Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

piatok 17. októbra 2014

Niektoré veci si treba upresniť. A povedať pravdu do očí. 1.časť.

Diskusia sa tu rozbehla celkom pekne. Síce nie tak, ako na iných fórach, ale čo na našu malú Marianku chceme. Pre mňa je úspechom už to, že táto stránka zabrala a štatistika návštevnosti zo dňa na deň stúpa. Či je to tým, že ľudia sú zvedaví na pravdu, alebo len aby sa dozvedeli, čo sa tu špinavé robí alebo sú zvedaví, čo sem dnes napíšem a na čo nekalé zase
poukážem. Dnes to bude o inom.


Komentáre v diskusiách sú pozitívne aj negatívne. Takže sú pre obe strany nejakým vyjadrením. A samozrejme píšu to ľudia Anonymní, až na Rada J. a Zora Pomstiteľa, ktorí prišli na to, ako možno dať meno pod svoj komentár. Pôvodne som chcel komentáre moderovať, rozumejte, predtým, ako sa zverejní, skontrolovať ho. Z hľadiska objektivity, som už od toho upustil. Vymažem len tie, ktoré budú naozaj veľmi hrubé a vulgárne. Hold, poďme do komentovania, ľudia Jelačič-negatív, Jelačič-pozitív, Jurika-negatív aj Jurika-pozitív, ..atď.


Prečo ľudia nepodpíšu svoj komentár, pri Radovi J., som sa aspoň pobavil, ten človek má zmysel pre humor (aj keď čierny), ale má a dal tam aspoň niečo.


V jednom príspevku ma ANONYM napadol nasledovným komentom:
"A čo si myslíte ze Pan velkomožny - Jelačič v Marianke dokáže nič !!! Piše argumentuje ako Pán Jurika porušuje zákony ?? (smiech ) Pán Jelačič a vy sa tvárite ako občan ktorý nic neporusuje heh a hned tu je jedna vec nendodrzanie stavebnych planov a preto vam nechcu skolaudovat doma a máte trvale bydlisko v moteli ivica ?? (smiech ) ..... Prečo tak asi chcete kandidovat na starostu aby ste si mohli skolaudovat dom a uzavret južnú cestu ??? s tym sa priznajte na stranke a nie s klamstvami a sporstostami ktore sem pridavate !!!! Byt vami ani na ulicu nevidem by ssom sa hambila !!! A este dotaz toto je marianka na hlas tak nevymazavajte prispevky ako buduci starosta by ste mali odpovedat a nie co sa vam nechodi to vymazat !!!" podpis: Anonymný

v inom komentári zase:
HAMBA !!!!! uz nevie ako si ma pan Jelacic pomoct tak steleviziou ??? (smiech) preco sa stale vravi o južnej ceste vela ludi Pán Jelačič nevie že kandidujete na starostu len preto aaby sa južna cesta uzavrela a aby sa vedla vas nechodilo spravme to s kazdoucestou tak !!!!!!! a nevydeme z Marianky spametajte sa !!!

Budem na tieto komentáre reagovať, ale nie v diskusii, ale hneď tu na Homepage/Hlavnej stránke. Evidentne oba napísal rovnaký ANONYM, to je hneď vidieť. (smiech)!!!

Najprv k druhému komentu:
Ja som televíziu STV nevolal, len som sa o tom dozvedel od ľudí. Keď idete medzi ľudí, dozviete sa veľa. Preto som to spomenul.

K prvému komentu.

Nech mi Anonym napíše, ako som nedodržal stavebné plány? Stavebný plán je stavebný projekt a ja staviam podľa projektu, ktorý bol vypracovaný k môjmu domu.

Nemôžem skolaudovať. Už pred 3 (slovom troma) rokmi (8/2011) som si dal žiadosť o kolaudáciu so zmenou stavby pred dokončením. Aj pokutu som zaplatil. Obec napísala 3 (slovom tri) zlé Rozhodnutia, kvôli ktorým bol môj spis vždy vrátený na nové rozhodnutie (odvolával sa vždy Kušpál a spol.). Posledné rozhodnutie Okresného úradu bolo vydané v 7/2013. Na marcovom 3/2014 OZ mi bolo povedané z úst starostu (rozumejte Radovan Jurika), že to bude v dohľadnej dobe (po 8 mesiacoch od doručenia Okr.úradu). Oficiálny list som dostal až v 5.9.2014, teda po 14 mesiacoch (po 6 mesiacoch od vyjadrenia starostu na OZ v 3/2014). Tomu sa hovorí 2-rýchlostný úrad (dáme ručnú brzdu a zaradíme jednotku, možno aj spiatočku), veď čo na tom, že stavebník platí nemalé dane. Že pán starosta. Ale ak by obec konala v zmysle správnemu poriadku, administratívu vybavovala v riadnych termínoch, tak tie 3 odvolania sa dajú zhrnúť možno do 12-15 mesiacov. Ja kvôli tomuto stojím už teda 2 roky navyše. A to, aké Rozhodnutie som dostal teraz ani nepíšem (možno neskôr). Na webe sú rozhodnutia o dodatočnej zmene stavby pred dokončením alebo zmene spojenej s kolaudáciou, ktoré presne kopírujú môj prípad, ale ja mám úplne odlišné rozhodnutie a stavebný úrad po mne chce úplne iný postup. Raz doprava, ale ináč stále doľava s rozhodnutiami (Rovní a rovnejší). Jurika podpisuje rozhodnutia, ako to jemu vyhovuje (viem čo píšem). Či ich tak stavebný úrad pripravuje sám, alebo nie, neviem. Príbeh napíšem. Posúdite sami. 

A čo je podstatné. Pán Anonymný (počítam že ste Jurikapozitív), ak vy budete stavať alebo hocikto iný, nebudete si chcieť Vašu stavbu, ak je hotová, skolaudovať? Alebo hocikto iný nebude chcieť skolaudovať svoju stavbu. Ukážte mi jedného takého (jedného poznám, čo robí IS na Tálkoch). Kolaudácia mojej stavby s mojou kandidatúrou teda nemá nič spoločné.

