Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

pondelok 4. apríla 2016

Nie som

Viem, že veľa ľuďom som tŕňom v oku v mojich názoroch. Ale vedzte, že niektoré informácie, ktoré sa teraz spájajú so mnou, nie sú pravda a sú vytrhnuté z kontextu. Napríklad informácia, že chcem na zelenej ploche pri Marialande, kde sú futbalové bránky postaviť zberný dvor. Ten tam nemôže byť už len z dôvodu plynového potrubia, ktoré tam má ochranné pásmo. Takže kto toto o mne tvrdí, zavádza a manipuluje. Aj informácia, že môj dom nestojí v ceste Južnej cesty. Tá je v územnom pláne nakreslená mimo môjho pozemku.


Nie som kandidát, voči ktorého stavbe rodinného sa vyjadrovalo Obecné zastupiteľstvo a ešte aj kvôli tomuto problému nakoniec prijalo aj uznesenie (link na uznesenie tu -> 18/2009-10 zo dňa 16.9.2009). Na jeho stavebnú činnosť sa sťažovali všetci okolití susedia, že pri stavbe svojho rodinného domu vraj porušil viacero bodov z územného plánu obce. Skúste sa spýtať týchto susedov. Ak niekto takto konal keď staval svoj dom, ako bude konať, keď by sa dostal na stoličku starostu?

Rampa a rigol
Nie som kandidát, ktorý znepríjemnil život susedom osadením rampy na Čerešňovej ulici alebo betónového kvetináča do cesty, pravidelne vykladal smetný kôš tak, aby zavadzal autám. Alebo vykopal rigol popri ceste a potom doň zapadli autá.

Nie som kandidát, ktorý sľubuje veci, ktoré asi táto obec sľubiť nemôže, že poskytne rôzne príspevky. Túto časť jeho sľubov čítajte riadne, ako je to tam napísané. Kto by  mal tieto príspevky nakoniec schváliť?

Nie som kandidát, ktorý postaví resp. dostavia to a tam, kde by sa vlastne vôbec stavať nemalo, teda v ochrannom pásme plynovodu. Tu má rozhodujúce slovo predsa SPP.

Nie som kandidát, ktorý na obyvateľoch tejto obce zarábal, zarába a bude zarábať.

Nie som kandidát, ktorý predal svoju firmu niekomu, kto teraz taktiež kandiduje na starostu a zároveň má v obci staviteľské záujmy. Ale aj tomu sa hovorí férová náhoda.

Nie som kandidát, ktorý je predsedom dozornej rady obecnej SRO (tu je výpis z OR SR) a doteraz ani jedenkrát nezvolal zasadnutie dozornej rady (pokiaľ mi je známe). Dozorná rada mala a má za úlohu kontrolovať činnosť konateľov a samotnej obecnej SRO.

Nie som kandidát, ktorý len tesne pred voľbami na starostu sa príde pozrieť na zasadnutie obecného zastupiteľstva, aby asi dostal aký taký prehľad o čom sa na zastupiteľstve hovorí. A potom o zasadanutí OZ hovorí, že atmosféra bola predvolebná. Áno, veď keď na iných zastupiteľstvách nebol, tak nevie. Stav obce sa nezisťuje len pred voľbami.

Nie som kandidát, ktorý do Mariatálu napíše, že svoju kampaň pomenoval a iný kandidát to má na letákoch veľmi podobné. Tomuto kandidátovi odkazujem, že moje bilboardy boli vylepené skôr (doobeda 10.3.2016), ako vyšiel jeho článok (10.3.2016 o 22.00). A k tomu sa ešte pripočítajú 3 dni grafického spracovanie čiže môj slogan „Slušne a férovo“ som mal navrhnutý už minimálne pondelok 7.3.2016. Tak teda toto je jeho férovosť?

Nie som kandidát, ktorý napíše, že rozoberal komplikovanú situáciu v jednej lokalite v Marianke a pritom ani slovo nepovedal k veci, len chcel hlavne počuť môj názor. Môj názor ľudia v tejto lokalite už dávno poznajú, s niektorými sa o tom bavíme skoro pri každom stretnutí. Nepotrebujem si zisťovať podrobnosti len pred voľbami. Okrem mňa a Petra Hasoňa nikto osobne nepozná najväčší problém tejto lokality. A tým je Stanislav Kušpál.

Pred podaním kandidatúry na poslanca a starostu v r.2014 som navštevoval pravidelne zasadanutia OZ už od roku 2009. Počas predošlého OZ mi bolo viackrát povedané, že sa zaujímam o všetko. Pokaždé som mal v diskusii občanov nejaký príspevok či otázku. Dôvod bol jednoduchý, poznám sa s ľudmi. 

Svoje programové body na funkciu starostu mám reálne, nesľubujem vzdušné zámky. Počas dlhého obdobia pred voľbami sa mi do uší dostalo všeličo, ale niektoré informácie a problémy sa dajú riešiť len zo starostovskej stoličky. Ľudia so mnou otvorene hovoria, dokonca povedia aj to, čo by skôr vôbec nepovedali. Ľudia majú v tejto obci ešte stále strach. A tie informácie sa týkajú nás všetkých.

3 komentáre:

  1. Zberny dvor tam nemoze byt aj preto, ze ten pozemok nie je obecny, okrem inych dovodov...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pani kandidátka Hatoková Styková , MBA. To MBA si dáva všade , to svedčí o jej samoľúbosti. Najlepše langoše a podobne to ešte potvrdzujú . Vedia ostatný , že jej tata je veľký PETER STYK , je majiteľ OTYK s.r.o. , ktorá stavala prepadnuté námestie v Karlovke ? A je to veľký developer? Kam týmto smeruje pani MBA spolu so svojimi podporovateľmi z radov poslancov ? Keď najväčší a jediný mariatálsky predavač na otázku koho voliť odpovedá : Jednoznačne Barboru Hatokovú . Ako je to vlastne s tým ihriskom ? Lesmi ? Kde sa zrazu zobrala firma ASPAG , ktorá kúpila ešte neprisúdené pozemky pri ihrisku .Veď vedela , že tam prebieha spor o ne a predsa ich odkúpila . Neni to podobná hra ,ako na lyžiarskom zväze pán poslanec ? Kto túto firmu poslal za Janom Sandom ,že odkúpi jeho pozemky ? Niekto to má dobre spočítané ..Bud vyhrá spor pre obec ,alebo ak neuspeje obec ,potom ASPAG preda pozemky obci . Ved je tam amfik aj šatne . To sa burat nemože . Takže bud evrička advokatom ,alebo obec da ASPAGU . Ja to vidim na tu druhu moznost .



    Pani číslo 6 je bez ďalšieho komentára .. Ona hovorí sama za seba . SNS . Nič dobré jej z okálov nekuká . Ak by to dala na starostu , tak by si určite cvrkla . A určite nie málo a nie raz . Ale je to nastrcená figurka .Má zobrať hlasy . Nad nou rozum stojí .



    Hasoňa tiež asi neni treba predstaviť . Voličov si ide kupovať za peňazné sluby .Veď prečo nepomôže obci bez toho ,aby bol starosta . Ale čudujem sa ,prečo ho podporuje poslanec Gašparovič . Ale asi logicky . Ved mu to cez stavebnú komisiu odklepával projekty . A že ho podporuje Jozef Kráľ ,to je bez komentára . Ved ten ho do Marianky pustil .Kráľ je prezliekač kabátov .



    A sme pri Spoločnom a Férovom kandidátovi .Pán Brčkoš .Pán s fotiek s jediným svetríkom . Iný ani asi nemá ..Bez jasného programu , nič nezverejnené , žiadny jednoznačný leták . Hlavne že SPOLU A FÉROVO . Áno , veď spolu s inými susedmi sa opíjal stále v starých časoch , niekdy tam bol jak inventár ,šak sa spýtajte na Lipovej, tam ho poznajú . Že: Šak ešte zostáva 6 dni . Ideme do finale , tomu ide .A že Porgesovci dokonca telefonick y obvolávajú mariancanov , preco asi ? Asi slaby článok. A je to fakt . Volaju .Ci Porges vola zo sukromneho alebo sluzobneho (starostovskeho) , vie len on .



    Vy pán Slušný a férový . Viete skoro všecko . Teda o Marianke ,myslím . A to ste neni ani MBA . Ste hádavý typ ,ale uz ste sa naučili aj nereagovať na Jurikovcov na zasadnutiach, to vám padne k dobru . Ale stále rýpete a rýpete . Len kritizujete .Viete aspoň ruku k dielu priložiť , ked tolko kritiky ? Asi mate navrch oproti ostatným , kvoli tej vašej dlhodobej angažovanosti . Ale rýpete a rýpete . Ale asi si chcete skolaudovať ten Váš dom ,veď o toto vám určite ide pri starostovaní . Ináč , ten Váš hádavý tata Vám dobrú reklamu nerobí . Ako je to s tym vasim domom .Staviate s povolením či bez povolenia ?Na čierno či nabielo ? Preco vas nepodporuju Dubovsky a Bubnic ,ktory podporuju inu kandidatku ? Ci je to tym ,ze oni nemaju take ciste zaujmy s Mariankou ako vy ?



    Pani Ondrušová ? Keď jej niekto po stole buchne , tak si cvrne , ona nebude vediet pevne a tvrdo presadzovat záujmy dediny . Veď najprv by sa musela ísť pomodliť do kostola. Milá pani , nábožensky založená , ktorá dala život 6 deťom. Dúfam , že tu nebudeme mať pochod za život organizovaný tou alianciou v Marianke. Hádám aspoň to , že na obci už aj tak dosť zarobila . Šak si kuknite faktúry . Cez 12tisic Evričiek.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobre ranko,

    Povodne som tento koment nechcel pustit, ale napokon odpoviem na cast, ktora sa tyka mna.
    Nejdem sa vyjadrovat k inym kandidatom, k Vasim komentarom a postrehom.

