Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

nedeľa 12. októbra 2014

Dve odpovede starostu Radovana Juriku, kde je pravda? Postoj starostu k dodržiavaniu zákona.

O Južnej ceste som tu už písal. Žiadal som od obce informáciu ohľadom podpísanej Zmluvy o spolupráci pri Južnej ceste aj s web adresou eje zverejnenia. Všetko v zmysle Infozákona 211/2000Z.z.

Informáciu som žiadal 2x. Prvýkrát aj s urgenciou, avšak termínovo a správnou formuláciou
som nepostupoval správne, starosta sa neunúval ani len nezareagovať, toľko jeho prístup s otvorenej komunikácii s občanmi a reagovaním na podnety.

Druhýkrát som si už na žiadosti dal záležať, dodržal som formuláciu, termíny. Žiadosť som podal 4.8.2014. Povinnosť poskytnúť informáciu je do 8 pracovných dní (podľa §17 Zákona 211/2000 Z.z.). 

Na základe starostom nedodržaného termínu podľa zákona som napísal sťažnosť dňa 20.8.2014, na ktorú  mi prišlo s dátumom 9.9.2014 doručená 17.9.2014 výzva na doplnenie žiadosti, o aké presné informácie žiadam. Tak som len zopakoval, čo som žiadal v žiadosti zo dňa 20.8.2014, teda že žiadam kompletnú kópiu požadovaných zmlúv.

Odpoveď mi prišla skoro obratom 25.9.2014, čo som vôbec nečakal. Pán starosta prekvapil.
Čo však neprekvapil, je nerešpektovanie zákona. Informáciu mal poskytnúť do 8 pracovných dní, t.j. do 14.8.2014 s doručením 3 dni, teda do 19.8.2014. Informáciu som dostal až 25.9.2014 (teda po vyše 2 mesiacoch) po sťažnosti a doplnení žiadosti o text z pôvodnej žiadosti, teda nič nové som nežiadal, p. starosta si len predlžoval termíny a snažil sa zdržiavať. A nedodržiaval termíny v zmysle zákona.

Ďalšie prekvapenie bolo v texte. 

Obec Marianka neeviduje podpísanú zmluvu medzi obcou Marianka a Alexandrom Čerevkom, ohľadom zabezpečenia financovania stavby Južná cesta. Tu je odpoveď starostu Radovana Juriku.


Zaujímavosťou je, že starosta Jurika poskytol inému obyvateľovi kópiu zmluvy medzi obcou Marianka a Alexandrom Čerevkom, kde sú strany zmluvy signované (rozumej podpísané) oboma stranami (obcou aj A.Čerevkom) a podpisy sú aj na konci predmetnej zmluvy. Teda obec poskytla zmluvu, ktorá je podpísaná medzi obcou a A.Čerevkom. Kópia zmluvy je tu -> podpísaná zmluva o Južnej ceste.
Kópia zmluvy však nemá všetky strany, ako bola prijatá obecným zastupiteľstvom.

Teraz neviem kde je pravda, či v liste od starostu obce, o žiadnej podpísanej zmluve, alebo v zmluve, ktorú poskytol inému obyvateľovi s podpisom A.Čerevku a pečiatkou obce a podpisom starostu.

Kde je pravda, sa spýtajte súčasného starostu Radovana Juriku, ktorému dodržiavanie zákonov nič nehovorí.

32 komentárov:

  1. Jelačič si v dodržiavaní zákonov rovnaký ako starosta - už teraz otravuješ svojim trápnym bilbordom a letákmi do schránok - nič Ti nehovorí volebná kampaň? Asi nie, keď porušuječ zákon.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kto pise anonymne, ten sa bud boji alebo sa hanbi za svoje meno. Ja na bilborde nic neslubujem, len sa pytam, ci ludia "CHCU (NE)...dane, dary, pokuty..."Anonym, vyjdi von z anonymity a pis pod menom, potom budeme vidiet, za koho kopes. Tak to asi vsetci porusuju zakon...A co sa dodrziavania tohoto co tu pises, ja tymto ludom neublizujem, ale starosta svojim konanim a nekonanim a nerespektovanim zakonov ublizuje ludom. Ty si asi od neho nic ziadnu pokutu nedostal, si jeho sympatizant? Ja som napisal, ze kanpan Jurikova zacala, ked Porges upravil stranku obce o "Predtym a Potom". Co robil Jurika 2,5 roka. Za posledneho 1,5 roka tu rozistaval tolko veci ze az, a mnohe z nich nedotiahol do konca, hlavne ze na "predtym a potom" su. To akoze tie mury na Sturovej pri cintorine a na Budovatelskej pri Pirovom su hotove? Co uprava okoliteho terenu na Piraku. Co tie vytrcajuce roxory na muriku pri cintorine...

