Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

utorok 14. októbra 2014

Múr na Budovateľskej pri Pírovom vršku. Ako jedná obec.

Je pekné, ako sa obec stará o opravu, nápravu, nové vybudovanie. Tak je to aj s opornými múrmi, ktoré pribudli v Marianke. Jeden na Štúrovej pod cintorínom, druhý na Budovateľskej pri Pírovom vršku.


Ale aj tie múry majú svoje ALE. Konkrétne ten na Budovateľskej. Začal sa budovať na konci prázdnin, v auguste. Ako sa patrí, mal by mať stavebné povolenie, ktoré je právoplatné.
Aspoň v tomto by nám obec mala ísť minimálne príkladom. Je tu ale to povestné ALE.

Obec vydala na oporný múrik stavebné povolenie. Majiteľ priľahlého pozemku, resp. pozemku, ktorý je viac ako priamo dotknutý, nakoľko stavba zasahuje priamo do jeho parcely. Dôvodom výstavby múrika je, že dňa 11.11.2013 podal JUDr. Radovan Jurika, bytom Marianka, na tunajší stavebný úrad (z rozhodnutia vyplýva, že podnet dal ako osoba, nie ako obec) podnet na nariadenie zabezpečovacích prác. V rámci uvedeného podnetu navrhovateľ v podstate uvádza, že na základe posudku autorizovaného statika (Ing. Martin Kresák, č. oprávnenia 4550*Z* 13), ktorý bol súčasťou predmetného podania je preukázané, že svah na Budovateľskej ulici v Marianke nachádzajúci sa na časti pozemkov parc. č.: 119 a 601/2, reg. "C" KN, k.ú.: Marianka, ktoré sú vo vlastníctve Anny Veselej a Rudolfa Ružičku priamo ohrozujú život, zdravie a majetok osôb pohybujúcich sa pod predmetným svahom po miestnej komunikácii - Budovateľská ulica. V zmysle uvedeného žiadal tunajší stavebný úrad a cestný správny orgán o bezodkladné nariadenie zabezpečovacích prác s určením lehoty na ich vykonanie a upozornenie na zodpovednosť pre prípad nerešpektovania nariadenia.

Na základe uvedeného podania vydal tunajší stavebný úrad dňa 27.01.2014 rozhodnutie č.j.: SÚ-2013/1470/BI, ktorým podl'a § 94 stavebného zákona a podl'a § 26 vyhl. č. 453/2000 Z.z., ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia stavebného zákona nariadil uvedeným vlastníkom, aby neodkladne a na vlastné náklady vykonali zabezpečovacie práce na predmetných pozemkoch a to vo forme vypracovania projektovej dokumentácie pre statické zabezpečenie svahu na predmetných pozemkoch. Táto dokumentácia mala byť následne predmetom stavebného konania.

Majitelia dotknutých pozemkov sa odvolali voči tomuto rozhodnutiu na Okresný úrad BA, a ten podrobne a v celom rozsahu preskúmal odvolaniami napadnuté rozhodnutie a dospel k záveru, že toto je potrebné v súlade s § 59, ods. 2 správneho poriadku zrušiť z dôvodu nezákonnosti. Rozhodnutie OÚ BA nadobudlo právoplatnosť 6.5.2014. Okresný úrad Bratislava uvádza, že z dikcie ustanovenia §94 stavebného zákona vyplýva, že nariadiť zabezpečovacie práce možno na stavbe, ak stavba svojim stavom ohrozuje život alebo zdravie osôb, prípadne značné majetkové alebo kultúrne hodnoty, a ak nie je nevyhnutné stavbu ihneď odstrániť. Rastlý terén - svah na Budovateľskej ulici v Marianke, ktorý vytvárajú predmetné pozemky nie je stavba a preto nemožno nariadiť zabezpečovacie práce na pozemku bez akýchkoľvek ďalších súvislostí.