    Ale k mojej osobe. Na Vase otazky ci podrypnutia:

    Neviem vsetko, vcera na debate u Petra Hasona som povedal, ze starosta nie je patent na rozum, musi byt hlavne manazer, ostatne je o teame ludi. Kritizujem, hladam nedostatky? Ved aj Vy ste sem nieco napisali ake nedostatky mam ja aj ostatni. Tiez ste hladali chybicky ci chyby. Mali ste byt vcera v Spolocenskom dome, tam som sa vobec nehadal. Hadat sa nie je moj styl. Vecne sa porozpravat. To ano. V debate z mojich ust isli len jasne argumenty, pohlad na problematiku tej ktorej otazky, ktora bola polozena. Nedaval som kratke jednoduche odpovede, mozno v trvani 1 minuty. To dal ten, co asi nema prehlad. Spytajte sa tych, co sa zucastnili. Nebolo ich vela, okolo 40 vratane 3 kandidatov.

    Nebudem hovorit, ze mam statky, co vsetko mozem svojimi prostriedkami zabezpecit pre obec. To nie. Mam viziu, chut a odhodlanie Rypat nie je moj styl, skor mi vadi neferovost, podrazy.

    K mojmu neskolaudovanemu domu: Mam neskolaudovany dom, ale treba zaroven dodat, ze som o zmenu stavby a kolaudaciu poziadal v 8/2011. Obec vydala 3x zle rozhodnutie, voci ktoremu sa Stanislav Kuspal a nim nastrcene figurky vzdy odvolali a uspeli na Okresnom urade. Ale vzdy to bola zalezitost obce, ze zle rozhodla. A teraz uz ani vobec nekona, myslim obec, napriek mojim urgenciam, kazdy tyzden sa pytam, co je nove vo veci mojej stavby. Odpoved ma pravidelne neprekvapuje, ani prstom nepohli. A kto nechce skolaudovat svoju stavbu, ukazte mi jedneho. Teda jedneho poznam, ale tomu nerozumiem ja, ani ini. Vola sa Stanislav Kuspal a nechce skolaudovat siete na Talkoch. Ale to je iny pacient.

    Moj otec. Nebudem sa vyjadrovat k nemu. Dajte mu pokoj. Ale vedzte, kandidujem ja, nie on. To ze niekedy sa vytoci, co uz. Ale hlavne aj vie vytocit, ale dat aj argumenty. O tom vie svoje Michal Holly (poslanec OZ), ktory dokonca opustil na poslednom OZ zasadaciu miestnost. Nezniesol jeden ale fakticky argument, ktory naozaj sa nedal vyvratit. Najprv otcovi skakal do reci, potom hrdopysne odkracal do vestibulu.

    Ale vratim sa k mojej stavbe. Nestaviam na cierno, v r. 2007 som dostal stavebne povolenie, ohlasil som riadne zaciatok stavby. Tak ako kopa inych stavebnikov, aj mne bolo na stavbenom urade povedane, zacnite stavat, potom urobite zmenu stavby. Nespocitatelne vela inych prikladov je v Marianke. Vymenil som projekt stavby, poziadal o zmenu a tu sa zacal byvaly starosta Jurika storcovat, ze vlastne nestaviam v sulade so stavebnym povolenim. Ano, ale preto som poziadal o zmenu. Inym nespocetne vela stavebnikom bola zmena stavby pred dokoncenim umoznena, mne jedinemu ai len takto robi teraz uz aj Marcel Porges problemy s necinnostou. Takze nestaviam na cierno, povolenie je, ziadal som zmenu, ale stavebny urad vodu kaze, vino pije. Inym zmeny umoznuje. Hovori sa tomu precedens, v mojom pripade.

    Dalsia otazka: Preco ma nepodporuju iny dvaja poslanci Dubovsky a Bubnic.To nie je otazka na mna, ale na nich. Argumentuju nejakymi cudnymi cislami. Ja sa s nimi nekamaradickujem, ako nimi preferovana kandidatka, ako pisete, pani MBA. Je to ich osobna vec. Taketo veci sa stavaju, ci je to mala regionalna politika alebo velka. Takze spytajte sa ich. Ja som nebol na plagate s nimi pri volbach poslancov, ja som siel samostatne. Ale tu vetu ci odpoved na zaciatku Vasho komentu hore ste vystihli, ze jednoznacne.....

    Viete, volby davaju dokopy roznych ludi, nakoniec, ved rozhodnu volici. Moju historiu mate na tomto blogu, je to nieco ako casovo vypovedajuci dokument. Ja sa spytam. Kto z kandidujucich Vam vedel takto pomenovat problemy, ktore tu v obci su? Jeden sa mozno priblizuje, ale ten ma v obci ine zaujmy a teda vidi len problemy spojene s touto oblastou.

    Prajem pekny den, v sobotu stastnu ruku. Ako pise iny kandidat: Zostavaju este 4 dni. Ideme dalej

    OdpovedaťOdstrániť