      Odstrániť
    2. o co vam ide? o to, ze konecne niekto hovori pravdu? nie je jedno, ci p. Jelacic hadze nieco do schranok? presne tak ako pise....Jurika riesi svoju predvolebnu kampan uz pekne dlho a este k tomu priamo na webe obce...a navyse...nie vsetko, co tam je tak krasne uverejnene je pravdou...pretoze nie vsetko zabezpecit Jurika...len tolko k tomu, ale to vie p. Porges najlepsie sam??
      Coho sa bojite? toho, ze sa povie pravda nahlas? Ja som len rad, ze konecne ju niekto povie...ved vsetci sa tu bojime, co za svinstvo zase ten hajzel vyvedie...nema toho dost na rovasi? ved sa pozrite okolo seba...a budte kriticky...pretoze len to Marianke pomoze

      Odstrániť
    3. Treba dodat. Advokatska kancelaria Jurika&Keltos ma zaregistrovanu domenu a jej www adresa je http://pravoazakon.sk/index.php .
      Ten nazov domeny asi celkovo vystihuje postoj k dodrziavaniu zakona. Kliknite na moje meno autora komentu a hned uvidite, o com tocim :-).

      Odstrániť
    4. Zdravíme točidlo!

      Myslím, že toto je dôkaz ako hrom ! Všetkých ste nás teraz dostali a presvedčili.

      Len tak ďalej klamať, klamať a klamať... už sme si zvykli ale aspoň nevídeme z cviku.
      A keďže autorovi, ktorý by naozaj verejné funkcie nikdy zastávať nemal, vybierem si anonymný profil.

      Odstrániť
    5. Odkaz pre Rada J.:Mohol by ste na Vami vyššie publikovanú adresu za všetky špecializácie ktoré tam máte uvedené ešte dopísat ".....ale aj toto všetko vieme obísť. Prídite bývať k nám do Marianky ...."

      Aby sme ale boli pozitívni :Bývanie v Marianke má aj svoju pozitívnu stránku :budujeme si pri Vás právne (aj iné) vedomie aby sme Vám boli odborným partnerom .Zároveň nás účíte byť v strehu .To sa nám ešte v živote zíde. Absolvujeme u Vás takú Vysokú mariánsku školu v niekoľkých odboroch naraz .Mohol by ste si aj ju nechať zaregistrovať ale ako je Vašim zvykom nie na vlastné meno ... pripomíname školné ste od nás už povyberal..... veď Vy už najdete spôsob ako opať od nás vybrať za Vaše ďalšie prednášky.

      Odstrániť
    6. staci ked si precitam horeuvedeny prispevok a hned mi je jasne ako RADO J. dodrziava zakony, to uz by ani slepy neprehliadol. a ze o com toci to vieme tiez vsetci.

      Odstrániť
  2. Ahoj komentátor, stavebný úrad, rozumej starosta vydal IS Marianke kolaudačné povolenie na rodinné domy s tým, že sú pripojené na "KOLAUDOVANÚ" Južnú cestu, teda nie "SKOLAUDOVANÚ". Mne sa zdá trápne takéto virtuózne obchádzanie zákona. Čo na to majú povedať majitelia NESKOLAUDOVANÝCH rodinných domov na Tálkoch, z ktorých starosta vytiahol desiatky tisíc Eur každý rok ?
    Trapné je takéto zneužívani moci, v ktorom sa p. starosta neuveriteľne využíva dlhé roky. A just budem anonym.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na toto mám už pripravený ďalší môj príspevok...Nuž žiaľ, Tálkari asi nie sú Jurika-pozitív, ale skôr som toho názoru, že sa tu obchádza zákon. To rozhodnutie som si všimol tiež a patrične to okomentujem tým príspevkom. Čitajte v rpipravovanom príspevku.

      Odstrániť
    2. Prečitajte si príspevok z 21.02.2013 od pána Jelačiča a budete vedieť prečo!!!!

      Odstrániť
  3. no ved preco sme tu vsetci anonymni....ved preto ze sa bojime restrikcnych opatreni ak vyhra ten co tu panuje, okrem par vyvolenych ho vacsina ma plne zuby , a pravda je ze Jurikova kampan je na na stranke Marianky pred a po dva roky a za obecne peniaze, rovnako ako jeho spolocenske akcie ako popoludnie v nedelu so skupinou progres, alebo porges? v obecnom zariadeni za peniaze obce, teda nas vsetkych

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak ho má väčšina plné zuby, prečo sa potom bojíte, že vyhrá? Nie je skôr naopak?

