Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

piatok 17. októbra 2014

Postoj bývaleho starostu a terajšieho poslanca Jozefa Kráľa k PMP

Dnes na prechádzke po Družstevnej ulici som stretol Jozefa Kráľa. Bývalého starostu a terajšieho poslanca a kandidáta na poslanca za SMER-SD do týchto volieb.

Dal som mu len jednu otázku: "Budete pán poslanec interpelovať starostu vo veci zrušenia PMP (1.Mariatálskej prevádzkovej) na nasledovnom Obecnom zastupiteľstve?"

Odpoveď bola viac ako očakávaná: "On nie je v dozornej rade PMP a čo s tým má, jeho to o PMP
nezaujíma."

Doplňujúca otázka bola: "Veď ste poslanec OZ, je to obecná SRO, to by Vás malo zaujímať, na to ste tam."

Odpoveď sa opakovala: "Jeho PMP nezaujíma."

A zatiahol okno jeho auta.

Tak aj takýto ľudia teraz kandidujú do Obecného zastupiteľstva. Ide presne podľa nasledovného obrázku. 

To sú práva a povinnosti poslanca OZ.

Pán poslanec má podľa odpovedí, ktoré mi dal, evidentný "záujem" kontrolovať nakladanie s majetkom obce.

34 komentárov:

  1. Keby ste pána Krála žiadali ako developer možno by s tým niečo chcel mať .Od tých čo sú tam teraz sa nedá nič očakávať okrem toho čo už previedli .Nikto neprekročí svoj tień. To by bol zázrak a viete ako často sa zázraky v Marianke stávajú.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pan Kral by mozno tiez zareagoval vludnejsie, keby ste mu ako developer ponukli dovolenku co ja viem napriklad v Turecku, ze akoze je vam velmi sympaticky a ze to teda so zaujmami developera vobec ale vobec nic nema ….
    Co uz tam po obyvateloch, ktorych teraz vdaka jeho rozhodnutiam, developer mlati hlava nehlava.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hovoríte o tom developerovi čo kandiduje teraz za poslanca alebo sa mýlim ?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mne to sedi presne na toho developera

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm.A nie je to nahodou ďaľší KONFLIKT ZÁUJMOV aby developer s tak rozsiahlymi záujmami v obci bol v budúcom volebnom období v zastupiteľstve t.j. zvolený za poslanca ? Už aj to že bol členom stavebnej komisie je cez čiaru ale čo keď sa asi iný pánovi Gašparovičovi ako šéfovi stavebnej komisie nehlásil.

      Odstrániť
    2. Ludia, co nepisete priamo ze hovorite o Petrovi Hasonovi z IS Marianka. Sa bojite napisat jeho meno. Gasparovica, Dubovskeho, Jelacica, Bubnica tu menujete a tu nenapisete.
      Inac, Krala som dobre chytil za gule, odvtedy vsetko pre mna odhlasuje a sedi ticho ako vos pod chrastou. Takto sa jedna s ludmi...

      Odstrániť
    3. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    4. Je to vidieť na fotkách z verejného poďakovania osobám, ktoré sa svojím osobným prístupom k veciam verejným zaslúžili o rozvoj obce, na jednej Kráľ pri jednom stole s developermi Hasoňom a Miškócim, nech si urobí názor každý sám pri pohľade na Spodky, a to že tam dostavali chodnik a verejné osvetlenie a ihrisko je ich povinnosť ako developerov. A starosta ich ešte odmeňuje.

      Odstrániť
  5. Hi Rado J.,
    Krala si chytil za gule a co ten patolizac Porges? Ako si si chytlil jeho? Ma ten clovek vobec iny nazor ako ty?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. uplne som zabudol, pani Radacovska? tej si co slubi? alebo sa na nu len pekne usmejes a teta je unesena? to funguje? mal by si nas to naucit:DDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Podla mna ich Jurika nachytal za drobne pochybenia a teraz ich viac a viac namaca do svojej spinavosti a preto ich drzi v sachu.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Netrep. Radsej povedz kto teba drzi za gule!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. K panovi Kralovi len tolko,ze tento clovek bol prvy starosta,ktory spustil nezmyselnu vystavbu a bol uplateny developermi,ktori ho drzali a podla toho ako hlasuje este aj drzia za gulky,ale,co by sme chceli od byvaleho vymleteho lampasaka...??Ale na kandidatke su dalsie zaujimave " postavicky" tak napr. Pan Kovac,ten ide robit spinavu robotu Jurikovi,s tym sa v Marianku uz nikto nebavi,je to taky prelietavy šašo aj s tou jeho "krasavicou" :-))) A to,ked som zbadala na kandidatke pani Emiliu Pavlikovu skoro som si cvrkla... Skoncila "vysoku" skolu tretieho veku a pise si titul...to je skola pre senilnych dochodcov,asi ma Stefan rad studentky:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    2. Ubohy komentar, uboheho cloveka.

