Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

sobota 8. novembra 2014

Ešte jedno zaujímavé video - Spolu Za Jedno Lano

Video vzniklo, aby sa ľudia spojili za lepšiu budúcnosť, aby ťahali spolu a držali spolu.  Je to odkaz pre novú tvár na Slovesnku. Tentokrát tam nehľadajte Mariánčana, možno len nejakých známych. Ja som tiež našiel, ale žiadny umelec to nebol, bol som prekvapený.

Z videa by sme si mohli podľa názvu zobrať príklad.

Dúfam, že Kristián Dufinec nás ešte niekoľkokrát v budúcnosti podobnými videami prekvapí.

Príjemný víkend prajem.


41 komentárov:

  1. Pri konkretnej ponuke dvoch kandidatov na starostu neodvazim si/sa hadat kto z nich nim naozaj bude.Mne sa len zda ze jeden pozna zakony a ich medzery az prilis a zneuziva to v mnohych pripadoch a druhy kandidat sa nimi ani nezaobera – s dovolenim si poziciam vyraz ze- ma„ pravne bezvedomie „.To su dva extremy ktore ale paradoxne sposobuju rovnaky vysledok a tym je nezakonnost & neodbornost rozhodnuti. Mozno by pomohlo pokial sa este chce ist ludom volit aby zvolili k svojej volbe starostu poslancov toho druheho& pridali este niekoho kto ešte nebol.Bude to zlozite ale odkontroluju sa a lahsie si ich aj obcania odsleduju a jedneho dna sa verte naucia dohodnut .Ak by ste volili po balickoch "9 srdc" alebo varianta vsetkych “Sedem statocnych“ ktora kolvek tato skupinka to vyhra ako celok Vam na jachticke odplava a zakotvi mimo pevninu a nebude styri roky toho mostika cez ktory by ste sa k nim dostali so svojimi trivialnymi obecnymi problemami. Vyplavajú k Vam len na povinnú jazdu na obecne zastupitelstva ktore budu planovat o 13,00 v pracovny den. Skuste zvazit tuto variantu – ak by sa Vam to pozdavalo povedzte aj tym ktorí nemaju internet.Staci ked si budete pamatat meno starostu ktory je Vam sympaticky a do volebnej miestnosti si vezmete letacik s „9 srdcami“ alebo „Siedmimi statocnymi „ t.j.menami poslancov toho druheho a odpisete. Berte so sebou len jeden letacik aby ste sa v tej rychlosti nepomylili. Nie je toto konecne spravodlive? V OZ budu tak zastupeni zastupcovia nas vsetkych a mozno takto najdeme to jedno spolocne lano pre nas obcanov a nie pre tych co kandiduju.Ideme do toho?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Siedmi "statoční", na čele s veľkomožným by "statočne" prešustrovali ďalšie štyri roky - a niekto by im v tom mal ešte "podať lano", to snáď ani nemyslíte vážne?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vazeny anonymny z 10:24 nenavadzajte prosim Vas obcanov na hluposti.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. K 12:26 Ak myslite pana velkomozneho sucasneho starostu tak ste to nepochopil.

    k 10:24 nevyhovuje to? .

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skuste svoju kampqn zaladat na serioznostu AJ TAK TO VYHRA JURIKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No nech len vyhrá. Má čo robiť 4 roky, aby pozametal tie svinstvá čo narobil. Dôležité bude aby boli poslanci z 9 SRDC.

      Odstrániť
  6. 19:25 Ja uz volby vyhrat nepotrebujem, ja som sa kandidatury vzdal, mily anonym. Na tu bitku o kreslo uz zostali ini dvaja, ja nie.
    19:27 Ja tu veci zakladam len na serioznych, preverenych faktoch. U mna vzdy najdete nejaky dokument, ktory je zakladom faktu. Agentura JPP pracuje pre Vasho kandidata.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Volte tak, aby bolo v obecnom zastupitelstve 6 ludi z "9 srdc" (1. Brestovanský, 2. Bubnič, 4. Dubovský, 6. Hatoková, 10. Jakubík, 19. Ondrejček ), aby títo mali väčšinu pri hlasovaní, ak by sa do OZ dostali náhodou kandidáti zo "7 statočných" . Najlepšie by bolo voliť 4 kandidátov nezávislých od obidvoch svoriek,
    napr. 24. Pavlíková, 20. Šemetka, 8. Hollý, 11. Jelačič. V tejto zostave máte určite záruku!!!!
    A za starostu potom pri takto zvolenom OZ môže robiť aj JUDr. INTRIGA. Nech si tu špinu vylíže ďalšie 4 roky. Nebojte sa nedajú mu dýchať. Sám to vzdá!!! Dosť bolo klamstva, podvodov, neúcty a arogancie voči občanom Marianky. Ľudia poďte voliť a voľte ZMENU!!! Žiadny Porges, Kráľ, Gašparovič, Kováč, Hasoň...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Potkan zostane potkanom, aj keď mu na chvost uviažete ružovú mašľu.

      Odstrániť
    2. P Dubovský preda ihrisko aj okolité pozemky prečo by sa vzdal postu riaditela s vysokým príjimom za plat starostu, premýšlaj.

      Odstrániť
    3. Poznám pána Dubovského ako čestného a skromného človeka, má ďaleko od dravého podnikateľa. Takže si myslím, že Vaše obavy nie sú na mieste! Pre obec urobil dobrého viac ako terajší starosta, ktorý sa chváli cudzím perím. A nezištne, skromne bez veľkého humbuku, skutočne v prospech obyvateľov obce! Môžeme byť radi, že tu takého človeka máme a má záujem napriek nevraživosti niektorých v tom pokračovať.

      Odstrániť
    4. anonym 10.11.2014 10:57
      Julo, myslím, že lepšie by som to nenapísal ani ja!

      Odstrániť
    5. Veď Dubákovi ako starostovi už nezostanú v obci žiadne pozemky na predaj a manipilovanie s nimi. Makovický s Jurikom už predali všetky.

      Odstrániť
    6. To som napisala ja, jeho suseda, ktora ho pozna už dosť dlho. A za tým si stojím!!!!!!!!!!!!! A rozčuľujú ma takéto prázdne kraviny, o ktorých niektorí zadubenci píšu. zuzana z borinskej
      (neviem ako sa da vložiť meno do profilu, tak preto som to tam dala ako anonym)

      Odstrániť
    7. Zuzi, to aj mňa, Julo je slušný človek, ochotný vždy pomôcť a svojím ludským prístupom , si myslím že by sa od neho terajší pán starosta mal čo to podučiť. Jednanie p.Juriku , s ktorým mám osobnú skúsenosť je jednanie jedného arogantného pána ....
      .

      Odstrániť
  8. Pán Dubovský ihrisko zviditeľnil aj pre širšiu časť Bratislavského kraja a zorganizoval na ňom príkladné športové aktivity, takže premýšľaj radšej ty...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Prosim SERIOZNE.Je to velmi jednoduche.Nekomplikujte to vacsimi kombinaciami lebo sa to popletie.Potrebujeme to mat JEDNODUCHE a JASNE s uz pripravenym podkladom v existujucich letakoch:
    ak ZVOLIME SVOJHO OBLUBENEHO KANDIDATA NA STAROSTU A K NEMU PRIDAME VSETKYCH POSLANCOV TOHO DRUHEHO KANDIDATA NA STAROSTU mame matematicky takmer 100% sancu ze
    budeme tam mat obe strany svojho zastupcu. = SPRAVODLIVE
    Vsetkym kandidatom by to malo byt predsa jedno s kym su v OZ.Vsetci kandiduju kvoli obcanovi -pre jeho dobro- pre nas -a nie jeden pre druheho = MUDRE
    Tym ukazeme ze sa respektujeme navzajom.= UCTIVE & LUDSKE
    Je to ZAKONNE a ODBORNE
    Konecne Mariancania spojme sa v jednej veci .Nebojme sa. Ved na kandidatkach su skuseni mudri ludia.Nemame kde pochybit a toto rozhodnutie REPREZENTUJE VSETKYCH VOLIČOV.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. "ZAKONNE a ODBORNE" je nechať to na ľudí = "UCTIVE & LUDSKE" nevolím toho koho tam už nechcem vidieť...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak by som postupoval podľa Vášho návrhu úprimne ja by som mal problém nájsť v tejto ponuke
      1 morálneho starostu
      (až)9 spravodlivých,nezištných,proaktívnych,odborne spôsobilých so schopnosťou konštruktívne argumentovať a nad vecou
      Keďže chcem využiť svoj volebný hlas musím si najsť kluč k rozhodnutiu a tým je pokus o VYVÁŽENÉ zastupiteľtvo a spravodlivo ich skombinujem.Je to pokus o vyšší princíp bez ohľadu na to či tam dotyčného chcem vidieť alebo nie.To Vydržím. Hľadám vyšší princíp a nemám individuálny záujem.Váš postup zvolím s radosťou ale v lepšich časoch.Snáď sa vnám vietor niekedy otočí.

      Odstrániť
    2. Po dlhej dobe jediné rozumné vety na tomto blogu! Palec hore!

      Odstrániť
  11. Prosíme "Jurikovci" aj "Dubakovci" je potrebné sa SPAJAT a nie oddelovať .Ale tiež vysielame prosbu občanom ktorí volia a aj tým ktorí majú "len"nehnuteľnosti v obci aby sa ZAUJIMALI o veci verejné je to dôležité aj keď viete že máte kopec iných dôležitejších vecí na práci .Ale máte tu majetok ktorí mnohi 20-30rokov splácate.Sme mladá demokracia a nemáme ešte zažité sa proaktívne zaujímať o svoje okolie.Myslíme si že všetko sa začína a končí vytiahnutím peňaženky a nech sa iní postarajú..Potom sa divíme čo ostatní ( vraj z roztopaše)rozprávajú.Prosíme tiež tých ktorí sa uspokoja keď im starosta vyrieši že im vlastné a susedove splašky neležia pred vchodom do domu a tym ho považujú za Boha aby si všimli že v živote ide predsa o viac ako o ne - predsa nám tým nemôže zatvoriť oči.Pozrite sa aj za seba.Prosíme poďte voliť tak aby sme zachovali ROVNOVAHU oboch zaujmových skupín keď už sa takto rozhodli.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. jurikovci sú výpalníci. to čo si urobili s tejto obce je neznesiteľné

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Milí Mariančania, poďme voliť, aby sme všetci vyjadrili svoju túžbu ZMENIŤ veci v obci k lepšiemu!
    Pri voľbách buďte obozretní, aby Váš hlas bol platný! Posielam Vám zopár rád.
    Volič je povinný preukázať sa pred hlasovaním preukazom totožnosti. Po preukázaní totožnosti a po zázname v zozname voličov dostane volič vo volebnej miestnosti od okrskovej volebnej komisie prázdnu obálku opatrenú odtlačkom úradnej pečiatky obce. Hlasovací lístok pre voľby starostu obce a hlasovací lístok pre voľby poslancov obecného zastupiteľstva.
    Po prevzatí obálky a hlasovacích lístkov vstúpi volič do priestoru určeného na úpravu hlasovacích lístkov, t.j. na odovzdanie hlasu vybraným kandidátom - zakrúžkovaním ich poradového čísla! Pozor krúžkujete číslo kandidáta, nie meno kandidáta!
    Na hlasovacom lístku pre voľby starostu obce zakrúžkuje volič poradové číslo len jedného kandidáta. Dajte si na to pozor! Krúžkujte len jedného kandidáta na starostu!!! Inak by bol Váš hlasovací lístok neplatný.
    Na hlasovacom lístku pre voľby poslancov obecného zakrúžkuje volič poradové čísla jednotlivých kandidátov, avšak najviac 9 (deviatich) kandidátov. Menej môžete zakrúžkovať, viacej však nekrúžkujte!
    V priestore určenom na úpravu hlasovacích lístkov vloží volič do obálky jeden hlasovací lístok pre voľby poslancov obecného zastupiteľstva a jeden hlasovací lístok pre voľby starostu obce.
    Volič hlasuje tak, že po opustení priestoru určeného na úpravu hlasovacích lístkov vloží obálku do volebnej schránky. Voličovi, ktorý sa neodobral do tohto priestoru, komisia hlasovanie neumožní.
    Volič, ktorý sa nemôže v deň volieb dostaviť do volebnej miestnosti, môže požiadať zo závažných, najmä zdravotných dôvodov okrskovú volebnú komisiu o hlasovanie mimo volebnej miestnosti. V takom prípade okrsková volebná komisia vyšle k voličovi dvoch svojich členov s prenosnou volebnou schránkou, hlasovacími lístkami a obálkou. Volič hlasuje tak, aby sa dodržala tajnosť hlasovania.
    Volič, ktorý nemôže sám upraviť hlasovací lístok pre telesnú vadu alebo preto, že nemôže čítať alebo písať, má právo vziať so sebou do priestoru určeného na úpravu hlasovacích lístkov iného voliča, nie však člena okrskovej volebnej komisie, aby za neho hlasovací lístok podľa jeho pokynov upravil a vložil do obálky.

    Ak tieto pravidlá budú pri voľbách dodržané nielen z Vašej strany, ale hlavne zo strany našej volebnej komisie v Marianke, ktorá musí byť profesionálna, neovplyvniteľná, nezmanipulovatelná. A samozrejme platí dôveruj, ale preveruj!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Makovickému treba kúpiť jednosmerný listok do Devínskej Starej Vsi

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Obviňovať kandidátov tesne pred voľbami, bez ohľadu na to či obvinenia sú vymyslené, alebo pravdivé, prekrútené, prikreslené, alebo "len" extrémne zveličené, je v rozpore aj s tou najelementárnejšou slušnosťou.
    Ak niekto má voči niekomu vážne podozrenie, trestné oznámenie podá na políciu, nie na bilbord, resp. na blog. A podá ho v čase kedy sa skutok mal stať. Nie až vtedy keď sa to niekomu hodí, teda po X mesiacoch alebo rokoch a to "LEN" preto, lebo teraz je to aktuálne, lebo sa blížia voľby.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V rozpore s najelementárnejšou slušnosťou je aj to keď starosta vypaľuje občanov obce, v ktorej starostuje. K 12:27... tých jednosmerných by malo byť trochu viac

      Odstrániť
  16. 13:39 Komentár je jedným z tých, ktoré sú napísané veľmi slušne. Super. O slušnosti mne nemusíte kázať, tú pravdepodobne nepozná aj ten spomínaný kandidát, proti ktorému sú tieto fakty. On si veľmi rád a aj nevkusne rypne do protistrany alebo bezbrannej osoby (články na webe, v Mariatáli atď.) U mňa to nie sú klamstvá ani výmysly, len čisté fakty.

    Kedy sa má podať trestné oznámenie? V čase kedy sa skutok mal stať? Vedel z Vás niekto o zrušení sídla PMP v čase zrušenia? Vedel z Vás niekto o podnete na zrušenie PMP v čase podania podnetu? Vedel niekto z Vás o podpise zmluvy Skácel a SK Office v čase jej podpisu a čo jej predchádzalo? Vážení, uvažujte tak chladne a rozumne, ako ste sa snažili napísať ten komentár 13:39. Trestné oznámenia sa nepodávajú hrrr brrrr len tak.

    Áno blížia sa voľby, preto sa to teraz vyťahuje, lebo keby to bolo vytiahnuté skôr, už by to bolo celé zametené pod koberec.

    Na bilboarde ani na blogu nie je žiadne klamstvo, ani obvinenie, ani ohovaranie, ani nepodložené tvrdenie. Sú to fakty, ktoré sa opierajú o dokumenty, ktoré sú v tých príspevkoch.

    Neschovávajte sa za anonym, keď tak slušne napíšete komentár. Nemyslím, že sa treba schovať. Ak píšete o slušnosti, zo slušnosti ste sa mohli podpísať.

    S pozdravom

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tomuto hovorím inteligentná a slušná komunikácia. Bravo pán majiteľ blogu.

      Odstrániť
    2. Všimol som si to len ja alebo aj iní?Takmer nikto z tých o ktorých sú napísané fakty sa konkrétne na tomto bloku nevyjadril k týmto faktom.Prečo?Čo je to pre nich ponižujúce sa tu vyjadriť?Všimol som si len všeobecné reakcie ako že sú tu klamstvá,zavádzanie,ohováranie nepodložené tvrdenie.
      Pokus spravil p. Gašparovič čo osobne kvitujem v téme "Čerešňová a rampa".Jedine priamou otázkou a priamov odpoveďou na ňu sa dostaneme z tohoto blúdneho kruhu.A možno sa obe strany/či koľko ich je/ dozvedia ďaľšie fakty ktoré im pomôžu pochopiť súvislosti.Nastaví sa komunikáciu a informovanosť ktoré tu roky chýbajú.Nebojme sa jej.Snáď si už všetci kandidáti bez rozdielu uvedomili že bez toho to už nikdy nepôjde.Tá istá situácia čo tu doteraz bola už nikdy nebude.Do tej istej rieky sa už nedá vstúpiť ktokoľvek sa o to bude z nich pokúšať..Budú to mať všetci ťažké.To Vám poviem.

      Odstrániť
    3. Nemienim už reagovať na anonymov. Toto je súkromný blog pána Jelačiča. Keď ste chceli odo mňa niečo vedieť, mali ste možnosť sa ma spýtať na neformálnom stretnutí kandidátov, ktoré bolo v spoločenskej sále. Kto mal záujem, ten prišiel. Ostatné sa môžte dozvedieť s predvolebného Mariatálu.
      Paľo Gašparovič

      Odstrániť
    4. Pan Gašparovič vďaka za to že ste v tomto blogu v zmienenom príspevku reagoval.To bolo myslené pozitívne aj keď sa možno niekomu Vaše odpovede nepáčili.

      Odstrániť
  17. Anonymný10. novembra 2014 21:54

    Ej, veru pekne tu kľučkuješ hadík preplietavý, no skutočne seriózne ti poradím, zakrúžkuj poslancov z 9 sŕdc, ako starostu daj pána Dubovského a ak by sa ti to videlo nevyvážené, tak pridaj pána Jelačiča mladšieho – a máš to vyrovnané tak, že sa to bude páčiť aj tvojim kamarátom...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A kto ma naučil kľučkovať? Hádaj pán Poradca/Navrhovateľ.
      Ale zamyslím sa nad tvojou radou.Dám ešte vedieť.Zatiaľ pá.

      Odstrániť
    2. 21:54 Nechcel som odpovedať hrr- brr preto ta pauza.Prepáč.Ty si to predstavuješ tak že si sadnú na dve húpačky spojené tyčou proti sebe tak že 9 srdc bude visieť na jednej strane a Jelačič na druhej strane a tak sa vyvážia.Bez Jelačiča by sa nehúpali to je pravda. Ale čo je to za húpanie?Takýmto zaťažením húpačky ho katapultujú.To im je jedno.Naša babka vravievala po zlom môže prísť len horšie.Máme začať spisovať petíciu za záchranu Jelačiča?
      Záver:Toto nie je rovnováha.Občania je potrebné to "prepliecť" inak.

      Odstrániť
    3. Za mna ziadnu peticiu spisovat nechcem. Chcem, aby ludia volili tak, aby neplatilo to, co povedala vasa babka. Chcem, aby po zlom prislo lepsie. Ci uz budem zvoleny do OZ alebo nie. Na mne nasledujuce OZ nebude stat. Ja si to svoje odkrutim bud ako poslanec, alebo ako obcan z plena. Nechcem, aby ste tu pisali, koho konkretne je treba volit. O tom tento blog nie, tu by sa malo pisat konkretne a fakticky, co ma mrzi, ze velka vacsina diskutujucich toto neurobila a zacala ociernovat mna, alebo jednu alebo druhu stranu. Alebo aj niekoho ineho. Toto som dosiahnut nechcel, chcel som naozaj trosku odbornejsiu diskusiu, nie ako keby sa tu hadali dve osoby na trhu.

      Co chcem dosiahnut je zmena, zmena k lepsiemu. Ako starosta som neponukal velke investicie, ale rozumne som napisal, ze chcem vyuzivat eurofondy. Ludi na to poznam, to som tiez nenapisal, naco sa tym chvalit. V prvom rade treba zmenit pristup k ludom v marianke, lebo marianka nie su len investicie, budovatelske nadsenie a stavebny bezbrehy boom. Ludia tu chcu byvat, zit, ako niekto napisal, marianka by mala byt miesto na zivot. To su take volebne hesla.

      Ak niekto na tomto blogu niekoho urazal, a zial pisal to ako anonym, tak sa tomu, komu bola tato urazka urcena, touto cestou ja za toho anonyma ospravedlnujem, aj ked to anonym mozno nechce. Ucelom blogu nie je urazat, ucelom je ukazovat pravdu, aby sa ludia z tohto poucili a nie aby zacali nakladat jeden druhemu.

      Dufam, ze toto je moj posledny komentar dnes. Prajem este pekny vecer.

      Odstrániť
  18. su to fakty p.Jelačiča a ten kto sa k niečomu vyjadril a vysvetlil ako je to naozaj tak to p. Jelačič vymazal.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. nikto sa tu k tymto skutocnostiam konkretne nevyjadril. Ak hej, neviem o tom. Najkompetentnejsi, ktorých sa príspevky týkaju, sa nevyjadrili. Myslím, ze len p.Kral si pekne anonymne napísal par komentrov v prispevku o nom. Ale to si len myslim. Nikto sa nesnazil v diskusii vyvratit fakty, len komentare take ci onake...

    S pozdravom

    OdpovedaťOdstrániť
  20. https://www.youtube.com/watch?v=W812IfiFm7w

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jazyky aj sekery už majú nabrúsené, lesy ich priťahujú ako magnet, teraz len prešmyknúť sa cez tie voľby...

      Odstrániť
    2. Bez ohľadu kto vyhrá chcem poprosiť keď budete poznať víťaza volieb v sobotu v noci nepúšťajte
      01,00 skladbu WE ARE THE CHAMPIONS ako tomu bolo pri zmene zo starostu Kráľa /pamätáte všade bolo že DOSŤ BOLO KRÁĽA/ na starostu BOLgáča.Z historie viete čo všetko bolo a nebolo za p. Bolgáča vykonané..Takže nie je čo oslavovať.Ta skladba nám priniesla nie práve šťastné obdobie.Dnes keď sa pozrieme späť je to až úsmevné.V sobotu o 01,00 prosíme radšej dodržte nočný kľud and IF we will be the Champions we will celebrate 4 years later .Ďakujeme

      Odstrániť