Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

štvrtok 20. novembra 2014

Ako blog pomáha zlepšovať obec

Už niekoľko dní je tomu, čo som si všimol, že pri značkách IP25a "Pešia zóna" na Námestí 4.apríla je dole doplnková tabuľa E12 "Okrem dopravnej obsluhy".

Ja som stav a dôsledky dopravného značenia spomenul vo svojom komentári (link). Neviem, či sa obec poučila z tohto komentáru, ale myslím si to, lebo sa to netýkalo len týchto dopravných značiek, ale aj dopravnej značky B1 "Zákaz vjazdu všetkých vozidiel v oboch smeroch", ktorá bola osadená hneď za hranou parkoviska pri starých potravinách, podľa projektu, mala byť tam, kde je dnes. Nižšie kúsok pred stĺpikmi smerom dole na námestie. Musela byť za hranicou križovatky, čo je v tomto pripade to Y smerom dole na námestie a smerom k Pútnickemu mlynu. Pri pôvodnom osadení pri parkovisku už zakazovala vjazd aj k Pútnickemu mlynu, ale to zakazovala aj značka "Pešia zóna".

Vďaka obci za doplnenie týchto dodatkových tabúľ a za zosúladenie umiestnenia značiek podľa projektu.

Ale stále to nie je dokonalé. Na dodatkových tabuliach E12 je nápis "Okrem dopravnej obsluhy".

Kto je dopravná obsluha?

Podľa Vyhlášky 225/2004, Diel II, čl.5, odst.12:
Dodatková tabuľka s nápisom Len dopravná obsluha obmedzuje platnosť značky, pod ktorou je umiestnená, na vozidlá zabezpečujúce zásobovanie alebo opravárenské, údržbárske, komunálne a podobné služby, na vozidlá s označením č. O 1 alebo č. O 3, na vozidlá taxislužby a na vozidlá, ktorých vodiči, prípadne prevádzkovatelia majú v miestach za značkou bydlisko, sídlo alebo garáž; pre tieto vozidlá neplatí značka, pod ktorou je umiestnená dodatková tabuľka s nápisom Okrem dopravnej obsluhy.

Čiže nemajú tam čo hľadať návštevníci reštauračných zariadení, autá vezúce deti do školy a tak podobne. Text na doplnkovej tabuli by mal znieť tak, aby tam takýto vodiči mohli autá bez hrozby pokuty parkovať.

Už len maličkosť. Dopravná značka B1 "Zákaz vjazdu všetkých vozidiel v oboch smeroch" osadená pri bistre "Koliba", ale za rohom vľavo smerom k námestiu za stĺpom s dodatkovou tabuľou, že okrem vlastníka nehnuteľnosti, je tiež zle osadená. Dopravné značky sa osádzajú zásadne vpravo podľa predpisov, na ľavej strane majú doplnkovú funkciu k vpravo osadenej značke. To býva na neprehľadných cestách, diaľniciach, kde máte dopravné zvislé značenie po oboch stranách. Čiže táto značka by mala byť osadená vedľa toho okrasného stĺpika. Nákres doplním po odfotení situácie.

Na záver. Obec sa z tohto blogu poučila a doplnila dopravné značenie na námestí o dodatkové tabule a prehodila dve značky, aby viac dávali zmysel.

Obec, ďakujeme Ti.

151 komentárov:

  1. Pán Jelačíč ako dopravný špecialista som zvedavý ako poslanec OZ budete riešíť parkovanie na chodníkock na Šturovej ul.Veselý býv policajt alebo zať p.Brestovanského tak isto poslanec OZ atď.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pán Jelačič, neurazte sa, možno tento príspevok nezverejníte ale už na stránke obce mi dlhší čas vadí, keď sa musím stále pzerať vľavo na niekoho fotografiu, pripadá mi to také čudné, neviem to presne pomenovať. Môžete s tým niečo urobiť vrátane Vášho blogu? Veď už všetci vieme ako sa viete pekne usmievať. A kto bude chcieť mať Vašu fotku, tak si ju od Vás určite vypýta.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. 18,30 Zdáte sa unavený.Doporučujem Vám cez week end navštíviť wellness.Dobré by boli napr.Piešťany.Ak nemáte problém so srdcom tak výborný je bahenný zábal.Zrelaxujete.Rozžiaria sa Vám oči.V pondelok sa Vám hneď bude zdať svet krásnejší.Príjemný weekend .

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A prečo chodíte na tento blog, keď sa Vám nepáči foto p. Jelačiča. Veď sem nechoďte.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 22:09 Páči sa mi jeho blog...

      Odstrániť
    2. preco vas trapi fotka p. jelacica? preco vas netrapi fotka na www.marianka.sk? prave som pozeral stranky nejakych obci...na ani jednej nie je fotka starostu hned na zaciatku...iba v zb...ake je tam moznost dania otazky priamo starostovi...preco sa musime pozerat na jeho fotku? tam kritizujte...toto je blog p. Jelacica, preto fotka....ale www.marianka.sk nie je stranka nasho starostu, ale celej obce...tam by fotka byt nemala...alebo mate radi tmavsie typy???

      Odstrániť
    3. Huraaaa, koooonecne ste to pochopili, presne na tu fotku na stranke Marianka bolo myslene. Uz to vyzeralo tak, ze nikomu nevadi, a predsa...

      Odstrániť
    4. Na stranke www.marianka.sk sa ani mne nepaci ta fotka pana starostu. Nezasluzi si, aby bol na webe Marianky. Prosime p. Porgesa, aby to napravil. Nie sme ochotni sa na neho pozerat. Dakujeme.

      Odstrániť
    5. Nemá tam ON na pravej strane nosa taku bradavičku?Mal by su dať odstrániť.To je vraj nebezpečné.

      Odstrániť
  5. Pripájam sa k doporuceniu 21:48 pre 18:30. Potrebuje nutne reštart- na volné chvíle doporučujem snár o "mieste pre zivot".

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pán Jelačič je vidieť že si všimate.Všímate si aj za nás.Dúfam že to raz niekto ocení.Tak sa zdá,že nástrah kde by sme mali platiť či si chrániť vlastné máme na každom kroku.Toto otváranie očí niektorým nevyhovuje.Všimajme si ako budú reagovať a nenechajme ich sa na nás vŕšiť.Karty sú už rozdané.Každý má a dostane čo chcel.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priveľa si o sebe myslíte, p. Jelačič!

      Odstrániť
    2. Áno p. Jelačič MYSLÍ( na druhých).Ak toto znamená že si myslí o sebe priveľa,tak je pravda čo hovoríte.

      Odstrániť
  7. Pozrite si zaujímavý doklad, týka sa oporného múru na Budovateľskej ulici:
    http://www.marianka.sk/dokumenty/STAVEBNY_URAD/Vyrub_stromov/2011_11_15_Vesela_Anna.pdf

    OdpovedaťOdstrániť
  8. PARKOVANIE NA ŚTUROVEJ- Peter keď chceš aby tvoj blog učinný v Marianke tak treba rázne zakročiť proti tím čo nevedia parkovať parkujú krížom krážom a sú lenivý otvoriť si bránu na svojej nehnuteľnosti alebo zaparkovať na parkovisku ktoré nechal vybudovať p. Jurika.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vie niekto čo, na základe čoho a z akých peňazí sa bude stavať v pondelok a v utorok na hornej Štúrovej?

      Odstrániť
    2. Keď si zvedavý, choď sa opýtať na obecný úrad?

      Odstrániť
  9. Zatiaľ ešte nie som poslancom, bol som len zvoleny, ale ešte nebola prva ustanovujuca schodza. Parkovanie by som urcite chcel v Marianke riesit. Je jedno kde sa bude parkovat, ale su tu platne VZN o statickej doprave t.j. tyka sa to aj parkovania. Riesit sa urcite bude. Viac je na VZN 9/2008 http://www.marianka.sk/web/pictures/zapisnice/2008_12_15_VZN_c9-2008_parkovanie.pdf. toto VZN sa urcite neuplatnuje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A "dobrého človeka" ste už oslovil - dnes opäť bol nával za "Zákazom státia". Keď máte u neho trvalý pobyt, malo by to byť aj vašom záujme aby rešpektoval zákon.

      Odstrániť
  10. Vazený 22:40 , zrejme si to uživaš. Nechcem ta nazvat tym, cim naozaj si, ale ukazujes svoj intelekt. Takto reaguju a ukazuju sa iba slabosi, krorí sa cítia menejcenní a nevedia citat co je uz napísané.. Nastrapňuj sa uz, ale ak sa tým ukojíš, tak pokracuj.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Radičová: Atmosféra je tu zlá. Prevláda viac závisť ako radosť z úspechu. Nepripomína Vám to Marianku?

      Odstrániť
    2. Najsmutejšie je, že tu nie je čo nikomu závidieť. Dá sa závidieť niekomu smútok z prehry? Dá sa závidieť niekomu Pyrrhovo víťazstvo?

      Odstrániť
  11. Vazeny 22,40...asi si si nestihol vsimnut, ze po celej dedine sa parkuje v zakazoch a navyse nas pan velkomozny dal napr. ku mlynu urobit cestu a parkoviska...za prachy, za kt. to urobit nemal....a zeleny strom? tieto parkoviska boli vramci projektu namestia...ale stale je tu podozrenie toho, ze treba Ivicu a zeleny strom oslabit, aby mal mlyn zisky...preco by inak bola robena komunikacia ku mlynu? parkoviska pri mlyne? majitelia mlynu su zo starostom za jedno...ved aj namestie urobil jeden z nich....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj 19.27 aj na Karpatskej je veľké parkovisko len treba tam zájsť tak nech nejsu lenivý tak ako včera večer p.Modra jazdil po námestí a po chodníku určenom pre mamičky s kočíkom a invalidov atď aj zato môže p.Jurika. Už sa konečné spamätajte.

      Odstrániť
    2. Ta Borinska nie je vymyslena, to je vazna kovacovina.

      Odstrániť
    3. ano na karpatskej je parkovisko....je vzialene niekolko desiatok metrov od Ivice a od stromu ani nehovorim....parokovisko pri mlyne je vzialene...az 0 m...este stale ti to nedoslo? to ako jazdia niektori obyvatelia tejto obce je skutocne zle...mal si proti tomu p. M.....zakrocit...a nie to tu rozsirovat...dristat do vetra na to nas je, ale ciny...to slovak nepozna...sice ano...starosta ano....za prachy inych,....ciny, ktore si privlastnuje....dolne ihrisko, chodniky v novej marianke, linku 37, juznu cestu a ine....napriek tomu vyhral a vsetci velmi dobre vieme ako....uz tu bola spomenuta koliba...ze sa p. moza nehanbi po schrankach taky zdrap roznasat....kto vie co este vyjde na povrch...len aby sme neboli prekvapeni, coho je ON schopny...uz toho na tomto svete vela porobil...a preto zakotvil v marianke, podobne ako progres a makovica....a makovicova,nech sa hanbi pred svojim obrazom v zrkadle....este cosi....ON je schopny sam seba v zrkadle oklamat....Ludia otvorte si oci....a tak krasna dedinka to mohla byt..nebyt potkanov....je mi z toho smutno...

      Odstrániť
    4. Zabudol si na zlodeja DUBOVSKEHO a Martinoviča ktory zdevastoval a rozkradol družstvo v Záhorskej Bystrici

      Odstrániť
    5. P.Kral a p.Spal . Neviete prehltnut trpku pilulku prehry , preto sem toto pisete o Dubovskom a Martinovicovi ? Preco maju Spalove lesy tie 4ha teraz zrazu plombu ? Predavate ich niekomu p.Spal ? Uvidime , co bude , ked zmizne plomba . Som rada , ze ste sa ani jeden nedostali dalej . Najme Vy p.Kral. Skoncili ste v Marianke . Idete do minulosti ako Meciar .