Rozhodnutie Okresného úradu je na linku tu -> Rozhodnutie OU BA - Múr Budovateľská
Rozhodnutie obce Marianka o zastavení konania je tu -> Rozhodnutie o zastavení konania - Múr Budovateľská

Prečítajte si predmetné dokumenty a dostanete obraz o situácii.

Teraz zhrnutie:
11.11.2013  - podnet Radovana Juriku ako občana
27.1.2014 - rozhodnutie obce Marianka o nariadení zabezpečovacích prác vlastníkom predmetných pozemkov, vrátane vypracovania projektovej dokumentácie.
14.2.2014 - podanie odvolania vlastníkmi dotknutých pozemkov
24.4.2014 - rozhodnutie o zrušení rozhodnutia obce Marianka (právoplatnosť 6.5.2014)
10.6.2014 - rozhodnutie obce Marianka o zastavení konania o zabezpečení zabezpečovacích prác
august 2014 - výstavba múrika, nerešpektovanie rozhodnutia o zastavení konania na zabezpečovacie práce, podpísané Radovanom Jurikom ako starostom

Fakty:
27.1.2014 obec nariaďuje vypracovanie projektovej dokumentácie
3/2013 je dátum na projektovej dokumentácii, ktorú nechala vypracovať obec viď. dokumentácia  na linke tu -> Dokumentácia Oporne_mury_Budovatelska, súbory sú nahrané 17.10.2013.

Načo obec vydala rozhodnutie s nariadením vypracovania projektovej dokumentácie, keď už dávno predtým takýmto projektom disponovala? Ako starosta obce Radovan Jurika rešpektuje sebou vydané rozhodnutie (rozumej obec, podpísané jeho osobou) o zastavení konania, keď vzápätí múrik vystaví?

Toto je to rešpektovanie zákonov, o ktorých tu píšu alebo píše anonym v komentároch príspevkov.

Takto jedná obec, z pozície sily,  pod hrozbou pokuty. Dá obec pokutu tomu, kto tento múr postavil? Aj napriek zastaveniu konania!

Má takýto postoj Radovan Jurika aj k svahu na opačnej strane cesty? ALEbo mu ide len o túto konkrétnu stranu cesty?

Tých ALE je teda v tomto prípade dosť. Spýtajte sa Radovana Juriku na jeho rešpektovanie zákonov a ním vydaných rozhodnutí. Iste Vám rád odpovie, ALE....

50 komentárov:

  1. Tento príspevok presne opisuje realitu aká v obci je od začiatku starostovania JUDr., násilné a protiprávne chovanie, paragrafy ktoré platia len pre malých a slušných resp. kritikov režimu , tento človek pod rúškom verejnoprospešnosti porušuje zákony ako na bežiacom páse.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
  2. normalne nechapem, coho je tento clovek schopny...vie sa on pozriet do zrkadla? by som sa na jeho mieste radsej prepadol pod zem, ako sa ukazat v uliciach Marianky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bolo to dosť dávno keď jeden svah na ktorom bol plot takto padol, odbagrovali ho p.Jurikovi na hranici pozemku ked stavali verejnoprospešnú cestu na Tálkoch, čo sa mu nepačilo, ale na druhej strane na jeho podnet sa odbagrovať môže z cudzieho pozemku

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adriana Dolezalova17. októbra 2014 o 17:18