      Odstrániť
  10. Máte pravdu. Každý nech robí to, čo vie robiť. Kováč sa rozumie cyklistike a muzike, tak nech predáva bicykle a zabáva ľudí. Kráľ sa rozumie civilnej obrane, tak nech objavuje tunely - úkryty pod Mariankou. Keď to takto pôjde ďalej so starostovaním, budeme tie úkryty potrebovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Výrazne ste uleteli .Neviem či toto ešte niekoho zaujíma . Určite nie tých čo čítajú fakty.Už aj ja prestávam čítať komentáre .

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Prečo tu utočite na p. Krála ved on jediny vela krat pri hlasovani na zastupitelstve čo nemalo zmysel alebo by mohlo byt protipravne tak bol proti,nehlasoval tak ako mu niekto s poslancov nakazal napr.p.Bubničovi p.Dubovsky,alebo boli proti niečomu čo akože nechceli aby bolo schvalene,ale pri hlasovani sa zdržali ved ked som proti tak sa asi nezdržim hlasovania a potom vykrikuju ved my sme nechceli aby sa to schvalilo.Pan Král chcel vela krat pomoct občanom na zastupitelstvach svojim hlasovanim lenže vačšina poslancov išla proti nemu,lebo z toho za čo bol Král z toho by im na učtoch nič nepribudlo.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ešte že pán Král to stihol všetko vybaviť dve volebné obdobia dozadu , keď ho nikto nehneval a on bol starostom a tí obyvatelia čo tu boli sa len rozkukávali . Mám pocit že sa mu isté obdobie v tomto volebnom období dobre hralo mravo-karcu ale neviem čo sa zrazu stalo asi pred dvoma rokmi na zastupiteľstve stíchol .. A od vtedy nevieme čo sa s ním deje . Ale jeho široká rodina ho dúfam ako obyčajne opäť podporí . .Neviem ako Vy ale ja si vždy na pána Krála spomeniem keď vchádzam do Marianky a vidím tam domčeky z lega . Bol to on kto s tým súhlasil a prispôsobil coloritu tejto podhorskej dedinky .Takže vážení staromariančania bol to Váš človek !Pán Kral za toto zostane navždy v našich srdciach .S tým asi niako súvisí že následne v Mariatale v jeho volebnom období písal články a komentoval domy , dvory a ich architekturu v celej dedine.

    A teraz tiež seriozne ale bez srandy Čo robí naozaj perfektne a za to vďaka je Permon !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mozem sa iba pridat, Permon +1 a celkova propagacia obce ako na Slovensku tak aj v zahranici.

      Odstrániť
    2. Osobne si dobre spominam na dobu ked bol p. Kral starostom, co mu p. Bolgac a seda eminencia Makovicky a spol. vyvadzalo. Zastupitelstvo nefunkcnie cca 2 roky, za cim boli intrigy a kazenie vsetkeho co sa len dalo. V takychto podmienkach nieco robit bol uplny zazrak. Na druhej strane Permon, marianka.eu a ine aktivity mozu byt iba prikladne pre kazdeho jedneho obcana. Inak p. Jelacic skuste sa tiez pozriet ako Kral zastavil nezakonne vyberanie poplatkov darovacimi zmluvami alebo kto bol proti tak razantnemu zvysovani dani. Vsetky odpovede najdete na marianka.sk. Nedalo mi a vyhladal som si to.