      Odstrániť
    6. vdaka bohu....ved uz kralovania bolo dost...a spal....nespalit tiez toho dost???
      Myslim, ze je dobre, ze v OZ su ludia vzdelany, z casti nepodplatitelny...nie o vsetkych si to mylim....lebo progres...prinasa aj povsimne...napriek tomu verme, ze nieco proti tomu potkanovi dokazu...bacha potkania svorka sa neda otravit...treba ju vyhnat....

      Odstrániť
  12. K 21:51: Zaujimalo by ma, co si povedal tomu Modremu, ked si bol pri tom ako jazdí po chodníku???!!! Prečo z toho viníš niekoho ineho? S tym parkovanim to tu je vysvetlene, asi nevies kde je sever.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nauč sa čítať na rozdiel poznám světové strany.

      Odstrániť
  13. Pan Jelacic, viete o tom, ze v Marianke mame nove arboretum? Vyrastlo na Borinskej tesne v blizkosti noveho autosalonu (mozno veteran, dalsi prienik azijskych automobilovych znaciek). S takymto niecim ste sa vy ako dopravny expert urcite nestretli. Co vy na to?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem o com hovorite. Ja nie som dopravny expert, nikdy som sa takto nenazval ani som sa netituloval. Dopravnych expertov na slovensku nemame, taketo nieco vymysleli len novinari v televizii, ktori takto titulovali niektorych tiez novinarov, hlasatelov a pod.
      O tej borinskej neviem o co ide.

      Odstrániť
    2. Doporucujem vam prechadzku po Borinskej.

      Odstrániť
    3. Kto koľvek tuje nasadil, je toto už nový štandard v obci aby sa na už aj tak úzke cesty sadili tuje?
      V prípade Borinskej je problémom aj cesta v kopci.Neohrozuje to bezpečnosť už aj tak problémovej uličky?Ak to nasadil on,prečo to spravil ? Akú to má logiku?Chápal by som keby mu tam niekto iný začal parkovať s autom. Ale to je tak úzke že auto sa tam nezmestí.Viete aký bol dôvod?

      Odstrániť
    4. Niekto to začal a takto to postupne budu robit aj ostatny ktorym zasahuje pozemok do cesty.

      Odstrániť
    5. Ale tam hore si ten, čo to nasadil spôsobuje, že ak tuje prežijú autá mu budú chodiť ešte bližšie pri dome,keďže sa budú rastúcim tujám vyhýbať.Tuje vytvoria tieň na vozovku.Bude tam aj ťažšia údržba cesty -v zime viac ľadu ako inde, sneh neodfúka... Mne je to jedno ja tam chodím len na návštevu.Ja myslím,že autor zátišia /arboreta/si sám sebe a svojim susedom vyrobil komplikáciu.Uvidí ako to bude v praxi a možno zmení názor.

      Odstrániť
    6. Podľa môjho názoru tento nový trend vysádzania stromčekov pri plotoch vznikol z toho, že ten strom (tuja) najlepšie vystihuje, čo tým chce pestovateľ povedať: TU JA mám pozemok pod cestou!

      Odstrániť
    7. V Marianke popri cestach bude vysadenych asi najviac tuji na Slovensku.

      Odstrániť
    8. TU-Ja ,TU-JA tu sedím len ja.Ak niekto chce pri mne chce ísť ,tak ma vyobjíma.
      Pred TU-JOU za TU-JOU sedel švárny mládenec ,nevedel najsť cestu domov tak si našiel tys. zmýlil tys.

      Odstrániť
    9. Pred tu-jou za tu-jou sedí veľký rys
      Pod tu-jou nad tu-jou môže Vás aj hrýsť
      Tu-ja tu-ja tu-je moja domo-vina

      Odstrániť
    10. Keby nejake tuje "nahodou zmyzli", tak to je odkaz: Tu JA som tu panom dediny!

      Odstrániť
    11. Pred tu-jou za tu-jou je jeden veeľký les .Pozrite cez ne naňho dnes, lebo taký, aký je, už nebude zajtra ako dnes.Vytrhnú mu korene ,duša tej hory zakvíli.Možno tam vyrobia okrem iného aj tu-jí les.Že nevadí ?Vadí.Tá hora stále žije a čo stáročia v sebe skrývala vyvráti to doliny .Tichá voda brehy myje ,do kracín sa niečo skryje a čo sa neskryje to poletí a vezme so sebou všetko čo v ceste na ňu naletí.Potom príde bohatier, ktorý bol pred tým stále tichý ako tieň.Díval sa ,díval ,usmieval na nás a teraz má nápad vystaví nám múry,vybere na ne dary,urobí zmluvy a zachráni nás a TY mu ver.

      Odstrániť
  14. Kanalizačné prípojky - upozornenie
    Je protizákonné pripájať sa na kanalizáciu bez písomného súhlasu obce, ktorý je podkladom pre ohlásenie drobnej stavby – domovej prípojky a bez predchádzajúcej úhrady za pripojenie vo výške 420,- EUR.
    Upozorňujeme obyvateľov, že nelegálnym postupom môžu spôsobiť aj škodu na zhotovenej kanalizácii. - Toto je vypalne! Z fondov dostal peniaze aj na pripojky do 10m!!! Z jeho pera slovo protizakonne vyznieva cudne, nemyslite?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kanal v obci je jedno veličajzné tajomstvo a huncútstvo. Informoval niekto obcanov v akom stave tá-ktorá čast kanála je? Ako to vyzerá s mozným uzívaním, pripájaním sa...,chystá sa dalsie cosi na ludí-ved tí sú hlúpy a znesu toho kolko si istí páni machri zmyslia? Domnievam sa, ze tu ani tak nejde o odkanalizovanie splaškov, ale o splachnutie zdraveho uvazovania obcanov. A ako vidiet, obcan to zozerie aj s chlpami - zvolil si znova svojho dobrodinca ako hlavu obce. Pane Bože, osvieť už tento jednoduchý lud Mariatálu, aby rozoznal podvod od úprimnosti.

      Odstrániť
    2. Obec je povinná urobiť prípojky do 10m od zberača. Revízna šachta stojí cca 100 euro a Jožo, Mišo, Fero, Paľo... ju osadí za cca 50 euro. Ušetrili ste na výpalnom cca 270 euro. Pred vianocami poteší. Nenechajte sa vypaľovať. Obec od Vás nemá právo pýtať žiadne peniaze za pripojenie, je to jej povinnosťou pripojiť Vás!

      Odstrániť
    3. anonym 21:22 Odkiaľ ste dospeli k takémuto konštatovaniu. Zase sú to zavádzajúce informácie a vyvolávanie nevraživosti a pochybností.

      Odstrániť
    4. Keby obec konala transparentne a občania by boli korektne informovaní o všetkom čo sa má diať vopred, tak by nemuseli vznikať žiadne pochybnosti. 23:25 Buďte taký láskavý a yvráťte to konštatovanie aby boli občania spokojní. Veď napokon každý si môže pravdivosť informácií overiť na nadriadenom orgáne, prípadne na ministerstve. Ešte je tu aj ombutsman v prípade, že by občania naďalej mali pochybnosti o protiprávnom konaní a nemajú dostatok finančných prostriedkov na právnika. Sú tu aj médiá, ktoré to môžu urobiť za občanov keď majú strach. Preto je tu ON lebo sa HO všetci bojíte. Keď nebude môcť "dýchať" od tlaku občanov na zverejnenie informácií, možno to sám vzdá a možno sa začnú diať veci naozaj v prospech občanov. Treba sa pýtať a informovať čo, kde, ako za čo, kto!!! Inak sa nepohneme!

      Odstrániť
    5. anonym 21:22
      Z fondov dostal peniaze aj na pripojky do 10m!!! Daj sem nejaký dôkaz, pokiaľ ho nemáš tak len kecáš!

      Odstrániť
    6. V brožúre ZMOS sa takéto príjmy pre obec nenachádzajú. Obec má príjmy od občanov stanovené zákonom, prečo pýta od občanov ešte na to, čo je povinnosťou obce. Obec stavá kanalizáciu a mala by na to použiť peniaze z kapitálového rozpočtu a nie ich pýtať ešte raz. Ďalšia daň...?

      Odstrániť
    7. Odpoveď anonymom z 24. novembra 21:22, 22:06, 22:27
      Z Á K O N č.442/2002 o verejných vodovodoch a verejných kanalizáciách a o zmene a doplnení zákona č. 276/2001 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach.
      Vlastníkom verejných kanalizácií môže byť z dôvodu verejného záujmu iba právnická osoba so sídlom na území Slovenskej republiky – v našom prípade je to obec (v centrálnej časti a starej časti) a IS Marianka (v novej časti).
      Vlastník verejnej kanalizácie je povinný umožniť pripojenie na verejnú kanalizáciu.
      Kanalizačná prípojka je úsek potrubia, ktorým sa odvádzajú odpadové vody z pozemku alebo mies-ta vyústenia vnútorných kanalizačných rozvodov objektu alebo stavby až po zaústenie do verejnej kanalizácie.
      Kanalizačnou prípojkou sa odvádza odpadová voda z objektu alebo nehnuteľnosti, ktorá je pripojená na verejnú kanalizáciu. Vlastníkom kanalizačnej prípojky je osoba, ktorá zriadila prípojku na svoje náklady.
      Vlastník nehnuteľnosti, na ktorej vznikajú odpadové vody, je povinný pripojiť nehnuteľnosť na ve-rejnú kanalizáciu a splniť technické podmienky, týkajúce sa najmä miesta a spôsobu pripojenia na verejnú kanalizáciu, ak v obci, na ktorej území sa nehnuteľnosť nachádza, je zriadená a vlastník nehnuteľnosti nemá povolenie príslušného orgánu štátnej správy na iný spôsob nakladania s odpadovými vodami.

      Obec nie je povinná vybudovať kanalizačné prípojky a vôbec nie do 10 m od zberača verejnej kanalizácie, ako uvádzate!
      Obec nikdy a od nikoho nepýtala peniaze za pripojenie sa na verejnú kanalizáciu! V zmysle citovaného zákona, obec ako vlastník verejnej kanalizácie, je povinná umožniť pripojenie sa na verejnú kanalizáciu. Avšak obec nie je povinná realizovať kanalizačné prípojky z obecných peňazí. Kanalizačnú prípojku si zriaďuje občan na vlastné náklady! Obec chcela len umožniť realizovať spoločne kanalizačné prípojky počas realizácie hlavných zberačov a tým istým dodávateľom, aby bola dodržaná odbornosť a aj garancia. O tom všetkom ste vedeli, a to z obecných zastupiteľstiev, verejných zhromaždení občanov, ako aj z webovej stránky obce. Prvé verejné zhromaždenie na tému výstavby verejnej kanalizácie sa konalo 5.mája 2011 ešte v starom spoločenskom dome, kde boli občania informovaní postupe realizácie verejnej kanalizácie a najmä o tom, že sľúbené financie z európskych fondov sú určené len vybudovanie uličných stôk (kanalizačných zberačv) verejnej kanalizácie a nie na budovanie kanalizačných prípojok. Tieto sa budú realizovať na náklady obyvateľov. Na ďalšom verejnom zhromaždení obyvateľov Štúrovej ulice, tak isto títo boli informovaní o budovaní kanalizačných prípojok na vlastné náklady. Detto aj na verejnom zhromaždení obyvateľov Bystrickej ulice.
      Obec konala transparentne a občania boli korektne informovaní o všetkom čo sa má diať vopred, čoho dôkazom je aj "Výzva na podanie si prihlášky na budúcu výstavbu kanalizačnej prípojky k Vašej nehnuteľnosti" z apríla 2011. Táto výzva bola viac krát zverejnená nielen na web stránke obce, ale aj v miestnom rozhlase. Prečítajte si túto výzvu ešte raz a podrobne. Výzva bola akceptovaná mnohými občanmi, ktorí mali seriózny záujem o odkanalizovanie svojej nehnuteľnosti. Súčasťou Výzvy bol aj formulár žiadosti s celkovou sumou. V sume za zriadenie kanalizačnej prípojky boli zahrnuté všetky náklady spojené s realizáciou prípojky.
      Vtedy nikto nespochybňoval tieto kroky obce a každý bol rád, že sa konečne pohlo budovanie verejnej kanalizácie. Teraz, keď budovanie verejnej kanalizácie sa dostáva do finále, objavujú sa anonymovia, ktorí toto všetko spochybňujú, ale len na základe poloprávd, výmyslov a neznalostí.
      Paľo Gašparovič, predseda komisie výstavby, rozvoja a životného prostredia

      Odstrániť
    8. Pán Gašparovič, na čije náklady sa realizovali prípojky na kanalizáciu na Štúrovej ulici? Platili si ich obyvatelia Štúrovej?