      Odstrániť
    2. pretoze si bude prihlasovat cierne duse, tak ako to bolo minule volby a presne tak ako to dnes robi hason
      stale verite v demokraticke volby????

      Odstrániť
    3. Pán Jelačič ide príkladom

      Odstrániť
    4. Ale šme še pobavili !

      Odstrániť
  4. samozrejme, ze porges je na jeho strane, ved s nim vo vsetkom suhlasi skoro akoby boli tepli bratia, no a pozrime sa na zoznam kandidatov, vsetci vieme, kto je za nim, zacnime hollym (co ma neskutocne prekvapilo, ale ved jeho zena vie co robi), hrbanom, kovacom, gasparovicom, kralom, neumahrom a iste je ich este viac...ktohovie.koho si este kupil

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi dve tretiny obce, pretože je za ním vidieť kus práce!!!

      Odstrániť
    2. Ano, je vidiet kus prace. Aj si tak ako ten mur na Budovatelskej pri Pirovom...Idem tvrdo za svojim. Zakon a pravo je na mojej strane! A ked nie je, ja si to zariadim. A idem aj cez mrtvoly. Ja mam k Marianke velky vztah. Ale len taky, ktory je v moj prospech! Financny.

      Odstrániť
    3. a navyse preco nebudoval od zaciatku, ale zacal tak pred 1,5 rokom? pretoze ne to prvoplanovite....volby su ciel

      Odstrániť
    4. Bývate vôbec v Marianke, keď ste zaregistrovali, že sa buduje len 1,5 roka!!!

      Odstrániť
  5. A čo si myslíte ze Pan velkomožny - Jelačič v Marianke dokáže nič !!! Piše argumentuje ako Pán Jurika porušuje zákony ?? (smiech ) Pán Jelačič a vy sa tvárite ako občan ktorý nic neporusuje heh a hned tu je jedna vec nendodrzanie stavebnych planov a preto vam nechcu skolaudovat doma a máte trvale bydlisko v moteli ivica ?? (smiech ) ..... Prečo tak asi chcete kandidovat na starostu aby ste si mohli skolaudovat dom a uzavret južnú cestu ??? s tym sa priznajte na stranke a nie s klamstvami a sporstostami ktore sem pridavate !!!! Byt vami ani na ulicu nevidem by ssom sa hambila !!! A este dotaz toto je marianka na hlas tak nevymazavajte prispevky ako buduci starosta by ste mali odpovedat a nie co sa vam nechodi to vymazat !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To čo tam pán Jelačič dáva sú fakty ktoré má podložené dokumentami.Komentáre nemusíte čítať . A vy ste kde počul že chce uzavrieť Južnú cestu ? Ale chápem tieto názory veď keď takmer každý pracuje len pre svoj prospech potom si už ani nevieme predstaviť že sa objaví jeden čo sa obetuje . Myslíte že by radšej nebol s rodinou ? Myslíte že to čo bude má zapotreby len preto aby sa odubytoval z Ivice / čo je nás po tom kde býva / a preto aby zastavil Južnú cestu ? TO ZA TO NESTOJÍ.

      Odstrániť
    2. Susedia, prosím nevidíte metódu práce p. starostu Jurigu-AROGANTNOSŤ MOCI a krédo"ZÁKONY SÚ NATO,ABY SA OBCHÁDZALI.

      Odstrániť
  6. Je to tak. hlúchym je treba cistit usi a slepím otvvárat oci. Este máme na to trochu casu. Jelacič má JEDINÝ odvahu robit to verejne na OZ aj na bloku.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vážení občania,zaujímalo by ma čo hovoríte na rozpočet obce r.2015,je zverejnený na webe marianka.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Riadne si ho preštudujte, všetky položky, aby potom nevznikali fámy a nepravdy, kde idú obecné peniaze! Je to tam podrobne rozpísané.

      Odstrániť
    2. Občan Jelačič študoval ste návrh rozpočtu na rok 2015? Aký je Váš názor?

