Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

pondelok 28. marca 2016

Hájil som Vás ako občan

Popri mojich potulkách po Marianke, presnejšie povedané pri obyčajných susedských rozhovoroch s mnohými obyvateľmi, mi je často ako kandidátovi na starostu obce kladená otázka, ktorá priamo súvisí s mojim volebným bilboardom. Na ňom je uvedené, že som HÁJIL práva Mariančanov ako občan, ako poslanec obecného zastupiteľstva a budem i ako starosta. Som pripravený, nezištne tak robiť i naďalej a to aj v tom prípade, že neuspejem v uchádzaní sa o Vašu širokú podporu pri kandidatúre na úrad starostu v našej obci.

V mnohých rozhovoroch som vysvetľoval moje principiálne postoje v časoch nedávno minulých a to pri ochrane práv konkrétnych osôb, teda i mojich spoluobčanov. Veľakrát som spoznal, dnes už svojich priateľov a sympatizantov, až v čase keď som sa živo zaujímal o ich problémy, krivdy či smutné skúsenosti so svojským výkonom práva a spravodlivosti bývalého starostu Radovana Juriku, ale aj teraz jeho úradujúceho zástupcu Marcela Porgesa.

Načo však len hovoriť? Držím sa hesla, že lepšie je raz vidieť ako 100-krát počuť...

Na jednom z posledných zasadnutí obecného zastupiteľstva obce v minulom období, tesne pred komunálnymi voľbami v jeseni 2014, bola prítomná i nestranná kamera Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR). Kamera snímala obraz i zvuk celého priebehu uvedeného rokovania na čele s bývalým, dnes už trestne stíhaným ex-starostom Radovanom Jurikom. A vďaka nej sú zachytené  postoje, na oboch stranách pomyslenej barikády.

V priložených krátkych videách máte príležitosť si overiť a presvedčiť sa o mojej snahe pomáhať, o mojom postoji k Vašim problémom a problémom Marianky. Máte možnosť si urobiť vlastné, nesprostredkované a nemanipulované závery.

Stále platí, HÁJIL som Vaše práva Mariančania, hoci som bol len obyčajný občan. Nemusel som, neviazala ma žiadna povinnosť. Ale ani vtedy mi nebolo a nie je mi ani teraz ľahostajné, čo sa  v obci dialo v minulosti, čo sa v nej deje v súčasnosti  a najmä čo sa bude v Marianke diať v budúcnosti.

O konflikte záujmov (členstve v orgánoch rôznych spoločností, neskončené v zákonom stanovenej lehote)

O čudnom predaji pozemku pána Skácela č.1

O čudnom rešpektovaní majetkového vlastníctva pri stavbe múru na pozemku p. Veselej č.1

O čudnom predaji pozemku pána Skácela č.2

O čudnom rešpektovaní majetkového vlastníctva pri stavbe múru na pozemku p. Veselej č.2

5 komentárov:

  1. Pán Jeačič, môžete mi povedať, kde sa ešte objavili zábery z nestraneho šotu TASR? Podľa mňa to bolo nafilmovan ma zakázku!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nahrávka bola distribuovaná na CD s letákom iného kandidáta minulé voľby 2014. Bola toho plná Marianka. Treba sa pýtať tam. Ospravedlňujem sa, ale lepšiu odpoveď nemám.

      Odstrániť
  2. Krasne pribehy hodne do obecnej kroniky.
    Jeden je uz stíhaný, keby ludia nečušali, tak by sme sa nestačili čudovat co si to vyvolená skupina v nasej dedine robí. Ludia to vsetko vedia a vidia, len pohodlnejsie je nestarat sa pokial sa ich to priamo netýka. Ale zachvilu, ked ich nezastavíme, tak sa to bude tykat každeho. Ale su aj takí co im to vyhovuje, tesia sa ked nejde o nich.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. 18,06 O čo ti ide? Chceš si pozrieť, čo sa tu v obci dialo, alebo ti vadí pravda o marianskom ex-vládcovi? Zožeň si kontakt na TASR, opýtaj sa tam ako to točili. Spomenieš si ešte na to, že bolo verejným tajomstvom, že v obci to nie je s kostolným poriadkom? Slávny odchod Juriku to len potvrdil.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Podstata neni vtom jako je to nafilmovane, dolezite je ze je to nieco, co jurika neututlal a pritom sa tvaril ako baránok. A to je podstatne. Pozri sa na sposoby juriku, co a jak robil.

    OdpovedaťOdstrániť