Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

streda 15. októbra 2014

Zrušenie Prvej Mariatálskej prevádzkovej s.r.o. alebo vedelo o tomto obecné zastupiteľstvo? 1.časť

Dostali sa mi do rúk zaujímavé dokumenty. Mne padla sánka dolu, keď som ich uvidel, resp. obsah tých dokumentov. Možno padne aj Vám.

Prvý z dokumentov je zo dňa 17.1.2014. Je to podnet obce Marianka, zast. JUDr. Radovanom Jurikom v zastúpení Advokátska kancelária Jurika&Keltoš na zrušenie spoločnosti Prvá Mariatálska prevádzková s.r.o. (ďalej len PMP). Z uvedeného vyplýva, že dňa 2.9.2013 obec Marianka odvolala
svoj súhlas so sídlom spoločnosti PMP  na adrese obecného úradu, teda Školská 32, Marianka.

Dôvod: Vzhl'adom na skutočnosť, že z dôvodu komunikačných nezrovnalostí a nekorektnej spolupráce jedného z konateľov, nebola zo strany spoločnosti PMP obchodná spolupráca realizovaná v dohodnutom rozsahu.

Ďalšie upozornenie pre súd: PMP si neplní svoje zákonom stanovené povinnosti ukladať do zbierky listín účtovné uzávierky.

Obec teda 20.1.2014 podala na Obchodný súd v BA návrh na zrušenie spoločnosti.

Návrh obce resp. v zastúpení AK Jurika&Keltoš je na linke tu -> Návrh na zrušenie PMP

Výzva obchodného súdu prišla resp. je datovaná 22.5.2014, takže doručenie mohlo byť aj v júni 2014.

Nájdete ju tu -> Výzva súdu na vyjadrenie a dokladovanie

Neviem aj viem, čo si o tom mám myslieť.

Obec ešte tento rok robila niekoľko zmlúv a pôžičiek s PMP. Osobne si to pamätám, nakoľko sa zúčastňujem ako občan každého obecného zastupiteľstva (teda pokiaľ môžem).

Na júnovom OZ (11.6.2014) bola pre PMP schválená pôžička vo výške 347.644,26€ a zároveň aj koncesná zmluva medzi obcou Marianka a PMP na realizáciu nadstavby podkrovia obecného úradu.

Doplnenie príspevku o ďalšie fakty nasleduje neskôr.

Zatiaľ len toľko.

29 komentárov:

  1. Druhým konateľom je kandidát na starostu - Julo Dubovský. Ako je to vlastne s touto obecnou spoločnosťou možno odpovie Julo v nedeľu v exercičnom dome. Keď sa nebude mať do rečí, spýtajte sa ho. Vo svojich predvolebných žvástoch o tejto spoločnosti nič netrepe. Prečo?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A čo na to dozorná rada: Radačovská, Porges, Bubnič a kandidát na starostu Gašparovič?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A prečo by mali niečo na to odpovedať /vysvetlovať ? Myslíte že na to majú ? Mali iné záujmy .

      Odstrániť
    2. Aké iné záujmy, chceli by sme to vedieť.

      Odstrániť
    3. Mam ich vsetkych kupenych. Aj Vas vsetkych si kupim...

      Odstrániť
    4. Vážený RJ väčšinu z nás ste už predali teraz nie sme na predaj .

      Odstrániť
  3. Tak to by ste sa už skutočne mali spytať ich ale či Vám to povedia .Škoda že ste sa nezaujimali skôr boli by ste dnes už vedeli !Ale nikdy nie je neskoro ...Doporučujem sa ich ale skôr spýtať či na to MALI,MAJÚ a budú MAŤ !

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Rado J Vaše chápanie "humoru" mi je akosi cudzie ... až nevkusné.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. opat spinava hra dr. juriku!!! on sam v zastupeni svojej kancelarie poda navrh na zrusenie PMP v januari 2014, ale v juni a v juli 2014 sa tvari ako by bolo vsetko v poriaku a kludne da schvalit pozicku!!! A nekorektna spolupraca jedneho z konatelov? Asi mu p. Dubovsky nesiel poruke. A co robila kontrolorka, ked ani ta o tom nevedela????

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som JUDr. INTRIGA a nikdy inak. A na večné časy a NIKDY inak! hehehehe, zasmial sa Fantomas.

      Odstrániť
    2. Dubovsky bol ticho o všetkom vedel ! Však s peniazmi má svoje skúsenosti - nič Vám nehovorí jeho aféra na Slovenskom lyžiarskom zväze v roku 2004 s desiatkami miliónov Sk? Však bol aj obvinený, na pár rokov sa ticho stiahol do Marianky, pomaly rozhýbal futbal a zároveň aj svoju budúcu kampaň na starostu. Možno má aj prsty v predaji pozemku poslanca Sanda. Spýtajte sa ho to v nedeľu.
      A Jurika nech Vám všetko povie z očí do očí na jeho zhromaždení, hádam bude.

      Odstrániť
    3. OMYL...dubovsky bol oslobodeny....spytaj sa sam seba...myslis, ze by trcal v tejto dedine s tolkymi prachmi...nie bol by niekde na BELIZE a bolo by mu fajn...a nielen jemu, ale aj jeho detom....ine je ale na pretrase...pan velkomozny, cigansky sa nam bude smiat z BELIZE o par rokov a odkaze nam....aky ste boli len sprosti a naivni....TO JE HROZBA!!!!

      Odstrániť
    4. Ak toto naozaj pise JUDr. Intriga, tak to vsetkym moze otvorit oci, akym arogantnym sposobom komunikuje s okolim, ci uz ide o obyvatelov alebo institucie a organizacie, s ktorymi obec potrebuje spolupracovat ako napr. BVS a i.

      Toto ako keby odpovedal nejaky 10 rocny sebastredny nevychovany chlapec a nie starosta.

      Odstrániť
    5. Áno myslím že to píše naozaj on .
      A/Je si istý že bude zvolený,verte ešte sú takí ktorí by ho volili.
      B/Je mu to už jedno .A má z nás srandu .Ja sa mu ani nedivím .
      Čo je správne ?

      Odstrániť
    6. Zamysleli ste sa vôbec nad tým, že náplňou tohto blogu je len osočovanie, kritika a pod. Kedy konečne jeden z kandidátov vyjde so svojim programom alebo predstavou ako ďalej?

      Odstrániť
    7. Ano zamysleli sme sa ale najprv je asi potrebné si javy pomenovať - vyložiť karty a vyčistiť si stôl aby bolo miesto na predstavy ".Osočovaní " majú vždy právo na obhajobu veď už sa s ňou stretli .

      Odstrániť
    8. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    9. No ak je osocovanie to ze niekto zverjni pravdive dokumenty, tak to je na zamyslenie, citajte tie dokumenty a nie prispevky

      Odstrániť
  6. K pani kontrolórke? No comment !

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Píše sa: Dostali sa mi do rúk zaujímavé dokumenty. Ono je to zaujímavé aj z vysokej politiky: pred pár rokmi tiež jeden vysoký politický činiteľ našiel na stole nejaké dokumenty.
    Dá sa presnejšie špecifikovať - ako ste sa k nim dostal? Určite nie cez zákon o slobodnom prístupe k informáciám, nakoľko ten sa na poskytovanie informácií od advokátskej kancelárie nevzťahuje. Tak ako - poskytol ich niekto z advokátskej kancelárie alebo ich niekto ukradol? Žiadna iná možnosť nie je. Tak ako? Dobre boli skrývané a utajované pre použitie v tejto špinavej a osočujúcej kampani, ktorá nemá v Marianke obdobu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pokial sú doklady pravdive, tak je jedno, ako sa k nim p. Jelacic dostal. My tu nie sme sud alebo policia, aby sme riesili, ci doklady boli ukradnute, alebo nie. Ak su dokumenty pravdive, tak by sme sa mali vazne zamysliet nad tym, co p. starosta tym vsetkym sleduje a co chce tym vsetkym dosiahnut. Ze by nejaka osvedcena schema na diskreditovanie inej osoby alebo na obohatenie sa, ved na co by sro, ktora sa rusi mala dostat od obce pozicku?
      mam pocit, ze je neznamych velmi vela skutocnosti, ktore sa za posledne 4 roky v obci udiali

      Odstrániť
    2. Čítam to tu..... a prečo JUDr Jurika nepožiada o audit na svoje obdobie?. Bez "osočovania"bol by spokojný a prestali by byť ľudia traumatizovaní čo ich čaká . Som jeho volič tak to aj mňa zaujíma .

      Tak ako ?

      Odstrániť
    3. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    4. pretoze, to by vysli na povrch vsetky ofajce, ktore robil za posledne 4 roky, naco by to robil? ved by ociernil len sam seba

      Odstrániť
    5. Obec podlieha každoročným pravidelným auditom a tie sú aj vykonávané. Výsledky sú zverejňované na rokovaniach OZ alebo prístupné na úrade. Nech si vyžiada aj občan Jelačič - ale jemu výsledky auditu nevyhovujú, tento kontrolný orgán je pre neho 0. ON je tým najmúdrejším, stavia sa do polohy hlavného obecného inkvizítora. Aký vlastne program obyvateľom ponúka - obsah tohto blogu? Zatiaľ áno, nič viac.

      Odstrániť
  8. Ved sprava o cinnosti a vysledkoch PMP nikdy nebola zverejnena. Ja Vam sem v pokracovani sagy o PMP napisem, o com su koncesie a vyberove konania...a potom si urobite zaver sami. Dodavatelia bez vyberoveho konania atd...vyberove konania sa robili, len ak financie dostala obec z EU-fondov, lebo to nemohla dostat PMP, cize namestie a velku kanalizaciu museli vytendrovat. Ostatne ide cez koncesie pre PMP a bez vyberu. Uz coskoro...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    2. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť