Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

nedeľa 10. apríla 2016

Ďakujem

Tak. A máme po voľbách. Bolo to veľmi tesné. Rozdiel prvého a druhého 16 hlasov, druhého a tretieho 13 hlasov a prvého a tretieho 29 hlasov.

Výsledky sú v tabuľke:
Počet vydaných hlasovacích lístkov: 847
Počet odovzdaných: 847
Počet platných: 843
Volebná účasť 54,50% z oprávnených voličov
  1. Peter Hasoň - 226 hlasov - 26,81%
  2. Alžbeta Ondrušová - 210 hlasov - 24,91%
  3. Peter Jelačič - 197 hlasov - 23,37%
  4. Vladimír Bončo - 109 hlasov - 12,93%
  5. Barbora Hatoková Styková - 75 hlasov - 8,90%
  6. Edita Radačovská - 26 hlasov - 3,08%
Chcem poďakovať všetkým ľuďom, ktorí boli voliť a dali tak najavo, že im na Marianke a jej budúcnosti záleží. Či už dali hlas tomu či onomu kandidátovi. Podstatné je, že hlasovali. Mrzí ma účasť, ktorá mohla byť vyššia. O niečo vyššia ako polovica ľudí, ktorí majú právo voliť. Ľudia s trvalým pobytom a prihlásení cudzinci.

Tí čo ste nevolili, nezaujíma Vás dianie v Marianke? Nevedeli ste si vybrať z ponuky kandidátov? Myslím, že pravda je v oboch otázkach. 

Dúfajme, že Marianke sa bude dariť v nasledujúcom období nového starostu. Držme mu palce, aby všetko čo sľúbil aj naplnil a nezostalo len pri tých sľuboch. Verím, že všetko to, čím sa prezentoval, splní.

Ako poslanec OZ budem ďalšiemu rozvoju Marianky pomáhať, pokiaľ to nepôjde proti môjmu presvedčeniu a proti záujmom obce. Ale rozvoj obce nechápem ako staviteľský boom. To je veľa ďalších oblastí. Boli spomenuté v mojich letákoch a článkoch. A stále idem ďalej ako poslanec.

Good luck Marianka 

9 komentárov:

  1. Myslite si pan Jelacic, ze p. Hason je ta spravna volba Mariancanov? Pri nom uz nevadi, ze nastane konflikt zaujmov? Ved sa vie, ze p. Pavlik (/tavebny urad/je jeho svagor. A co jeho developerske firmy? Poprepisuje ich na manzelku, svokru, brata, sestru...? Asi, tak sa to deje. A na rozvoj obce sa vysutazia jeho firmy?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Obyvatelia Marianky si vybrali ako vybrali. Skôr ma naozaj mrzí účasť len 54,50%. K ostatnému sa zatiaľ nevyjadrím, ospravedlňujem sa.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja si myslím, že správnu voľbu starostu včera mariančania pokazili a urobli capa zahradníkom za rozhodujúcej podpory 64 cudzincov. To uz je tak, chcem ale verit ze pán Jelačič pôjde za dobrom pre obec aj ďalej, ze toto ho posilní, nie oslabí.
    A este jedno: zúčastňujme sa zasadnutí obce a verejných zhromaždení ak budú, nesedme doma. Tu sa budeme mať možnosť pýtať na čokolvek,a žiadať odpoved, nech vysvetľujú. Nedovolit tajnosti ako za Juriku, zdvihnút naš odpor proti všetkému, čo sa bude len zdať ako niečo nekalé, nečestne prospechárske a špinavé.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A kto by vyhovoval všetkým? Ja si myslím, že taký sa ešte nenarodil.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dufam ,ze pani barbie MBA Hatokova si uzila trosku slavy s 5.miesta so ziskom 75hlasou a uz rovnaku chybu neurobi .Naco sa tam vlastne trepala a co si chcela dokazat ?A ta Editka Radacovska ,boze to bol teda prepadak .Ale svoje ulohy ste damy obe splnili .
    Capa zahradnikom urobit ci pustit svinu do srotu .Bude ako nebolo , ved este uvidite mariancania.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. z volebneho mariatalu pani MBA: ...Niektorí z Vás si určite všimli aj podiel mojej práce v komisii pre výstavbu, rozvoj a životné prostredie....
      podiel v tejto komisii si skoro nik nevsimol,ale vsimli sme si egoisticky podiel pani MBA pri stavani jej RD a pri robeni zle jej susedom. Rampa a to vsetko okolo cely ten cirkus...to bolo velmi zle
      My obyvatelia dufame,ze pani MBA sa poucila a uz nebude skusat takuto vec, ako je vobec snaha kandidovat na starostu ci poslankinu zastupitelstva.