      Odstrániť
    3. Myslím si, že sa odpovede nedočkáme, pretože p. Jelačič a rovnako aj p. Dubovský sa v tom nevyznajú. P. Dubovvský nemal žiadnu pripomienku, ale pre istotu bol proti (veď idú voľby!). Doporučil by som im obom aby si nechali urobiť rozbor nejakým ekonómom, potom by nemohli tvrdiť vo svojom programe, resp. na bilbordoch to, čo tvrdia a zavádzajú tým občanov!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Odstrániť
  8. Prosím vysvetlite tým ktorí nemajú ekonomické vzdelanie prečo si myslíte že občan Dubovský a občan Jelačič v svojom názore /za rozbor by som to nepovažoval/ nemajú pravdu. Tu je na to priestor.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Relevantné porovnanie:
      Stav k 31.12.2010
      a) Mzdy, platy, služobné príjmy a ostatné osobné vyrovnania
      Z rozpočtovaných 155 167 € bolo skutočné čerpanie k 31.12.2010 vo výške 153 636 €, čo je 99,01 % čerpanie. Patria sem mzdové prostriedky pracovníkov OcÚ, , matriky, pracovníkov školstva t.j. základnej školy, materskej školy, školského klubu detí a školskej jedálne.
      b) Poistné a príspevok do poisťovní
      Z rozpočtovaných 53 496 € bolo skutočne čerpané k 31.12.2010 vo výške 50 699 €, čo je 94,77 % čerpanie. Sú tu zahrnuté odvody poistného z miezd pracovníkov za zamestnávateľa.
      c) Tovary a služby
      Z rozpočtovaných 269 209 € bolo skutočne čerpané k 31.12.2010 vo výške 220 665 €, čo je 81,97 % čerpanie. Ide o prevádzkové výdavky všetkých stredísk OcÚ, ZŠ, MŠ, ŠKD, ŠJ ako sú cestovné náhrady, energie, materiál, dopravné, rutinná a štandardná údržba, nájomné za nájom a ostatné tovary a služby.

      Stav k 31.12.2011
      a) Mzdy, platy, služobné príjmy a ostatné osobné vyrovnania
      Z rozpočtovaných 170 232 € bolo skutočné čerpanie k 31.12.2011 vo výške 162 459 €, čo je 95,43 % čerpanie. Patria sem mzdové prostriedky pracovníkov OcÚ, , matriky, pracovníkov školstva t.j. základnej školy, materskej školy, školského klubu detí a školskej jedálne.
      b) Poistné a príspevok do poisťovní
      Z rozpočtovaných 59 111 € bolo skutočne čerpané k 31.12.2011 vo výške 53 344 €, čo je 90,24 % čerpanie. Sú tu zahrnuté odvody poistného z miezd pracovníkov za zamestnávateľa.
      c) Tovary a služby
      Z rozpočtovaných 315 219 € bolo skutočne čerpané k 31.12.2011 vo výške 267 466 €, čo je 84,85 % čerpanie. Ide o prevádzkové výdavky všetkých stredísk OcÚ, ZŠ, MŠ, ŠKD, ŠJ ako sú cestovné náhrady, energie, materiál, dopravné, rutinná a štandardná údržba, nájomné za nájom a ostatné tovary a služby.
      Stav k 31.12.2012

      Stav k 31.12.2013
      a) Mzdy, platy, služobné príjmy a ostatné osobné vyrovnania
      Z rozpočtovaných 214 693 EUR bolo skutočné čerpanie k 31.12.2013 vo výške 188 875,56 EUR čo je 87,97 % čerpanie. Patria sem mzdové prostriedky pracovníkov OcÚ, , matriky, pracovníkov školstva t.j. základnej školy, materskej školy, školského klubu detí a školskej jedálne.
      b) Poistné a príspevok do poisťovní
      Z rozpočtovaných 71 145 EUR bolo skutočne čerpané k 31.12.2013 vo výške 67 839,61 EUR, čo je 95,35 % čerpanie. Sú tu zahrnuté odvody poistného z miezd pracovníkov za zamestnávateľa.
      c) Tovary a služby
      Z rozpočtovaných 603 669 EUR bolo skutočne čerpané k 31.12.2013 vo výške 459 111,95 EUR čo je 76,05 % čerpanie. Ide o prevádzkové výdavky všetkých stredísk OcÚ, ZŠ, MŠ, ŠKD, ŠJ ako sú cestovné náhrady, energie, materiál, dopravné, rutinná a štandardná údržba, nájomné za nájom a ostatné tovary a služby.