    Ano presne takto to funguje. Z mojho pozemku, bolo bez mojho vedomia odbagrovane tiez. Nikto sa nic nespytal, ani neoznamil, toboz nie, ze by poziadal... Jedneho krasneho dna som sa musela dohadovat s robotnikmi, ktory
    zacali bagrovat moj pozemok. Volala som policiu a zrazu prisiel aj p. Jurika a slubil, ze ak dovolim odbagrovat, tak cestu na tej strane neda, ale bude tam chodnik. Nemusim sem snad ani pisat, ze o par dni uz o nicom nevedel. Ked som na svojom pozemku nasadila tuje, aby mi cestu nenalepili na plot /a pre tych, co tu budu hovorit, ze kazdy ma dat na cestu len info - 160 m2 z mojho pozemku je vyuzivanych ako verejna komunikacia/ este sa snazil verejne ma zosmiesnit na web stranke Marianky. V decembri 2013 som poslala doporuceny list p. Jurikovi, co mieni robit s tym, aby dokoncil to co zdevastoval, ale do dnesneho dna mi nedosla ziadna odpoved. Preco nie je napriklad web stranka otvorena, ako tento blog, aby sa nepisalo len jednostranne, ale aby si obcan mohol chanit svoje meno ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážená pani Doležalová vitajte na palube - premostíme z Vašej poslednej vety : webova stránka nemôže byť otvorená , ako tento blog pretože riadenie obce posledných období bolo založené na NEINFORMOVANOSTI občanov . Nepáčil sa nám socializmus ale dnes žijeme jeho rafinovanejší hybrid .Čo webová stránka otvorená keď nemôže byť ani elektronická tabuľa ktorá je v oveľa menších obciach bežná .Neinformovanosť občanov = menej problémov pre štatutárov . Kým to niekto stihne zistiť už to máme čo sme chceli a potom sa Fantomasovi smeje .Dúfajme že Vám sa to podarí zmeniť.

      Odstrániť
    2. Pani Doležalová. To ste ešte nežiadali minimálne o verejné ospravedlnenie sa pána starostu? Asi máte iné, dôležitejšie starosti. Veď Vy ste si bránili svoje vlastné, voči besohľadnosti pána starostu a to on nemá rád. Pošpinil Vás na stránke obce. Som presvedčený, keby bol normálny slušný človek, tak sa k veci postavíte inak.

      Odstrániť
    3. Takto nasilne sa tu robi vsetko. Hlavne ze LENON Dr. Intriga rozdava pokuty a sam nie je bez viny! Spytajte sa jeho zamestnankyne a jeho privrzenkyne Papayovej, ako ich v vytopilo, ako im dvihol cestu na Sturovej o dobrych 40cm oproti povodnemu planu (pozrite su muriky ake boli a kde su ich muriky pri tejto ceste teraz). A pan Čačko, tomu kvoli Dr. Intrigovi vytopilo celu pivnicu, lebo cela zatacka aj s potokom pri Polnej je zle urobena a Cacko mal pri tom lejaku plnu pivnicu vody.

      Odstrániť
    4. VEREJNÉ OSPRAVEDLNENIE od starostu alebo poslancov alebo stavebnej komisie ? Myslíte že niekto z nich má v svojom slovníku slovo PREPÁČTE ? Veď tým by priznali chybu . Oni všetci hrajú na to že majú pravdu a Vy sa mýlite a ešte lepšie Vás zavádzajú /odpútavajú od skutočného problému.

      Odstrániť
    5. To že tu boli takmer všetky stavby " šité horúcou ihlou" a v mnohých prípadoch bez projektov len naznačuje že v budúcnosti bude takýchto prípadov vytápania aj v iných lokalitách viac . To čo pre právnika vo veci stavieb stačí akoby v realnom živote nefungovalo. Ale kde boli vtedy odborníci v tejto veci ? Veď je tu na to stavebná komisia plná odborníkov ktorí sa hlásili že túto prácu chcú pre obec robiť . Ak sa tomu nevenovali prečo nežiadali o odchod z komisie a boli by nahradení niekým iným ?

      Odstrániť
    6. Všetky komunikácie v obci viac-menej sú na súkromných pozemkoch!! To všetci si máme vysadiť tuje na svojich pozemkoch?

      Odstrániť
    7. To je tiež pravda. Mnoho ľudí si stavali domy po súkromných cestách iných .Stavebníci o tom ani nevedeli a nikto z vlastníkov im nič nepovedal .Trvalo to roky . Preto sa im aspoň touto cestou chcú stavebníci poďakovať a ospravedlniť za to že si nepýtali povolenie .