Ak by som mal skolaudované, mal by som v mojom dome aj trvalé bydlisko. To, že som si zariadil trvalý pobyt na Karpatskej 107? Ďakujem dobrému človeku, že mi to umožnil pre dobro veci, v jeho nehnuteľnosti. Týmto prispejem v ďalšom roku k zvýšenému príjmu Marianky v podielových daniach z rozpočtu nášho štátu. Trvalý pobyt je podmienkou na kandidatúru, takže preto. Ja po voľbách nemienim svoje bydlisko zmeniť. A hlavne, otvorím obyvateľom Marianky oči.

K Južnej ceste. Som jeden z tých, ktorí zorganizovali petíciu "Za lepšiu Marianku". Nebudem o nej písať, viac o nej si prečítajte tu -> Petícia "Za lepšiu Marianku"

Nikde v petícii sa nehovorí o zastavení Južnej cesty, o zrušení...atď. Ja sa venujem prevažne doprave a som súdny znalec z dopravy. Viem, čo je to škaredá až nechutná nehoda, aké sú zranenia, viď minulotýždňová nehoda mladého chlapca, ktorý uhorel v aute na starej ceste do Malaciek. Nechcem, aby sa niečo podobné stalo aj na Južnej ceste, preto tam je napísané "Sme za bezpečnú Južnú cestu". A mám aj manažérske vedomosti a schopnosti, veď som viedol 6,5 roka firmu s 50 ľudmi.

Niekoľkokrát som na tému Južnej cesty a jej vyústení v 3.fáze/etape hovoril so starostom. Teda, pokiaľ sa s ním ešte hovoriť dalo. Južná cesta je myšlienka výborná, len ju treba dotiahnuť do konca tak, aby boli všetci spokojní, nie aby sa len postavila a hotovo. Aby vyhovovala len jednej strane a jedným záujmom.

Kedy pán starosta Radovan Jurika mal nejaké verejné zhromaždenie s občanmi?

Ja mám strach o to, že obec bude musieť vrátiť 100.000,-€ za kanalizáciu Bystrická, nakoľko tam sú nejaké problémy a je návrh na obnovu konania z dôvodu obchádzania resp. vynechania účastníkov konania. Kto potom zaplatí do rozpočtu obce chýbajúcich 100.000€? Dúfam, že niečo podobné nehrozí aj s veľkou splaškovou kanalizáciou. To by sa obec Marianka potom dostala do nútenej správy, čo neprajem nikomu, kto vyhrá voľby. Ale ak by sa tak stalo a Radovan Jurika by vyhral, asi by sa zvyšovali poplatky za pokuty :-). A taktiež dane, ktoré teraz pred voľbami veľkoryso navrhuje znížiť. K tomu sa vyjadrím v 2.pokračovaní môjho príspevku.

Prečo Radovan Jurika ešte nič, čo sa jeho volebného programu, nezverejnil. Ja sa medzi občanov nehanbím vyjsť, nech starosta urobí volebný míting a uvidí, čo mu tam ľudia vykričia, alebo si ľudia povedia, že im za to nestojí a neprídu tam. A zostanú tam len jemu pozitívni občania.

A kde sú Gašparovič a Kováč? Ja viem veci pomenovať pravým menom. Dubovský má aspoň veľmi peknú a hlavne prehľadnú stránku, palec hore. Vášho webmastera chcem mať :-). Takto treba spraviť mariatálsku stránku. (P.Gašparovič, niečo som začul o poslednej schôdzi komisie pre výstavbu a rozvoj, čo sa Vašich výrokov a kandidatúry týka).

Čo sa deje so školou? Prečo deti ešte nechodia do školy? Veď v TV Markiza dňa 3.9.2014 bolo povedané starostom Jurikom, že ešte 2 týždne. Nuž, už ubehlo 6 týždňov a neviem, či do volieb vôbec deti a detičky pôjdu do školy a škôlky zrenovovanej. Ako tu písal M.Porges, "Zapamätajme si našu školu aká bola", ide sa rekonštruovať. Ľudia si asi zapamätajú iné problémy so školou, ako jej bývalú podobu.

Takže, na tento príspevky vyššie citované odpovedám takto. Ja sa nemám za čo hanbiť.

Prečo neexistuje niečo, ako "Napíšte starostovi", "Elektronická verejná tabuľa", "verejné zhromaždenia s občanmi" a podobne. Ja tieto veci určite budem riešiť a hľadať riešenie, ako to zariadiť. Budú to jedny z prvých krokov, ktoré plánujem urobiť. Nebudú stáť skoro žiadne peniaze a dajú sa veľmi rýchlo zariadiť.

Volebný program tu pribudne. Určite.

Apropó p. Porges, načo máme posielať do piatka 12,00 príspevky do Mariatálu, v piatok s tým už nič neurobíte, cez víkend už vôbec nič, tak prečo nie je "deadline" v pondelok napr. o 8,00? To aby ste si Vy p.Porges a starosta a Váš team pripravili reakciu na príspevky ľudí, ktorí nemajú osobné záujmy v Marianke. Viem, čo som napísal...bude v 2.pokračovaní.

Zatiaľ toľko, pokračujem v ďalšom príspevku.

79 komentárov:

  1. Bolo by tiež treba medialne prevetrat mafiana Dubovskeho, alebo mu to pripomenut na tom jeho matine. Ved aj svoj dom v Marianke
    postavilnacierno v období ked sa po nom nenašlo 75 milionov korun.
    A teraz je to uz celkom iny "ujo"? Už chapem preco sa tak teší na eurofondy. Možno potrebuje stavat dalšie domy pre synov...

    http://www.obroda.sk/clanok/22970/e%A0portovOLmu-funkcionOTrovi-hrozON-basa/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. sa spamatajte, hovorite o roku 2004 a nic p. Dubovskehu dokazane nebolo a nebol ani obvineny, ano bolo na neho podane tresntne oznamenie, opytajte sa nasho pana velkomozneho kolko bolo na neho podanych trestnych oznameni a az potom piste tieto nezmysly

      Odstrániť
    2. Práve sa spamätávame.Váš príspevok mi pripadá ako by sme tu poriadali súťaž kto je väčší podvodník a tomu dáme hlas. Vieme je to zlé ale nebláznite snáď máme ešte aj iných .

      Odstrániť
    3. Uz sklapni Jurika. Ludia Ti vystavia vysvedcenie pri volbach.

