Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

streda 20. júna 2018

Staviam hociako, hocikde. Na hulváta. Nedodržiavam územný plán obce. A je mi to jedno.

Stavebné aktivity ľudí okolo starostu Hasoňa tu v Marianke sú bezhraničné a úprimne povedané úplne drzé.


Minulý týždeň vykolíkovali základy budúcej stavby na pozemku na Tálkoch (634m2-majiteľ Červenák, Miškóciho švagor pozn.). V pondelok vyznačili vápnom obrysy a dnes (stredu) už ráno o 7,00 prišli s bagrom kopať základy.
Suseda ich zbadala, pýtala stavebné povolenie. Nemali. Boli arogantní. Tipujem, že Peter Ďurák, bude opäť stavbyvedúci, tak ako je to pri iných stavbách okolo Hasoňa.
Po tom, čo začala kontaktovať políciu sa zbalili a odišli. Asi vedeli prečo, lebo určite nemajú papiere v poriadku.

 


Hasoňovi ľudia takto na hulváta robia ich stavebnú činnosť. Na drzovku, bez papierov. Veď čo? Vykopeme základy, položíme železo na bleskozvod, zalejeme základy a máme založenú stavbu. Tú nám už neodstránia. Presne ako pri tej stavbe, čo bola v Denníku N, na jeseň (Starosta Marianky je podpísaný pod čiernou stavbou). A ozaj, viete, že už má povolenie. Starosta ho vybavil za 3 mesiace od vyjdenia článku. Dúfam, že aj s pokutou pre stavebníka. Veď sa jedná o šesť domov. Vybavil ho pre firmu EKMTRAST (Emil Matkovský), so sídlom nám. A.Hlinku 3 v Bratislave. Presne tam, kde sídli väčšina starostových a Miškociho firiem. Do jeho portfólia patria firmy Kristof LTD a Kristof SK. Kristof LTD robil nadstavbu školy. Starosta dohodil práce pre svojho známeho.

Ale naspäť k starostovej výstavbe.

Je to nehorázne, ako sa tu stavia na pozemkoch, ktoré vlastnia jeho ľudia. A nech nehovorí jeho rozprávku, že on s tým nič nemá. Tak prečo potom tak urputne obhajuje ich stavby, teda tie dvoj- a trojdomy, v radovej zástavbe na pozemkoch dole na Lúkach, Višňovej a v ďalších lokalitách. Ja nič, ja muzikant, ale husle nie sú moje.

Teraz je téma v postoch tu na FB: škôlka. Prečo starosta nevyjednáva s týmito jeho svojimi ľudmi resp. sám so sebou? Veď tu stavia pre neskutočné množstvo ľudí domy (a už aj postavil), ale žiadna vybavenosť pre nich. Prečo nepostaví na niektorom zo svojich pozemkov škôlku, trebárs aj kontajnerovú, aby sme všetci videli, že mu teda naozaj táto obec leží na srdci. Postaví zo svojho. Ups, asi som to zle napísal. Jemu leží Marianka na srdci, ale len pokiaľ sa jedná o jeho vlastnú výstavbu a jeho peniaze. Veď ako mi povedal (pred doplňujúcimi voľbami), on musí byť starosta, musí si ochrániť svoje pozemky. Susedia, treba byť aktívny pri jeho stavebnej činnosti, pýtať sa, informovať sa. Len tak nám tu nenarobí ešte väčšie sídlisko (aj keď s rodinnými pozemkami rozmerov 2,4 až 3á), ako tu momentálne máme. Už teraz je Marianka preplnená, problémy s parkovaním na uliciach, súkromie a iné. On chce byť ľudský a sociálny ako náš hranol. Malé pozemčeky s domčekami, aby si ich mohol dovoliť každý. Ale tu sa stráca lukratívnosť Marianky. Kľud, ktorý tu bol, sa mení na stratu súkromia, obťažovanie činnosťou suseda vzdialeného domu (aj keď je blízko, je to desiaty dom vo vzdialenosti 50-70 metrov ) a ďalšie.

Ups a zabudol som napísať to hlavné. Že povoľovaním jeho radových stavieb vôbec nedodržiada aktuálny územný plán. Žiaľ, je to prenesený výkon štatnej správy, tu kontrola poslancov nie je možná. Vydáva si hromadné stavebné povolenia. Nezverejňuje stavebné rozhodnutia, čo stopol hneď po jeho nástupe do úradu. Nemusí, ale mohol by. Sprehľadnil by tým činnosť jeho stavebného úradu. A pravdepodobne by mu ľudia našli v tých rozhodnutiach aj nedostatky a chyby. A viem o čom hovorím.

Tak prajem ešte pekný deň.

1 komentár:

  1. Že tu neni este ziaden komentár??? A načo, toto komentár nepotrebuje - pekné starostovanie= staranie sa o svoje cez nastrcených, kaslat na obec.

    OdpovedaťOdstrániť