      Ja myslím a opravte ma ak to tak nie je že viac menej všetci by radi súkromné cesty darovali bez problémov veď aj tak vačšina z nich je používaná verejne ale bolo to potrebné možno niekoľko krát starostom alebo niekým povereným vysvetliť prečo sa nemusia báť dôsledkov , dohodnúť sa na kompromisoch ,ukázať projekty bez tlaku a aj projekty dodržať lenže na to nebol čas/a mal byť / ale hlavne posledné cca dva -tri roky ľudia prestali veriť že ich starosta nedobehne.Tam je komunikácia ťažká .

      Odstrániť
    8. Mylím, že je to veľmi dobry napad s tymi tujami, treba sadiť zeleň, lebo v poslednej dobe sa všetko, čo ma niečo spoločné so zeleňou, alebo prirodou v našej obci devastuje. Kto chce mať vo svojom okolí betón, nech sa presťahuje do Petržalky

      Odstrániť
    9. Zabudli ste spomenúť - že za ten pás ste pýtali od obce finančnú kompenzáciu. Alebo sa mýlim?

      Odstrániť
    10. Ak pytali uhradu za pozemok, je to OK. Ty by si dal nieco obci zadarmo? Daj k dispozicii obci svoj dom zadarmo v prospech seniorov, aby sa mali kde stretavat, a potom budes KING.

      Odstrániť
    11. to znamená, že všetci si máme pýtať úhradu za pozemky, ktoré sú pod komunikáciami? to by sa obec nedoplatila, resp. všetky financie by išli na tieto úhrady! kde by bol potom rozvoj?

      Odstrániť
  5. Obyvatelia Jelšovej a Čerešňovej ulice si museli s pozemkom kúpiť cestu za 100000 SKK od developera, na konci ulice si osadili rampu aby ju užívali len tí čo zaplatili, no a jedného dňa hádajte kto prišiel a rampu odmontoval vo verejnom záujme, tiež sa nikoho slušne nespýtal.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zabudli ste spomenut, ze s navrhom na odstranenie rampy prisiel p. Gasparovic, ktoremu sa nepacilo, ze auta v tom case jazdili okolo jeho domu a tak dal navrh na odstranenie rampy, k rampe bolo mozne sa dostat len po sukromnom pozemku, ktory nikdy cestou nebol a nebude, napriek tomu, hadajte kto prisiel s prikazom, ze auta tade jazdit budu?

      Odstrániť
    2. Takže pán Gasparovič sa naozaj prejavil ako verejnoprospešný poslanec, ktorému išlo o svoje osobné záujmy, aspoň vieme kto kandiduje na starostu a poslanca, a prečo nechcel mať dopravu pri dome? veď to bolo len dočasné, iní obyvatelia ju mohli mať?

      Odstrániť
    3. NO TO JE TA OBCIANSKA SOLIDARITA NA KTORU VYZYVAL STAROSTA VO SVOJOM PRISPEVKU NA STRANKE MARIANKY OBYVATELOV CERESNOVEJ A JELSOVEJ

      Odstrániť
    4. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    5. Vážení anonymovia! Najprv si zistite, kde bývam a aký vzťah má Podhájska ulica k rampe na Čerešňovej ulici. Ten návrh som predniesol, ale vo väzbe na zápchy na Pírovom vršku počas rekonštrukcie Štúrovej ulice a Južná cesta nebola prejazdná. Takto vznikajú fámy!
      Palo Gašparovič

      Odstrániť
    6. no praveze byvate na Podhajskej, cez Podhajsku sa vsetko valilo popri vasom dome z ulic od Bystrickej, z Talok aj hornej casti Sturovej

      Odstrániť
    7. Vážený anonym! Kam sa tie autá valili? Na Karpatskú ulicu? Ozaj nemáte o tom ani páru. Ešte raz si pozrite mapu Marianky alebo sa prejdite po Marianke, aby ste vedeli kde bývate, pretože si myslím, že v Marianke nie!
      Palo Gašparovič

      Odstrániť
    8. valili sa cez Podhajsku smerom hore na Potočnú a potom dole Potočnou na Pírov vŕšok a odtiaľ presne ako píšete na Karpatskú, križovatka pri Floriankovi sa prerábala a napájala sa kanalizácia v jednej časti Budovateľskej

      Odstrániť
    9. A aký to má súvis s rampou na Čerešňovej ulici? V tej dobe, o ktorej hovoríte, by sa tieto autá na Karpatskú cez Čerešňovú nedostali, keďže sa križovatka pri Floriánku prerábala (ako tvrdíte)! Vysvetlite mi, ako by mi pomohlo odstránenie rampy.
      Palo Gašparovič

      Odstrániť
    10. Pan Gasparovic , seriozne vysvetlite preco ste kandidovali na starostu , ked ste nic nepredstavili ako program . Len ste zo seba urobili gaspara , jurikovho gaspara , pretoze teraz ste vysmiaty na jeho plagate s nazvom SEDEM STATOCNYCH alebo ako SEDEM TRPASLIKOV . To ste fakt myslel vazne s tou kandidaturou ? Aj s DJ Kovacom ? O co ste sa pokusali svojou kandidaturou ? Na plagate s jurikom vyzerate ako najlepsi kamarati v dedine , ktory idu do volieb ako tym . My vieme , ze uz tu 4 roky hrate jeho hru/divadielko (jurikovu) , aj v komisii aj v zastupitelstve ste kopali za neho resp. pre neho ste mali zaslepene oci . Co ste si vlastne chceli dokazat ? Ste GASPARovic , aj s KOVACom . Obycajny sasovia jurikovy . Sranda aka paralela s prezidentmi . Aj ten ujo tam bol ficov GASPAR . Stary ujo . Ako ste vy jurikov . Aj vam tak mozno zacnu hovorit . Teraz seriozne odpovedzte ako na tie rampy . Vopred dakujem za odpoved . Jozef Brodsky .

      Odstrániť
    11. Vážený pán Brodský (ak je to Vaše skutočné meno)! Prečítajte si Predvolebný Mariatál, tam sa všetko dozviete!
      Palo Gašparovič

      Odstrániť
    12. no ked Vam nedochadza ze rampa na Ceresnovej znamenala ze vsetko od tej rampy nemalo kam ist von z dediny, jedine smerom hore, teda Bystricka, Talky a horna Sturova cez Podhajsku /teda okolo Vaseho domu/ a Potocnu na Pirak a na Karpatsku, tak sorry ze Vam to nedochadza,asi ste tu nezili ked nechaoete, Vas volebny program na poslanca je tiez zaujimavy s jednosmernenim ulic v Marianke

      Odstrániť
  6. V prípade Jelšovej a Čerešňovej si v podstate účastníci sporu obliekli tričká, a bolo vidno kto s kým proti komu kope.
    IS Marianka, ktorá od obyvateľov povyberala peniaze na cestu, zrazu po nejakej dohode so starostom, spätne skolaudovala cestné teleso nie v prospech obyvateľov ale na svoje meno a to pekne tak, že dátum bol viac ako 3 roky antidatovaný, takže uplynula možnosť sa odvolať. Po tomto "vtipnom" spatnom kolaudačnom rozhodnutí, kedy sa majiteľom cesty stala IS Marianka, spravil starosta dohodu s IS Marianka dohodu o prevode cestného telesa na obec.
    No a tým pádom sa zrazu rampa stala objektom na obecnej ceste a nie súkromnej.
    Takže ju dal starosta odmontovať a naviac pokutoval vlastníkov rampy.
    Výsledkom bolo to, že si starosta mohol presmerovať dopravu cez fakticky cudzie cestu bez súhlasu obyvateľov, ktorí sa pekne zo svojich peňazí na túto lumpárinu poskladali.
    A čo je na tom najhoršie ? Jednoducho podvodné konanie kde sa starosta dohodol na protiprávnom postupe s developerom a doplatili na to obyvatelia Marianky, ako je to už v lokalitách vypalovaných IS Mariankou bežné s požehnaním 3 posledných starostov.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A to ten istý developer sa dohodol na podvode so starostom a teraz kandiduje za poslanca ?

