. Tieto osoby však nemajú právo voliť
    orgány samosprávy obce a byť do nich zvolení, ako ani právo hlasovať o dôležitých otázkach
    života a rozvoja obce (miestne referendum)...."

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Každý má na to isvoj/ iný dôvod prečo tu nemá TP.Má obec spravený prieskum od individuálnych občanov,prečo TP nemajú? Ide zatial len o prieskum - bez nátlaku.

    Myslím že každému občanovi by malo byť jasné,že keď sa prihlási k TP zvyšujú sa tým podielové dane pre obec - čo sú nemalé finančné prostriedky.Obec ich môže investovať .Zvýši sa nám úroveň

    Na druhej strane,keď už sa občan prihlási k TP nemal by mať pocit, že pri jednaniach na úrade kde sa zúčastńuje viac strán a on je tam jediný s TP, voči nemu jedinému opakovanie vystupuje obec nezákonne. Ostatní účastníci majú s obcou iné dohody (mimo iné aj darcovské zmluvy) a tie dostanú prednosť pred zákonnosťou a TP.Toto sú momenty kde v súčasnosti nastavený mechanizmus naráža" na seba samého"
    Pravidlá majú byť jasné- má nasledovať :
    1. Zákonnosť.
    2.TP.
    Inak si obec" šlape po vlastných pätách"

    Keď toto občan vidí tak si povie,prečo by som TU mal mať TP keď v meste mám v mojej pôvodnej mestskej časti zabehaný systém bez detských chorôb a nie som pokusným králikom v spleti samosprávnej pavučiny.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. 22:53 Chcete povedať,že obec sa stáva nedôveryhodným partnerom v snahe urvať si každý" žvanec "?
    Že v prvom rade musí obec nastaviť jasné pravidlá rovnaké pre každého založené na zákonnosti ?
    Že by mala obec ísť príkladom svojim všetkým občanom s TP,hnuteľným a nehnuteľným majetkom a ukázať všetkým vrstvám obyvateľov napr.Deťom, Športovcom Seniorom že na nich rovnako myslí a nezvýhodňuje nikoho?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. 23:31 Áno,aj tak sa to dá povedať. V detstve nás učili že keď sa kŕmim mam používať jednu ruku a nie obe naraz.
    Pamätáte si na tie foto keď sme mali podbradník a strkali si do zababranej pusinky oboma rukami ,čo sme videli pred sebou ? Naším rodičom sa to vtedy páčilo a fotili Vás.Väčšina rodičov však v istom momente povie :Nie, zlatíčko, papať by si mal jednou ručičkou.A dáme Ti príbor.U niekoho sa to však neudialo.V nemeckých krajinách sa tomu hovorí máš "Kinder stube" you "have a good manners" alebo tiež okno Tvojej detskej izby malo výhľad na horizont a nie do škaredého dvora....Ale ako hovorila naša babka dôležité je, že si chybu uvedomím a to je prvý predpoklad mojej nápravy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Všetky informácie sú podmienené platenou registráciou! Ešte niektoré informácie:
      6. Obmedzenie zodpovednosti prevádzkovateľa:
      Prevádzkovateľ nie je zodpovedný za akékoľvek priame či nepriame škody spôsobené poskytnutím údajov z databázy informácií portálu isamosprava.sk Centrálnej neziskovej spoločnosti.
      Zároveň prevádzkovateľ nie je zodpovedný za akékoľvek priame či nepriame škody spôsobené postúpením týchto údajov ďalším osobám.
      Informácie poskytované v rámci On-line poradenstva sú poskytované odborníkmi z právnej a ekonomickej oblasti a sú poskytované s náležitou odbornou starostlivosťou a majú poradný charakter. Prevádzkovateľ nie je zodpovedný za akékoľvek priame či nepriame škody spôsobené postupom užívateľa alebo tretích osôb na základe poskytnutia týchto informácií.

      Odstrániť
  6. Teraz o inom ale s nami súvisí .Pátral som po tom koľko máme prihlásených seniorov a koľko prihlásených detí .Štatistický úrad podľa posledného sčítania obyv.v 2011 nás bolo
    Spolu.........1297
    Ženy............661
    Muži.... .......636
    Deti0-14.......196
    Sen.+65.......163
    počet RD......452

    počet voličov v posledných voľbách poznáme.Len aktuálny počet obyvateľov som nenašiel na stránke obce.Viete koľko nás je teraz spolu ?

    OdpovedaťOdstrániť