      Odstrániť
  2. Prečo trvalý pobyt u podnikateľa Líma? U neho aj bývate alebo je to len-tak? Prečo nie u svojho otca? Ďakujete dobrému človeku. Skúste tomuto "dobrému človeku" pripomenúť, že svojimi vozidlami a vozidlami svojich klientov sústavne blokuje jeden jazdný pruh cesty a parkovisko je o pár metrov vyššie. Dopravná značka mu nič nehovorí. Áno, trvalý pobyt je podmienkou na kandidatúru vo vašom prípade na kandidatúry dve - na starostu a aj na poslanca. Nechávate si zadné dvierka. Ale ono nemusí vyjsť ani jedno a ani druhé, nemyslíte?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s anonymom. Ako "dopravný expert" máte možnosť urobiť s podnikateľom Límom konečne poriadok, žiaľ Jurika to zatiaľ nedokázal.

      Odstrániť
    2. Ani starosta Jurika nebýva vo svojom. Dom na Štúrovej 100 vlastní niekto iný. NA dodržiavanie značiek je tu dopravná polícia, ak Vám tie autá vadia, zavolajte dopravnú políciu a nech dávajú pokuty...A nie som dopravný expert, nikdy som sa do tejto úlohy nestaval, tento pojem na slovensku často používaný v televíziách (Drahovský, Urge, Dimov, Palesch...) vytvorili televízie. Pletiete pojmy s dojmami, milý ANONYM..

      Odstrániť
    3. No mozno ked pre penzionom Ivica skonci nejake decko pod kolesami, tak si aj miestny uvedomia, ze problem znaciek sa tyka kazdeho z nas. Policiu volat mozeme p. Jelacic, otazne je, co ako clovek byvajuci v Marianke a kandidujuci na post starostu viete urobit konkretne v tejto veci? Situacia prave pred penzionom p. Lima je dennodenne neunosna a je iba otazkou casu, kedy sa tam stane nejaka tragedia. Veciam sa da predchadzat a ked podnikatel VEDOME poruje zakony, pytam sa, co s tym chcete urobit? Katarina Ponc

      Odstrániť
    4. Ja o tomto probleme viem, ak by ste chodili na OZ, tak uz som to tam starostovi aj poslancom terajsim spominal. Ako myslite ze zareagovali? Jednym uchom dnu, druhym von. Toto su oblasti, ktore treba taktiez riesit, nenapisem sem konkretne riesenie a nebudem davat myslienku s napadom inym kandidatom. Ale parkovanie na Karpatskej nad zastavkou nie je problem len penzionu Ivica. Vsetci co tam stoja a parkuju od odbocky do svateho udolia smerom dole porusuju tuto zakazovu znacku, nie len hostia u Lima. Riesenie mam, dajte mi cas po volbach.

      Odstrániť
    5. Ano mate pravdu, ze to nie je iba zalezitostou p. Lima. Myslim si, ze vsetci, ktori tade denne prechadzame, stav pozname. Situacia je taka, ze najuzsia cast Karpatskej je zial prave pri penzione Ivica a aj najnebezpecnejsia. A objektivny fakt je ten, ze ani osobne dohovory s majitelom nepriniesli nic, iba jeho aroganciu a agresiu. Myslim, ze ak su niekde znacky zakaz statia su asi jednoznacne a argument, ze sa tento zakaz ticho porusuje a so suhlasom obce a vsetkych zucastnenych, pre ludi moc dobrym signalom nie je. Znovu zopakujem - tento stav sa zacne riesit az sa na Karpatskej stane nieco naozaj fatalne...K. Ponc

      Odstrániť
    6. P. Jelačič je mi jasné, že s "dobrým človekom" čo vam pomohol s trvalým pobytom musíte byť zadobre. Ozaj, prečo nie trvalý pobyt u otca alebo tetky Trutzovej? Asi nechú mať s vami nič spoločné. Iné vysvetlenie nie je.

      Odstrániť
    7. Pripíš si volebné body a toho "dobrého človeka" prinúť dodržiavať dopravnú značku "Zákaz státia". Asi máš zahmlené okuliare, tak nevidíš ako je tam denne ignorovaný- porušovaný cestný zákon. Vieš o tom, tak konaj a nie až po voľbách - to už nebudeš mať možnosť niečo s tým urobiť lebo po nich končíš. Urob aspoň jeden dobrý skutok.

      Odstrániť
    8. Ak by som mohol na toto reagovat. Uz som vyssie pisal, nie som policajt. Ale ak mozem byt trosku trefny z inej strany. O znaceni na namesti. Autá od značky IP25a "Pešia zona zaciatok" tam vobec nemaju parkovat a vobec mat vjazd. Hovorim o nasom krasnom betonovo-asfaltovom namesti, vratane placu pred Zelenym stromom, cez parkovisko pri Putnickom mlyne. Vratane Y krizovatky pri starych "zburanych" potravinach popri skole okolo Harsanyovej az po kostol. To sa Mr.Hrban vysantil na dopravnom znaceni v projekte namestia, on je tam totiz uvedeny ako zodpovedny projektant. Znacky su tam osadene v rozpore s vyhlaskou aj s projektom. Co k tomu povie zodpovedny projektant? Policajti tam mozu skasirovat kazdeho a opravnene. P.Hrban tam vytvoril znackovy chaos, viac na http://www.marianka.sk/dokumenty/STAROSTA/Projekty_obce/Namestie_4.aprila/D.%20Celkova%20situacia,%20koordinacna%20situacia/2009_09_28_Doprava_podorys.pdf

      Odstrániť
    9. Pan Jelacic, evidentne nie iba zopar ludi trapi situacia na Karpatskej. Suhlasim aj s ostatnymi, ktori su sice anonymni, ale skutocne - co chcete s tym urobit? Mate trvaly pobyt u podnikatela, ktory vedome, pravidelne a neustale porusuje dopravne znacenie, stav, ktory na Karpatskej je, je otrasny, tak skusme znovu - budte otvoreny a pravdivy - nie az po volbach - co s tym chcete urobit? Viete, cela Vasa kandidatura mi pride len konfrontacna a utociaca a aj Vasa posledna odpoved je znovu utociaca na p. Hrbana. Minulost nechajte tak, co mienite urobit s dopravnou situaciou na Karpatskej presne kde sa nachazda Ivica? Ste znalec, mate dostatocne mnozstvo skusenosti a vedomosti, ocakavam korektnu odpoved hodnu komunalneho politika a kandidata na starostu. Nie spinenie, nie utocenie, konstruktivny navrh p. Jelacic. Vdaka K. Ponc

