Záujemcom o automatické zasielanie notifikácií o nových príspevkoch

Ak máte záujem o automatické odoberanie emailov o nových príspevkoch, tak sa zaregistrujte v políčku v ľavej lište

Stránky

piatok 7. novembra 2014

Odstúpenie od kandidatúry na starostu

Dnešného dňa som sa rozhodol odstúpiť z kandidatúry na starostu obce Marianka. Rozhodnutie to nebolo ľahké, lebo som si získal dôveru ľudí, s ktorými som sa počas poslednej doby aktívne rozprával.

O svojej kandidatúre na starostu som rozmýšlal už od jari, hneval a hnevá ma stav vecí verejných v tejto obci. Tento blog som začal písať už pred vyše rokom a pol, najprv len
o developeroch babrákoch tu v lokalite Tálky. Nasledovali príspevky o Južnej ceste, výrube v Panskom lese, o petícii „Za lepšiu Marianku“. Neskôr už kritické články na výkon funkcie terajšieho starostu obce.

Účelom blogu bolo informovať občanov Marianky , ale aj iných o dianí v Marianke, o činnosti samosprávy teda obce a hlavne jej najvyššieho predstaviteľa – starostu. Chcel som ľudom otvoriť oči. Myslím, že sa mi to podarilo, ale hlavný výsledok, či to vyšlo, uvidíme vo volebný deň.

Chodil som pri zbieraní podpisov na kandidatúru po obci, rozprával sa s ľudmi, obyvateľmi, čo bývajú, obyvateľmi, čo by chceli bývaťĽudia hovorili o svojich lokálnych problémoch, ale aj o všeobecných. Pozorne som načúval. Veľa vecí z toho prešlo do môjho programu na starostu.

Dnes je však situácia iná. Z piatich kandidátov sme zostali traja. Terajší starosta, ja a kandidát, ktorý chce vrátiť slušnosť a úctu starostovaniu v Marianke. Keď sa to spočíta: dvaja proti jednému terajšiemu.

Na rad prichádza jednoduchá matematika. Aby sa netrieštili hlasy ľudí, ktorí chcú zmenu na starostovskej stoličke medzi dvoch protikandidátov k Radovanovi Jurikovi, ja odstupujem zo svojej kandidatúry v prospech zmeny k lepšiemu, v prospech vrátenia úcty a slušnosti starostovaniu. Dúfam, že ľudia to pochopia a hlas, ktorý chceli dať mne, nedajú terajšiemu starostovi Radovanovi Jurikovi. To by bol krok späť k tomu, čo je tu dnes a čo tu bolo predchádzajúce najmenej 4 roky.

Ospravedlňujem sa občanom, ktorí mi držali palce na tejto ceste, Chcel som im otvoriť a nielen im, oči. To sa mi podarilo, nepriamo je to uvedené aj vo volebnom letáčiku Radovana Juriku. Myslím, že terajší starosta pochopil, že si musí dávať väčší pozor na svoje konanie. Veľmi ma mrzí, že to je starosta, ktorý v Mariatáli 2/2010 (link) vyhlásil: „Som nezávislý finančne, rovnako som nezávislý od developerov ako aj od rodinných vzťahov v obci. Moje rozhodnutia preto nebudú zaťažené žiadnymi záujmami okrem záujmu obce a jej obyvateľov“. Vyhlásil tiež : „Obecný úrad je tu na to, aby slúžil obyvateľom obce, aby občania dostali odpoveď na svoje písomné podnety v zákonných lehotách. Sprehľadním a sprístupním verejnej kontrole vydávanie stavebných povolení a uzatváranie zmlúv za obec.“ Prečítajte si tento starý Mariatál 2/2010 (linka zhodnoťte to, čo terajší starosta sľuboval. Urobte mu volebný odpočet.

Ostávam ako kandidát na poslanca miestneho zastupiteľstva, chcem starostu a hospodárenie obce kontrolovať. Dajte mi svoju dôveru a hlas ako kandidátovi na poslanca. Blog neskončí voľbami, bude pokračovať.


Chcem Vám ukázať, že veci sa dajú meniť, a práve teraz je prišiel  čas, keď spoločnými silami zmenu vieme urobiť.

39 komentárov:

  1. Myslim, že je to rozumné rozhodnutie a aj vysvetlenie. Držím palce a verím, že do zastupiteľstva sa dostanete a budete dobrým strážcom obecných rozhodnutí. Prajem veľa voličov!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pán Jelačič. Veľmi Vám ďakujem za Váš blog, ktorý otvoril ľuďom oči, nie ste ten kto trepe, ale podloženými faktami ste ukázali realitu. Zabralo Vám to iste dosť času, verte, nebol to čas zbytočný. Toto Vaše rozhodnutie ukazuje na Váš čistý charakter, že nebolo Vašou prioritou "starostovanie", ale snaha o zmenu, o odstránenie špiny na poste terajšieho starostu a niektorých poslancov - hlavne pánov Kráľa a Gašparoviča. Držím Vám palec a verím v zdraví úsudok mariančanov pri krúžkovaní Vášho mena na poslanca ( ja určite aj ďalšieho kandidáta na poslanca, ako ho poznám čestného človeka - Vášho otca ). Ešte raz veľká vďaka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážený pán Brodský (ak je to Vaše skutočné meno) alebo p.Jelačič ml.! Ďakujem za reklamu!
      Palo Gašparovič

      Odstrániť
    2. Samozrejme! Preč s Jurikom, Kráľom, Gašparovičom a Porgesom!!! Preč s nimi! Ľudia spamätajte sa!

      Mariančan

      Odstrániť
    3. Pan Jelačič ml., pokiaľ viem, tak ste chcel byť objektívny a zrazu sebakritika je fuč. Prečo ste sa vzdal až teraz? Nebodaj ste čakal do chvíle, kým Vám niečo sľúbili? Pokojne si ďalej zverejňujte iba príspevky od svojich zaslepených prajníkov, ak ovšem nepíšete tie samochvály sám.

      Odstrániť
    4. Ešte pridám Dubovského a Bubniča.

      Odstrániť
    5. Si super hráč! Len ich pridaj a krúžkuj:

      Dubovský má č. 1 na starostu a č. 4 na poslanca
      Bubnič má č. 2 na poslanca

      Odstrániť
    6. Pridávam sa k 17:34 a volím Jelačičovcov.

      Odstrániť
    7. Píšeš a odpovedáš si sám sebe.

      Odstrániť
    8. Len sem davam moju reakciu na komentar v prispevku o Zbernom dvore:

      Ako vidim ja odstupenie dvoch kandidatov predo mnou? Dovody odstupenia uvedenych kandidatov Gasparovica a Kovaca su vo volebnom Mariatali. Obaja pisu, ze ich k tomu viedla kandidatura Juriku. Preco neodstupili hned, ked sa podavali kandidacne listiny? Preco cakali vyse mesiaca? Aby mohli do Mariatalu, casti urcenej na prezentaciu kandidatov na starostu, napisat odporucanie na Juriku, takto to citam ja. Chceli tam umiestnit toto odporucanie a obecny cenzor Mariatalu Porges a Jurika to tam aj odsuhlasili. Preco cenzori? Pretoze ako vybor peticie "Za lepsiu Marianku" sme chceli uverejnit v Mariatali odpoved na starostovu reakciu na tuto aj ine peticie nielen v Mariatali, ale aj na webe, a redakcna rada/starosta sa neunuvala tuto odpoved/reakciu uverejnit. O tom je demokracia v Mariatali. Viac o tom sa docitate v prispevku o Peticii a reakcii starostu. My smer chceli clanok, Porges s Jurikom a spol ho neuverejnil. Ani na webe, ani v Mariatali. O tom je "nacuvanie" obcanom, o ktorom tu pisu niektori kandidati zo starostovho timu.

      Preco som odstupil, mate v mojom clanku o odstupeni. To su dovody, co ma k tomu viedlo. Mna si nikto nekupil a ani nekupi. Chcem zmenu a dufam, ze nezvolenim Radovana Juriku za starostu ta zmena nastane. Hovorim o zmene k lepsiemu, o zmene v orientacii nielen na vystavbu, ktoru ludia financuju z pokut, darov a vysokych dani. Podielove dane idu na prevadzku obecneho uradu.
      P.Hrban, Vas neskre, ze ste musel zaplatit dar na krizovatku s Vasou ulicou spolu s ostatnymi obyvatelmi Vasej ulice? Ved to je verejnoprospesna stavba nie bezpecna Juzna cesta s napojenim na Bystricku. Ako by bola napojena tato krizovatka bez Vasich a inych penazi na tuto JC? Ako by bola napojena na ulicu " Na kracinach"? Ved ma pokracovat na Bystricku, asi by tam preskocila? Bol by vynechany beton? Ved financovanie JC je sukromna investicia p. Cerevku. Vy (obyvatelia Vasej ulice aj ulice na Kracinach) ste k comu teda prispeli? Do obecnej kasy na sukromnu investiciu. Zatial to inac nevidim.

      K detailnemu rozboru volebneho mariatalu a niektorym prispevkom v nom bude samostatny prispevok. Bude to moj prispevok, ako to vidim ja.
      Prispevok o vyuzivani financii atd. Preco starosta potrebuje dary, pokuty atd.

      Ked mate "gule", zareagujte na toto, ale sa PODPISTE, ako sa sem podpisem ja, nakolko je to moj blog, a dal som nim moznost pisat sem VSETKYM. Nestrpim urazanie a vulgarizmy. Ale fakty, zdravy rozum a usudok. Nie bezocive a nepodlozene obvinovanie. Ja starostu neurazam, ja pouzivam fakty, ale niekto to vidi inac.

      Odstrániť
    9. Pán Jelačič, nekazte si pekný deň, veď možno bude ešte veľa zamračených dní a bezsenných nocí, keď Vás zvolia za poslana a starostovať bude pán Jurika a vy sa budete bezmocne ako poslanec prizerať tomu čo sa deje okolo Vás a v kútiku duše budete možno ľutovať tieto vyhlásenia o tom, že si Vás nikto nekúpi, lebo všetci ostatní budú už kúpení. Či sa mýlim...?

      Odstrániť
    10. Vy si myslite, ze sa zmenim ako M.Porges a jeho nazor na J.Krala, ktoreho pred 4 rokmi v Mariatali 2/2010 zvozil pod zem a ani na meno mu neprisiel? Nehovorim, aby ste ste ma volili, ak sa stanem poslancom, potom sa budu moc hodnotit moje nasledujuce 4 roky a konania. Ja neslubujem nove stavby v dedine ako ten sucasny starosta, ja uz starostom nebudem. Na tie stavby treba financie, to sa treba spytat toho sucasneho, kde na ne bude hladat financovanie? Zase cez vysoke dane, dary a pokuty? Ako to je teraz? Ja sa este aj k zhodnoteniu rozpoctu na 2015-2017 vratim. Nestudoval som ho, len som ho ocami preletel, ak by som sa stal starostom, urcite by som ho zanalyzoval. Naco teraz? Ja to spravim po volbach, nech sa starostom stane ktokolvek zo zostavajucich kandidatov.

      Peknu nedelu

      Odstrániť
    11. Prave pre to je potrebne pokusit sa nastavit system.Ten sucasny model bol nefunkcny pre demokraciu a slusnost .Nepozerajme sa uz po jednotlivych hracoch dvoch tymov .Vacsina z nas ma pamat a svojich kandidatov si pozname.Nikto z nich sa nezmeni! Nedufajte.Demokracia ktoru sme tak chceli potrebuje pravdive informacie a komunikaciu .Tieto info hlavne vdaka obom zostavajucim kandidatom na starostu neboli zamerne publikovane.Ak pan Dubovsky mal pocit ze bude vzdy prehlasovany co mu branilo v tom aby si pred troma rokmi vytvoril takyto blog ?Preco dnes niektorí kandidati so Siedmich statocnych vratane sucasneho p. starostu by suhlasili aby pan Dubovsky kopal opat s nimi ? Co myslite co si o NOM myslia ?

      Odstrániť
    12. Nemozete predsa opat pripustit nekontrolovanu silu aj ked Vam nahodou ten nas sucasny starosta v niecom pred domom vyhovel a ten nas sucasny poslanec a kandidat na starostu v niecom stichol.

      Odstrániť
  3. Pan JELAČIČ v MARIANKE sa volia poslanci do OBECNÉHO ZASTUPITEĽSTVA a nie do MIESTNEHO

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No a čo, to čo je za výkrik toto! Keď nevieš napísať niečo hodnotnejšie, tak nepíš nič!

      Odstrániť
    2. Ak je toto ta jedina chyba, ktoru mi vycitate, tak dakujem. Mate postreh a dufam, ze vas moje postrehy z tohto blogu presvedcili k zmene k lepsiemu stavu, ako tu je v sucasnosti.

      Odstrániť
    3. Veď je to veľmi správne napísané p. Jelačič! Vy kandidujete za poslanca do OZ v Marianke, ktorá je pre Vás MIESTOM PRE ŽIVOT.

      Váš volič

      Odstrániť
    4. Ty si ale múdry!? Škoda Ťa.

      Odstrániť
  4. Občania Marianky toto bol od p Jelačiča podvod na voličou na prìkaz p Dubovského tak aspoň vydíte ako to bude vyzerať ak vyhraje p Dubovský tak preto volte p JURIKU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takže toto je "podvod" jedine tak v úvodzovkách. Ale to že odstúpil p Gašparovič a p Kováč v prospech p Juriku ktorý im určite prihodil do vrecka to už nie je podvod však? Poznám p Dubovského a môžem povedať že to je čestný človek ktorý rád pomôže takéto špinavé hry by nikdy nehral. Čítal som program pána Juriku a dočítal som sa že by chcel vybudovať samostatnú škôlku a kde prosím vás? Asi by sme mali začať vyrubovať lesy aby sme mohli budovať. Ešte som sa dopočul že pán starosta by rád budoval aj na poli za južnou cestou ale to je prakticky už Záhorská Bystrica.Ano pán Jurika toho vybudoval veľa ale za akých podmienok.Ved´ Marianka bude zachvíľku samý betón.Čudujem sa že tu ešte nestojí Eiffelovka.A výstavba športových ihrísk a to akože teraz ? zrazu? A kde bol náš starosta doteraz ked nebol ani na jednom futbalovom zápase a p Dubovský je tam furt . Mám taký pocit že s touto myšlienkou došiel prvý pan Dubovský.Takže dúfam že volby prebehnú čestne a nie podvodom. Ja si stojím za svojim a preto budem voliť p Dubovského .Ved sme pútnicke miesto nie? a Marianka potrebuje zmenu takže dajme šancu aj iným aby mohli ukázať svoje schopnosti.Preto voľte p Dubovského.

      Odstrániť
    2. Pán Jurika chce vybudovať aj športovú halu, fitnes, ihriská a všeličo iné na nôtu športového vyžitia Mariančanov. Treba sa ho spýtať, že prečo sa uberá ku športu, keď na svojom predvolebnom mitingu včera mal ustavične na jazyku len zlých športovcov, za všetko zlé v Marianke môžu športovci. Odrazu!!! Veď ich niekoľkých tých "zlých športovcov" pozval na verejné poďakovanie a bez mihnutia oka toho podvodníckeho im chcel odovzdávať diplom s poďakovaním. Asi preto sa aj tak neúmerne pritom spotil!!! A na to sa ho spýtajte, pre koho tie športové haly chce postaviť? Určite nie pre Mariančanov... , keď tak pre Lahodu, Makovického a Porgesa... Tí si tu halu keď bude treba budú mať začo zaplatiť. Prosím Vás zamyslite sa!

      Odstrániť
    3. anonym 18:45
      Ak by sa pozemky nevysúdili v prospech obce, kde by pán Dubovský rozvíjal športové aktivity obce?

      Odstrániť
    4. No, ak by športovci neboli dostatočne razantný bola i taká možnosť, že by to neskôr dostalo "onakvejšieho" majiteľa, ktorý by to "riadne" zabetónoval a zastaval, také niečo podobné ako na Spodkoch.

      Odstrániť
    5. V tej športovej hale, ktorú postaví Jurika.

      Odstrániť
    6. 20:33
      Ja som tam tiež bol, ale o zlých športovcoch som nepočul. Všetko z vaše strany je účelová lož!
      Pán Jelačič, nemusíte to zverejniť. Veď je to Váš blog!

      Odstrániť
    7. Pán anonymný z 10. novembra 2014 12:20,
      máte smolu, mám to zdokumentované. Existuje veľmi kvalitná nahrávka. Pán starosta niekoľko krát znevážil a ohovoril, vyslovene kydal na športovcov. Na tých športovcov, ktorých niekoľko dní pred týmto svojim predvolebným zhromaždením chcel obdarovávať a vyznamenávať? A to som Vás chcel ja voliť. No nebudem. Presvedčil som sa, že skutočne nie ste hoden postu starostu v našej obci.
      Váš bývalý volič

      Odstrániť
    8. "Správne" pani Baranovičová, máte asi dobrý mobil, ktorý ste použila na nahrávku, aj keď ste boli mimo hlavnej sály:

      Odstrániť
    9. A Vy máte zase dobrý zrak pán Porges, že vidíte až za roh. Vás je tu škoda.

      Odstrániť
    10. Dobry den p. Porges,
      ja som ziadnu nahravku nerobila, v sale som nebola a na chodbe som ledva pocula o com sa hovorilo, vseho vsudy som tam bola cca 20 min. a viete to tak dobre ako aj ja. Prisla som okolo 20,00 a odisla asi okolo 20,20. A navyse, pred nosom ste mi p. Porgres zavreli dvere, takze ak by som aj za 20 min. vedela nahrat nieco do trvalo 3 hodiny, tak za zatvorenymi dverami by som to isto nahrat nedokazala. Alebo Vam p. Porges vadilo, ze som si nechcela ist sadnut dnu? Viete nemohla som tam byt dlhsie...ale asi som mala, aby som tu nahravku urobila...zial nemozem posluzit. Prosim, p. Porges, neschovavajte sa za anonym...podpiste sa celym menom, pretoze prispevkov sem pisete viac ako dost...nech vedia vsetci, ktory z nich ste pisali...pekny vecer Vam prajem p. Porges.
      Baranovicova

      Odstrániť
    11. pán Progres máte občana za dverami haló....

      Odstrániť
    12. 20:23 Ja som tam tiež bol a nič o zlých športovcoch som nepočul.12:20 to ste zdokumentovali na sobotňajšej akcii alebo doma vo vani? To sa mi nezdá tiež preto že to nie je Jeho štýl.Na tej akcií sa podľa mňa zámerne vyhýbali otvorenej kritike protikandidátov .To je pozitívne.Na čom je potrebné ešte popracovať je že ak dostanú otázku ktorá im nesedí do plánu tak sa pozabudnú krv sa im nahrnie do hlavy a diskutujúceho človeka vysmejú a vytvoria atmosféru že sa radšej ďaľší ani do rozpravy neprihlási.Veď to mnohí poznáte.Je to nepríjemné keď je to na verejnosti. Tak potom im nezostane nič iné len nahadzovať si otázky vlastnými silami aby vôbec niake boli a nevypálilo to ako predstavenie.To sa ale dá odbúrať ak by trochu popracovali.

      Odstrániť
  5. Ahoj Peter veľkà škoda že odstupuješ tak dùfam že ako poslanec uspeješ vška kořene ti siahajú sem do Marianky a ukážeš sa ako správny chlap od Jelačičou:

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Stáli sme od začiatku nápadu založiť futbalový klub v Marianke uplne od začiatku.
    Bol to p.Dubovský , ktorého nápad to bol a k nemu sa postupne pridávali iní, až sa uplne obnovili športové kluby , ktoré zanikli. Pán starosta sa neukázal ani na jednej akcii, či už to bola brigáda alebo športové akcie , ktoré sa na ihrisku organizovali. Takže pri tom svojom diplomovom odmenovaní zabudol na ľudí, ktorí venovali obecnému športovému dianiu nespočetne množstvo hodín z volného času a podotýkam zadarmo a nie za odmenu . Dať diplom ľudom, ktorí sú od obce platení ako aj pracovníčkam obecného úradu sa mi zdá teda dosť úbohé ....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pán starosta pri svojom diplomovom odmeňovani nezabudol ani na pána Dubovského, ani na pána Bubniča, tak isto ani na pána Jakubíka (ktorý ako jediný sa tejto ďakovačky zúčastnil). Takže zase ste strelil vedľa!

      Odstrániť
  7. Oni, pán starosta vám to povedali, že by im aj podpísané papieriky rozdali, aj že by sa s nimi srdečne zvítali, možno aj líčko bozkali, keby boli dotyční páni na jeho mecheche zavítali, hlávky sklonili a za nachystané stolíky sa pekne usadili – to vám skutočne pán veľkomožný narozprávali?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kecáš! Ja som tam bol na rozdiel od teba. Tak nezavádzaj a neklam!

      Odstrániť
  8. Anonymný10. novembra 2014 18:02

    Klame ten, koho budeš voliť - a to si zapíš za uši.

    OdpovedaťOdstrániť