      Odstrániť
    9. Pán Gašparovič ,prosím ako si Vy vysvetľujete najnovšiu aktualitu na www.marianka.sk, ktorú sem už dal pisateľ 21:22.Za čo chce obec tých 420 EUR ?Za platbu firme ktorú sprostredkovala obec na vybudovanie kanal.prípojky? Alebo je to "len"za pripojenie?Ale ako Vy píšete:"....Obec nikdy a od nikoho nepýtala peniaze za pripojenie sa na verejnú kanalizáciu!"

      Keď si viem zohnať autorizovanú firmu ktorá mi spraví kanalizačnú prípojku oveľa lacnejšie,nemôžem ju použiť?

      Odstrániť
    10. Anonym 27.november 21:52
      Kanalizačné prípojky na Štúrovej si budú platiť obyvatelia tejto ulice, tak ako aj ostatní obyvatelia obce. Na verejnom zhromaždení obyvateľov Štúrovej bolo dohodnuté, že obec zafinacuje tieto kanalizačné prípojky a následne po skolaudovaní a pred pripojením sa na hlavný zberač, obyvatelia tejto ulice prípojky zaplatia do obecnej kasy v dohodnutej sume . Jedná sa o akúsi kompenzáciu za tie negatívne prejavy (hluk, prach, blato atď), ktoré títo obyvatelia museli znášať min. počas štyroch rokov nefunkčnej cesty.
      Anonym 28.novembra 10:10
      Na web stránke je chyba, nejedná sa o úhradu za pripojenie, ale o úhradu za realizáciu kanalizačnej prípojky. Upozornil som pracovníčky na chybu, mali by ju odstrániť.
      Suma 420.- EUR je za kompletnú realizáciu kanalizačnej prípojky v zmysle žiadosti, pozrite si link http://www.marianka.sk/web/pictures2014/2014_07_13_Splaskova_kanalizacia_.pdf
      Ak si viete zohnať autorizovanú firmu, ktorá vám zrealizuje kompletnú realizáciu vrátane rozkopávkového konania, môžete ju použiť. Avšak veľmi pochybujem, že takú firmu zoženiete, ktorá vám zrealizuje jednu kanalizačnú prípojku (vrátane rozkopávkového povolenia) oveľa lacnejšie ako je 420 .- EUR a ešte v takom rozsahu ako je popísané v záväznej prihláške. Cenové ponuky bez zohľadnenia množstvennej zľavy sa pohybovali okolo 650.-EUR bez rozkopávkového povolenia!
      Ako som už povedal, nebudem už reagovať na anonymov. Takéto otázky ste mi mohli položiť už vtedy keď spracovávali záväzné objednávky na realizáciu kanalizačných prípojok. Ak mi chcete položiť relevantné otázky, rád ich zodpoviem, ak mi ich zašlete na moju mailovú adresu, ktorú nájdete na web stránke obce.
      Paľo Gašparovič

      Odstrániť
    11. Pán Gašparovič, ste na dovolenke alebo sa potrebujete poradiť s vrchnosťou, že neodpovedáte plebsu?

      Odstrániť
    12. Pan Gasparovic pytame sa v akej dohodnutej sume budu platit obyvatelia Sturovej ulice obci za kanalizacnu pripojku? Vopred dakujeme za odpoved.

      Odstrániť
    13. Pán Gašparovič ďakujem veľmi pekne za odpoveď.Ja to chápem aj podľa toho čo ste napísal tak, že ak je stále niekto pred napojením na verejnú kanalizáciu,je to len na ňom, aby si zistil, koľko by ho realizácia "domovej" prípojky vyšla keby oslovil niekoho iného.Je to teda na ľuďoch samotných, aké majú kontakty,znalosti,finančné a časové možnosti.Nepoznám zákon ktorý by im prikazoval použiť firmu stanovenú obcou.Ak nemám pravdu,prosím píšte.

      Ja to tiež chápem tak,že je potrebné presne zadefinovať a odlíšiť pojmy, hlavne pre ľudí, ktorí sa problematikou nezaoberajú - preto asi aj pracovníci obecného úradu sa nevyjadrili jasne -že suma 420 EUR je za vybudovanie DOMOVEJ kanalizačnej prípojky t.j.kanalizačnej prípojky na pozemku vo vlastníctve žiadateľa,ktorý sa chce pripojiť.Ak vezmeme príklad, že žiadateľ o pripojenie na verejnú kanalizáciu,domovú kanalizačnú prípojku vybudovanú má ,potom nie je dôvod aby po oficialne podanej žiadosti o pripojenie,mu niekto účtoval akýkoľvek poplatok.Ja si stále myslím že je to povinnosťou obce napojiť žiadateľa tak ako je povinnosť žiadateľa sa napojiť ak je v obci skolaudovaná verejná kanalizácia.Ak je to inak prosím píšte aj iní.

      Pán Gašparovič, Ja Vás chápem, že sa Vám ťažko s niekým dopisuje,keď neviete kto to je.Prepáčte,ja viem že je to možno neslušné.Ale prosím,pochopte a spomeňte si aj na seba, koľko krát, keď ste sa ozval, ste si potpm možno aj Vy sám vzdychol a radšej veci nechal tak,aj keď Váš odborný pohľad dostal z boku ranu.Vy ste dnes opať zvoleným Poslancom s pomerne veľkým počtom hlasov za sebou a ste v inej pozíciíí ako Ja. Preto prosím zvážte, svoje rozhodnutie reagovať na tomto blogu a odpovedajte nám tu.Ja myslím, že si takto navzájom pomôžeme.Aj keď Vaša odpoveď bude chvíľu trvať.Mne to osobne nevadí .Keď má byť odpoveď fundovaná tak musí aj chvíľku trvať. To je práve to pozitívne čo obaja hľadáme.Ďakujeme.Príjemný weekend

      Odstrániť
    14. Vážený anonym 21:52
      ak ste si nevšimli, tak som odpovedal, aj keď na anonymný dotaz! Nikdy som sa k občanom Marianky nesprával ako ku plebsu ako to vy nazývate, čo je výraz na tomto blogu veľmi preferovaný! So žiadnou sa nepotrebujem radiť, ja mám svoj názor. Ak pán Jelačič vyhlási, že s anonynami si dopisovať nebude, tak to je v poriadku, ale mňa tu osočujete, že anonymnému plebsu neodpovedám. O čo konkrétne ide vám?
      Paľo Gašparovič

      Odstrániť
    15. Vážený anonym 12:26
      V citovanom zákone č.442/2002 o verejných vodovodoch a verejných kanalizáciách a o zmene a doplnení zákona č. 276/2001 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach sa hovorí o kanalizačnej prípojke ako o úseku potrubia, od miesta vyústenia vnútorných kanalizačných rozvodov stavby až po zaústenie do verejnej kanalizácie. Táto kanalizačná prípojka sa skladá z dvoch častí,a to časť kanalizačnej prípojky od bodu pripojenia do verejnej kanalizácie (tzv. uličná stoka alebo zberač) až po revíznu šachu, ktorá je umiestnená na hranici, resp. tesne za hranicou pozemku. Táto časť kanalizačnej prípojky sa nachádza vo verejnom priestore. Druhá časť kanalizačnej prípojky je tá časť, ktorú Vy ste nazval "DOMOVÁ", ktorá vedie od revíznej šachty až po napojenie na vyústenie vnútorných kanalizačných rozvodov v dome (tzv. ležaté rozvody). Táto časť sa nachádza na Vašom pozemku. Ak si pozriete si žiadosť http://www.marianka.sk/web/pictures2014/2014_07_13_Splaskova_kanalizacia_.pdf
      tak tam máte presne definované za čo platíte tých 420 .-EUR!
      Ak máte vybudovanú tú časť kanalizačnej prípojky ktorú Vy nazývate "DOMOVÁ" (skorej si myslím, že myslíte vybudovanú prípojku do žumpy alebo domovej čističky), ešte stále sa musíte pripojiť cez revíznu šachtu do verejnej kanalizácie, ktorá býva zväčša trasovaná stredom komunikácie, to znamená min. 3m od Vášho pozemku! Dúfam, že som Vám to vysvetlil zrozumiteľne. Príjemný zbytok weekendu.
      Paľo Gašparovič

      Odstrániť
    16. Vážený anonym 28. novembra 2014 20:59
      Odpovedám ešte raz, pretože som si nie istý, či moja odpoveď prešla. Ak ste si nevšimli tak som odpovedal! Nikdy som nepovažoval občanov Marianky za plebs!!! Toto slovo je na tomto blogu stále skloňované. Ak sa Vy považujete za plebs,ja Vám to neberiem, je to Vaše rozhodnutie.
      Nepotreboval som sa radiť so žiadnou vrchnosťou, ja si za svojimi názormi stojím a viem sa pod ne aj podpísať, na rozdiel od Vás.
      Ak pán Jelačič odmieta si s anonymami dopisovať je to podľa Vás v poriadku a ak niekto iný to urobí, tak ho obviníte, že neodpovedá plebsu.
      To to je môj posledný príspevok na tomto blogu. Moju mailovú adresu nájdete na web stránke obce.
      Paľo Gašparovič

      Odstrániť
    17. Pan Gasparovic, ste poslanec a mali by ste ludom odpovedat na vsetko co sa Vas pytame a s Vasou funkciou suvisi. Ludia za to nemozu, ze tu bol nastoleny diktatorsky rezim a preto sa necudujte, ked maju strach pytat sa nieco otvorene bez zakrytia svojho mena. Maju strach zo sankcii, ktore tu boli zavedene. Prvy krok - pokuty, druhy krok - trestne oznamenia, treti krok - zeby vyvlastnenia? Tak Vas prosime, neurazajte sa a odpovedajte na otazky. Odpovedi na otazku z 28.11. 21:08 ste sa vyhol. Dakujeme.

      Odstrániť
    18. Vážený anonym 28. novembra 2014 21:08, 30.novembra 2014 10:23
      Ak ste obyvateľ Štúrovej ulice o cenách viete veľmi dobre. Ak nie, pozrite si link http://www.marianka.sk/web/pictures2013/2013_02_19_rozpocty_pripojky_Sturova.pdf.
      Rád by som bol, keby ste konkrétne napísal, či ste dostal nejakú pokutu a za čo!!! Oznámte to aj ostatným, aby vedeli za čo to bolo! Veľmi pochybujem, že to oznámite, aj keď anonymne. K tomu ešte jeden link http://www.marianka.sk/web/pictures/mariatal/Mariatal_2012_2.pdf strana 4.
      Ešte sa ospravedlňujem, môj príspevok z 29. novembra 2014 21:22 nepatril anonymovi 27.11.2014 21:52,
      Paľo Gašparovič

      Odstrániť
    19. Važený pán Gašparovič. To ste mysleli článok Základné pravidlá tolerancie v obci? To chcete teraz VY povedať resp. starosta chcel napísať vtedy napísať že, toto sú názory ľudí?

      Aby ľudia nemuseli ten článok sťahovať, tu je celý článok:
      Téma presadzovania zákazov, príkazov, obmedzení a pokút nie je v našej obci pre nikoho veľmi príjemná. Ak sa nás priamo dotýka .... Keď však otvoríme oči a myseľ, budeme nútení uznať, že každé pravidlo, ktorého dodržiavanie obec vyžaduje,má svoje opodstatnenie a logiku. Nie je samoúčelné. Najskôrto pochopíme, keď sa sami dostaneme do situácie, v ktorej sami potrebujeme ochranu pred aroganciou, ignoranciou alebo obyčajnou hlúposťou niektorých jednotlivcov ....
      Tu sú názory niektorých z nich:
      - Nezodpovedne sa starám o psa – no bože, čo že ušiel a na ulici niekoho dohrýzol – iného psa na vodítku, alebo človeka alebo dieťa ... čo sa také hrozné stalo?
      - Vypúšťam vlastné hovná rovno na ulicu (alebo do jarku vedľa cesty) - no a čo, komu to smrdí nech nedýcha! Mne to nesmrdí, však sú moje ..., hádam za vývoz tohoto nebudem ešte platiť ...!
      - Na záhrade spaľujem odpadky, suchú trávu, najlepšie PET flaše a igelitové sáčky (špecialisti spaľujú elektrické káble) – nevadí, že vedľa vo dvore sedia ľudia, hrajú sa deti na čerstvom vzduchu ..., však je to moja záhrada a tam môžem púšťať do vzduchu štiplavý dym, jedovaté a karcinogénne látky koľko sa mi zapáči ....
      - Že mám pozemok zarastený skoro dvojmetrovou burinou? Že to vadí susedom, že z toho majú alergie ich deti , že sa na takejto neudržiavanej a neoplotenej parcele hromadia odpadky a čierne skládky? Že sa moji rodičia, ako poctiví hospodári, musia v hrobe obracať ...? Mne to nevadí!
      - V nedeľu cez štátne sviatky a v pracovné dni po 20:00 večer režem drevo na cirkulárke, kosím trávu, alebo robím iný rámus (aspoň karbobrúskou) .... Keď neodpočívam ja, nech neodpočívajú ani moji susedia, nech si to pekne so mnou užijú ....
      - Že mám stavbu neoplotenú, neoznačenú, bez nádoby na odpad? Veď čo nerozfúka vietor po celej dedine, to majstri odnesú a vysypú do najbližšieho jarku, alebo do potoka .... Najlepšie hneď pri susedovom plote ....
      - A môj plot! Čo na tom, že som si kúpil 2 árovú parcelu medzi domami, chcem mať súkromie za každú cenu, aj za cenu aspoň 3 metrového murovaného plota .... Ak susedom vadí môj plot, nech si postavia svoj a aspoň o pol metra vyšší ....
      To je len niekoľko skvostných myšlienok, s ktorými sa možno mnohí z Vás v našej obci bohužiaľ stretli. A pokiaľ takéto výroky budú so všetkou vážnosťou zaznievať od niektorých našich spoluobčanov, nie iba ako trápny vtip, je povinnosťou obce zabezpečovať ochranu slušnosti a tolerantnosti. Zo skúseností iných krajín a národov je nepochybné, že čím jasnejšie a prísnejšie sú pravidlá spolužitia v obci, tým je v konečnom dôsledku život v obci krajší a bezproblémovejší.
      Koniec článku.

      Tie názory sú skvostne vymyslené. Ani básnik by to lepšie nevymyslel. Najmä názory ľudí ktoré asi nevyslovia a sú uvedené v zátvorke. Ale tu už raz bolo písané, že žijeme medzi rovnými a rovnejšími.

      Dostal Makovický pokutu za zmeny stavby, ktoré boli zistené počas kolaudácie a sú v kolaudačnom rozhodnutí?
      Dostal Porges pokutu za nepokosený pozemok na Tálkoch a Makovický na Lúkach?
      Dostal Hasoň a spol. pokutu za nepokosené pozemky na lúkach a Spodkoch?
      Dostal p.starosta pokutu za ohňostroj po voľbách?
      Dostal p.starosta pokutu za výlepy plagátov na miestach neurčrných na umiestňovanie plagátov?
      Dostal niekto pokutu za to, že jeho pes serie exkrementy kade chodí?

      O čom to tu kážete, p.Gašparovič? Môžete mať hoc i len ten najlepší úmysel, ale hovorí sa 3x meraj a 1x rež. Tiež merajte, kým niečo napíšete? A pokutu? Áno, prišla, bolo zaplatená z môjho rodinného rozpočtu. Bolo to za malichernosť, ale bola. Bola do 100e, platili sme obaja spoluvlastníci...A vy ste platili už pokutu, p.Gašparovič? Alebo sa možete zaradiť k ľuďom pre ktorých platí: Kto si bez viny, hoď do mňa kameňom. Čiže hodili by ste kameň?

      Odstrániť
    20. Dostal Makovický pokutu za zmeny stavby, ktoré boli zistené počas kolaudácie a sú v kolaudačnom rozhodnutí?
      Dostal Porges pokutu za nepokosený pozemok na Tálkoch a Makovický na Lúkach?
      Dostal Hasoň a spol. pokutu za nepokosené pozemky na lúkach a Spodkoch?
      Dostal p.starosta pokutu za ohňostroj po voľbách?
      Dostal p.starosta pokutu za výlepy plagátov na miestach neurčrných na umiestňovanie plagátov?
      Dostal niekto pokutu za to, že jeho pes serie exkrementy kade chodí?Dostalo pokutu Staveko za to že vyváža do lomu, aj keď to má zakázané a jazdí resp. jazdilo cez údolie? (Ahaaaaa, tu je to firma čo robí obci prospešnú činnosť)...
      Dostala PMP pokutu za stavbu Južnej cesty bez povolenia? A bola zosobnená konateľom?
      Dostal niekto pokutu za nepovolený múr na Budovateľskej? Aj keď si ho starosta zakázal, teda zrušil svoje rozhodnutie?
      Dostal niekto pokutu za tie mramorové tabuľky čo sú sebechválou nejakého EGA? Boli umiestnené s povolením? Do chodníka? Veď si tam niekto nohu v tomto mokrom počasí zlomí, keď sa šmykne. Nech si ON dá takú hladkú tabuľku na celý chodník od brány k domu na Štúrovej 100. Aj príjazd ku garáži nech si urobí z mramoru, aspoň sa mu bude dobre vchádzať do brány na pozemok Keď naprší alebo nasneží.

      Odstrániť
    21. Anonymovi 15:40, ako hladam tak hľadám nenašla som priestupok proti VZN - malichernosť.:-)

      Odstrániť
    22. 17,20 Malichernost pana starostu...

      význam slova malicherný = pripisujúci príliš veľký význam nepodstatným veciam, maličkostiam; malicherný človek sa nevie povzniesť nad neúspech;

      Odstrániť
    23. Vážený anonym 15:40 a 15:42
      Vidím,že som sa trafil, Prečo nenapíšete za čo bola tá 100 eurová pokuta. Nepoznám malichernosť, za ktorú by sa platila takáto pokuta.
      Paľo Gašparovič

      Odstrániť
    24. Anonym 18:02, ďakujem za jazykovedné okienko, ak ste nepochopili veď nevadi:-(
      Z tohto výkladu mi ale vyšlo, že všetci ktorí nevedia prehltnúť volebnú prehru sú malicherní.

      Odstrániť
    25. Pre 18,17: P.Gasparovic, podstatou mojho komentaru nie je malichernost, to bolo vysvetlene 18,02. To bola odpoved na Vasu otazku ohladom pokuty. Podstatou mojho komentaru bolo to o tych pokutach pre rovnych a rovnejsich. Vyjadrite sa k mnou polozenym otazkam v 15,40.

      Pre 18,31: Ak nazyvate tych, co nevedia prehltnut prehru malichernymi (velky vyznam nedolezitych veci), tak potom vedzte, ze mi je luto, ak to takto vidite. Ide tu o vítazstvo, ktore nie je vitazstvom (mozno tak ale vyzera). Nevyhral nikto, ale dufam, ze ti podla Vas malicherni ludia tu v Marianke budu od teraz davat vacsi pozor na vitaza a dufam, ze nasl.4 roky nebudu take ake boli predch.4 roky. Ze to tí ini vitazi z druhej strany dufam ustriehnu.

      P.S. Bude zaujimave Vas sledovat p.Gasparovic, ako budete Vy hajit zaujmy obcanov Marianky na zasadaniach OZ. Doteraz tento pocit u mna nebol. Aby tu bolo to skutocne Miesto pre zivot (nie len pre vyvolenych)

      Odstrániť
    26. Vyvozom do lomu sa vytvara cierna skladka, ktora je vytvarana na JEHO prikaz. Kto vie ako to bude vyuctovane? Pan plaminek (a mozno nejaky pan zo skutocnej skladky) vystavi fakturu za skladku materialu a pan velkomozny to predlozi kontrole z eurofondov ako doklad? (fondy samozrejme preplatia) Stavebna firma moze lacnejsie stavat nielen ze usetri na obrovskych sumach za skladku ale este si zarobi aj pan plaminek, ktory sa ochotne s NIM podeli. No povedzte, nie je to skvelo vymyslene. Ved JEHO je skoda byt starostlivym obcanom Marianky, mal by ist oje.....at rovno do Bruselu, tam by zarobil vacsie prachy. Navrhujem hromadne trestne oznamenie vsetkych nespokojnych obcanov za vytvaranie nelegalnej skladky v lome, ktora zneprijemnuje zivot obcanom Marianky na neznameho pachatela.

      Odstrániť
    27. Anonym 20:21, na toto máte dôkazy? Ak nie, tak sú to vykonštruované obvinenia.Vy by ste to tak riešili, však? Ako presne viete, ako postupovat pri podvodoch! Je to až podozrivé.

      Odstrániť
    28. Pán Jelačič, bolo by prosím možné,skopírovať komentáre týkajúce sa budovania kanalízácie a prípojok do samostatného príspevku BUDOVANIE KANALIZÁCIE A PRÍPOJKY.Vrámci Vášho príspevku by bol uvedený dokument rozpočty,prípojky Štúrová/upozornil nás na to p.Gašparovič/ a zmluva Staveko_kanalizácia_Bystrická .Je možné potom pod tým skopírovať z tohoto príspevku komentáre od 24.11.21:22 po 1.12.11:45 aby sme si to najprv upratali.Ja myslím že je to zaujímavá samostatná téma, ku ktorej by mohlo viac občanov vysvetliť ako to oni vidia, akú mali a majú skúsenosť v tejto veci.Ďakujeme

      Odstrániť
    29. Zariadim, dajte mi čas, tých komentárov je veľa. Nutné skopírovať všetko, premazať netýkajúce sa témy a publikovať.

      Odstrániť
    30. Este informacia pre tych ktori sa rozculuju ze platia 420 eur za domove kanalizacne pripojky, je tu aj cast Marianky kde verejna kanalizacia patri IS Marianka, vazeni my sme platili za pripojny bod, citate dobre za pripojny bod 3200 eur, nie za realizaciu pripojky, a to vdaka p. Kralovi, starostovi ktory v r. 2004 podpisal zmluvu s touto spolocnostou ktorej previedol prava na vystavbu kanalizacie...nuz budte radi ze sa stavia z eurofondov a ulice Lesna, Budovetelska, Potocna, Podhajska, Bystricka /a mozno aj Talky/su napojene na tuto verejnu kanalizaciu IS Marianky na konci Bystrickej.....vase splasky za 420, nase splasky za.....3200 ....a to sme v EU kde je rovnost zakladom, o tomto pan poslanec Gasparovic asi nema vedomost kto kolko plati obci, a este k cene za kanal, niektori obyvatelia Bystrickej /nove casti/ darovali obci od 1400 do 1700 eur za pripojenie na kanal, toto len k osvete ku verejnej kanalizacii, v obci bude pripojenych cca 90 percent domacnosti na kanalizaciu, avsak zamlcuje sa tu ktora lokalita obce kolko musela zaplatit, jedni 450 ini 1400, dalsi 1700 a niektori 3200,

      Odstrániť
    31. 0.14 Vďaka za Vás komentár. Veď práve preto chcem od pána Jelačiča aby túto tému dal samostatne lebo si myslím že je tam toho ešte dosť v tejto téme čo by sa pán Gašparovič,pán Milan a iní mali dozvedieť.