      Odstrániť
    10. Dobry den p.Ponc.
      1) Karpatsku si chcem celu prejst v tomto kritickom useku. Pozriem, co sa da, a co nie. Riesenie je aj v dohode s majitelmi nehnutelnosti na tomto useku, aby sa toto netykalo len Lima, ale celeho useku. Ak to nepojde, tak tam budu policajti pravidelne chodit davat pokuty, to tiez mozno viem zariadit. Ale takyto problem je na viacerych uliciach v Marianke. Aj na Sturovej, kde sa tiez v niektorych miestach da tazko prejst, dokonca niektore auta parkuju v krizovatke. Po uliciach je zle znacenie. Ak to nepojde, tak sa namaluju zlte ciary na obe strany cesty, ta ciara je dost vyrecna, nesmie sa pri nej stat ani parkovat. V mestach to funguje, tak preco nie v malej dedine. Nove stavby musia svoje parkovanie riesit na svojom pozemku, ja osobne mam parkovanie na pozemku riesene pre cca. 4 auta, nemam parkovanie na ceste. A toto by mal pochopit kazdy majitel domu, nehnutelnosti.
      Apropo, Karpatsku treba riesit celu, nielen usek okolo Lima, ale aj dole od stupavskej po koniec dediny. Merac rychlosti je sice osadeny smerom do dediny, ale da sa z neho vycitat nejaka statistika? Aj take merace su, ktore vam povedia, casy, kedy kolko, ako rychlo auta jazdili, a su obojsmerne.
      2) Moja kampan nema byt konfrontacna, moj blog nie je kampanou. tu len poukazujem na pravdu, ktoru sa zatial velmi malo ludi/alebo nik nebal povedat. Toto je blog s prispevkami, ako sa tu sprava vrchnost a mozno urcite skupiny ludi. Ja si Marianku naozaj pamatam z detstva, ludia, ktori su v zastupitelstve a na cele dediny ju taku nepoznaju, az na tych par ludi. A taki sa zase tlacia do zastupitelstva. Ved sa pozrite, co tu developeri narobili, ake vam robili problemy, ked robili Pansky les.
      Blog bude pokracovat aj po volbach, nie je to len zalezitost volieb, ja som ho zacal pisat uz pred vyse rokom.
      3) hovori sa bez minulosti nie je buducnost. Ak by sa v minulosti nestali chyby, neboli by treba tieto byt napravane. Ak niekto zle urobil projekt na dopravne znacenie, preco to nechat tak, ved tam policajti pridu, a maju v ten den zarobene. verte, cele namestie. to treba doriesit. toto som si diskutoval s Hrbanom osobne, tu minulost, nie namestie.
      4) Ako znalec vidim naozaj dopravu inak, ako mozno bezni ludia, doprava v Marianke je chaoticka, vcera ked som siel z OZ po Sturovej, myslel som, ze mlady vodic Fiatu zlteho SPZ MA-....som si myslel ze to pri Bordacovych uz neubrzdi v tej zatacke s Polnou, tak letel od vrsku pri obecnom urade. Verte, isiel min.80-90kmh, s p.Cackom sme len hlavami krutili.
      5) Vasu poziadavku plne chapem, take fotografie z nehod ako ja ste urcite nevideli, pokial nie ste sudny lekar v pitevni.
      6) dam sem svoj volebny program, ako na starostu, aj ako na poslanca. len ho musim roztriedit do skupin, pisal som ho do Mariatalu, ale tam je to trosku inak pisane. Tu urcite bude viacej bodov.

      dajte mi vediet, ci Vam moja odpoved staci alebo nie. Ak nie, v com nie.

      Odstrániť
    11. Ano, treba ukazat ze HRBAN ZLE urobil a naprojektoval nase namesticko. A teraz kandiduje! Alebo dal len tu peciatku pod to co urobila MAKOVICKA? Preco MAKOVICU vyhnali z devinskej ci devina? Spytajte sa MAKOVICE

      Odstrániť
    12. Pán Jelačič, odvolávate sa na to, aká bola Marianka za Vášho detstva, To sa máme vrátiť ku konským povozom, ku kadibudkám atď....Ako chcete zabrániť týmto nedisciplinovaným vodičom (ako uvádzate vo svojom príspevku, prečo ste nenapísali aj celú ŠPZ) , to je tiež chyba súčasného starostu?

      Odstrániť
    13. Ešte som zabudol. Hovorí Vám niečo značka, ktorá je umiestnená na začiatku a konci Štúrovej ulice?

      Odstrániť
    14. 11:28 navratu k tomuto, čo tu spomínate, Vám nebránim. Enjoy.
      Išiel tak rýchlo, že som si ju nestihol zapamätať. Keby som si ju zapamätal, myslíte, že ju sem nenapíšem?

      11:31 Mne hej, Vám áno? Na nejasnú otázku sa nedá dať jasná odpoveď.
      Ale asi ste mysleli toto:
      (1) V obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne chodci smú používať cestu v celej jej šírke, pričom sa na nich nevzťahuje § 52. Hry detí na ceste sú dovolené len v obytnej zóne.
      (2) Do pešej zóny je povolený vjazd len vozidlám, ktorým to umožňuje dopravná značka.
      (3) V obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne vodič smie jazdiť rýchlosťou najviac 20 km/h. Pritom je povinný dbať na zvýšenú ohľaduplnosť voči chodcom, ktorých nesmie ohroziť. Ak je to nevyhnutné, vodič je povinný zastaviť vozidlo. V obytnej zóne a pešej zóne je státie vozidiel zakázané, ak dopravnou značkou nie je určené inak. V školskej zóne možno stáť, ak tým nie je obmedzený pohyb chodcov.
      (4) V obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne chodci sú povinní umožniť vozidlám jazdu. To platí aj pre deti, ktoré sa hrajú v obytnej zóne.
      (5) Ak v tejto hlave nie je ustanovené inak, platia pre premávku v obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne ostatné ustanovenia tohto zákona.
      Citácia Zákona o cestnej premávke 8/2009 §59

      Ešte pre p.Ponc: Obec má vypracované VZN č.9/2008 o statickej doprave. Toto treba začať dôsledne uplatňovať viac na http://www.marianka.sk/web/pictures/zapisnice/2008_12_15_VZN_c9-2008_parkovanie.pdf Spýtajte sa súčasného starostu, prečo ho nezačal uplatňovať. Ja s tým v súčasnosti nič nespravím, nemám na to právomoc.

