Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

piatok 14. novembra 2014

Rozprávka a úvaha o jednom letáku - oprava 15.11.2014

Kde bolo tam bolo, bolo raz jedno kráľovstvo. Kráľovstvo na úpätí lesa. Z jednej strany kráľovstva polia, z druhej lesy. V tomto kráľovstve vládli všelijakí vládcovia, králi ba aj kráľovná. Kráľovstvo malo sväté údolie, Lurdskú jaskyňu, svätú studňu, krásny kostol, bolo
miestom, kam ľudia chodili hľadať duševnú útechu a pokoj. V kráľovstve neboli riadne cesty, ani infraštruktúra. Bolo to preto, lebo v minulosti bolo kráľovstvo čo sa rozvoja do infraštruktúry, obmedzované nadriadeným cisárstvom. Kráľovstvo so svätým miestom za čias červeného cisárstva nemali červení cisári radi a preto do tohto malého kráľovstva neinvestovali groše do jeho infraštruktúry.

Za čias vládnutia jedného kráľa prišli jedného pekného dňa do kráľovstva budovatelia. Tí si povedali, že dajú možnosť kráľovstvu sa rozšíriť jeho podhradie a kráľovské polia. Slovíčko rozvoj by asi v tomto prípade nebolo úplne správne. Rozšíriť polia na parcelky pre ďalších poddaných (ospravedlňujem sa za toto, ale je to rozprávka) na bývanie. Aby si tu další poddaní mohli postaviť svoj domček, chalúpku. 

Toľko začiatok vymyslenej rozprávky, ktorej dej sa ďalej vyvíja ďalších viac ako 10 rokov.

Teraz o inom.

Oprava správneho linku na Mariatál 2/2011

S letákmi akoby sa v Marianke vrece roztrhlo. Boli rôzne farebné fotografiami a teda tieto letáky mali svoju tvár aj meno, ale boli aj jednoduché, čiernobiele, ktoré väčšinou poukazovali na rôzne aférky, ktoré boli buď pravdivé alebo nie. Ja som leták, ktorý konkrétne mňa a môjho otca očierňoval, vysvetlil v inom príspevku. Že Stanko...

Ale teraz tu bol aj leták, ktorý očierňoval srdcový tím, mňa a Marcela Porgesa. Autor letáku mal informácie z tohto blogu z komentárov, ktoré ste písali Vy občania, ktorí ste chceli buď obhájiť alebo vymysleným "tvrdením" vyvrátiť podstatu príspevku. Ďalej čerpal z agentúry JPP, informácie mu možno dal občan Gúgl s pánom Fejsbúkom a prípadne niekto iný z tohto kráľovstva. Bol to taký samozber informácií.

Čo je však za týmto letákom? Nevedel som si spojiť srdcia, mňa a Marcela Porgesa. Myslel som, že do M.Porgesa sa niekto naviezol kvôli článku o jeho dvojtvárnosti. Nie, to nie je správna odpoveď. Pravdu treba hľadať trošku v histórii.

Srdcia a ja sme, podľa volebných programov proti výrubu lesov, ja som za zachovanie zelenej hranice, Porges je tiež proti výrubu lesov.

Prečítajte si Mariatál č. 2/2011, myslím si, že odpoveď by mohla byť tam, stranu už napovedať nemusím.

Toto nie je volebný článok, ale začiatok jednej rozprávky a úvaha.

Na záver zase jedno pekné video, resp. skladba.



20 komentárov:

  1. Dobrý večer tak čakáme spolu.Účasť na voľbách v našej obci bola asi vysoká.To je dobre.Prosíme aby reakcie na výsledky volieb boli slušné bez ohľadu na to ako to dopadne.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako zhodnotíte predvolebnú kampaň?Na konci mi to pripadalo trochu ako vyháňanie diabla.No uvidíme.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kto dokončí začatú rozprávku p.Jelačiča do polnoci bude zajtra prijatý novozvoleným
    p.starostom.Rozprávka môže mať viac koncov.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. 8 hlasov rozdiel, tak uvidime ci to bude pre Rada vystraha, alebo znova nastava obdobie pokut, natlaku, vsak my sme tu pani :(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak krásne volby za nam Pán Jurika dotoho :) anonym 8:02 pokuty ? keby pokuty pan Jurika nedaval tak Marianka by bolo smetlisko lebo ludia uz co si tu dovoluju je horor chodte len do susedneho rakuska tam to prečo takto fungovat moze ???

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Žeby tam mali Jurikových klonov? :-))) tak to sa tam určite nesťahujem aj keď som zvažovala Ľuba

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 10:08 Pokuty je potrebné dávať -to patri k poriadku -ak to inak nejde.S tým súhlasíme asi všetci.
      Tak ako je to aj v Rakúsku.
      S čím nesúhlasíme tí ktorí to vidíme je zneužívanie právomoci ver.činitela.To by mu v Rakúsku asi nedovolili .Tam je spoločnosť inak nastavená.Poriadok sa robí nielen pred domami.Jedno súvisí s druhým.Tu si ešte počkáme kým to rozoznáme.Snáď teraz ukáže že vie byť aj iný.Každý z nás má právo na druhú šancu.Veľmi by sme chceli aby nás príjemne prekvapil.Snáď to nepokazí.

      Odstrániť
  7. Radko nevyhral, je len na prvom mieste. Vyhral by a s ním cela obec, keby tu uz nebol. Ziskal hlasy navedených volicov prihlásených v posledné dni do Marianky ( a možno aj podp........) , volicov z koliby a dalsich co sme poculi ze im slubil skolaudovat ...???!!! Keby to robil cestne (tak ako vsetko ostatne - hahaha), isli by sme mu potriast rukou. Takto vsak zostava tym, cim sa prezentoval v minulom obdobi, uz mu neverime. Treba nam verit, ze v poslancoch bude mat rozumnych ludi, ktori ho budu umravnovat a nutit k jeho osobnej moralke. Ale asi si bude davat veliky pozor, lebo aj cez takuto stranku na internete sa mu da kukat na prsty. Bude sa chcet zapacit niecim - pozor na neho, je rafinovany.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že poslancov aj tento blog má v paži, veď mu stačí mať stavebný úrad na to aby topil jedného neprajníka po druhom v lyžičke vody.

      Odstrániť
    2. Je to na poslancoch aby ich nemal v paži.Je to aj na všetkých ostatných Občanoch aby ich nemal v paži.Mali by sa viac zaujímať a poučiť sa so skúseností tej časti občanov ktorá ho nevolila.Múdri sa učia na chybách/skúseností/ iných.

      Odstrániť
    3. Nechcem nikoho urážať, ale tí čo volili p.Juriku nepatria k tým ktorí sa majú poučiť na cudzích chybách. Oni skôr patria k tým, čo sa majú poučiť až keď padnú na pusu.

      Odstrániť
  8. Ak sčítame hlasy ktoré dostala opozícia medzi poslancami má ich 1881 /hlasy pp.Dubovského,Bubniča,Doležalovej,Brestovanského,Jelačiča/Vládnuci,tí preverení dostali 323 + 305 =628hlasov. Pán Holý a Neuhmahr sú noví a mne pripadá že majú záujem skutočne pomôcť .Dajme im čas.Zároveň si myslím že p. Dubovský by si mal niekde vziať kurz argumentácie /existujú také/lebo tam má neskutočne slabé miesto.Mal by to urýchlene spraviť ak chce byť právoplatným členom opozície.Z toho pramení tá už historická opakujúca sa veta M.Bubniča“... Ja a Julo si myslíme .....“Ale čo si myslí naozaj Julo? Zároveň by bolo vhodné aby si opozícia ako celok naštudovala aspoň právnické minimum. Tí ktorí to doteraz nespravili.Zdielajte tiež sporné veci s ostatnými.Pán starosta nebude ochotný tu nikomu z nás robiť „právnické okienka“..Iba výnimočne.Ďakujeme .Pekný sviatočný deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Súhlasím s anonymom 10:10
    Tá veta poslanca Bubniča "...Ja a Julo si myslíme..." je geniálna.
    Že Dubovský nevie argumentovať je jasné odkedy je poslancom. V kampani mi chýbala priama konfrontácia všetkých kandidátov na starostu a poslancov pred obyvateľmi. Ale Dubovský ju nemusel absolvovať, jeho prácu mu robili pomocníci. V priamej konfrontácii by ho súčasný starosta utopil v lyžičke vody. Potom môj odhad na volebný zisk, max. 50 hlasov a to mu ešte možno pridávam. Neschopný človek na funkciu starostu, kariérista ako delo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Utopit cloveka v lyzicke vody... prave tam je to nebezpecenstvo. To, ze sa nevie niekto obhajovat alebo branit alebo argumentovat, este neznamena, ze je zly clovek. Skuste sa na ludi pozerat inak, myslim do hlbky ak Vam to nieco hovori a skuste neobdivovat len pozlatko.