      Odstrániť
  15. Ahojte Mariančania tento blog rozosieva nenávisť a hnev medzi občanov píšete tu otom akoby sa tu pekne žilo verte mi bolo tu krásne žijem tu už polstoročia tak preto všetky podnety postřehy odložte na verejnú schôdzu a nie sa tu skovávať za anonyma. AHOJ aj já píšem ako anonym pokiaľ sa to neukľudní.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Blog dáva možnosť sa vyjadriť.Aj Vám.Môžem sa spýtať,Vy chodíte na verejné schôdze? Nemyslím že chodíte ,ale v prípade že áno:Vyhovuje Vám ako sa ON správa k tým čo sa odvážia spýtať?Zdá sa Vám to minimálne korektné ako sa verejný činiteľ vyjadruje o svojich občanoch ktorí si trúfli niečo spýtat?Prosím odpovedze-zaujíma ma Váš názor.

      Odstrániť
    2. K 8:49: píšeš v minulom čase, bolo tu krásne...a čo robíš , aby tu bolo opäť krásne ? Myslíš si, že na verejnej schôdzi OZ máš šancu niečo ako občan urobiť? Asi si na sch.OZ vedenej Jurikom ešte nebol.A verejné zhromazdenie obcanov? Zabudni-za 4 roky ani jedno - On sa nebaví s pleb.., On koná úplne ináč. Si očakávaný, a som zvedavý na Tvoju aktivitu. Najprv povedz svoj názor na predchádzajuci dotaz na Teba.

      Odstrániť
    3. K anonymu 8:49. Vazeny anonym, ak ti to nedoslo, tak tento blog nerozsieva nenavist, nenavist uz bola rozosiata bezcharakternym konanim samolubeho jedinca a jeho "mudrych" ochrancov. To, co tu bolo vyprodukovane zakonite muselo dospiet do tohto stadia. Ludia maju aj cit pre moralku a slusnost. Zakony a paragrafy sa daju otacat, moralka a slusnost nie. Pripada mi to ako buldozer, ktory sa vali a pred nicim sa nezastavi, zrovna vsetko so zemou a zial aj VAS.

      Odstrániť
    4. 22.04 kto to je ON také meno v Marianke nepoznám .

      Odstrániť
    5. Vsetci vedia kto je ON ale nech skusi niekto sem napisat jeho meno aj s titulom pri hodnoteni JEHO kvalit, ma na krku trestne oznamenieza to, ze si dovolil ozvat sa.

      Odstrániť
    6. 13:16 to je jeden dôvod.Druhý dôvod nestojí ON za to vypisovať celé meno a už vôbec nie tutul.
      Skratky úplne stačia.

      Odstrániť
  16. 23:25 a ON nechodil medzi ľuďmi a nehovoril aby sa pripojili na neskolaudovanú kanalizáciu?Ako to bolo?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môžete to uviesť konkrétnejšie? Kde chodil? Keď obviňujete, tak aspoň uveďte podrobnosti, alebo radšej nič nepíšte!

      Odstrániť
    2. ON nechodil tam,kde je novovybudovaná kanalizácia? Ja sa pýtam.Tam je otáznik.

      Odstrániť
  17. Budem na tomto blogu od včera uz tretí, ktorý taktiež hovorí : nič transparentne, nič korektne, nič dopredu jasne, všetko tajomne, utajene,...-však takto je najlahsie obabrat ľudí. A to este nikto sa nepýtal na platby za pripájanie elektriky na rozvody zo vzduchu do zeme. Toto bol pekný podvod na obcanoch.To malo byt uplne bez poplatku obcanov, ved obcania prípojky mali a do zeme ich dávala obec a energetika. To by bolo, keby sa urobila finančná kontrola.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba ju spravit! Cim skor tym lepsie aj obec aj pmp! Tiez by bola vhodna aj danova kontrola uctovnictva na obec, pmp a j&k a dalsie spriaznene firmy a osoby. Najlepsie vsetko naraz a teraz! Potom uz to bude tazsie.

      Odstrániť
    2. Kto si, keď si taký múdry? Teba je škoda!

      Odstrániť
    3. 12:14 Všímam si dlhšie že Vy len takou jednou vetou vždy spravíte výkrik.Ale skúste vyvracať položené otázky.Pomôžete nám aj sebe.Takéto Vaše básnické otázky a výkriky nič neriešia.
      Napr. niekto tu sa pýta prečo vôbec bola oslovená SKOffice?Prečo pozemky nekúpila obec sama pre svoju verejnoprospešnú stavbu? Ďalej sa tu pýtajú prečo nekonal vtedy keď to bolo možné štatutár obce keď vedel, že sú platné stavebné povolenia na stavby v ochrannom pásme plynu a nechal to zájsť až tam kam to zašlo.Budete takí láskaví?

      Odstrániť
    4. Vážený 14:22 : Tento jednovetový na viac, ako sa zapája na tomto blogu určite má, ale baví ho to takto. On môže byť jedným z NICH a preto sa inak správať ani nemôže a nechce. Na vyvrátenie, alebo diskúziu k faktom na tomto blogu sa nemôže zapojiť, lebo by prišpinil do vlastného hniezda. Podobne ako Vy, to popísal aj anonym na článku Moje zamyslenie 25.11/22:24.

      Odstrániť
    5. tento jednovetovy je porges, to je kazdemu jasne

      Odstrániť
  18. Pán Jelačič čo tak zrušiť tento blog na koľko robí z ludi nenvistných občanom ktorý sa na vzájom ocočujú .... ALE VAS TO ZREJME BAVí ....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zrušiť blog by určitej skupine ľudí určite vyhovovalo, nakoľko sú tu zverejnené niektoré fakty, ktoré mnohí ľudia doteraz ani nevedeli nietoš ani netušili. Blog nezruším, tu budem transparentne zverejňovať moje postrehy, názory, fakty a dokumenty.

      Mňa nebaví, keď sa ľudia osočujú, nakoľko som ich viackrát o tom žiadal, aby to nerobili. To ste si museli všimnúť. Ale žiaľ. Osočujú sa tu všetky strany. Mohli ste napísať miesto Vášho komentáru výzvu ľuďom, aby sa neosočovali, ale aby prispeli len faktami, tak ako ja. Mohli ste začať z druhej strany.

      Blog nie je účelový len kvôli voľbám, napísal som, že som ho vytvoril pred viac ako 1,5 rokom. Asi len toľko. Dajte vecný faktický komentár k téme, ako to robia niektorí iní. Ja som ľudí nerozdelil, ľudia sa rozdelili vplyvom určitých konaní a udalostí.

      Ako tu už bolo napísané, niektorí ľudia sa nepoučia ani na krivdách, neprávach a chybách, čo sa stali iným. Ľudia sa poučia až vtedy, ak sa táto krivda alebo neprávo stane im, čiže až keď oni narazia čelom na veľmi tvrdú stenu a tá im dá tú ranu ešte raz.

      Pekný deň.

      Odstrániť
    2. 15:43 Situácia sa myslím ukľudní,keď tu začnú konečne odpovedať na konkrétne otázky tí, ktorí sú za situáciu zodpovední.Tí sú stále ticho.Prosím povedzte im aby odpovedali.Pane, už to nikdy nebude tak ako bolo.Prepáčte že (niektorý) človek je tvor vnímavý.Je to nezákonné?

      Odstrániť
    3. anonymný 17:36
      Ja som reagoval svojím príspevkom na anonymov ohľadom kanalizačných prípojok. Písal som to okolo 22:30. Bol podpísaný mojím menom, ale p.Jelačič ho nezverejnil, pretože mu pravdepodobe nesadol do jeho faktov. Takže už nemienim reagovať na tomto blogu. Ak chcete niečo vedieť odo mňa, môžete mi napísať na môj mail, ktorý je zverejnený na web stránke obce.
      Paľo Gašparovič

      Odstrániť
    4. Ďakujem pan Gašparovič.Idem to čitať.Prosím reagujte aj nabudúce.

      Odstrániť
    5. Príspevok je uverejnený 26.11.2014 22.16, nie je tam nič, čo by som videl ako prekážku zverejniť ho. Len som ho prehliadol, tak sa za to oneskorené zverejnenie p.Gašparovičovi ospravedlňujem. Zároveň si cením, že p.Gašparovič ako jeden z veľmi mála sa pod svoj príspevok aj podpíše.

      Odstrániť
    6. Či je niekto podpísaný áno či nie to je jedno lebo ti si obyčajný ch...... ktorý si robí z ludí srandu.

      Odstrániť
    7. 21,08 Uroven 21,08 hovori za vsetko , co sa charakteru autora tyka. Slepi zostanu slepymi . O gramatike ani nehovorim .

      Odstrániť
    8. 21:08 Povedze nám ,čo Vás trápi.Toto tu nie je žiadna sranda.To je tvrdá realita. Čo sa Vás dotklo konkrétne?Poďme to prosím rozobrať bez emócíí.Pán Jelačič s tým nemá nič.

      Odstrániť
    9. Všimol som si jedno na tomto blogu, už keď to konečne začína mať slušné parametre a konečne začne reagovať aj iná strana a to konštruktívne,tak sa niekto najde a jednou vetou vyššie prebiehajúcu debatu resp p. Jelačiča zhodí. To mi pripadá ako cielený ťah.Niekomu konštruktívne debaty tu nevyhovujú a v momente nabehne a rozbíja to.Občania sa začnú venovať svojimi komentami jeho výpadom a dôraz a kontinuita na zaujímavú tému vyššie sa stráca. Nie on ten istý, ktorý tu z času na čas napíše o nenávisti medzi ľuďmi a nedovoli a nedovoli komunikovať slušne? Všímajte si.

      Odstrániť
    10. Ak mi chce niekto dať nejakú konkrétnu otázku 16.09, ocením, ak sa podpíše, s anonymami si dopisovať ja nemienim. A najlepsie google kontom, aby to bolo naozaj doveryhodné, ako napr. p.Milan. Thumb Up.

      Odstrániť
    11. Zrušiť blog? To určite nie, veď konečne je tu nejaké fórum, kde sa dajú riešiť veci. Za to patrí pánovi Jelačičovi vďaka a uznanie. Aj možnosť prispievať anonymne je podľa mňa v poriadku. Treba chápať, že niekto môže mať aj obavy. Potom sa síce nedá vyhnúť tomu, že to niekto zneužije na nekonštruktívne a urážlivé výlevy, ale inak to asi nejde. Tie si treba nevšímať a hotovo. Ja som naopak presvedčený, že tieto diskusie prispievajú k upokojeniu situácie a človek sa tu dostane k informáciám, ku ktorým sa ťažko dostane inak – pre mňa to teda platí určite.

      Odstrániť
    12. Pán Milan, vy budete asi z iného cesta ako pán, ktorý prišiel z rovnakej adresy ako Vy. Máte triezvy pohľad na veci a pravdepodobne žijete aj morálnym životom, tak vysvetlite obyčajným ľuďom, ako je možné, že ľudia sú bez mihnutia oka a bez kompromisu sankcionovaní za akýkoľvek prehrešok voči VZN a ON bez mihnutia oka a nekompromisne porušuje, zneužíva, obchádza zákony kde sa len dá, klame do očí, podvádza a druhým sa snaží nahovoriť, že robí opatrenia voči zlodejom a podvodníkom. Učí ľudí ako sa to má robiť? Dáva im príklad? Je to hra? Myslí si: veď to skúste ako to robím JA, či vás dostanem? Ukája sa tým? Má z toho radosť, keď demonštruje svoju silu na bezbranných ľuďoch? Potrebuje psychológa? Iste sám uznáte, že čo robí nie je v poriadku.

      Odstrániť
    13. Pán Milan ďakujeme za podporu.Som ohromený.

      Odstrániť
    14. Pan Milan, čo sa tu na blogu vyriešilo? Podľa mňa nič. Ako ste sa snažili konštruktívne odpovedať a ako ste dopadli? Ved tu ľudí nepresvedčíte. Vaše príspevky som čítala a bolo mi smutno, keď ste vecne reagovali a ľudia neveria a dokonca Vas osočia, či obvinia, bez toho aby si preverili fakty. Konkrétne, ake informácie ste sa od anonymov dozvedeli?
      Pre anonyma 18:02 - ja som sa riadila Vašim vysvetlením v jazykovom okienku. Len som si vybrala možnosť, ktorá vyhovuje mne.

      Odstrániť
    15. 20:38 – Keď boli naše deti malé, hovorievali „oco vie všetko“. Vám to prezradím – úplne všetko neviem :) Ale vážne – o sankciách viem. Určite je vecou názoru, aká miera prísnosti je optimálna, ale ako sa hovorí, poriadok musí byť, a ja nie som zásadne proti pokutám. Keď napríklad vidím smeti vyvezené do lesa, povedal by som, že za to je pokuta aj málo. Tým nechcem povedať, že týmto paušálne súhlasím so všetkými pokutami udelenými v Marianke, pretože napríklad viem o jednej, ktorú dostal sused a ktorá nebola v poriadku. Ale sused sa odvolal na vyššiu inštanciu a uspel. Ak má niekto pocit, že bol pokutovaný nespravodlivo, mal by postupovať rovnako a nemali by sme tu čo riešiť. O porušovaní, zneužívaní a obchádzaní zákonov osobou, ktorú označujete ako ON, žiaľ neviem, takže viac Vám k tomu nemôžem napísať.

      Odstrániť
    16. Ano p.Milan, ak je niekto presvedčený, že sa mu deje krivda, nech sa bráni, ale nie anonymnými osočovaniami.

      Odstrániť
    17. 22.50 Ale veď my sa bránime a zďaleka nielen anonymnymi osočovaniami.Len odpovede na tie neanonymne podania z vyššich inštancii trvajú spravidla dosť dlho.A rozumiem aj tým, ktorí to radšej vzdajú hoci osobne to tiež nedoporučujem.Doporučujem sa nevzdávať.Vytrvalosť je v tejto situácii vhodná vlastnosť.

      Odstrániť
    18. pán Milan evidentne nemá skúsenosti nepohodlného občana, keď nevie kto je to on, keby to vedel do volebnej komisie by nebol prizvany

      Odstrániť
  19. 21:22 – Podľa mňa sa tu do značnej miery vyriešili pochybnosti o priebehu volieb, prinajmenšom podozrenia z ich manipulácie volebnou komisiou. Alebo nedorozumenie okolo toho, či má človek nárok na pripojenie kanalizácie zadarmo. A to je súčasne jedna z vecí, ktorú som sa tu dozvedel – že niekto tvrdí, že na to boli poskytnuté peniaze, a potom ako je to naozaj, som sa dozvedel od pána Gašparoviča. Tiež som sa tu dozvedel, že tuje sa stali novým komunikačným prostriedkom (TU JA mám pozemok pod cestou – oceňujem vtipnosť autora, hoci anonymného). Z osočovania bolo smutno aj mne, tomu verte, ani zaspať som nemohol :)
    22:50 – Absolútny súhlas. Tak som to ani nemyslel, nakoniec – anonymné osočovanie ani nepovažujem za obranu, veď čo sa tým vyrieši? Ak to nejde na úrovni obce, treba to skúsiť na vyššej inštancii. Žijeme predsa v právnom štáte, aspoň tomu rád verím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pan Milan, podla vasich slov skutocne nepoznate osobu ON,evidentne, tak ako aj niektori z JEHO poslancov, bud nevnimate okolie a dianie v tejto obci, alebo ste neskutocne nevsimavi a este ma napada jedna moznost, ste neskutocne naivni, ani sa necudujem, ze sem pisete take veci, ako pisete, verte tomu, ze to co ON urobi nikdy nie je ciste, mnohi z nas to uz zazili a verte alebo nie zivot im to neulahcilo, skuste sa zamysliet nad vsetkymi indiciami, ktore sa na tomto blogu spomenuli a mozno sa vam podati puzzle zlozit a konecne pochopite cast toho o co JEMU ide, som si isty, ze zdaleka o JEHO aktivitach neviem vsetko a jedneho dna nestihneme sa nestihneme ani divit

      Odstrániť
    2. Ja si zase nemyslim, ze pan Milan nepozna osobu ON. Nebojte sa, dobre ich pozna vsetkych, aj JEHO POSLUHOVACOV. Pan Milan sa javi ako dobry herec.

      Odstrániť
    3. Som uplne toho isteho nazoru ako 11:30. ON sa najviac vytesuje z toho, ked moze niekoho oje...at alebo s niekym vy...at. Doporucujem, aby si to kazdy vyskusal na vlastnej kozi, inak to asi nepochopi. Je tu viac moznosti ako HO vratit s kratsej cesty tam od kial prisiel, je to len na kazdom z nas, mame to v rukach, staci si to len uvedomit.

      Odstrániť
    4. Povodne som tento prispevok chcel zaradit ku TU-JAm ale rozhodol som sa ho zverejnit na tomto mieste a zaroven ho venujem panovi Milanovi za ocenenie mojej vtipnosti. Na melodiu ludovej pesnicky Jedna ruza, dve ruze si mozeme spolocne zaspievat takuto:

      Jedna tuja, dve tuje,
      dve tujicky zelene,
      /:hej, posadim ich,
      posadim ich pri plote,
      tuto cesta nebude!:/

      Posadil ich Janicek,
      stale viac ich pribudne,
      /: hej, tuto cesta,
      tuto cesta dusa ma,
      tuto cesta nebude:/

      Verim, ze sa Vam paci a ked si ju vsetci zaspievame spolocne, hned nam bude veselsie. (Mozno sa stane aj hymnou dediny, ved spomenme si na JEHO predvolebny slogan v roku 2010, vraj: "Spravme k sebe cestu")

      Odstrániť
    5. Všetci sa nestihneme diviť, keď raz naša milovaná obec bude vďaka NEMU v nútenej správe...

      Odstrániť
    6. Do rúk sa mi dostal Spravodaj obce Marianka 2/2011 a neveril som, kto to písal. No, posúďte sami. Článok som sem prekopíroval :

      Pokuty,
      strašiak pre ľudí?

      Alebo prečo sa slušní a ohľaduplní
      ľudia pokút nemusia báť.

      Často sa stretávam s názorom, že pokuty obec zaviedla, len aby získala
      od obyvateľov vyššie príjmy do obecnej kasy. Zámerom obce však v skutočnosti
      je dosiahnuť oveľa vyšší cieľ. Tým je v prvom rade poriadok a čistota
      v obci, rešpektovanie verejného záujmu nad súkromným, dodržiavanie slušnosti
      v susedských vzťahoch. Čo to teda znamená ?
      Ak niekto v obci vypúšťa žumpu do potoka, na ulicu, do záhrady – zaslúži si
      pokutu, taktiež to platí na vypúšťanie súkromných ČOV na ulicu.
      Ak niekto v obci rozhadzuje smeti, vytvára čierne skládky odpadu, alebo spaľuje
      smeti a nezapojí sa do zberu odpadu – zaslúži si pokutu.
      Ak niekto v obci poškodzuje, obmedzuje, alebo akokoľvek ohrozuje verejné
      cesty a priestranstvá – zaslúži si pokutu.
      Ak niekto v obci ruší nadmerným hlukom, alebo v čase obmedzenia hlučnosti
      obťažuje hlukom susedov, alebo iných obyvateľov – zaslúži si pokutu.
      Ak niekto stavia stavbu bez povolenia, alebo v rozpore s povolením, tiež ak
      nemá stavbu označenú a oplotenú – zaslúži si pokutu.
      Ak budeme všetci dodržiavať pravidlá slušnosti a ohľaduplnosti, všetky zákony
      a nariadenia o pokutách budú zbytočné a nám sa bude žiť lepšie, krajšie,
      zdravšie a príjemnešie.
      Verím, že v budúcom roku sa po tomto zahrievacom kole roku 2011
      dostaneme do plných otáčok tak, aby nám Marianka krásnela doslova
      pred očami.
      K tomu prajem všetkým príjemné prežitie vianočných sviatkov a šťastný
      krok do nového roku.
      Radovan Jurika
      starosta

      Čo ma na tomto článku najviac zaujalo (a to nie je vytrhnuté z kontextu):
      -rešpektovanie verejného záujmu nad súkromným ( AK JaK, Skácel, ...),
      -dodržiavanie slušnosti v susedských vzťahoch ( pán ju uplatňuje k jeho blízkym svojským spôsobom, k neblízkym tiež , ale v obrátenom garde),
      -obťažovanie hlučnosťou v čase obmedzenia (už si dal pán pokutu za obňostroj?),
      -stavanie stavieb bez povolenia...(to je samostatná kapitola. Napr.Juž.cesta, múry na uliciach, plot ihrisko...
      Záver svojho článku si pán prerobil do svojej praktickej podoby " Ak ja nebudem dodržiavať pravidlá, zákony, nariadenia- nedám si predsa pokutu a všetci ste mi ukradnutí".
      K takémuto uplatňovaniu vlastnej výzvy je možný len jeden záver: Pán nemá morálne právo byť na čele obce, nemôže mať autoritu prvého občana dediny, môže sa sám sebe v zrkadle pozrieť do očí?
      Ak áno, tak slovo morálka u neho je iba fráza. Preto mu doporučujem:
      ODSTÚP a neskladaj sľub starostu. Pokazená dôvera je horšia ako skazené vajce.

      Odstrániť
    7. Starosta by mal ísť príkladom občanom. Keď starosta stavia načierno cesty, vytvára čiernu skládku v lome, porušuje VZN, to je v poriadku? Tu sa tvárime, že je to vo verejnom záujme. Keď občan urobí to isté má zaručené pokuty. Veď vo svojej podstate sú to tie isté skutky (nesú v sebe tú istú energiu). Tí čo sa mu pcháte do zadku, už sa preberte! Lebo ste takí istí vo svojej podstate ako ON. Pripájame sa: ODSTÚP a neskladaj sľub starostu, nemáš morálne právo byť starostom. (jasné zabudli sme ON nevie čo je to morálka, vie iba to, že musí ľudí dusiť...) Tí, ktorí chápete tieto slová, nebojte sa prejaviť svoj názor a tí, ktorí ich ešte len pochopíte, pridajte sa k nám, proti skutočnej väčšine nemá už žiadnu šancu!

      Odstrániť
    8. Anonymovia 6. decembra 2014 11:30, 19:23: Verím, že každý súdny človek pochopí, že sa mi nechce na ten tenký ľad, na ktorý ma nenápadne a veľmi rafinovane tlačíte ;) Keby sme tu všetci vystupovali pod vlastným menom, bolo by to iné, ale takto... Mier, OK? :) A ešte niečo: ja viem, bývam tu len 10 rokov aj s cestou a hoci pre veľa rodených Mariančanov budem vždy len paštikárom, ja mám Marianku rád, vybral som si ju pre život zo všetkých obývateľných miest sveta a vybral by som si ju znova. A možno som nevšímavý a možno aj naivný, ale dobrý herec určite nie.
      Anonym 21:18: Páči :)

      Odstrániť
    9. 6.12. 19:23 ja si nemyslím že pán Milan ho veľmi dobre pozná a že je dobrý herec.Jednoducho mal myslím šťastie v tom,že sa mu za 10 rokov zatiaľ podarilo okolo Neho prechádzať "bez straty kvetinky".Koľko je takých okolo nás, a to Mu nemusia vôbec nadržiavať.Jednoducho si to ľudia nevedia predstaviť.Nezamýšľajú sa ,nad týmto do hĺbky,majú aj logicky iné starosti,alebo vedome na to kašlú ,alebo jednoducho radšej idú na niaky nudný vianočný večierok s ktorým sa dá pred inými predvádzať.Nezaoberajú sa kombináciou pravdivých výrokov /napr. potrebujeme Zberný dvor/ s Pravdivou realitou /Keď konečne po Rokoch Mi ponúka Sám niekto lacný pozemok preň, nechám, aby ho kúpila jedna z 99 firiem na adrese kde sídli aj moja AK.V tomto dobrom obchode asistujú zamestnanci OÚ.

      Aj úprimnými ľuďmi, ktorí to myslia čestne,sa On prikrýva.Potrebuje ich.To ešte neznamená, že v tom idú s ním.

      Odstrániť
    10. Kolko ludi potrebuje zneuzit na dosiahnutie svojho ciela? Co je JEHO skutocny ciel? Vie to niekto? To co sa deje, to je JEHO ciel?

      Odstrániť
    11. Na to myslím nie je jednoznačná odpoveď.My sme mali jedného takého Známeho. Psychológovia radili skúmať v detstve.Hovorili tiež o nemožnosti dosiahnuť stav akéhokoľvek uspokojenia..Do hĺbky radšej nejdem. Takých bolo a bude.... Problém ja vidím inde,že to takým ľuďom prechádza.

      Odstrániť
    12. Pán Milan, myslim si, ze keby sme tu vystupovali pod vlastnym menom, alebo mailom, asi by nebolo s kým viest "debatu". Žial, trvám na mojom názore, že sa tu nič nevyrieši, pretože ako ste sa sám presvedčil, asi tu majú všetci "neveriacu fóbiu". Spochybňujú tu všetko a všetkých.

      Odstrániť
    13. Odporúčam všetkým anonymom: výborný článok v sobotňajšej SME, str. 12, fórum.

      Odstrániť
    14. To nie je chyba tých, ktorí tu píšu pod anonymom,ako sa tu tiež už napísalo: Niekto sa tu správa tak, že si ľudia zvolili radšej tento spôsob komunikácie.Opakujúca sa debata okolo anonymov mi pripomína mnohé iné :napr. tú dlhú o nekorektnosti vo voľbách.Keby On zložil volebnú komisiu z viacerých strán nemusia tie debaty vôbec prebiehať a ľudia by videli ako ON vyhral z tesnej vzdialenosti.Tak je to aj s touto debatou o anonymoch , keby sa On nemstil,nevysmieval, nebol arogantný, tak ľudia nemajú dôvod sa skrývať za anonymov ,písať medzi riadkami a správať sa ako pomaly v 50tych rokoch. Pán Milan sa tiež dovolí podpísať, lebo zatiaľ s ním pravdepodobne vo všetkom súhlasil a slúžil ako bolo žiadané,nemal dôvod byť iný.Hovorí sa že Ryba smrdí od hlavy.....
      alebo marianska gazdinka by povedala, ako bolo cesto pripravené,tak nakyslo.

      0:52 prosím keby ste neveriacim pomohli - krok po kroku - Skúste si prejsť tento blog a odpovedajte presne na otázky na ktoré tu chýbajú odpovede.Veď čistému je všetko čisté. Podľa toho ako reagujete, Vy viete viac ako tí nezorientovaní na tomto blogu,tak im pomôžte.Urobíte dobrý skutok.Týmto spôsobom by ste vyliečili fóbiu zdá sa viacerych.Ak sa tu postupne na dávané otázky nebudú vyskytovať faktické odpovede dávate veľký priestor na to, aby sa vírus "fóbia" širil ďalej. Občania si začnú odpovedať na otázky svojpomocne.Prosím zamedzte tomu touto komunikáciou.Snáď veríte že Občania na tomto blogu nevypisujú z dlhej chvíle.Váš koment nie je ani vtipný a áno, ako píšete sám ani nič zatiaľ nerieši.Týchto všeobecných právd tu už bolo dosť. Ste na ťahu.

      Odstrániť
    15. Pán 0:52, chcel som Vám odpovedať, ale lepšie, ako Vám odpovedal pán 13:05 už nie je potrebné. Predsa poznámku: anonymi, ktorých zaujímajú fakty na tomto blogu nespochybňujú uvádzané fakty. Tie sa snažíte dať do stratena (nie spochybniť) Vy.

      Odstrániť
    16. 13:05, je zbytočné vysvetlovať, aj tak neuveríte, ved pán Milan sa snazil vysvetlit všetko o volbách. A uverili ste? Začali ste ho podozrievať aj osočovať.
      Preto je to zbytočné.



      Odstrániť
    17. 17:58 Okrem volieb je tu niekoľko iných otvorených otázok ,ktoré by sa možno dali vysvetliť na tomto blogu a nikto by to viac neriešil.Škoda,ak je toto Vaše posledné slovo vo veci "otázok a odpovedí ".Je pravdepodobné,že všetkých by sme neuspokojili nikdy, ale mali by sme Občanom ponúknuť alternatívne pohľady/názory.To tu nebolo zvykom.Buď si hovorila jedna skupina alebo si hovorila samostatne druhá skupina.Hľadáme stále prienik. Viem je s tým trochu práce ale myslím stálo by to za to.Veď nám stále ide o rozumné spolunažívanie- to bez komunikácie nejde
      Ja osobne komunikáciu vo veci volieb aj vďaka p. Milanovi beriem pozitívne aj keď s istými rozhodnutiami sa už robiť nič nedalo.Ja som osobne tiež ako Vy, nesúhlasil s jedným komunikujúcim vyššie voči p. Milanovi.Ale keby sme mali byť všetci citliví na takéto "osočovanie" ktoré Vy myslíte, tak by sme sa už mnohí museli aj z obce vysťahovať.Ja myslím že p. Milan je správny chlap a neurazil sa,tak ako sme to osočovanie venované nám aj my vzali športovo.Čo nás nezabilo ,to nás posílilo, že pán starosta.Tak skúste popremýšlať a prosím neskrývajte sa za p. Milana.Vždy a všade sú takí ktorí vedia viac iní menej.Informovanosť nemá byť len výsadou Vyvolených.Vyvolení by si nemali čo vyberať oní majú povinnosť informovať.Preto boli vyvolení . Ešte báseň na vyvolených tu chýba....

      Odstrániť
    18. 17:58 OK voľby máme za sebou.Stali sa chyby z ktorých sa snáď všetci poučíme a nabudúce budeme niektorí konať inak.Teraz je tu iná vec,ktorá je pred nami a to je voľba Zástupcu Starostu.Teoreticky,ak by sme chceli predísť skúsenosti a dôsledkom s nevhodnou kombináciou výberu členov volebnej komisie,/Občanom tu tiež vadí že sa spochybňuje všetko a všetci/, tak by sme sa mali zamyslieť ako pristúpiť k voľbe Zástupcu Starostu.Rozhoduje si o nej starosta sám a to je tá paralela s volebnou komisiou.V tomto prípade sme ale poučení z krízového obdobia.Ideme oproti p. starostovi a pýtame sa, či by nemal zvážiť pri tejto voľbe niekoho z druhej skupinky.Tak by predišiel čomu nepredišiel pri volebnej komisii.Veď čistému je všetko čisté.Všimajte si upozorňujeme vopred,že keď použije kľúč ako pri volebnej komisii, môže nastať nespokojnosť na oboch stranách ako to bolo v prípade volieb.Ja len upozorňujem,aby ste sa potom necítili nikto osočovaní.Spôsobite si to Vy.Keby toto starosta vypočul,je to chlap ,ktorý dá signál,že má nadhlad nad vecou a nie je malicherný.

      Odstrániť
    19. Predpokladam, ze pan starosta si urci svojho zastupcu, ale teraz to uz nebude Porges. Bude to pan Holly. Bude to taka pouzita taktika p. starostu. Na Porgesa je vela negativ v obci. Na Holleho este zatial nemame nic. Ale beriem, zastupca p. starostu by mala byt osoba z druheho brehu. No uvidime, koho si vyberie. Ma na to cas, 60 dni od zlozenia slubu starostu.

      Odstrániť
    20. Neviem či sa na to pán Holly dá.Je to jeden z tých ktorý neprichádza z pracovného prostredia" one man show" .Mal by mať nakódovaný režim založený na Etike,Poriadku,Rešpekte ku klientom.Mal by mu byť vlastný zmysel pre hospodárnosť ... škoda len že neprichádza z výrobného podniku.To by pomohlo.Minimálné tým, že keby bol z výrobného podniku by poukázal okolosediacim na to, aké je minimálne nekorektné od jednej skupiny ľudí ťahať sústavne do nepríčetnosti peniaze aj za to, že v obci dýcham s Ním spoločný vzduch.Fakt je,ale že tá skupina, ktorá je ním ťahaná si ťahať zo seba nechá a vezie na svojom chrbe druhú - menšiu.

      Odstrániť
    21. Chcete mi povedat, ze pan Holly nema pracovne navyky? To nebude dobry zastupca starostu.

      Odstrániť
    22. No pozoroval som dnes na OZ pana Holleho. To co je za poslanca? On nechce pracovat v ziadnej komisii? Tak naco kandidoval za poslanca, len aby posluhoval panovi starostovi? JA NIC, JA MUZIKANT?

      Odstrániť
    23. To si netrúfnem povedať či má p.Hollý pracovné návyky .Asi má,ale asi bankové.Pýtal sa,kto mu preplatí náklady za to,keď on sa nepodielal na Rozpise termínov OZ v 2015 a musí sa prispôsobovať. Viem mohli to akože dostať skôr. Ale čo by na tom naštudoval?Povedal by, že on napr.8.9 byť na OZ nemôže?Skúsim sa cvične zajtra spýtať p. Kisku či by on teoreticky mohol 8.9.Mám obavu aby pán Holly nebol veľmi vyťažený v PP na to, aby bol v zastupiteľstve.Ešte že to istila p. Doležalová,ktorá sa ho slušne , prirodzene a logicky spýtala asi tak, že či chcel byť poslancom.Vážne,Prirodzené aj teraz Vtipné:taký je Život.

      Odstrániť
    24. Pán Hollý prichádza z istých štruktúr.Dajme mu čas na aklimatizáciu.Aby získal aj iný rozmer. Buďme veľkorysí.Možno sa chytí .Jasne všetko má ale aj svoje limity. Dnes zdá sa, starosta je zo svojej svorky evidentne najlepší .Nemá to s nimi niekedy ani on ľahké.Chvíľu mu prestanem hovoriť ON.Zaslúži si dnes viac.Dnes bol chvíľu ľudský.Pán Starosta Ďakujeme

      Odstrániť
  20. Pán Milan,súhlasím len tie prípady sú rôzne,stáva sa, kým sa domáhate na vyšších inštanciách a lehoty bežia, niekto iný ktorý nekonal vtedy keď konať mal,alebo naopak vykonal nadprácu t.j. v istých konaniach bol priveľmi snaživý a "preparagrafoval to"má pohodičku a zatiaľ pracuje tak ako si zaumiernil.Niekedy kým sa dočkáte pravdy to trvá aj roky a "veci" ktoré sa zatiaľ uskutočnili protizákonne si žijú svojím životom. A ON to dobre vie.

    Stáva sa aj také,a žiaľ nielen nám v obci ,že sa nestačíme diviť,ako ta Alenka v ríši divov a pýtame sa, či naozaj žijeme v právnom štáte. Ruka ruku myje a každá záhradka potrebuje z niečoho rásť.Doba je zložitá.

    Ale súhlasím, treba začať od seba a domáhať sa zákonne pravdy ,nech to trvá koľko to trvá .Tak zatiaľ popri tom, kým to beží ,plníme aspoň tento blog.

