Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

pondelok 3. novembra 2014

Rukojemníci v lokalite Tálky

Pre pripomenutie situácie niektorých rozvojových stavebných lokalít v Marianke, tu je článok o lokalite Tálky, ktorý bol publikovaný asi pred 1,5 rokom v jednom denníku.

Babrák developer už od roku 2007, kedy začal upravovať, pokladať a budovať inžinierske siete v lokalite Tálky, do dnešného dňa (po viac ako 7 rokoch) nevie túto lokalitu riadne skolaudovať. Lokalita nemá skolaudovanú kanalizáciu, vodovod je síce v štádiu kolaudovania,
ale to je tak so všetkými sieťami. Babrák developer síce ešte nemá všetko riadne dobudované, ale aby možno niekomu zalepil oči, tak si podal žiadosti o kolaudácie, aj keď to nie sú hotové stavby.

A aby toto nebolo všetko, babrák developer previedol resp. zlúčil pôvodné firmy, na ktoré poprevádzal úplne prvé stavebné povolenia alebo majiteľov pozemkov pod sieťami.
Viac v príspevkoch:


Pre ilustráciu nemohúcnosti a vysokej "odbornosti" tohto babráka developera uvediem, že stavať siete (čierne stavby) vrátane cestnej komunikácie začal v r.2007, ale až v r. 2012 dostal na niektoré z nich riadne stavebné povolenie (po viac ako 5 rokoch).

Ďalšia perla je vôbec samotné stavebné povolenie na cestné komunikácie v lokalite Tálky.
Povolenie je vydané v r.2006 (právopl. 23.4.2006), podpísané starostom Jozefom Kráľom.
V povolení je zahrnutých len 12 parciel (pozemkov). Povolenie tu link-> Povolenie cesta Tálky


Babrák sa snažil doplniť dalšie pozemky (52 kusov, slovom PÄŤDESIATDVA) pozemkov formou opravy zrejmej chyby :-) , starosta mu to podpísal, Krajský stavebný úrad vrátil pre nezákonnosť.
zoznam parciel ako oprava zrejmej chyby.
A to boli vynechané ešte ďalšie pozemky v časti Tálky II, kde ich je cca 10 pozemkov. O čo tu babrákovi developerovi išlo? Obchádzanie stavebného konania určite, vynechanie účastníkov konania atď.

Ako vyzerá lokalita s pôvodnými parcelami a s vyznačením parciel, na ktorých je platné územné rozhodnutie a stavebné povolenie
Pôvodný stav parciel z r.2004, kedy bolo vydané územné rozhodnutie
Vyznačenie parciel uvedených v územnom rozhodnutí a stavebnom povolení na lokalitu Tálky
Záver z celého:
Babrák developer stavia niečo, čo nemá v textovej časti povolené. Žiadosť o povolenie podal aj s uvedením zoznamu parciel. Čiže zámerná chyba? Aby mohol neskôr požiadať o opravu zrejmej chyby?

V povolení nie sú vôbec uvedené parcely nad cintorínom, kadiaľ je v súčasnosti stavaný prístup k tejto lokalite (Vetva1). Čo nám k uvedenému vie povedať bývalý starosta Kráľ? Ako mohol vydať takéto rozhodnutia (územné aj stavebné)?
V súčasnosti babrák developer má kolaudačné rozhodnutie na elektriku Tálky II, aj keď stavebný úrad nerešpektoval podmienku SPF, že ku dňu kolaudácie musí byť zriadené vecné bremeno na všetky vedené siete. Do dnešného dňa toto bremeno nie je v katastri nehnuteľností zapísané, ale kolaudačné rozhodnutie bolo vydané! Kto ho podpísal? Hádajte.

A babrák developer teraz kolauduje vodovod Tálky II.

15 komentárov:

  1. A ja sa cudujem, co sa robí, ze sa tam uz nestavia - ale asi sa zacalo, jeden ytongový sa teraz zacal dole pod cinterom. To co je tu popisovane nechcu dementovat alebo podporit samotní, co tam uz maju domy? Mna by to zaujimalo, jak to je, mam znameho, ktory by si tam chcel kupit parcelu, zatial som o tom nepocul nic dobre. Poradte, Vy, co tam byvate.Na obci sa neda nic moc zistit, len, ze teraz sa tam nestavia, Neni tam vyvezena zem z Apolky, jak pri hlavnej ceste?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj ja sa divim kde su ti ktori tam maju nehnutelnosti - preco nereaguju. Oni sa vedia len ulici stazovat.Nepredpokladam ze nevedia sformulovat vetu - dve.... alebo ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, čo je? Stále čakám. To nemáte nikto odvahu alebo schopnosti k tomu čosi napísat?

      Odstrániť
    2. boss OZ Talky je E.J., kamos s Jurikom, urobili dohodu, tak sa Talkari nestazuju

      Odstrániť
  3. ano urobili dohodu o politickej kolaudacii...takze skolauduju, hoci nik iny by za tychto podmienok skolaudovat nemohol....nas boss...vie co robi...ved su to volici..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Co nenapíšeš celé meno - šak neni hledany interpolom. Je to Evžen Jekel ?- jeden z mariatalskeho chorus bandu. Aj mne sa zda, že si začal rozumet se starostom a dalsima urikovcama. Asi bude jak oni. Nasel som ho vyše na obrázku EUGEN JECKEL - kukni sa.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na Tálkach v kanalizácii dve žaby konverzujú : „Ako dobre, že tú rúru páni developeri zaštupľovali, veď ak by nie, tak by nás až do Záhorskej vyplavilo...“

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to poznám takto: Na Tálkoch v kanalizácii je iba jedna veľká žaba a tá iba kváka, lebo sa nevie pohnúť z miesta a ziťuje, či tam nie sú aj iné žaby s ktorými by si zakvákala.

      Odstrániť
  6. Ale vás to štve, že Tálkari nereagujú?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pán Jelačič, po Marianke koluje taká inforácia, že vraj Vy s Vaším otcom ste zabránili developerovi postaviť časť Južnej cesty na Kracinách, ktorá mala slúžiť obyvateľom obce a že ste si tam postavili dom načierno a terajší starosta Vám ho odmieta skolaudovať. Čo nám k tomu viete povedať? Je to pravda?

      Odstrániť
    2. Pridte sa ma toto spytat zajtra na stretnutie obcanov, pan.developerovi nelichotte...to je babrak...nie developer.ako som mu zabranil, ked som postavil dom na vlastnom pozemmku...

      Odstrániť
    3. Preco sa snazite urazat developera na Talkoch, co Vam take zle urobil?

      Odstrániť
    4. To nie je len moj nazor. On naozaj nie je developer, a ani sa na neho nepodoba. On sa na neho snazi hrat, ale tu na talkoch ho uz vsetci prekukli. A nie len na talkoch.

      Odstrániť
    5. Pán Jelačič úplne s Vami súhlasím to nie je developer, veď skutoční developeri predsa podplácajú, prehusťujú výstavbu, stavajú na plyne a v lese. Tento sa na nich vôbec nepodobá, môže sa hrať na čo chce.

      Odstrániť
    6. Ako som napisal . Nie je to developer. Zajtra sa ma na stretnuti spytajte...

      Odstrániť