Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

štvrtok 10. marca 2016

Kto je Marcel Porges, že toto vystrája (a zneužíva svoju funkciu) časť 2.

Žiaľ, opäť sa potvrdili moje slová o drzosti, arogantnosti Marcela Porgesa, o jeho zneužívaní obecného webu a tým aj rozosielaného hromadného mailingu, pozri príspevok z 8.3.2016 na linke tu ->Kto je Marcel Porges, že toto vystrája (a zneužíva svoju funkciu)

Marcel Porges si svojvoľne dovolil umiestniť na internetovú stránku Marianky súkromnú korenšpondenciu, korešpondenciu medzi ním (Marcelom Porgesom) a poslancom OZ Jozefom Brestovanským. Podotýkam, že úplne obišiel akýkoľvek súhlas na zverejnenie ich komunikácie od poslanca Brestovanského. Poslanec Brestovanský mu položil pár otázok ohľadom časopisu Mariatál a redakčnej rady. Marcel Porges (alebo niekto iný?) vypracoval odpovede, ktoré spolu s otázkami p. Brestovanského umiestnil na www.marianka.sk a samozrejme aj do mailingu.

Porgesova správa obecného webu oprávňuje podozrenia znežitia právnomoci verejného činiteľa. Na obecnú stránku umiestňuje len to, čo uzná za vhodné, čím manipuluje mienku čitateľa. Či už ide o informáciu podanú obecným webom alebo hromadným mailom, v oboch možno nájsť informácie, ktoré môžu manipulovať náhľad každého z nás.

Z môjho pohľadu sa nie všetky dôležité informácie dostanú na obecný web. Informácie tu umiestňované prechádzajú “cenzúrou” a zverejnené sú len informácie, ktoré Marcel Porges považuje sa dôležité. V každom prípade sa z webu vytráca objektívnosť, ktorá je pri tvorení si názoru na tú ktorú vec, veľmi dôležitá. Napríklad obyvatelia starej časti Marianky by určite radi privítali informácie o kolaudácii splaškovej kanalizácie, či už kanalizácie na Bystrickej ulici alebo veľkej kanalizácie t.j. za Eurofondy. Podobne by pre nich bola iste užitočná a zaujímavá aj informácia ohľadne kolaudačného rozhodnutia, voči ktorému sa spoločnosť VMBB s.r.o., inými slovami Stanislav Kušpál, odvolala.

Stanislav Kušpál je osoba po Marianke známa svojim nie práve korektným správaním a jednaním.

Marcel Porges si však neplní svoje povinnosti vyplývajúce z funkcie, ktorú momentálne zastáva.

Podľa vzoru dotazníka Marcela Porgesa:

Skutkový stav:
Na poslednom zasadnutí OZ v decembri 2015 sme, poslanec Jozef Brestovanský a ja, zastupujúcemu starostovi Marcelovi Porgesovi dali písomnú interpeláciu, na ktorú mal písomne odpovedať. Myslíte, že prišla nejaká odpoveď?

Podľa vzoru Marcela Porgesa Vám ponúkam Vám dva názory:
a) áno, prišla v lehote do 30 dní (podľa Rokovacieho poriadku, časť IV., §12 ods.3),
b) nie neprišla, aj napriek písomnej urgencii, čím Marcel Porges porušil Rokovací poriadok.
Pričom si čitateľ môže jasne definovať svoj vlastný postoj, podstatne odlišný od prezentovaných návrhov.

Na záver:
Podľa môjho názoru Marcel Porges si neplní svoje povinnosti, zneužíva svoje postavenie, možnosti a právomoci a navyše ovplyvňuje konanie Stavebného úradu, presne ako trestne stíhaný ex-starosta Radovan Jurika.

4 komentáre:

  1. Pane Bože. Nech mi Pán Boh odpustí, že ho beriem do úst pri reakcii na osobu pána Porgesa. Pri tom, čo sa dozvedám na webe obce, sa nedá reagovať slušne, vôbec nie kresťanskými zásadami. Treba použiť na veľkú dieru, veľkú záplatu.

    Obrátiť sa na "Vážených obyvateľov" a odpovedať poslancovi Brestovanskému tak, ako ste to na webe obce urobil Vy pán Porges, je absolútne neprípustné.
    Pán Porges, máte Vy vôbec chrbtovú kosť? Prepáčte takúto otázku, ale iná sa tu nedá použiť.
    Chápem pri Vašej osobe (a Vasích súputníkoch) obavu, že môžete stratiť moc v obci, ktorú ste celá Vaša partia už dostatočne ukázali. Vychádza mi to jasne: bojíte sa Jelačiča ako čert kríža. Robíte všetky možné špinavosti, aby sa nestal starostom. Je to jediný človek, ktorý priniesol v tomto Jurikovskom svinstve svoju kožu na trh a ktorý v našej obci môže zabezpečiť ľudskosť a bezúplatnosť.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pán Jelačič,
    fandím vám a želal by som si vás ako starostu Marianky. Poznáte bolestivé stránky obce a viete na problémy fundovane upozorniť. Je to tá ľahšia pozícia. Čo však bude, ak bude treba tvoriť? Ste schopný problémy riešiť tvorivo a v prospech občanov? Ak áno, tak prečo sa vám nepáči úvodník pána Porgesa? Veď na ním kladené otázky odpovedzte poctivo a nenechajte sa rozhodiť pochybnosťami, či má, alebo nemá na ne právo. Váš názor by určiťe vašich voličov potešil a zabodovali by ste u nich. Ak si trúfate na úrad starostu v Marianke, tak by ste predsa nemali mať problém vyjadriť svoj názor na tieto problémy, ktoré zaujímaju aj ľudí v dotknutých lokalitách. Určite ich budete musieť riešiť ako starosta. Mňa osobne zaujímajú minimálne tri otázky položené pánom Porgesom a to bez ohľadu na to, čo si o ňom myslím. Je to ako domáca úloha v škole a hodnotiť vás budú voliči. Tak trúfate si, alebo nie?
    Držím vám palce, aby ste to zvládli a posunuli sa z pozície kritika do pozície tvorivého, poctivého pracovitého a obľúbeného starostu obce, ktorému je najsvätejšou povinnosťou služba občanom.
    Prajem vám úspech vo voľbách.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milý Anonym,