      Odstrániť
    2. 22.37 Suhlasím s Vami, že ak sa nevie niekto obhajovať alebo braniť neznamená že je zlý človek.Ale on sa rozhodol kandidovať na poslanca resp. starostu.Jedným z hlavných kritérií pre úspešnosť v tejto pozícií je schopnosť argumentácie a obhajoby svojich plánov/predstáv.Prečo inak by tam bol?Ak má s tým problém, potom aj ten najlepší človek je tam nanič, aj keď vezmeme v úvahu jeho hĺbku.Asi viem čo myslíte.Ale v pozícií poslanca/starostu musíte mať okrem vyššie zmieneného konštruktívny ťah na bránu,schopnosť analyticky myslieťmať právnické minimum a predvídať..Píšem to preto, že nám na ňom záleži a keď chce byť právoplatným členom OZ , mal by na sebe v tomto smere pracovať.

      10:10 Nikto by to nepomenoval lepšie.Podstata problému toho druhého je, že hlboko v podvedomí ma za cieľ topiť (aj v lyžičke vody) protistranu.Samozrejme v prípade ak ju nepotrebuje pre svoj iný topiaci cieľ.To ostatné, je len to pozlátko,ktorým to kryje.Len tak cítu úľavu. Pracuje na princípe zneistenia, zastrašenia, zmanipulovania až zosmiešnenia,ale taký by žiadny človek nemal byť- nielen ten v OZ.Má aj krátke čisté chviľky ale tie sú výsledkom veľkého sebazaprenia.On za to nemôže.Smutné je,že tí ktorí sú v jeho blízkom okolí akoby boli ním omámení.Dnes ma on nezaujíma,zaujímajú ma tí okolo neho.

      Odstrániť
    3. Hlavným kritériom kladeným na starostu by mala byť čestnosť, ktorou má ísť príkladom občanom. Spĺňa súčasný starosta toto kritérium? Asi pre väčšinu je prijateľný konštruktívny ťah na bránu bezcharakterného jedinca ako slušnosť.

      Odstrániť
  10. Pán Porges (anonym 22:01),
    a ten Váš "pán", absolvovali v rámci predvolebnej kampane priamu konfrontáciu pred všetkými obyvateľmi? Pochybujem! Nenahovárajte si! Skutočne ho občania Marianky nemajú v láske. Príde na to čas, keď to pochopíte!
    To Vám veríme všetci občania Marianky, že súčasný "pán" utopí v lyžičke vody nielen Dubovského, ale aj celú Marianku. A voľby si "pán" zmanipulovali so svojou jednofarebnou volebnou komisiou. Odhad na zisk hlasov pre Dubovského, keby si Váš "pán" nezmanipulovali voľby, je 38. Dobrú noc Vám prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Páni najblizsi Jurikovci, kde ste pocas volieb schovali Makovického? Aha, ten by vám to riadne po...., vystrčíte ho , az bude treba.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Pan Makovicky bol na kave s panom Dubovskym ktory ho aj pozval aby sa dohodli na dalšom chode Marianky ak by starostom bol,alebo nebol.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som bol na čaji a vinei s Hasonom, este pre zlozenim kandidary na starostu. Je na tom nieco zle? Pekne sme sa porozpravali, ziadne zaväzky, neviazany rozhovor. Rozhovor dvoch ludi. Jeho nazory, moje nazory.

      Odstrániť