      Ale predsa niečo. Hovoril som s Límom, on pravideľne upozorňuje svojich hostí, že tam nemajú parkovať. Ale parkujú tam autá aj ostatných obyvateľov tejto časti ulice, takže neviem, prečo to smeruje len k Límovi. Aj k nim musíte byť kritický. Od odbočky do sv.údolia až po zastávku autobusu minimálne.

      Odstrániť
  3. Chýbajú Vám do debát ďalší kandidáti na starostu? Pravdepodobne tí dodržia volebný zákon v termínoch pre volebnú kampaň, nie ako Vy ho porušujete! Osobne tiež som zvedavý, aké esá vytiahnu z rukáva.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Volebný zákon neporušujem, prečítajte si ho poriadne a potom sem napiste koment. Ja volebný zákon neporušujem, nikde nie je napísané voľte mna, a moje číslo kandidáta. Nie, ludia sa boja otvorene napisat o problemoch, mne je luto, ze tu v Marianke skoro vsetky problemy suvisia s obecnym uradom a ich rozhodnutiami, nakolko starostovia v minulosti Kral, Bolgáč sem pustili developerov (na Talkoch nie su developeri, to su babraci), Jurika zase vydava take rozhodnutia ake vydava, a stavia pre obec bez prislusnych stavebnych povoleni. A obchadza dotknutych ucastnikov konania.

      Odstrániť
    2. Nie starostovia, ale ľudia, čo predali svoje pozemky developerom, ich sem pustili!!! Čo si mysleli, že tu tí budú pestovať zemiaky?

      Odstrániť
    3. Hovorí Vám niečo urbanizmus obce a dodržiavanie územného plánu ?Podľa toho čo píšete si ľudia mali dať do zmlúv keď predávali pozemky ako majú budúce domy a ulice vyzerať ?Ano ale iba ak by takúto zmluvu vypracovala AK Jurika & Keltoš s odporúčaním stavebnej komisie Ing Gašparoviča.Čo nás ešte čaká ? Nové VZN v tomto duchu ?

      Odstrániť
    4. ludia by nepredavali svoje pozemky keby nemali komu, to ze sa z nich stali pozemky stavebne, maju na triku developeri a starostovia, kuknite dole na spodky, to je jedna katastrofa, same kadibudky a zahrady 150 m2, k tomu betonove ploty, kto dal povolenia? v uzemnom plane su minimalne pozemky 8 arov, kto by mal dostat pokuty? stavebny urad obce co vydal povolenia, nehovoriac o novopostavenych domoch na plyne

      Odstrániť
  4. Ahojte Jurika pozitivi (ono to skoro dobre znie :-)), bolo by dobre pred tym ako zacnete pisat rozmyslat.
    Utocite na Jelacica, mali by ste odvahu v malej dedine ako je Marianka, zacat otvorene pod svojim menom rozoberat veci, ktorymi kritizujete existujuceho starostu, ktory bude s najvacsou pravdepodobnostou znova zvoleny ….. a bude sa mstit … ?
    Garantujem vam, ze takychto je v Marianke velmi velmi malo, a nielen v Marianke. Myslim, ze zapchavanie ust kritikom nie je typicke rozvinutym krajinam ale skor takym jednoduchsim vychodneho typu. Nechceli ste demokraciu ? Chceli ? Tak potom neznoste pod ciernu zem bez rozmyslania niekoho za to, ze si DOVOLI POVEDAT NAZOR !
    Starosta osobne dobabral Juznu cestu, tak, ze je nebezpecna a nesuhlasia s jej prevedenim ani Dopravny inspektorat v Malackach ani Okresna Sprava ciest. Aj tym treba dat jednu po pap… ?
    Nech sa paci… Alebo v mene starostom vsadeomielanej "verejnoprospenosti" treba umoznit jazdenie tazkym vozidlam pred domami 70 km/h ?
    Takze bezpecna Juzna cesta je snad OK ci o tom je zakazne hovorit ?
    Pravdou je, ze za Juriku sa postavilo vela, ale zatial nevie nikto za aku cenu …

    Ked nechcete vediet pravdu tak necitajte, daleko sa dopracujeme. Vlada bez kontroly tu uz raz bola, nedopadlo to najlepsie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno za Juriku sa postavilo veľa a mali by sme mu byť vďační ale ako to vnímam niečo nás v tom brzdí .
      -je potrebné pripomenúť že v predošlých volebných obdobiach neboli také podmienky pre využívanie Eurofondov ako vo volebnom období JUDr Juriku
      -ešte nikto tiež nevie aké to bude mať dôsledky lebo ho n i k t o nekontroloval
      -obávam sa tiež že pre živelnú rozostavanosť / nedostavanosť /veď prečo to všetko robí jedna firma ?/budú aj chyby .Niekedy menej je viac .


      A k pánovi Jelačičovi by som upravil že v Marianke taký človek nie je ako on .To Vám garantujem lebo keby bol tak už ho poznáme a paralelne OTVORENE by riešil to čo rieši pán Jelačič a to ho nepoznám. To sa predsa nedá nevideť.

      Odstrániť
    2. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    3. Zamennou zmluvou a kuspalovmu konovi (viceguvernerovi NBS Tothovi), som v dobrej viere dal v zamene 128m2 pody, za co mi teraz robi problemy...takze tak. A ja som tu pozemok nikdy nekupovsl, ja v casti o mne pisem, ze moja rodina pochadza z marianky, takze tu su rodinne pozemky. Mily ANONYM, sa podpiste, tak ako ja.

      Odstrániť
    4. Adriana Dolezalova18. októbra 2014 o 19:55

      Vazeny Anonym,, kazdy rodak z Marianky vie, ze jeho prastarí rodicia tieto pozemky vlastnili. Preco sa radsej nepytate developerov, za aku cenu ziskali pozemky v okoli " Starej Marianky" ?