    Niekto iný /21:22/tu napísal,že čo sa tu vyrieši/vyriešilo.Len naivný človek bude očakávať od tohto blogu, že zo dňa na deň tu budu na všetky otázky jasné odpovede.To nebýva ani v rozprávkach.Ja to vidím tak,že tento blog otvára témy a postupne spolu si pomáhame pochopiť súvislosti a názory svojich susedov..Veď nikto nevie všetko.Blog supluje komunikáciu,ktorá tu bola roky vyblokovaná.
    .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chcem upozorniť na výborný článok v denníku SME zo soboty 6.12. 2014 ma strane 12 - forum. Podobnosť s týmto forom cisto nahodna?

      Odstrániť
    2. 12:34 Stále nechápete? My tu nie sme žiadni "internetoví trolovia"a toto nie platená (proti)kampaň na blogu. Bol by som šťastnejší,verte, keby to tak bolo.Nad týmito komentármi trávia čas žiaľ konkrétni Občania s konkrétnymi a aj dosť blbými skúsenosťami.Vtedy,keď tu bude nastavená okrem iného aj kultúrna klíma bez znevažovania iného názoru ako je Váš vlastný, budem Prvý kto sa predstaví.Naopak Budem len rád ,keď to budem môcť spraviť a nielen to,aj pozrieť sa Vám do očí...
      " a to nielen na oko".Aj preto na tomto blogu trávim čas .

      Odstrániť
    3. Som na tom podobne, ked sa budu v Marianke dodrzovat zakony a to predo vsetkym hlavne starostom obce, budem sa aj ja podpisovat pod svoje komentare, ale to si uz budeme pisat o tom kedy a kde pojdeme na pivo. To bude ale zial mozne iba vtedy ked bude v marianke ozajstny starosta. Zazmurte oci a predstavte si, ze je v Marianke starosta, ktory je ku kazdemu mily, priatelsky, chapavy a ochotny za akychkolvek okolnosti pomoct komukolvek, ked to potrebuje. Ked nahodou nepokosite opyta sa Vas ci nepotrebujete niekoho na pomoc, lebo vie ze nestihate, pokutu da len vo vynimocnom pripade, ked sa uz neda inak. Ze je to naivna predstava? Mozno. Ale prijemna. V marianke zije cca 1600 ludi, to nie je vobec vela na to aby starosta poznal takmer kazdeho osobne. Je pravda, ze v Marianke bola dlhodobo zanedbana infrastruktura, ale polozme si otazku: stoji to za to? Pri dobrej voli by sa to dalo zvladnut aj inak. Ludia sa pri takomto sposobe vedenia obce citia ako vazali. Tak co? Najde sa tu niekto s prirodzenym respektom, ktoreho si ludia vazia lebo to tak citia a maju ho naozaj radi? Alebo sme odkazani na taketo nieco, za co by sa "nemuseli hanbit" ani komousi za cias normalizacie?

      Odstrániť
    4. anonym 21:43
      To snáď nemyslite vážne? Dajte návod ako by sa dala riešiť infraštruktúra v obci, pri akej dobrej vôli? Vy asi ste nemali asi žiadne problémy s infraštruktúrou. Vy ste asi problémy nemali, lebo bývate v novej časti Marianky alebo ste splašky vypúšťali buď na cestu (keď pršalo) alebo priamo do potoka. Ja som poctivo vyvážal splašky pravidelne. Konal som vždy tak, aby som neobťažoval susedov, a preo som nedostal žiadnu pokutu a dovolím si tvrdiť, že takto konalo a koná 3/4 obyvateľov Marianky. Vy tie zákony dodržiavate?

      Odstrániť
    5. anonym 17:44
      Stále to nechápem! Stále ste len anonymovia a nie konkrétni občania. Pretože ešte ani jeden z Vás nenapísal konkrétnu skúsenosť! Napíšte , čo si predstavujete po kultúrnou klímou. Pretože na tomto blogu je všetko, len nie kultúrna klíma! Ľudia, ktorí sa aj predstavili (viď pán Milan) boli v konečnom dôsledku spochybnení a označení za posluhovača terajšieho starostu! Takže ešte raz sa pýtam k čomu je takýto blog?

      Odstrániť
    6. 17:44 a 21:23 : Pekné a hlavne s citom a jednoducho napísané príspevky. Vďaka. Aj ja som zatial anonym, lebo..., a teším sa až pôjdeme spolu na pivo.

      Odstrániť
    7. 17.44 Fajn ste tu (ako anonym)aj keď opäť odbočujete.Vy by ste tu začali na všetky otázky odpovedať keby som sa zviditelnil? Pochybujem.Ukážte nám teda tu ako sa komunikuje kultúrne.Dajte na príklade lekciu:Otázka: Prečo pozemok pod Zberný dvor kúpila SK OFFICE a nekúpila ho Obec samotná ? .

      Viete kde vidím u Vás problém,Vy ste strašne citliví na Seba. Nie ste pripravení a zvyknutí na kritiku. Zvykajte si prosím aj Vy - už to nikdy nebude tak ako bolo.
      Pána Milana už nechajte prosím - lebo momentálne ho slovne zneužívate VY. Pán Milan nám odpovedal ako člen volebnej komisie a nie člen súkromnej akciovej spoločnosti.Bola to aj jeho povinnosť.Každý kto súhlasí s touto funkciou, by v takejto situácií mohol s tým počítať.Nič hrozné sa mu nestalo.Či ? Pán Milan je chlap,zvládol to a nepotrebuje takýchto bodygardov ,že pán Milan?

      tak dozvieme sa prečo to musela byť SK OFFICE prosím ?

      Odstrániť
    8. Odkaz pre 22:26 :
      Pouzivajte prosim spravne oznacenie - nie STE, ale SME anonymovia - ved aj Ty Brutus. Je to stale z toho isteho dôvodu. Este nemozno byt pod menom, ale verim, ze pride cas. Uvidime dianie na OZ, budeme sledovat zapajanie sa obcanov v diskuzii na OZ, verim ze budeme diskutovat aj nadalej na tomto alebo podobnom blogu. Pytate sa, k comu je tento blog. Opytam sa ja Vas? Dozvedeli by ste sa kopu faktov inak, ako z tohoto blogu? Dovolim si Vam aj odpovedat: NIE, ak nie ste z tych , kto o tom vsetkom vedel. Teda - aj Vam umoznuje tento blog vyjadrovat sa, aj ked anomymne.

      Odstrániť
    9. 22:26 Takýto blog je na komunikáciu pre všetkých.Nie všetky otázky či odpovede sa nám musia páčiť a nie vždy dospejeme k spoločnej jednej pravde ale navzájom sa rešpektujeme.Nežijeme len vo vlastnom svete - odtrhnutí od reality.Aj o tom je život v obci.Čím častejšie sa budete pýtať k čomu je tento blog ,tým je dôležitejší.

      Odstrániť
    10. K čomu je tento blog?Blog je aj o rôznych predstavách na fungovanie samosprávy.Fungovanie samosprávy na iných princípoch.Samospráva = My si ju spravujeme.My o nej komunikujeme.My si ju vytvárame.Je Naša.Nie Moja.

      Odstrániť
    11. 8.12. 22:14 Riešite splašky.Ale život nie je len o splaškoch.Prosím zvihnite od nich zrak a pozerajte vyššie.
      PS.Prečo ste neskúsil nikdy ČOV? Výborná vec ak ju máte od dobrého výrobcu,ktorý zabezpečuje aj servis.Nemusel ste vôbec riešiť čo popisujete.

      Odstrániť
    12. Odpoved pre 8.12. 23:35. SKOFICE pozemok kupila velmi lacno a vramci dobrych vztahov s vedenim obce vo verejnom zaujme ho chcela darovat obci na zberny dvor. Malo to byt prekvapenie ale uz je to vonku. Vsak nevadi, mozno budu aj ine prekvapenia.

      Odstrániť
    13. 20:42
      Pretože ČOV sa nedá všade použiť!!! A koľkom tých ČOV bolo vyvedených na verejné priestory! A čo robíte v zimnom období s prečistenou vodou? Zalievate záhradu? Viete o tom, že ČOV máte povolenú len na 4 roky a potom ju musíte predlžovať. A v prípade vybudovania kanalizácie aj tak ste povinný sa do tejto kanalizácie napojiť v zmysle zákona!!! Ak ste si nevšimli ja som riešil to, že keď sa správam v súlade so zákonmi, VZN a dobrými susedskými vzťahmi, tak tú pokutu nedostanem!

      Odstrániť
    14. 20:42 Kľud.Nechcel som Vás rozčúliť.Viem aj o tkz. negatívnych "vlastnostiach"ČOV.Nič nie je ideálne.Ale všetko sa dá riešiť spomeniem len jedno : My sme napr. také povolenie len na 4 roky nedostali.Môže to byť aj inak.Ako Vás čítam tých negatívnych momentov vo Vašom prípade ste mali viac ako my.Mali ste okolo toho dosť práce.Stalo sa.Veď všetci sa učíme.A môžem sa spýtať Vy ste si istý že ste napojený v zmysle zákona?Dali ste prihlášku na obec?Platíte aj stočné prevádzkovateľovi kanalizácie?Možno to nie je Vás prípad ale pýtam sa preto, lebo si tu dosť ľudí myslí že je napojených zákonne a opak je pravdou.

      Ja viem, že som sa chytil Vášho konkrétneho príkladu a nechytil som sa podstaty Vášho komentu: t.j.že robíte všetko ako máte a pokutu preto nedostanete a preto sa Vás starosta nemusí pýtať či niečo nepotrebuejte.To samozrejme len kvitujem.Bodaj By nás takých bolo stále viac.Prepáčte mi za to:Ja som Vám len chcel ukázať, že Vy ste reagoval podobne na koment vyššie.Chytil ste sa podľa mňa tiež príkladu a nie podstaty.Ja som koment nad Vami síce nepísal ale on chcel poukázať na to,že richtár by mal mať aj ľudský rozmer - tohoto nezaujíma iné -len kde je možnosť nastaviť svoje prasiatko s dierkou na chrbátiku.Rozpočet a v ňom odhadované náklady AK na rok 2015 to len dokazujú.

      Odstrániť
  21. Názory na existenciu tohoto blogu sú vo svojich komentároch kladné aj záporné. Dovolujem si prispieť svojim názorom. Je super, že niečo takéto existuje, že sa odvážil niekto niečo takéto vytvoriť - vďaka autorovi a majiteľovi tohoto blogu, pripájam sa teda k mnohým, hodnotiacim blog podobne ako ja.
    Čo tu často zaznieva je to, aby sme boli vytrvalí, aby sme sa nebáli poukázať a kritizovať, aby sme zabránili aj my občania (spolu so zastupiteľstvom) opakovaniu resp. pokračovaniu v miestnej politike bývalým spôsobom, aby boli občania naozaj všetci rovní (aby sa už nevyskytovali rovnejší), aby bol občan konečne pánom v obci a nie zastrašovaným chudáčikom, aby sa prešetrili tie prešľapy, ktoré sú k prešetreniu reálne (lebo za nejaký čas sa bude ukazovať : nič sa nedokázalo, aj keď na tomto blogu je faktov až až).
    Pán starosta bude isto hovoriť: nechajme staré, ideme po novom ( to isté hovoril pred 4 rokmi, a potom si urobil miestne zákony pre seba, vrátane podrazu na občanoch v "najkrajších daniach"-mimochodom, toto v predchádzajúcom volebnom programe nemal).
    Zúčastňujme sa zasadaní OZ, pozorne sledujme, žiadajme zmeny tak, aby bol rešpektovaný rozumný návrh občanov, nie aby si starosta robil čo si zmyslí. K tomu bude treba určité zmeny aj tam, kde je treba 3/5 väčšina poslancov. Sledujme ich, ako sa ktorý z nich zachová.

    OdpovedaťOdstrániť