      Bez urážky. Pri takto formulovanom komentári by stálo za to sa podpísať. Tu je moja odpoveď.
      Ku komentáru:
      Marcel Porges sa snaží manipulovať mienkou občanov. Ak má záujem o nejaké okruhy tém, mal Marcel Porges kandidovať a nie vymýšľať témy. Ak by to myslel s angažovaním sa do kampane úprimne, mal by podporiť niektorého konkrétneho kandidáta, alebo naozaj, sám kandidovať. Prostredníctvom tohto kandidáta by mohol svoje myšlienky a nápady verejne prezentovať. Ale veď všetci vieme, do ktorého košiara Marcel Porges patrí. V ďalšom je to slovo MY. Za koho Marcel Porges hovorí MY? Chceli by SME dať priestor...Marcel Porges s nikým z redakčnej rady toto nekonzultoval, teda redakčná rada nedostala od neho žiadny email s touto požiadavkou. Konal sám od seba. Nechcem ako člen redakčnej rady vidieť príspevky iných kandidátov, ako to on napísal v odpovedi na list, ktorý zase uverejnil na webe obce a rozoslal majlom. Jedná sa o schválenie štruktúry, tém v Mariatáli, nie o cenzúru. Takto by ja som určite neklesol.

      Áno som kritikom, lebo dosiaľ si tu nikto nedovolil tak otvorene kritizovať trestne stíhaného ex-starostu Radovana Juriku, za to, čo aj on vyvádzal v našej obci. Mal som tú odvahu sa takto postaviť a kritizovať. Za to sa mi Radovan Jurika odvďačil nečinnosťou v konaní pri mojom stavebnom povolení. A taktiež tak koná Marcel Porges, kde stavebný úrad za 4 mesiace jeho „starostovania“ neurobil ani čiarku. Toľko len k mojej odmene od Marcela Porgesa a Radovana Juriku za kritický postoj. To je pre nich typické.

      K Vašim otázkam:

      Sú tam niektoré témy, s ktorými si myslím, že si viem poradiť, avšak konkrétne detaily, ako by som to prípadne riešil by som nechal až na obdobie môjho prípadného zvolenia:

      Tálky, Kraciny – prečo Marcel Porges namaľoval cestu cez môj pozemok, keď má územný plán obce s cestou okolo môjho pozemku? On to vie, ale... „lebo medveď“. Riešenie mám, ale to neskôr...
      Športový areál - ....
      Zelená plocha - ....
      Mariánske údolie - ....
      Zmena územného plánu - ....
      atď

      Nemá zmysel sem písať odpovede, len by som sa chytil do siete, ktorú Marcel Porges aj so svojím tieňom (alebo Marcel Porges je niekoho tieň?) vymyslel, napísal a rozoslal cez obecné komunikačné prostriedky. Ak chce Marcel Porges niečo aktívne robiť, nech si založí blog alebo inak, ale nech na to nezneužíva obecnú web stránku.
      Témy v Marianke nie sú len o výstavbe. Sú aj o inom.

      Odpoveď na Vašu poslednú otázku: ÁNO trúfam si, preto som si podal tú kandidatúru. Mám manažérske skúsenosti v medzinárodných firmách, kde sa nerobili malé obraty, bolo tam veľa ľudí.

      Na záver mojej odpovede: Ja som svoj program mal už predchádzajúce voľby, s aktualizáciou ho zverejním, či už tu na blogu alebo cez Mariatál, prípadne do poštových schránok vo forme buletinu. Prípadne Vás rád uvítam na niektorom stretnutí, ktoré určite budem mať.

      S ľuďmi treba komunikovať, byť otvorený, hľadať riešenia v prospech jej ľudí a obce, naslúchať, poradiť im a nechať si poradiť, postaviť sa za nich. Nie len za záujmové skupiny a za jednotlivcov. Marianka musí hrať dokopy.

      SLUŠNE A FÉROVO.

      Odstrániť
  3. Pán anonym 15.3./0:01. V zásade s Vami suhlasím, je však treba si uvedomit podstatu - ako sa to celé deje, - vysvetľuje to pán Jelacič.
    Ked som si prečital ten úvodnik, co chce dat ten Porges do marianskych novin, tak ma len utvrdil, ze je to mazany falosny človek, ktorý nemá zábrany urobit barzjaky podvod .Urcite s ním este furt pracuje jurika. Jako keby mu vypadol z vrecka kengure. Jedna a tá istá podoba s tou istou krvou - možno vodou.

    OdpovedaťOdstrániť