Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

štvrtok 30. októbra 2014

Konflikt záujmov terajšieho starostu III.

Už som si myslel, že som konflikty záujmov starostu Radovana Juriku vyčerpal. Opak je pravdou.

K týmto faktom, ktoré uvádzam nižšie ma navnadili jeden článok a jedna kauza. Článok, ktorý ako správu vydala Transparency International Slovensko (TIS) o konflikte záujmov
starostov a kauza, v ktorej figuruje súčasný primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

link1->Správa TIS

O tom, že starosta nesmie figurovať ako štatutárny orgán alebo ako člen dozornej rady, som písal už skorej, aj s citáciou príslušných zákonov a paragrafov.

Je Radovan Jurika čestný človek? Vie sa pravde postaviť zoči voči? Ak hej, nech si prizná nasledovné a otvorene.

Radovan Jurika porušil zákon o konflikte záujmov viackrát.
  1. Dal zarábať a stále dáva z verejných peňazí, ktoré spravuje ako starosta obce, svojej firme AK Jurika&Keltoš
  2. Poberá neodôvodnený pôžitok/benefit vo forme používania auta? Auto patrí firme  AK Jurika&Keltoš, ktorú platí obec?
  3. Aj po ustanoveni do funkcie starostu bol v dozorných radách:




Zo zákona: „Verejný funkcionár nesmie byť štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu, členom riadiaceho, kontrolného alebo dozorného orgánu právnickej osoby, ktorá bola zriadená na výkon podnikateľskej činnosti, okrem valného zhromaždenia a členskej schôdze."

Od VIA IURIS:
"Radovan Jurika porušuje svoje povinnosti stanovené zákonom č. 400/2009 Z.z.  o štátnej službe a ústavného zákona č. 357/2004 Z.z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov, ktoré jej kážu konať vo verejnom záujme a nie pre dosiahnutie osobného prospechu a tým pádom sa môže dopúšťať aj trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa upraveného v § 326 Trestného zákona."

Ak sa Radovan Jurika vzdal týchto funkcií po nástupe do funkcie starostu, nech predloží doklad o tomto vzdaní sa, aby mu nebolo v tomto bode krivdené.

Väčšina OZ mu ale stále kryje chrbát, na OZ mu nevedia otvorene nič povedať. Tam majú miesto na verejnú interpeláciu aj s prípadným hlasovaním. Veď ich volili občania tejto dediny. Ale oni mlčky sedia a sedia.

9 komentárov:

  1. Dobry den pan Jelacic,
    vdaka, ze pomahate tymito strankami otvarat ludom oci. Ale ak to s kandidaturou myslite vazne (2 kandidati sa uz vzdali), nie je uz najvyssi cas zverejnit Vas volebny program? Ved buducnost je pred nami a treba poznat aj to, akou cestou, v pripade ze budete zvoleny, sa chcete vy osobne v dalsom volebnom obdobi uberat!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako dopadol Tvoj kandidát na starostu, mohol si vidieť včera keď si náhodou bol na schôdzi. Nervózny a znechutený nevydržal ano do konca a odišiel. Aký má volebný program? Však tento jeho trapný blog hovorí o všetkom. Ani vlastný otec ho nepodporuje - hlási da do Dubákovej zostavy tzv. "Deväť sŕdc pre Marianku". Mal by sa vzdať kandidatúry v prospech Dubáka - oni sú obaja vo svojej podstate rovnakí. Určite sa dohodnú - tak, ako je tomu doteraz jeden druhému si odovzdávajú tzv. fakty.

      Odstrániť
    2. Čo to rozprávate za hlúposti !Už prestaňte. Dubovský nech sa nehnevá nie je schopný ani pomenovať stav nie to ešte dať niečo do poriadku . Iba ak by niekomu išlo o to aby sa to do poriadku nedalo .Tak mi z toho vychádza že za 4 roky tu už obec nebude takmer nič vlastniť všade budú nastrčené niake sro ktorým budeme v obci platiť .Ešte aj zberný dvor . Na toto si potom spomeňte že hlúpi sme boli my.

      Odstrániť
  2. A čo ostatní na schôdzi ? Boli ticho.Ako vždy.Hlavy sklonené. Žiadne ospravedlnenie - že nezvládli sme HO.Nezaujimali sme SA.Boli sme tu aby sme hľadali len VLASTNÝ prospech.To je práve dôkaz že ten čo odišiel nemal na to žalúdok ! Svet je taký akými očami sa naň dívame ! Ale hlavne že máme tie srdcia okolo seba.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja už na neho nemám žalúdok - normálne sa mi uľavilo keď ten pajác odišiel.

      Odstrániť
    2. Ved to, nemal zaludok to tam ocuvat, Vas cele OZ jak ste cusali, bol tam z vas smrad, ked ste si ulavili, asi preto odisiel. Starosta si sral z huby, preto ten strasny smrad na nevydrzanie. A k tomu si si este aj ty ulavil, no FUJ! A Pajac bol za vrchstolom.

      Odstrániť
  3. st.Jelačič možno je to dohoda so synom alebo sa len chcel dať odfotiť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
  4. ".....Keď uzavrie lasička s mačkou sviatok , je to zlé znamenie ....."Hebrejský aforizmus

    OdpovedaťOdstrániť