      Odstrániť
    2. Rado J. kde si ? Napíš ktorý developer to bol .

      Odstrániť
    3. Peter Hason, IS-Marianka, toto je verejne zname, nemusi to sem davat Rado ci kto...

      Odstrániť
    4. Chceli ste si sami komunikácie udržiavať a starať sa o ne?

      Odstrániť
  7. Hason a Miskoci, to su tie mena, co hladate, prachy maju pozicane od ceverku, s ktorym je ako s fyzickou osobou podpisana zmluva na vystavbu Juznej cesty
    sa zamyslite, naco by hason a spol. darovali obci za 1 Eur cestu, ktora ma obrovsku hodnotu? Po prve, najprv treba povedat, ze do katastra ju zapisali podvodom, aj kolaudacia bola antidatovana, ked bol na to JUDr. Intriga upozorneny, tak habkal, ako vzdy, ked nema argumenty a nic neurobil a preco nic neurobil? No, ze by za to nieco ziskal sukromne? iste to je jednanie p. Hasona, ktory sa tu s Miskocim hra na dobrodinca, ktory chcu obci a jej obyvatelom len sluzit. v skutocnosti, im nikdy o obyvatelov neslo, hoci to casto a tak radi spominaju a kuk...uz nam tu stoja domy na plyne, pozemky pod nimi dostali darom od obyvatelov, ktory im ich v dobrom vedomi darovali, lebo sa tam stavat tak ci tak nemoze, napriek tomu domy stoja....kto dal stavebko? Bolgac...a kto da kolaudaciu...este ju nik nedal...ale dockajte casu...bude to JUDr. Intriga a viete preco? Pretoze jeden z tych domov patri jemu...ako dar za sluzby....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
  8. Potesila ma reakcia "neznameho" na stav Sturovej ulice a na nasledky po vydatnejsich dazdoch a burkach. Som zvedava, kedy sa tento stav zmeni a pan starosta si uvedomi, ake skody napachal.Ci by takto riesil aj cestu okolo svojho domu a domov svojich spriaznenych dusi. Ja len pevne verim, ze sa mu to raz vrati a aj jeho privrzencom (chcela som to trefnejsie pomenovat, ale nechcem byt vulgarna). Bohuzial, je tu este stale vela zaslepenych ludi, ktori su rozhodnuti volit ho. Az raz......

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môžte konkretizovať aké škody boli spáchané? Ja som totiž nijaké nevidel a chodím tade každý deň.

      Odstrániť
  9. Bud chodite so zaviazanymi ocami, alebo starosta je vas svetly vzor. Tu ide o povodne a s tym suvisiaca vystavba chodnikov, ktore su na niektorych miestach zbytocne siroke, vraj kvoli kocikom pre dvojcata, nedorobene priestory po vystavbe chodnikov, vjazdy do dvorov, ktore boli slubene urobit podla uz vystavanych domov. Taktiez mriezka, do ktorej steka voda pri dazdoch mala byt posunuta vyssie, zostalo len pri sluboch. A budeme cakat, az sa zasa spusti dazd a napacha take iste skody? Bola by som zvedava v akej lokalite byvate, urcite v noci kludne spite ked vonku leje. Urcite ste nevideli ani skody, ktore tu boli spomenute, pretoze to nebolo na ulici, ale vo dvoroch a v pivniciach, ci v garazach.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takže nie zlou komunikáciou, ale vás vytopilo z potoka, ktorý prechádza vašimi pozemkami a je neudržiavaný, resp. prehradzovaný môstikami!!!!!!!!!

