Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

streda 3. októbra 2018

Staviam hociako, hocikde. Na hulváta. Part 2.

Všetko má na svedomí reportáž odvysielaná v RTVS Rádio Slovensko, v relácii Pozor zákruta! v pondelok 1.10.2018. Zase sa hovorilo o Marianke.


Máme už nejakú tú dobu v Marianke skolaudovanú Slnečnú ulicu. Krásna v kopci, orientovaná na juh, preto Slnečná. Názov si navrhli majitelia pozemkov popri nej, obec aj zastupiteľstvo ich návrh akceptovala. To však nie je problém.

Na jej hornom konci sa stavia trojdom. Nehnuteľnosť sa predáva na webe www.novamarianka.sk, ktorú spoluvlastní aj súčasný starosta Marianky.

Problém však je, že na komunikácii pri tejto nehnuteľnosti, priamo na skolaudovanej cestesi niekto umiestnil garáž.


Stavebné povolenie jej majiteľ asi nepotreboval, je to do 25m2, ani ohlášku, nakoľko uvedená garáž asi nie je pevne spojená so zemou. To je OK. Čo je však urobené na hulváta, je jej umiestnenie na skolaudovanej ceste, ktorá patrí obci. A teda vytvára prekážku na nej. Čo nemôže z hľadiska cestného zákona. Garáž je napojená sieťami na uvedenú stavbu trojdomu.

 
Prekážku vytvára v prístupe na pozemok za ňou. Pán majiteľ resp. majiteľka si už nevedia dať rady, tak napísali námet na reportáž do RTVS. Už raz bola reportáž v Občanovi za dverami ohľadom ich pozemkov, teraz ďalšia reportáž v rozhlasovej časti RTVS v Pozor zákrute!.
Viditeľné napojenie sietí









1.reportáž v RTVS zo dňa 19.10.2014 je tu-> Reportáž "Občan za dverami" o (ne)verejnej ceste

2.reportáž v relácii Pozor zákruta! zo dňa 1.10.2018 je hneď tu nižšie.



Postaviť takto garáž na komunikácii, ktorá je obecná a skolaudovaná je nehoráznosť a hulvátstvo. V reportáži sa k tomuto problému vyjadruje aj Ing. Ivan Švec z Okresného úradu v Malackách, vedúci Odboru cestnej dopravy a pozemných komunikácií. Jeho komentár a odpovede nepotrebujú v súvislosti s Mariankou asi ďalší komentár. Výstižná je posledná veta Ing. Šveca, aj komentáre reportéra z RTVS.

A čo neprekvapuje, je nekomunikácia stavebného resp. obecného úradu. Kryjú sami seba?











1 komentár:

  1. hnus, hnus, hnus. Fuj, fuj, fuj - to patrí starostovi jeho kumpánom

    OdpovedaťOdstrániť