      Odstrániť
  9. Dakujeme.Stav 2013 Tovary a sluzby je cerpane o 191 645,95 EUR /o72% viac ako v r.2011 .Co to sposobilo prosim? Mozno to ma svoj realny dovod.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte raz relevantné porovnanie:
      Stav k 31.12.2010
      a) Mzdy, platy, služobné príjmy a ostatné osobné vyrovnania
      Z rozpočtovaných 155 167 € bolo skutočné čerpanie k 31.12.2010 vo výške 153 636 €, čo je 99,01 % čerpanie. Patria sem mzdové prostriedky pracovníkov OcÚ, , matriky, pracovníkov školstva t.j. základnej školy, materskej školy, školského klubu detí a školskej jedálne.
      b) Poistné a príspevok do poisťovní
      Z rozpočtovaných 53 496 € bolo skutočne čerpané k 31.12.2010 vo výške 50 699 €, čo je 94,77 % čerpanie. Sú tu zahrnuté odvody poistného z miezd pracovníkov za zamestnávateľa.
      c) Tovary a služby
      Z rozpočtovaných 269 209 € bolo skutočne čerpané k 31.12.2010 vo výške 220 665 €, čo je 81,97 % čerpanie. Ide o prevádzkové výdavky všetkých stredísk OcÚ, ZŠ, MŠ, ŠKD, ŠJ ako sú cestovné náhrady, energie, materiál, dopravné, rutinná a štandardná údržba, nájomné za nájom a ostatné tovary a služby.
      Stav k 31.12.2011
      a) Mzdy, platy, služobné príjmy a ostatné osobné vyrovnania
      Z rozpočtovaných 170 232 € bolo skutočné čerpanie k 31.12.2011 vo výške 162 459 €, čo je 95,43 % čerpanie. Patria sem mzdové prostriedky pracovníkov OcÚ, , matriky, pracovníkov školstva t.j. základnej školy, materskej školy, školského klubu detí a školskej jedálne.
      b) Poistné a príspevok do poisťovní
      Z rozpočtovaných 59 111 € bolo skutočne čerpané k 31.12.2011 vo výške 53 344 €, čo je 90,24 % čerpanie. Sú tu zahrnuté odvody poistného z miezd pracovníkov za zamestnávateľa.
      c) Tovary a služby
      Z rozpočtovaných 315 219 € bolo skutočne čerpané k 31.12.2011 vo výške 267 466 €, čo je 84,85 % čerpanie. Ide o prevádzkové výdavky všetkých stredísk OcÚ, ZŠ, MŠ, ŠKD, ŠJ ako sú cestovné náhrady, energie, materiál, dopravné, rutinná a štandardná údržba, nájomné za nájom a ostatné tovary a služby.
      Stav k 31.12.2012
      a) Mzdy, platy, služobné príjmy a ostatné osobné vyrovnania
      Z rozpočtovaných 167 193,00 EUR bolo skutočné čerpanie k 31.12.2012 vo výške 152 085,01 EUR čo je 90,96 % čerpanie. Patria sem mzdové prostriedky pracovníkov OcÚ, , matriky, pracovníkov školstva t.j. základnej školy, materskej školy, školského klubu detí a školskej jedálne.
      b) Poistné a príspevok do poisťovní
      Z rozpočtovaných 90 463,00 EUR bolo skutočne čerpané k 31.12.2012 vo výške 86 875,43EUR, čo je 96,03 % čerpanie. Sú tu zahrnuté odvody poistného z miezd pracovníkov za zamestnávateľa.
      c) Tovary a služby
      Z rozpočtovaných 405 551 EUR bolo skutočne čerpané k 31.12.2012 vo výške 337 381,43 EUR čo je 83,20 % čerpanie. Ide o prevádzkové výdavky všetkých stredísk OcÚ, ZŠ, MŠ, ŠKD, ŠJ ako sú cestovné náhrady, energie, materiál, dopravné, rutinná a štandardná údržba, nájomné za nájom a ostatné tovary a služby.

      Stav k 31.12.2013
      a) Mzdy, platy, služobné príjmy a ostatné osobné vyrovnania
      Z rozpočtovaných 214 693 EUR bolo skutočné čerpanie k 31.12.2013 vo výške 188 875,56 EUR čo je 87,97 % čerpanie. Patria sem mzdové prostriedky pracovníkov OcÚ, , matriky, pracovníkov školstva t.j. základnej školy, materskej školy, školského klubu detí a školskej jedálne.
      b) Poistné a príspevok do poisťovní
      Z rozpočtovaných 71 145 EUR bolo skutočne čerpané k 31.12.2013 vo výške 67 839,61 EUR, čo je 95,35 % čerpanie. Sú tu zahrnuté odvody poistného z miezd pracovníkov za zamestnávateľa.
      c) Tovary a služby
      Z rozpočtovaných 603 669 EUR bolo skutočne čerpané k 31.12.2013 vo výške 459 111,95 EUR čo je 76,05 % čerpanie. Ide o prevádzkové výdavky všetkých stredísk OcÚ, ZŠ, MŠ, ŠKD, ŠJ ako sú cestovné náhrady, energie, materiál, dopravné, rutinná a štandardná údržba, nájomné za nájom a ostatné tovary a služby.

      Odstrániť