      Odstrániť
    5. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    6. Komentar, kde je vulgarizmus, mazem. Na neopodstatnene komenty, ktore sazakladaju na klamstve nereagujem. Opytaj sa ma to ANONYM, ked ma stretnes na ulici na verejnosti, aby som vedel, s kym diskutujem...Ja tu uvediem este zaujimave fakty, co vela ludi nevie, len ludia okolo starostu a jemu velmi blizki. A podotykam, vsetko co tu uvadzam, su podlozene veci z dokumentov, ktore tu uvadzam, takze len cista pravdiva faktografia. Nie nejake nepodlozene osocovanie s vulgarizmami. Kto ludi pozorne pocuva, upozornujem pozorne, vela sa dozvie, a treba vediet citat medzi riadkami.

      Odstrániť
    7. To je typické pre nás . Zaujíma nás teraz čo pán Jelačič ale to že sa nad nami rúbe les a to obrazne aj doslovne nás nezaujíma ?

      Odstrániť
    8. Este k Juznej ceste. Jeden dalsi zavazny bezpecnostny nedostatok je, ze pod tiahou nakladnych aut sa uvolnili "panely" betonu a teraz uz aj pri prejazde osobnych aut buchocu ako dialnica do Prahy. Je to zhruba na urovni Topolovej 26, 28 a 30. Takze riadne spackane podlozie a teraz mozeme cakat, ze sa niekto zlutuje a urobi injektaz, pripadne bohvie ako sa to da opravit

      Odstrániť
    9. sa necudujte ze to uz teraz buchoce, cesta bola VYTENDROVANA starostom za pol miliona eur, rozpecet k projektu bol na 200 000 eur, realizacia stala ....to by musel povedat Galovic co to robil kolko si vyuctoval,,,typujem menej ako bolo v rozpocte, niekde siel beton rovno na podu bez makadamu a vystuze, ale zaruku ma 5 rokov, budme v klude

      Odstrániť
    10. co je na tomto trepanie, si robil stavebny dozor ze to vies ze trepem, je to cista pravda, makadam bol polozeny len na cirkevnom pozemku, asi byvas v inej galaxii ked to nevies

      Odstrániť
  5. a týka rekonštrukcie školy, všimol si niekto volebny program pána Dubovského? V jeho programe sa píše o dokončení rekonštrukcie školy. Program bol spracovaný ešte pred podanim svojej kandidatury!! To znamená, že už vtedy vedel,že firma rekonštruciu neurobí min. do volieb, najmä ak sa pozna s majiteľom firmy!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priznam sa, ze program p. Dubovskeho som si az teraz precitala pozornejsie, ale nikde tam nevidim, to co pisete, vidim len toto: "Zabezpečím kvalitné dokončenie prestavby školskej budovy, je predsa nemysliteľné, aby vyučovanie našich detí prebiehalo na fare, obecnom úrade, či vo svadobke". Moje deti do skoly uz davno nechodia a preto neviem presne, co sa tam deje, ale z programu p. D. mám pocit, ze jeho zaujem kvalitne dokoncit skolu je uprimny a skola este stale dokoncena nie je, alebo sa mylim? a tak skoro ani nebude, vsetci sme stavali a vieme, ze tato stavba tak skoro dokoncena nebude. Preto povazujem jeho zaujem za pozitivny a nikdy by som si nedovolila tvrdit, to co tvrdite vy.

      Odstrániť
    2. Kde žiješ - škola od pondelka funguje. Dúbak si môže vetu z programu vypustiť.

      Odstrániť
    3. Ty považuješ školu za dokončenú vec? Tak ako teraz funguje? Nie sú tie deti vystavené žiadnemu riziku? A prečo nefunguje škôlka?

      Odstrániť
    4. Máš zlé info. Škôlka tiež funguje!!!!!

      Odstrániť
    5. Peťo prečo sa schovávaš za anonyma -radšej to vzdaj už teraz.

      Odstrániť
  6. O uprimnom zaujme pana Dubovskeho o dianie v skole, by som naozaj pochybovala. Uz zopar rokov je poslancom, tak myslim, ze mal dostatocnu sancu sa prejavit. Apropo deti ZS su uz od pondelka 20.oktobra znova v budove skoly. V cistych a vynovenych tiedach. A to, ze boli necele dva mesiace v nahradnych priestoroch, nezabranilo ochotnym ucitelkam pokracovat vo vychovnovzdelavacom procese. A ja viem o com hovorim, mam tam skolaka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Do kelu aj zo skolou! Kto to ma financovat, ved v Zahosrkej Bystrici je dobra skola. Nebolo by zle ich presunut priamo tam a usetri sa. Tak skrza par dobrodruhov, ze si pridu do Marianky byvat tak ostatny maju na to doplacat? Vcera bolo neskoro skolu zrusit.

      Odstrániť
    2. Prečo prišli bývať do Marianky? Nepredali steim tiež náhodou pozemky?

      Odstrániť
    3. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    4. takze, panie ucitelky museli byt ochotne...maju to v naplni prace, skola aj skolka minimalne z mojho pohladu dokoncena nie je...alebo mate pocit, ze deti su v bezpecnom objekte? ja teda nie, mam v skole dieta tiez a vobec nepovazujem objekt skoly za bezpecny. Keby mi to legislativa tohto statu dovolovala, iste by som nase dieta nechala doma a do polorozostavanej budovy by som ho nevpustila, zial tento stat nemysli na take veci a dieta do skoly musi...hlavne, ze nas pan starosta ma dieta v inej skole.....zamyslite sa nad tym...