      Odstrániť
  6. Keďže výsledky volieb vedú k hlbokým úvahám dovolím si upozorniť na výskum s detičkami, kde deťom predstavili zlého oranžového a dobrého zeleného králika:

    Toto je výsledok:

    "Deťom totiž zlý oranžový i dobrý zelený králik začali ponúkať grahamové krekry. Vedci sledovali, ako sa bábätká zachovajú a od koho a kedy si keksík vezmú.
    Výsledky ukázali, že viac než štyri z piatich detí si vzali kúsok jedla od dobrého králika A to aj v prípade, keď zlý králik núkal dvojnásobok.
    Štúdia v magazíne Cognition napokon naznačila, že so zlou postavičkou začali deti spolupracovať až vtedy, keď ponúkala oveľa väčšiu odmenu.

    V tomto prípade až osem keksíkov."

    Koľko keksíkov bolo treba v Marianke?

    http://tech.sme.sk/c/20135977/mame-dobro-vrodene-co-nas-ucia-malicke-babatka.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Velmi zaujímavý link.

      V Denniku N vyšiel podobný článok dnes s názvom
      "Aj deti sa dajú podplatiť. Od darebáka prijmú dar, ak je veľký a nedokážu mu odolať

      dostanete sa neho po kliknutí na nasledovný link:
      Aj deti sa dajú podplatiť. Od darebáka prijmú dar, ak je veľký a nedokážu mu odolať

      Podobnosť s Mariankou je vylúčená, tu by ľudia prijali možno iné keksíky.

      Odstrániť
  7. Jeden kandidat uz svoju uvahu zverejnil ,ja si dovolim druhu .
    Myslim ,ze kandidat c.1 /Bonco/ sa vo svojej uvahe na Hnblogu pravde zdaleka nepriblizil, ani tym komentovanim celeho okolo.
    Nevim ,kde zobral uvahu o J&T ?Z coho vychadzal ?To bol vystrel ktori ani nezasiahol ,dokonca ani naboj nevyletel .Ona /hatokova/ s JT nema nic spolocne .

    Mr.Hason chce na riesenie problemou v Marianke pouzit svoje bohatstvo , peniaze .Preco na to musi byt starostom ?Ak chce obci pomoct ,da sa aj bez starostovania .Kupil si starych ludi za 50 evri prispevok .Tak hovori ulica .a namestie .On potrebuje developovat .Ten Sikora to dobre napisal .Nevolila ho nova marianka .reklamu mu urobil Neumar ,Mihal ,Gasparovic .
    Alzbeta Odnrusova ziskala hlasy , lebo chodi do kostola a ten ju volil .Ziskala podporu fary .Ci by ustala tlaky nanu , asi by nevedela ustat .Mila a dobra ,ale ne menezerka .Slniecko .
    Jelacic neni Matovic z Marianky ,o hlasy ho obrala Ondrusova ,Hatokova , Bonco .Kto z nich bol nasadeny na odobratie mu hlasou ,vsetci .Mali mu dat sancu .Sefoval firmam ,jak tu niekde pise .Je to menezer .Polozila ho jeho ostra vyhranenost .Neslubil ludom 50evri ,preto ho nevolili .
    Bonco .Nepoznal zdaleka problemi Marianky .Stale dokola len Talky .V starej marianke neznamy .trochu viac sebakritiky na seba na tom HN .
    Hatokova .Asi neni znama v Marianke s dobrej stranky .Vraj mala dost preslapou v Marianke zo susedmi ,mozno preto tak malo .Nepodrzali ju ty ,co ju tlacili dopredu .Asi najvac sklamana .

    Radacovska .neoblubena v Marianke .vysledok hovori za seba .stahovala hlasy .

    My slovaci zme taky .Ked nam daju penaze ,hlavne starym ,to na nas plat i .

    OdpovedaťOdstrániť