      Odstrániť
  10. Ach boze, tato cela diskusia je tak trapna, ja by som bol zvedavy, ako by vam to vsetko vybudoval pan Jelacic, alebo pan Brrestovansky. Vsetko co sa urobi je zle samozrejme, ale vsak kazdy jeden z vas moze prilozit ruku k dielu. To nie je len mudrovat. Taky mudry sme vsetci.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to nie je o trapnej diskusii, ale o tom ze vsetko je stavane nezodpovedne, dobrodruzne, nepremyslene a hlavne tak ze aby bolo postavene do konca volebneho obdobia, nehovoriac o pamatnych tabulkach, a o tom aby bolo co na dat stranku marianky pred a po, fakt je ze Jurika postavil vela, akurat to ako to postavil asi jeho sympatizantov nezaujima a vidia len ze nieco urobil na rozdiel od svojich predchodcov, Juriikov problem je ze si mysli ze vie vsetko najlepsie, ze je arogatny, klame a je nema moralku, keby mal moralku nebolo by mu lahostajne co sposobuje svojim dobrodruznym konanim obyvatelom obce, neviem ake pravne kroky by podnikal keby niekto jemu vytopil pivnicu, pripadne zdvihol cestu o pol metra ze by da do garaze autom nedostal

      Odstrániť
    2. 1. pravopis tu nic nehovori? mudri sme vsetci je s makkym I, toto hovori o autorovi.
      2. ked tu je trapna diskusia, naco sem chodis? naco to tu citas? chod na pravoazakon.sk a vytesuj sa. Jelacic, ci Brestovansky neboli este starostovia ani poslanci, hodnotit ich mozes az potom, nehadz flintu do zita. Ten tvoj budovatel zdaleka nie je svaty.
      3. Ludia uz ruku k dielu prilozili, Dr.Intriga im zabral pozemky a vystaval na nich chodniky, muriky, pripadne im chcel na ich pozemok umiestnit elektricky stlp. Ze pan Jurika, zodpovedzte toto s priamym pohladom ludom do oci, ktorych ste poskodili. Aj obecna tabula na krizovatke Karpatska-Sturova je na sukromnom...a nedohodli ste sa s majitelom, ale dali ste mu to tam, takto nepriamo uz vela ludi prilozilo ruku k dielu. Niektory sem napisal, ze ak ty das svoj dom k dispozicii seniorom v obci na ich stretnntia, budes vyhlaseny za miestneho KINGA. Toto nechcem urazat, len citujem iny komentar.
      4. Jurika si opravuje cestu Sturova pri cintorine pre seba, aby sa dostal so autom patriace
      im AK jurika@keltos domov teda do domu nepriacemu jemu ale niekomu inemu. Preco takto pekne doteraz neopravil Bystricku ulicu, aj tam robili kanalizaciu. My sme tam nejaki menej rovni ludia?

      Odstrániť
    3. Sú aj takí ktorí sa pokúsili priložiť ruku k dielu a neboli akceptovaní.
      Čo oči nevidia srdce nebolí.

      Odstrániť
    4. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
  11. Ja dúfam že veľké budovateľské obdobie už má táto obec za sebou a teraz by malo prísť iné obdobie .
    Prossííím ! Návrat k slušnosti a zodpovednosti bez vlastného prospechárstva a aby sme nemuseli klopať na dvere akýchkoľvek televízíí . Chceme kľud . Takže nechcime od budúceho starostu ktokoľvek to bude aby mal veľké budovateľské plány . My tu nechceme byť používaní na súťaže KTO VYBUDUJE NAJVIAC A V ČO V NAJKRATŠOM ČASE ZA NAJVIAC PEŇAZÍ" na toto ani súčasný ani minulí starostovia nedostali od nás volebný hlas .Starosta má chrániť ľudí a nie naopak. Starosta má byť vzorom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    2. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť
    3. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

      Odstrániť