      Odstrániť
  7. Pravopis vážení. Keď sa vyjadrujete ku školstvu, aspoň bez pravopisných chýb.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Klamááááár !! a vypočitavý človek čo sa chce silou mocou dostat na poziciu starostu obce Marianka a radšej ani po Marianke nechodi snád sa Pán Jelačíč niečoho bojíte ? :) osočovanie , urážanie,ponižovanie ludí -verejných činitelov to Vám ide najlepšie ..... nezabudnite Vymazat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
  9. NIE P.JELACIC TU OSOCUJE VEREJNYCH CINITELOV. JE TO NAOPAK. VEREJNI CINITELIA TU V MARIANKE OSOCUJU, URAZAJU A PONIZUJU LUDI. NAPR. P. DOLEZALOVA, KTORU STE PONIZILI KOMENTAROM K TYM FOTKAM, CO STE DALI NA OFICIALNY WEB MARIANKY. TO JE VYPOVEDAJUCE O UROVNI ADMINISTRATORA WEB STRANKY MARIANKY. AK STE TO VY P.PORGES, TAK O VAS. P.JELACIC NEOSOCUJE, ON OTVARA LUDOM OCI. KONANIA P.STAROSTU V MARIANKE JE OSOCUJUCE VOCI JEJ OBYVATELOM, AK KONA TAK AKO KONA. ROZDAVA POKUTY ZA STAVBY BEZ POVOLENI ALEBO BEZ POVOLENIA ZMENY STAVBY, ALE KTO DA JEMU POKUTU ZA TEN MUR NA BUDOVATELSKEJ, ZA JUZNU CESTU, ZA KOLAUDACIE STAVIEB BEZ PRISTUPU [DOMY P.HASONA] NA JUZNEJ CESTE, KDE JE V ROZHODNUTI NAPISANE, CESTA JE KOLAUDOVANA NIE SKOLAUDOVANA!! SILOU MOCOU SA TAM CHCE UDRZAT P.JURIKA, KTORY VYSLAL UZ SVOJICH PROPAGATOROV DO MARIANKY [HRBAN, HOLLY,PORGES,JURECKOVA...], LEBO JE TOHO ASI VELA, KDE SU NIM PRIPRAVENE MINY V MARIANKE, AK BY SA TAM DOSTAL INY CLOVEK AKO ON[DUBOVSKY, JELACIC]. CITAJTE TU FAKTY, AKO UZ BOLO VIACKRAT SPOMENUTE, URAZKY A OSOCOVANIE SU LEN V KOMENTAROCH. P.JELACIC URCITE BUDE MAT NEJAKE STRETNUTIE S OBCANMI, ABY IM VYSVETLIL, CO JE NAPISANE NA JEHO BLOGU. DUBOVSKY UZ MAL, NA JURIKU, GASPAROVICA A KOVACA VSECI NETRPEZLIVO CAKAME, JELACIC UZ ASPON TAKTO ZACAL KOMUNIKOVAT S OBCANMI, DUBOVSKY TIEZ CEZ JEHO AKCIE. FU TO SOM SA TU ROZPISAL[A]. VASA. M.D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    2. Jelačič, Tvoj otec sa "objavil na kandidátke Dubáka"? Vieš o tom, prekvapenie alebo nejaký Tvoj ťah, že sa vzdáš v správnej chvíli v prospech Dubáka? To by si nám spravil? Hádam nie - máme Ťa radi.

      Odstrániť
    3. Bol niekto z vas na obecnej schôdzi? Dajte sem nejakú správu ako to dopadlo, novinky a pod. Som netrpezlivý.

      Odstrániť
    4. Jelacic st. zaperlil,ale starosta si sral v diskusii z huby. Boze, cela spolocenska miestnost od toho zapachala.Neviem,co to malo znamenat s tym skocelom,ci jako sa ten ludko volal,starosta,ze ho nepozna,ale ze jednal s nejakym inym o tych pozemkoch,to si uz starosta spomenul,hned vedel o co sa jedna.starosta ma dobru pamet,Kam jelacic ml.chodi na tieto informacie?sa mi zda dobre aj to o tych firmach ci co, kde jurika sedel.OZ je slepe aj s tymi poslancami.Ak dubak a bubnicko su proti jurikovi,mali tam nieco tresknut.Jelacic ml.je dobry,vyhrabe mozno este vela spiny.Ci to staci na starostovanie,neviem.Ale potom fakt neviem koho volit.Dajte radu.

      Odstrániť
    5. Pýtate sa čo bolo včera na OZ ? Ako bolo očakávané Nič proti Ničomu . VŠETKY Hlavy z OZ dolu, pozeranie do papierov a len jedna mystifikovala.Hádajte ktorá to bola .Ideme asi v tomto duchu ďalej !

      Odstrániť
    6. Áno neobjavilo sa tam žiadne "prepáčte".Veď sa asi nič nestalo podľa nich .

      Odstrániť
    7. Za čo sa Vám mali ospravedlniť, za to, že obec sa rozvíja ako nikdy predtým!?

      Odstrániť
    8. anonym 30.10./9:44 - sedel si si na ušiach? Meno kontrolky nebolo jelacicom spomenute, mal len otazky na nejasne a nespravne veci v uzneseniach.

      Odstrániť
    9. k anonymu 18:16 :Súhlasím že obec sa rozvýja ako nikdy predtým.Na to dostal náš hlas.Rozvýja sa ale neodborne a nezákonne a na to náš hlas nedostal .Vás a Vášho majetku sa asi nedotkol . Rozdiel vyplýva asi z toho aké máme nároky na seba a ostatných . Či nám stačí že nám vybudoval betónovú cestu a nevadí nám že nie je odvodnená a tým postihuje všetkých ktorí pri nej bývajú.Či nám stačí že námestie je konečne čisté ale je nám jedno že nie je vybudované v súlade s pútnickým rázom a špecifikami obce a je nám tiež jedno že nie je správne odvodnené a voda z neho stekajúca môže zaplaviť záhrady v ulici položenej nižšie .Či nám stačí že kaplnka z 18 st je natretá ale už nám je jedno že nie je odborne ošetrená a jej devastácia pokračuje atď atď .Mnoho tu bolo postavené na princípe "to stači ". Vyplýva to z úrovne človeka a keď ju nemá tak to ani nevidí . Štastnejší sú tí čo nevidia a nepočujú.

      Zastupiteľstvo sa malo ospravedlniť že nekonalo počas svojho volebného obdobia tak ako mu ukladá zákon.Bolo pasívne a nezvládlo svoju funkciu .

      Odstrániť
    10. Kto si hrdina - odhaľ sa. Si múdry ako vagón gitu - teba je škoda v tejto obci.

      Odstrániť
    11. Všetci vieme v akom rodinnom vzťahu je Jelačič st. s kontrolórkou. Asi po pár rokoch zablúdil na obecný úrad a tak nemá informácie. Je zaujímavé, že mu je to nejasné pred voľbami, kde doteraz bol, možno mu otázku pripravil Jelačič ml., on to len predniesol, ale vôbec tomu nerozumel.

      Odstrániť
    12. Mystifikácia je príznačná pre p .starostu ,mám s tým osobnú skúsenosť,škoda,že som si nenahrala jeho vyjadrenie na diktafón.Zrejme rátal s nízkym právnym vedomím aj u mńa.

      Odstrániť
    13. K anonymu 11:50 značka"vagón gitu" :Súhlasím,určite námestie je lepšie ako bolo,ľahko sa kritizuje.Štand.postup je vystaviť model k pripomienkovaniu na obec. úrade./vizualizácia trochu zavádza-viď situáciu pri kaplnke-predtým,potom/.
      Teraz k Vašej otázke-pútnická,podh.obec.Pod tým pojmom rozumiem vidiek,v najlepšom slova zmysle,nie mestský satelit,chýba mi tu kontinuálne prepojenie na histor.,ale aj súčas. architektúru/kláštor,klášt.záhrada, objekty Zelený strom a Pútnický mlyn/
      Inšpirácie by boli-napr. dobové fotografie/aj keď námestie nepatrí do pamiatkovej zóny./Vadí mi použitie veľa rôznych druhov materiálov na relatívne malej ploche námestia.Veľa betónu,spleť želez.zábradlí,nový asfalt,malé ostrovčeky zelene/

      Odstrániť
    14. Námestie je súčasťou pamiatkovej zóny.

      Odstrániť
    15. Tym horsie pre autora .

      Odstrániť
  10. Ak som spravne pochopil Mariankaland /rozumej kaviaren a ihrisko pre deti /a tiez niektore rodinne domy su postavene v ochrannom pasme pri plynovode. Ochranne pasmo znamena ze by tam nic nemalo byt postavene.Pocul som ze vynimku na to dal jeden zamestnanec plynarni tesne pred svojim odchodom z funkcie este v minulom volebnom obdobi za predosleho starostu . Kto mohol mat este zaujem vybavit tuto vynimku ?Napada ma developer v oblasti a zaroven sucasny kandidat na poslanca P. Hason ,uz vtedy obci radila pravnicka kancelaria AK Jurika & Keltos a radi jej dodnes .Jedno ale viem iste nikto stavby nezastavil ani v dalsom volebnom obdobi kedy sa starosta vymenil a ten co predtym radil prostrednictvom advokatskej kancelarie sa stal starostom.P. starosta najlepsie vie ze nie je takej vynimky ktora by sa nedala zrusit v pripade ak ide o bezpecnost obyvatelov . A kuriozne divadlo v ktorom hraju samotní obcania pokracuje aj dnes kedy na tomto uzemi organizuje novy kandidat na starostu Strasiakovu party a vsetci su vytešení .Tym to pokrstil! Ano je to ten kandidat ktorý slubuje ze vsetko da do poriadku a vrati slusnost aj v Plynolande .To som zvedavy ako to chce spravit ked v tom pokracuje .

    OdpovedaťOdstrániť
  11. z Programu p. Dubovskeho :

    ",,,ZARIADIM, ABY UŽ NIKDY VIAC NEBOLI DOMY STAVANÉ NA VYSOKOTLAKOVOM PLYNOVODE, A ABY DEVELOPERI PRI ZEMNYCH PRACACH POUŹIVALI MARIANKU AKO SKLADKU NEBEZPEČNYCH ODPADOV . ..."
    Zaujimalo by ma ako to chce p. Dubovský zariadit ked to nedokazal doteraz ?.Zrazu sa zmeni? Aj party si tam organizuje a pozyva tam ľudí ešte že väčšina mala masky ....

    "...BUDEM INICIOVAŤ ZRUŠENIE VŠETKÝCH STAVEBNÝCH POVOLENÍ A ÚZEMNÝCH ROZHODNUTÍ VEĽKÉHO ROZSAHU (nad rámec povolení na RD pre jednotlivcov), ktoré boli vydané v rozpore so zákonom, a budem sa domáhať trestno-právnej zodpovednosti za ich vydanie. ..."
    Som síce jeden z postihnutych v tejto veci ale vie vôbec čo hovorí aké následky by to mohlo mať pre obec ?
    Má na to obec ?

    POPULIZMUS , POPULIZMUS , POPULIZMUS toho je v celej spoločnosti dostatok

    V našej obci potrebujeme ZDRAVY ROZUM .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ludia to beru tak ze dotycny je sikovny a udelil si vynimku ze moze stavat v ochrannom pasme.
      Problem je ze velka skupina obyvatelov nie je kriticka k nijakemu proti spolocenskemu spravaniu .
      Ci uz ide o priestupky alebo neetické amoralne spravanie.Toto spravanie nielen toleruju ale aj obhajuju. Robia to pred detmi a tak vyrasta generacia bez moralnych zasad.

      Odstrániť
    2. Vraj Jurika robil nejake sluzby s Kuspalom na Talkoch. . To je ten expert develák z Tálkov. Teda Jurika má mozno zaspinene ruky vo vsetkych smeroch. Viete niekto nieco o tom -napiste.?

      Odstrániť
    3. Viem aj o Tebe akú špinu máš za nechtami. Vytiahnem to v príhodnom čase a budeš prekvapený.

      Odstrániť
    4. Jasné že Dubák je populista. PREČ S POPULISTOM! Dokladuje to aj pozvánka na zajtrajšie zabíjačkové špeciality na námestí. Úbohé a trapné kupovanie si voličov.

      Odstrániť
    5. a gulas o 18.00 v obecnom dome je co? to nie je kupovanie volicov? inak bezdomovci z BA sa konecne najedia, dostali echo...od 16.00 minimalne do 19.00 maju co jest

      Odstrániť
  12. jurika má špinavé nechty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. asi ma za nimi mak (len tak mi napadlo...)

      Odstrániť
  13. treba voliť Makovického

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nerobte z neho vola, ked treba dokaze poorat aj les, je to velmi sikovny clovek.

      Odstrániť
    2. A keď náhodou bude treba, tak Plamínek s Hujsoňom mu v tom pomôžu a potom Spália všetky dôkazy. Zabudla som na Myšku, ktorá bude behať pri Spfluhu (to je taký pluh), aby sa orba vydarila. A ešte predsa aby to celé bolo úplne (s)právne čisté, tak najstatočnejší povie: "ľudia je to čisté!" a bude mať pravdu...les bude vyčistený od stromov a krásne pooraný, no jedna báseň, tam bude radosť stavať. Dobrú noc.

      Odstrániť
    3. Prepáčte, pomýlila som sa, v tomto prípade sa Myška píše s mäkkým i. Ďakujem.

      Odstrániť