      Odstrániť
    3. Marianka.eu je stránka spolku Permon, ak tu niekto napísal o medzinárodnej propagácii Marianky, tak by tam mala byť aj nemčina, a angličtina. Nemca po slovensky čítať neprinútite.
      Na diskusiu ohľadom VZN o daroch a zvyšovaní daní si pamätám, nebola plamenná, avšak Kráľ a Sand nestačili na to, aby toto VZN o dani neprijali (tu sa páni poslanci Sand a Kráľ zdržali, prečo nehlasovali proti?), pri VZN o daroch pre infraštruktúru boli obaja proti. Za to im chvála. Ale prečo teraz takéto vyjadrenie poslanca Kráľa, že ho osud PMP nezaujíma. Na zasadnutia OZ chodím pravideľne, ale poslanec Kráľ zrazu od určitého momentu začal hlasovať ako keby mu pískali. Vždy všetko v posledných zastupiteľstvách aj jeho pričinením prešlo. Prečo nebol proti alebo sa nezdržal pri Zmluve o Južnej ceste, ktorá je právne nečisto spravená a je proti stavebníkom a budúcim obyvateľom. Ak sa vedel postaviž proti daniam, prečo sa nepostavil proti tejto zmluve? Už čoskoro tu pribudne aj štatistika hlasovaní jednotlivých poslancov za uplynulé štyri roky. A potom uvidime.

      Odstrániť
    4. p. Jelacic, neda mi nenapisat svoj pohlad na vec. Osobne p. Krala poznam a uprimne mu Dakujem za snahu ako Marianku este viac v pozitivnom duchu zviditelnit a spropagovat. Vase vyjadrenie je strohe a absolutne nepochopilo, vyznam niecoho takeho ako www.marianka.eu je. Len jedna vec, pozrite si este www.zbsc.eu toto je jeho dalsia aktivita. Na Slovensku, sa taktiez vydava casopis MONTANREVUE kde je sefredaktorom a kde su pri dolezitych clankoch aj kratke preklady do nemciny a anglictiny. Osobne, mam k dispozicii niekolko vytlackov. Na akcii HUBY ktore organizuje kazdy rok, boli k dispozicii, kazdemu kto mal zaujem.

      Odstrániť
    5. Ano p.Kral, pekne ste si tu odpovedali a napisali to.Ale destrukcia tohto marianskeho Kralovstva zacala za vasej ery, ked ste sem pustili developerov.Kto im dal monopol na plyn do dediny?Kolko Vam zaplatili?

      Odstrániť
  14. Každy jeden kto predaval svoj pozemok tak chcel zan dostat najvyššiu cenu a bolo tym ludom jedno či tam budu domčeky alebo panelaky. Podaktory si za peniaze ktore ziskali z predaja pozemkov postavyli domy zase na inych pozemkoch kde nikdy domi neboli tak čo tu trepete čo teraz už nikto nič nemože lebo mi už mame tak to myslite.Suhlasila s tym vačšina nie len Král boli tam poslanci,stavebny urad atd.






    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno história sa opakuje aj vtedy poslanci čušali aj dnes čušia a určite sa cítia všetci dotknutí že im krivdíme.A počujem aj starostu ako si teraz hovorí že pre dobrotu na žobrotu ..".Cesty som im dal ,kanalizáciu postavil " nevďačný národ slovensky. Čo na tom že časť toho nie je skolaudovaná a môžeme mať z toho ďaľšie a nie malé pokuty lebo to používame . Veď on nám povedal že to môžeme používať .

      Odstrániť
  15. Mne osobne staci, ze je jedinym autorom tejto web-stranky: http://www.marianka.eu/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skutocne zaujimave citanie. Odporucam. Len nerozumiem tomu, preco takuto propagaciu obce musi robit niekto vo svojom volnom case a nie je to naplnou obce v pracovnej dobe.

      Odstrániť
    2. Dobrééééé. Ďakujem za inšpiráciu.

      Odstrániť
    3. Z toho sa nesype.Ja si to predstavujem tak že po budovateľskom období by mohlo prísť aj obdobie väčšej propagácie obce .I keď.... dávam tip pre kohokoľvek na to by sa asi chytilo aj súčasné vedenie obce . Slovensko bude onedlho predsedníckou krajinou EU a pri tejto príležitosti by sa mohla obec pozitívne zviditelniť .Aj tam by mohli byť peniaze z EU .

      Odstrániť
  16. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť