Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

streda 12. novembra 2014

Trošku na pobavenie - smiešne obvinenie mňa a môjho otca

Večer niekto roznášal po Marianke letáky, ktoré sa snažia očierniť moju osobu a osobu môjho otca. Prečo sa niekto obúva do otca neviem, keď sa chce niekto obuť do mňa, nech sa páči. 

Radšej by som bol, aby to dotyčný aktivista urobil osobne a nech sa mi pritom riadne pozerá do očí.
Leták, ktorý sa roznášal po Marianke je nižšie, nemám problém, ho sem dať. Nemusel ho ten, čo si dal tú námahu, roznášať :-). Možno to má na svedomí práve babrák developer (dajte si sem čo chcete, ale nerád nazývam týchto ľudí Kušpála+Katrenič developermi, tým urážajú ostatných developerov), ktorého som včera večer pred 19,00 míňal autom na Štúrovej ulici. Ten babrák developer, ktorý svojho času mal na svedomí to, že zo Štúrovej ulice sa stal "tankodrom", ktorý a to mu všetka česť, potom dal opraviť terajší starosta. S realizáciou a prevedením ale nie sú spokojní obyvatelia Štúrovej. Prečo ale napr. nepodal na realizátora resp. stavebníka aj trestné oznámenie za poškodzovanie majetku obce? Alebo podal? Uplatnil si niekto náhradu škody za rekonštrukciu Štúrovej? Ja som toto viackrát spomínal aj na OZ pred poslancami, nech sa týmto zaoberajú. Poškodzovaním majetku obce. Oni k tomu majú prístup, ja nie.


K predmetnému letáčiku toľko:
na parcely vtedy patriace môjmu otcovi (pozdĺž starej pútnickej asfaltovej cesty do Záhorskej Bystrice až po potok, kde je dnes na strane Bystrice malý parčík) boli v minulosti vydané právoplatné stavebné povolenia. (Aj na parcelu dnes moju, aj na parcelu dnes mojej sestry).
babrák developer si naplánoval cez naše pozemky cestu smerom na Kraciny, Lúky a Spodky, ako to bolo v územnom pláne, ale starom (to bol stary uzemny plan este z r.pána tuším  2006 alebo skôr). O naplánovanej ceste nikdy nikto pri tomto plánovaní neoslovil môjho otca, či s niečim takým súhlasí.
Na základe zmluvy o zámene pozemkov s Quirinal (rozumej Kušpál) a Jánom Tóthom, som venoval v dobrej viere 128m2 babrákovi developerovi (resp. ním nastrčenej osobe Jánovi Tóthovi, viceguvernérovi NBS) na cestu. Hovorí sa, za dobrotu, na žobrotu. Človek sa učí z vlastných chýb. Myslel som si, že mi dá pokoj.
Územný plán aktuálny a trasovanie tzv. Južnej cesty aktuálne nevedie cez pozemky v mojom vlastníctve, idú mimo mojich pozemkov, stačí si na webe Marianky pozrieť aktuálny územný plán a grafickú časť riešenia dopravy. V tej mape je toho viac, keby ste chceli vyčítať, ale nie okolo mojich pozemkov. V úplne inej lokalite...Túto indíciu som spomínal na poslednom OZ v rámci interpelácie starostu.
So súčasným starostom som o prípadnom prepojení Tálkov s Kracinami niekoľkokrát hovoril (pokiaľ toto nezaprie), aj o možnosti a riešení tohto prepojenia cez môj pozemok Spýtajte sa Eugena Jeckela na prípadnú alternatívu prepojenia splaškovej kanalizácie cez môj pozemok, ale už je neskoro, je tam miesto na parkovanie auta, bude aj brána. S ním som túto možnosť tiež rozoberal. Takže to, že som zabránil ľuďom v niečom s IS na Tálkoch a v polovici obci, je zavádzajúce.

O plánovaní stavieb na cudzích pozemkoch by tu Marianke vedeli ľudia rozprávať...oporné múry, cesty, prekládky sietí...atď.

Babrák developer si naplánoval nielen cestu cez naše rodinné pozemky, on si naplánoval aj inžinierske siete, že ich povedie krížom cez naše. Ale vrátka si nechal otvorené v projekte, a pre istotu naplánoval aj spomínanú prečerpávaciu stanicu dole na Tálkoch. Výkresy a projekty sú z r.2004, kedy sme my o tomto celom ešte ani riadne netušili, čo sa na Tálkoch aká výstavba lokality chystá. A za to, že by sme mu to umožnili by sme mu mali ešte aj zaplatiť, to bol jeho plán.

Babrák developer ale nehovorí o tom, že keby bol zaplatil Hasoňovcom resp. IS Marianke 10mil. SKK, tak by ho bez problémov napojili na kanalizáciu, ktorá je dnes na Lúkach a Spodkoch. Ale babrák developer nebol ochotný toto zaplatiť, tak mal "lacnejšie" riešenie, ktoré mal ako som spomínal už skôr ako zadné vrátka, cez Štúrovu ulicu s výtlakom z prečerpávacej stanice dolu na Tálkoch, čo tak dlho vytekala do poľa. A ešte aj pridal navyše prípojky za 50.000SKK za dom. Čiže tu to má niekto ináč spočítané.

Starosta neodmieta moju kolaudáciu, starosta len predlžuje jej vybavenie. Prekážky pri mojej kolaudácii mi kladie práve babrák developer, ktorý nemá rozumné príčiny, len zavádzanie úradov a hľadanie administratívnych chýb v rozhodnutiach Ak by starosta dodržiaval lehoty a nepodpisoval sa pod zlé rozhodnutia (ktoré boli vrátené na nové rozhodnutie po Kušpálovom odvolaní sa), mal by som na presčasoch ušetrené aspoň 2 roky. Prečo mi babrák developer toto celé robí? Lebo by som mu mal podľa jeho výpočtov zaplatiť 100.000€ za: kanalizáciu, vodu, plyn, cestu za 2 pozemky, ktoré patria mne a mojej sestre. Setra skolaudovala, tak teraz sa babrák developer naváža do mňa. Čiže keď to roztopím na drobné: za jeden pozemok to je 50.000€ (aj to povedal, že to nepokryje jeho náklady a ide do straty). Skoro mi do očí plakal, aby som mu uveril.

Ale je to presne ten istý babrák developer, ktorý znemožnil vybudovanie vodovodu na Borinskej minulý rok s príspevkom štátu alebo z Eurofondov, nakoľko to bezdôvodne napadol, a nebola splnená lehota na vydanie stavebného povolenia. Kto tu bráni rozvoju obce?

Tálkari by o babrákovi developerovi vedeli rozprávať svoje, určite aj starosta súčasný.

Prečerpávaciu stanicu (PS) na Tálkoch v hrubom postavil babrák developer, ale sprevádzkovali ju Tálkari za vlastné €, ja som im dokonca ponúkol môj múrik na umiestnenie elektromerovej skrinky, aby si doviedli elektriku do tejto PS. Takže tak JA robím prekážky. To babrák developer sa pomaly hádzal do výkopu pre elektrokábel, keď ho Tálkari kopali, že len cez jeho mŕtvolu.

Viac k tomu nemám čo dodať.

Enjoy moje fakty.

15 komentárov:

  1. Pan Jelacic, ako dopadlo stretnutie s obcanmi? Bavili ste sa? Dajte nejaku pikosku, nech sa aj my pobavime!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ste tam mali byt. Ale urcite nejaka JPP Vam nieco zaujimave donesie... pekny vecer. Ak Vam sucasna situacia v Marianke je na pobavenie, je mi luto Vasho pohladu na tuto situaciu.

    pekny vecer este

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. Ste nejaky mrzuty. Mohli ste mat dva hlasy.

      Odstrániť
  3. Tešil som sa na Muškáta, ale neprišiel. Prečo?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bol na stretnutí aj tvoj poradca a kamarát Bolgáč?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vážený anonym, ak sa chcete baviť, chodte do cirkusu a nesnažte sa baviť na niekom, kto chce nieco pre obec a ľudí v Marianke spraviť. Alebo ešte lepšie skúste sa zabaviť na Vašej hlúposti....

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Na tomto stretnutí bolo jedno podstatné:neboli otázky nahadzované umelo.Bolo to prirodzené.Skôr stretnutie občanov so všetkým čo s tým súvisí.Dostali tu priestor aj iní kandidáti na poslanca ktorí sa zúčastnili.Nebolo cítiť obavu že niekto bude zosmiešnený.

    Bolo spomenuté že ostatní kandidáti či na starostu alebo poslancov sa mohli aj mali zúčastňovať stretnutí svojich budúcich kolegov.Bolo by to prirodzené aby sa o svojich spolukandidátov zaujímali aj takýmto spôsobom.Bol by to dobrý signál pre ostatných voličov.Na to si budeme musieť ešte počkať.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. p.Jelacic,
    chcem sa vam podakovat za to, ze ste vasimi prispevkami otvorili mnohym ludom oci. Na taketo nieco by sa ziaden z kriklunov nepodujal a je ich dost. Skoda, ze na schodzi neboli aj dalsi, ktori sa uchadzaju o post na poslanca, bud budu z nich poslanci, ktori mali radsej doma cusat za pecou alebo sa boja zucastnit, aby ich tam Sam Velky nahodou nezazrel a potom nevieme za koho kopu.. Mozno by som nahradila niekoho zo skupinky "Oddani nasej Marianke" panom Psenkom. Urobil na mna dojem tym, ze nema problem vyjadrit sa k problemom, ktore tazia vela mariancanov a Nahlas. Pokracujte v tom, co ste zacali, krikluni su a budu, ale neco urobit, to uz je ine kafe.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vážení, je volebné moratórium! Ako je možné že tento propagačný blog kandidáta a jeho spoločníka Dubovského je prístupný? To je Vaša spravodlivosť a dodržiavanie volebného zákona. Vám to zrejme nevadí. Ideme aj cez mŕtvoly.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako je mozne, ze oficialna stranka obce, ktora je zrejme propagacnou strankou volebneho kandidata funguje? Je volebne moratorium!

      Odstrániť
    2. O tom volebnom moratóriu mi musíte povedať trošku viac. To akože mám teraz celý blog vypnúť? Spýtajte sa kňažka, Kisku, Nesrovnala a iných, čo majú webové stránky, či by toto kvôli moratóriu urobili. Toto je súkromný blog, žiadna platená reklama. A prečítajte si volebný zákon, tam je to presne definované. Mňa poučovať nemusíte, moje plagáty vymizli, narozdiel od zelenožltých, ktoré v noci vyrástli po Marianke. Ste napísal aj tomu zelenožltému kandidátovi? Ak nie, napíšte mu a dajte ma do kópie, aby som vedel, ze bolo porušené VZN.

      citácia zákona o voľbách: (1) Volebná kampaň (ďalej len „kampaň“) je činnosť politickej strany, nezávislého kandidáta, prípadne ďalších subjektov, zameraná na podporu alebo slúžiaca na prospech kandidujúcej politickej strany alebo nezávislého kandidáta, vrátane inzercie alebo reklamy prostredníctvom rozhlasového a televízneho vysielania podľa odseku 4, hromadných informačných prostriedkov,5aa) plagátov alebo iných nosičov informácií
      pozn 5aa) § 3 ods. 2 zákona č. 81/1966 Zb. o periodickej tlači a o ostatných hromadných informačných prostriedkoch v znení neskorších predpisov.

      (10) Umiestňovať plagáty a iné nosiče informácií na verejných priestranstvách počas kampane možno len na miestach vyhradených obcou. Vyhradená plocha musí zodpovedať zásadám rovnosti politických strán a nezávislých kandidátov. Miesta na umiestňovanie plagátov alebo iných nosičov informácií vymedzí obec svojím všeobecne záväzným nariadením.
      (11) V čase 48 hodín pred začatím volieb a počas volieb je zakázané v rozhlasovom a televíznom vysielaní, v hromadných informačných prostriedkoch, v budovách, kde sídlia okrskové volebné komisie a v ich bezprostrednom okolí, vysielať alebo zverejňovať informácie o politických stranách a nezávislých kandidátoch v ich prospech alebo v ich neprospech slovom, písmom, zvukom alebo obrazom.

      Ako som ráno videl, toto nebolo dodržané, a keď upozorňujete mňa na dodržiavanie, začnite o seba a chodte prikladom a nahláste na obec, že ste ROZHORCENY, ze v noci vyrástli plagatove stojany na miestach na to neurcenych!

      Cez mŕtvoly chodí niekto iný. Buďte sebekritický a začnite pohľadom od seba.

      prajem pekný deň.

      Odstrániť
  9. pozri si aktuálnu informáciu na oficiálnej obecnej stránke a potom hovor o volebnom moratóriu ty turista

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. niekto sa tu pokusa zmarit volby asi, pan jelacic budte taky laskavy a uz prestante zverejnovat na vasom glogu informacie o kandidatoch porusujete volebne moratorium. dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ako chcem zmariť voľby? buďte konkrétny. napíšte mi email, nakoľko komentáre som zablokoval.

      s pozdravom priania pekneho jesenneho dna

      Odstrániť